יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

הלכות- האם יש בהן תועלת?

<< < (7/24) > >>

בת ימי 1:

--- ציטוט של: אלמ על יוני 05, 2010, 20:46:38 ---שכר לא משתנה.

--- סוף ציטוט ---
יפה.אז כדי לדעת אם שווה לקיים את המצוות צריך לתאר את השכריש לזה קשר לסיבות שבגללם מנעתה מבנג'ו לתארלי את העונש?

אלמ:
אגב בת ימי מדוייק יותר אילו היית שואל מדוע לא נתגלה שכרן של המצוות? אבל לא משנה, המשך דבריך.

m4a1:

--- ציטוט של: אלמ על יוני 05, 2010, 20:43:38 ---מה שקורה בפועל זה לא דברים שאתה צריך לדעת ה"נסתרות לה' אלוקינו" בעניינים כללים יותר ניתן לומר כי במהלך החיים בניואנסים קטנים לכל אחד מתרחש "טוב" כלשהו והלא "גם רשעים שבהם מלאים מצוות כרימון".

--- סוף ציטוט ---

מה זאת אומרת לא צריך לדעת?

כן לכולנו קורים הרגעים הקטנים האלה של עשיית צדק, בגלל זה אמרתי למעלה שאני כן מאמין בכוח מסוים, אלוהים, שמנהל את העולם.

אני לא כל כך בטוח אם הוא עושה זאת בצדק או לא, אני לא כל כך בטוח אם יש טעם לחלק מהוראותיו, ולמה יש לי את אותם רגעים שדיברת עליהם, ניואנסטים קטנים של טוב, אם אני לא פועל לפי ההלכה?

בת ימי 1:

--- ציטוט של: אלמ על יוני 05, 2010, 20:48:00 ---אגב בת ימי מדוייק יותר אילו היית שואל מדוע לא נתגלה שכרן של המצוות? אבל לא משנה, המשך דבריך.

--- סוף ציטוט ---
מה זאת אומרת לא נתגלה? זה לא רשום בספר הזוהר ובתלמוד מה השכר של הצדיקים?

אלמ:

--- ציטוט של: בת ימי על יוני 05, 2010, 20:47:10 ---אבל אנחנו רואים שזה לא עוזר.אם תשאל אותי הוא ממזמן כבר היה צריך להתחיל מההתחלה...

--- סוף ציטוט ---
כמדומני אינך המזכירה שלו.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה