יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
הלכות- האם יש בהן תועלת?
El Blanco:
--- ציטוט של: בת ימי על יוני 05, 2010, 20:45:32 ---אבל אז שה הבעיה שלי.
--- סוף ציטוט ---
מה זה משנה של מי הבעיה
--- ציטוט ---כמו שאם השכר ישתנה הבעיה תהיה שלי.אבל אני מדבר כאן אל מצב שאני לא יודע מהו השכר המקורי.ולכן אני לא יכול לדעת אםם הוא השתנה לרעהאו לא.
--- סוף ציטוט ---
טוב, Logic for dummies
עד עכשיו ההבטחות של הקב"ה הוגשמו למרות חוסר האמונה ולמרות הדרך שבה ראו בני האדם את הבטחותיו, למה שלא יהיה שכר?
והשכר לא משתנה
בת ימי 1:
--- ציטוט של: אלמ על יוני 05, 2010, 20:49:00 ---כמדומני אינך המזכירה שלו.
--- סוף ציטוט ---
נכון.והבגלל זה הוא אינו משמיד את העולם.אז עכשיו אתם תתפללו כל בוקר שאני לא ששכרי לא יהיה להפוך להניות היועץ שלו בעולם הבא?
אלמ:
--- ציטוט של: בת ימי על יוני 05, 2010, 20:48:41 ---מה זאת אומרת לא נתגלה? זה לא רשום בספר הזוהר ובתלמוד מה השכר של הצדיקים?
--- סוף ציטוט ---
אני אסביר:
על מצווה גדולה כגון כיבוד הורים נאמר "למען יאריכון ימיך" וכן על מצווה קטנה (קלה) נאמר "למען יאריכון ימיך" ואם תשאל למה זאת? זה בכדי שישראל לא יזלזלו במצוות מסויימות ומשום כך לא נתגלה שכר המצוות.
בת ימי 1:
--- ציטוט של: אלמ על יוני 05, 2010, 20:52:06 ---אני אסביר:
על מצווה גדולה כגון כיבוד הורים נאמר "למען יאריכון ימיך" וכן על מצווה קטנה (קלה) נאמר "למען יאריכון ימיך" ואם תשאל למה זאת? זה בכדי שישראל לא יזלזלו במצוות מסויימות ומשום כך לא נתגלה שכר המצוות.
--- סוף ציטוט ---
אוקיי.אבל אפשר להסתכל על זה גם מהגישה ההפוכה.אם נדע את שכר המצוות ואת העונשים זה ייתן לנו מוטיבציה לקיים את המצוות.
אלמ:
--- ציטוט של: m4a1 על יוני 05, 2010, 20:48:27 ---
מה זאת אומרת לא צריך לדעת?
כן לכולנו קורים הרגעים הקטנים האלה של עשיית צדק, בגלל זה אמרתי למעלה שאני כן מאמין בכוח מסוים, אלוהים, שמנהל את העולם.
אני לא כל כך בטוח אם הוא עושה זאת בצדק או לא, אני לא כל כך בטוח אם יש טעם לחלק מהוראותיו, ולמה יש לי את אותם רגעים שדיברת עליהם, ניואנסטים קטנים של טוב, אם אני לא פועל לפי ההלכה?
--- סוף ציטוט ---
אבהר את דבריי:
א. ישנם מצוות שמרוב חשיבותם אין הקב"ה יכול להעניק לנו את שכרן בעולם הזה משום ששום דבר לא משתווה לשכר האמיתי וכן לגבי עבירה חמורה.
ב.הקב"ה מנהל את העולם ואכן יש סיבה לכל הוראותיו ופעולותיו על אף שאיננו יודעים זאת אנו בסך הכל ברואיו.
ג. קרא את הציטוט שכתבתי בסוף הודעתי לעיל.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה