אי אשר לבטא את האות "ח" בשפות לטיניות/אירופיות, ולפיכך קרה העיוות.
חשישיון=חאששין (בערבית)=האששין (העיוות הלטיני)=אשאשין או אסאסין (ש ו-ס מתחלפות בהרבה מאוד שפות, לטיניות ושמיות כאחת), וכך מתקבלת המילה מתנקש.
שאר השפות האירופיות התפתחו בעיקר מלטינית
אתה מתכוון מערב אירופיות, כי כל מה שמזרחה לגרמניה/איטליה/אוסטריה הוא יותר התפתחות של שפות סלביות או מאג'אריות (הונגרית ורומנית) ולא לטניות בהגדרה, וכן מדינות סקנדינביה (אולי לא כולל דנמרק) הם שפות בעלות רקע נורמני/ויקינגי/נורדי ולא לטיני.
אתה טועה במקצת, רומנית היא השפה החיה הקרובה ביותר ללטינית, כמו כן לסלאבים יש השפעה של מועטה בעניין המילים, ההשפעה מורגשת בעיקר באותיות (ובמקרה אני יודע לכתוה ולקרוא ברוסית), הנורמנים הם צפון צרפתים שבסופו של דבר התערבבו עם האנגלו סקסונים ויצרו את האנגלים המודרנים, מלכם של הנורמנים היה מלכה הראשון של אנגליה שגם נודע כ.ויליאם ה"כובש" .
עניין גרמניה שונה במקצת, מאחר והרומאים מעולם לא הצליחו להביס את הגרמנים (ולמען האמת, גרמניה מעולם לא נכבשה ע"י כובש זר עד 1945) .
הגרמנים בסופו של דבר הושפעו רבות מן הלטינית, מאחר והיא שפת הקודש של הנצרות הרומאית וכמו כן רוב המדינות המערב אירופאיות המודרניות שם דובר לטינית מעוותת נכבשו ע"י שבטים גרמאנים (הפרנקים לדוגמא) .
רומנית היא עדיין שפה בעלת שורשים מאג'אריים (הודו-אירופיים), טטריים, סלביים וצועניים, יש להם שורשים לטיניים אך שיבושים כמו Assassin, סיכוי סביר שלא היה קורה ברומנית, שאלתי אליך היא, אתה אולי יודע קרוא וכתוב ברוסית אך שאלתי אליך היא: עד כמה אתה טוב בבלשנות מזרח אירופית בכלל ובשפות סבלאביות בפרט? וכן היאך אתה שטוען לידע ברוסית אינך יודע שהרוסים הם עם שמוצאו בערבות אסיה ולא אירופיים כלל, כך שאם נדבר על השפעה של מילים הרי שהם יהיו יותר ממקור אסייאתי מאשר אירופאי.
הנורמנים הם עם שמוצאו בסקנדינביה שהגיע תוך כדי מסעות כיבושים לאיזורי אנגליה וצפון צרפת בעיקר בשנות הנפילה הסופית של האימפריה הרומית (המאה השלישית והרביעית לספירת הנוצרים).
לגבי גרמניה אני מסכים, אם כי אני מזכיר לך שרוב שטחה של גרמניה ההסטורית כן נכבש בשעתו על ידי הGrande Armee של נאפוליון בונפרטה (למעט חלקים נרחבים בפרוסיה).
לגבי שאר דבריך על גרמניה ורומא, אין בינינו מחלוקת אם כי אני חייב להזכיר את הרייך הראשון שהוא הקיסרות הרומית הקדושה שרוב מלכיה היו גרמנים (עיין ערך, אוטו ה-1 ופרידריך ברברוסה).
איני אמרתי כי הרוסים הם אירופאים ובנוסף אמרתי (עיין בבתגובתי הקודמת) כי השפעת השפה הלטינית קלילה ביותר ,
כמו כן, השפה רומנית היא לא שפה הודו אירופאית אלא רומאנית מזרחית, איך אתה יכול לומר שיש לשפה הזו שורשים צועניים אם לצוענים אין שפה מוגדרת ואחידה בעלת מקורות צועניים ?
כמו כן, רוב גרמניה לא נכבשה ע"י נפוליאון אלא נהפכה למדינת חסות מסוימת .
דקסטר, תראה, אתה זה שחטאת מלכתחילה בהכללה גורפת, אז נא פשוט תודה בטעות, לגבי השפות המזרח אירופיות.
הצועניים שפתם היא ממקור הודו-אירופי (סמי מאג'ארי), ויש הרבה שכן יגידו שיש להם שפה משלהם או לפחות סוג של דיאלקט.
הרומנים היו עם שעבר כל כך הרבה כיבושים זרים כך שלטעון שלא היה על שפתם השפעה היא פשוט חלמאות במקרה הטוב או סתם עיוורון במקרה הרע.
ידידי, מדינת חסות היא כיבוש גם אם כוחות צבא אויב לא נכנסו אליה בפועל (עיין ערך צרפת של וישי).
ידידי היקר, ההבדל ביןו מדינת חסות לממשלת בובות הוא קט, אך קיים .
הרומנים דוברים שפה רומנית מזרחית, את מוזמן לבדוק בעצמך ומהסיבה הזו אין לי במה להודות מאחר ואני צודק, אין קשר לכך שהם עברו כיבושים בים, אף אחד מן הכובשים לא שלט מספיק זמן כדי שהשפה של הכובש תתערה במקומיים לעומת הרומאים ולאחר מכן הביזנטים .
אף אחד לא יודע את מקור הצוענים, הטענה כי הם הודו-אירופיים זו רק השערה .
מדהים, דקסטר!
איך אתה מצליח פשוט להשמיט כל איזכור בתגובתך העדכנית לאותו הרגע את טעותך ומצמצם את העניין לויכוח תיאורתי בלשני על השפה הרומנית נטו, וואו, +איזכור קטן על הצוענים שמחקרים רבים כבר הוכיחו באופן הברור ביותר שמוצאם הוא מעם הודו-אירופי.
איזה הבדל יש בין ממשלת בובות למדינת חסות? אולי אתה מעוניין להאיר את עיניי בנדון.
לגבי הנורמנים נכנעת, לגבי הרוסים והשפות הסלאביות נכנעת, לגבי זה שעשית הכללה גסה לגבי כל אירופה ומוצאה הלשוני נכנעת, אזי אתה נאחז בקרש האחרון של הרומנית כאילו זה בכלל תמצית הדיון, וואו דקסטר, אתה יודע איך קוראים לדבר הזה במילים פשוטות:חוסר בגרות ודמגוגיה בגרוש!
כדאי לך ללמוד דבר אחד או שניים כי בויכוח שלך מול שמאלן אינטלקטואל (ויש כאלה לצערי והרבה) אתה פשוט תובס לוגית! ותהפוך להיכוכא והיטלולא (סתם עצה ידידותית).
להלן ציטוט מויקיפדיה שיכניס בך קצת דעת גם לגבי הרומנית: "הרומנית (Română) היא שפה רומאנית מזרחית (לטינית) מתוך קבוצת השפות הרומאניות של משפחת השפות ההודו-אירופאיות. בדומה לשאר השפות ממשפחה זו, הדקדוק הרומני נקבע במידה רבה על פי השפה הלטינית.
ריכוזי האוכלוסייה הגדולים הדוברים רומנית נמצאים ברומניה ובמולדובה: 22 מיליון בני אדם ברומניה הם דוברי רומנית, ושלושה מיליון במולדובה. בסיסו של האלפבית הרומני הוא האלפבית הלטיני בתוספת כמה אותיות ייחודיות לשפה הרומנית. בעבר כתבו דוברי הרומנית באלפבית הקירילי ובו השתמשו גם במולדובה תחת השלטון הסובייטי. אוצר המילים הרומני מכיל מילים רבות השאולות מן השפות הסלאביות, הלטיניות, הטרום-רומניות, מנאו-יוונית, הונגרית וטראקית.
ייחודן של האותיות הרומניות גרם לכך שזרים, שלא ידעו רומנית אך חשבו שהם מסוגלים לקרוא את האותיות לפי הדרך הלטינית, שיבשו שמות מקומות ברומניה. עיר הבירה נקראת בוקורשטי, אך שמה במערב שובש לגרסאות כמו בוקרשט ודומות לה. שמה של העיר המולדובנית יאשי, שובש ליאסי, וכך הלאה.
שמות ממוצא זר נקראים, בדרך כלל, לפי כללי שפת המקור ממנה הושאלו."
חייך, אכלת אותה!
חברי,
הנה לך, אני כעט רושם את כל מה שהמטתי כביכול (מתוך עצלנות, כתבתי רק מזיכרוני)
ממשלת בובות :
ממשלת בובות היא ממשלה הנראית לכאורה כממשלה רגילה, ובה ראש ממשלה ושרים, אך היא אינה השליטה האמיתית במדינה, אלא פועלת על-פי הוראות של כובש זר או של מעצמה זרה.
ממשלת הבובות הידועה ביותר היא זו שפעלה בצרפת של וישי, בראשותו של המרשל אנרי פיליפ פטאן, והתקיימה בחסותה של גרמניה הנאצית.
המונח משמש את מבקריה של ממשלת הבובות, וכמובן אינו משמש אותה עצמה לתיאור שלטונה. מתנגדיה של ממשלת הבובות מקימים לעתים ממשלה חלופית, כדי לערער את הלגיטימיות של ממשלת הבובות. דוגמה לכך היא ממשלת "צרפת החופשית", שהוקמה בגלות כמשקל נגד לממשלת וישי.
פעמים רבות יש הסכמה רחבה על היותה של ממשלה ממשלת בובות, אך לעתים משמש הביטוי לצורכי תעמולה. במסגרת הסכסוך בין קוריאה הצפונית לקוריאה הדרומית, כינתה כל אחת ממדינות אלה את הממשלה היריבה "ממשלת בובות" (של ברית המועצות / ארצות הברית, בהתאמה).
מדינת חסות :
מדינה המנוהלת על ידי מעצמה, בתוקף של גוף בינלאומי או בעקבות הסכמה הדדית.
לשלטון המקומי יש סמכות לנהל את ענייני המדינה אך הוא כפוף למדינה שמעניקה את החסות.
בשונה ממשלת בובות שמנוהלת ב100% ע"י מדינה אחרת, עד כה מוסכם ידידי ?!
לגבי הנורמנים לא נכנעתי, פשוט צדקת, אין זו תחרות, נכון ?!
ובקשר לרוסית, איפה נכנעתי, אני לא מבין, למה להמציא? בכלל לא היה וויכוח לגבי רוסית .
וגם בקשר לרומנית, לא אכלתי אותה, כמו שאמרתי זו שפה רומנית מזרחית, אז יש לי משהו לומר לך,
חייך, אכלת אותה!