יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

הלכות- האם יש בהן תועלת?

<< < (20/24) > >>

m4a1:
וחבר'ה, מצטער שלקח לי קצת זמן להגיב, הייתי טיפה עמוס.

MATAN:

--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על יוני 05, 2010, 21:19:18 ---המצוות נתנו כדי לצרף (מלשון צורפות) בני אדם.
מצוות מזככות את היהודי, יהודי ללא מצוות הוא כלי קיבול ללא שום תוכן.
והתנ"ך איננו ספר  הסטוריה או מדע או כל דבר אחר, התנ"ך הוא התנ"ך והוא ראש וראשון- ספר מוסר

--- סוף ציטוט ---
דברי הרמבם לא??

אלמ:

--- ציטוט של: m4a1 על יוני 07, 2010, 08:02:36 ---אלמ, אני פשוט לא רואה את התועלת ממספר סיבות.

1- אנשים שלא מקיימים זאת לא נענשים.

2- אנשים שכן מקיימים זאת לא מתוגמלים.

3- זה שום דבר.

זה לשחק בקקי, שוב לא כל התפילות, ישנן תפילות מאוד חשובות ויפות שאני כן מעריך, אבל באמת, לפני כל ארוחה יום יום שעה שעה לברך? לא חבל על הזמן? יאללה לעסק.

--- סוף ציטוט ---
אנשים לא מקבלים שכר ועונש מיידי משום שאז כל חופש הבחירה היה נמנע מאיתם. מה בכך שהאדם יעשה מעשה טוב ומיד יתוגמל אזי המעשה טוב הוא רק מהמגמול וכן העונש העבירה אם אדם ימנע מעבירה רק משום שהעונש מיידי אזי אין כאן חופש בחירה אלא זה נטו מפחד- צפה בסרט הזה להבנת הרעיון ועוד יסודות דומים http://hayamin.org/forum/index.php/topic,27165.0.html

תבין הברכה היא לא כמו ברכה לאדם ואף לאדם אתה (אני מאמין כך לפחות) אתה אומר תודה בכל פעם שמביא הוא לך משהו או עושה עימך מעשה טוב כלשהו קל וחומר לה'.
אגב גם בברכות שצריך לברך את ה' יש בהם דינים אני אביא דוגמא קטנה כשאתה שותה מים אתה מברך "שהכל..." ואם ברצונך לשתות שוב כוס מים אתה לא חייב לברך זה משפיע ואף לדברים אחרים שברכתם דומה (בשר חלב) ולזמן מסויים זה משפיע הכל לפי היקף הסועודה ולפי המחשבה ויש עוד דינים בכך מה שכן התורה לא באה לתרתר אותך שכל רגע שאתה עושה משהו אתה תברך אלא במובן רציונאלי יותר.

Rafoe:

--- ציטוט של: m4a1 על יוני 07, 2010, 08:02:36 ---אלמ, אני פשוט לא רואה את התועלת ממספר סיבות.

1- אנשים שלא מקיימים זאת לא נענשים.

2- אנשים שכן מקיימים זאת לא מתוגמלים.

3- זה שום דבר.

זה לשחק בקקי, שוב לא כל התפילות, ישנן תפילות מאוד חשובות ויפות שאני כן מעריך, אבל באמת, לפני כל ארוחה יום יום שעה שעה לברך? לא חבל על הזמן? יאללה לעסק.

--- סוף ציטוט ---

תצפה בסרט הזה (קצת ארוך אבל מאד מעניין).
אני חושב שזה בעצם מתמצת את הדיון הזה על שכר ועונש.

אלמ:

--- ציטוט של: Rafoe על יוני 07, 2010, 20:09:19 ---
תצפה בסרט הזה (קצת ארוך אבל מאד מעניין).
אני חושב שזה בעצם מתמצת את הדיון הזה על שכר ועונש.

--- סוף ציטוט ---
הערה\אזהרה: ראוי לפני שאתה מביא סרט כזה להזהיר ולומר שהסרט מכיל בתוכו קטעים קשים לצפייה פיזית ובעיקר מילולית ואף זה עשוי להרחיק אנשים מהדת, מן הראוי להציג את האור החיובי שבדת ולא את הפן המאיים והוולגרי.  

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה