שונות > מה שבראש
מחר שביתה
כהנא צדק!:
חבר שלי עושה בגרות של דתיים.
ויש המון ללמוד בכלל גמרא מאוד קשה לו ויש לזכור הרבה.
אור-לי:
--- ציטוט של: כהנא צדק! על פברואר 27, 2007, 18:40:02 ---חבר שלי עושה בגרות של דתיים.
ויש המון ללמוד בכלל גמרא מאוד קשה לו ויש לזכור הרבה.
--- סוף ציטוט ---
אני לא יודעת, מעולם לא למדתי גמרא , בנות לא לומדות גמרא.
בנות לומדות מישנה.
אור-לי:
שלום!!!
כאשר אני לומדת למבחנים במקצועות רבי מלל אני בד"כ לומדת הקול, אני מסתגרת בחדרי וקוראת כל מילה בקול ולא בליחשושים.
קריאה בקול משתפת לא רק איבר אחד בפעולת הלימוד משתמשים גם בעניים וגם באזניים וכך החומר נכנס יותר טוב.
אני באופן אישי ממש לא אוהבת לכתוב בכתב יד משום שכתב היד שלי ממש לא מסודר ולא ברור ופשוט אין חשק לעיין בו.
אולי עם לכם יש כתב יותר מאורגן אתם יכולים להעזר בשיטת הסיכומים.
בסוף כל פרק\ נושא אני מספרת לעצמי את החומר במילים שלי ואם אני לא זוכרת דבר מה אני מסתכלת בספר ובודקת מה התשובה.
לאחר מכן אני מחברת לעצמי משפט מוזר שמזכיר לי כל פרט שדובר עליו בקטע. בגלל המוזרות של המשפט אני זוכרת אותו הייטב ואנשים לא מבינים איך אני זוכרת מה כתוב בכל פרק.
בד"כ אין לי זמן לחזור שוב על החומר לפני מבחן לכן אני סומכת על הלימוד הזה.
בתנ"ך ,
אני לומדת בערך באותה שיטה.
אבל משום שאני כ"כ אוהבת את ספר התנ"ך בזמני הפנוי אני משננת ממנו פרקים שלמים כאלה שלא לומדים בבית הספר.
לאחר שמשננים פרק שלם ומצליחים למר אותו במהירות ללא טעויות יש תחושה של התעלות, והצלחה.
אבל יש מינוס גדול בשינון לא תמיד מבינים את המשמעות של הדברים כאשר רק משננים.
כמו למשל, שיננתי את ספר משלי עד פרק ט' ופרקים כ"ב עד ל"א, ספר משלי עמוס בביטויים ובמילים גבוהות שלא טרחתי להבין.
ויום אחד בכיתה כאשר משהו שאל אותי האם אני יודעת מה הפרוש של מה שאמרתי לא ידעתי להסביר!!!
אה, עכשיו כשאני חושבת על זה , אולי יש כאלה שמשננים ולא מצלחים במבחנים כי אולי הם משננים בלי להבין. ובד"כ שאלות במבחנים הן לא כמו כפית זהב בפה.
מקווה שעזרתי.
כהנא צדק!:
--- ציטוט של: or_ly על פברואר 27, 2007, 18:56:58 ---שלום!!!
כאשר אני לומדת למבחנים במקצועות רבי מלל אני בד"כ לומדת הקול, אני מסתגרת בחדרי וקוראת כל מילה בקול ולא בליחשושים.
קריאה בקול משתפת לא רק איבר אחד בפעולת הלימוד משתמשים גם בעניים וגם באזניים וכך החומר נכנס יותר טוב.
אני באופן אישי ממש לא אוהבת לכתוב בכתב יד משום שכתב היד שלי ממש לא מסודר ולא ברור ופשוט אין חשק לעיין בו.
אולי עם לכם יש כתב יותר מאורגן אתם יכולים להעזר בשיטת הסיכומים.
בסוף כל פרק\ נושא אני מספרת לעצמי את החומר במילים שלי ואם אני לא זוכרת דבר מה אני מסתכלת בספר ובודקת מה התשובה.
לאחר מכן אני מחברת לעצמי משפט מוזר שמזכיר לי כל פרט שדובר עליו בקטע. בגלל המוזרות של המשפט אני זוכרת אותו הייטב ואנשים לא מבינים איך אני זוכרת מה כתוב בכל פרק.
בד"כ אין לי זמן לחזור שוב על החומר לפני מבחן לכן אני סומכת על הלימוד הזה.
בתנ"ך ,
אני לומדת בערך באותה שיטה.
אבל משום שאני כ"כ אוהבת את ספר התנ"ך בזמני הפנוי אני משננת ממנו פרקים שלמים כאלה שלא לומדים בבית הספר.
לאחר שמשננים פרק שלם ומצליחים למר אותו במהירות ללא טעויות יש תחושה של התעלות, והצלחה.
אבל יש מינוס גדול בשינון לא תמיד מבינים את המשמעות של הדברים כאשר רק משננים.
כמו למשל, שיננתי את ספר משלי עד פרק ט' ופרקים כ"ב עד ל"א, ספר משלי עמוס בביטויים ובמילים גבוהות שלא טרחתי להבין.
ויום אחד בכיתה כאשר משהו שאל אותי האם אני יודעת מה הפרוש של מה שאמרתי לא ידעתי להסביר!!!
אה, עכשיו כשאני חושבת על זה , אולי יש כאלה שמשננים ולא מצלחים במבחנים כי אולי הם משננים בלי להבין. ובד"כ שאלות במבחנים הן לא כמו כפית זהב בפה.
מקווה שעזרתי.
--- סוף ציטוט ---
בס"ד
זו תופעה מאוד מצחיקה את האמת, ילדים לומדים ולומדים הכול בעל פה ופשוט במבחן "מקיאים" את הכול ואחרי זה שוחכים.
אז אני שואל מהי המטרה האמתית אם אנחנו רק "מקיאים" חומר ולא לומדים באמת?..
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה