יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
הלכות- האם יש בהן תועלת?
m4a1:
חבר'ה אני רוצה לדעת דבר מאוד פשוט.
לעם ישראל הלכות רבות. מה הטעם? אנשים מברכים על האוכל, ביציאה מהשירותים, מה הטעם?
איפה התועלת?
אני מסתכל על כל הברכות הללו, ואז על מצב העם, ואני אומר דבר פשוט. זה לשחק בחרא. אין בזה שום מטרה.
אשמח אם תוכלו להראות לי את טעותי, אם קיימת. תודה!
בת ימי 1:
--- ציטוט של: m4a1 על יוני 05, 2010, 20:01:13 ---חבר'ה אני רוצה לדעת דבר מאוד פשוט.
לעם ישראל הלכות רבות. מה הטעם? אנשים מברכים על האוכל, ביציאה מהשירותים, מה הטעם?
איפה התועלת?
אני מסתכל על כל הברכות הללו, ואז על מצב העם, ואני אומר דבר פשוט. זה לשחק בחרא. אין בזה שום מטרה.
אשמח אם תוכלו להראות לי את טעותי, אם קיימת. תודה!
--- סוף ציטוט ---
איזה ברכות על יציאה מהשירותים.ולדעתי אגב לחלק מהלכות יש תועלת.לרובם אין.
m4a1:
--- ציטוט של: בת ימי על יוני 05, 2010, 20:02:23 ---איזה ברכות על יציאה מהשירותים.ולדעתי אגב לחלק מהלכות יש תועלת.לרובם אין.
--- סוף ציטוט ---
אני לא מדבר על הצד הערכי, אני מדבר על תועלת אלוהית יותר, על כך שאם תברך על האוכל תשיג משהו. על ההלכות כגון עזרה לזולת וזה, אני מסכים בהחלט.
אלמ:
טוב אני אתחיל עם משפט המפתח לדידי "רצה הקב"ה לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה ומצוות שנאמר: ´ה´ חפץ למען צידקו-יגדיל תורה ויאדיר"
בת ימי 1:
--- ציטוט של: m4a1 על יוני 05, 2010, 20:03:28 ---אני לא מדבר על הצד הערכי, אני מדבר על תועלת אלוהית יותר, על כך שאם תברך על האוכל תשיג משהו. על ההלכות כגון עזרה לזולת וזה, אני מסכים בהחלט.
--- סוף ציטוט ---
אז אני מסכים איתך שאין תועלת.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה