יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
הלכות- האם יש בהן תועלת?
אלמ:
--- ציטוט של: בת ימי על יוני 05, 2010, 20:53:30 ---אוקיי.אבל אפשר להסתכל על זה גם מהגישה ההפוכה.אם נדע את שכר המצוות ואת העונשים זה ייתן לנו מוטיבציה לקיים את המצוות.
--- סוף ציטוט ---
ישנם מצוות שכליות ומצוות שמעיות ומתוך כך במצוות שטעמם אינו ידוע הרי אתה מקיים את התורה משום שה' ציווה אותך כך ומשום שהרי הקב"ה לא יקפח אותך כגמולך ישיב לך וכרוע מעלליך אל דאגה.
בת ימי 1:
--- ציטוט של: אלמ על יוני 05, 2010, 20:58:45 ---ישנם מצוות שכליות ומצוות שמעיות ומתוך כך במצוות שטעמם אינו ידוע הרי אתה מקיים את התורה משום שה' ציווה אותך כך ומשום שהרי הקב"ה לא יקפח אותך כגמולך ישיב לך וכרוע מעלליך אל דאגה.
--- סוף ציטוט ---
זה בסדר אני לא דואג.אבל היייתה לי הרבה יותר מוטיבציה אם הייתי יודע מה השכר והעונש.
אלמ:
--- ציטוט של: בת ימי על יוני 05, 2010, 21:01:22 ---זה בסדר אני לא דואג.אבל היייתה לי הרבה יותר מוטיבציה אם הייתי יודע מה השכר והעונש.
--- סוף ציטוט ---
טוב, רק ברשותך אשאל- האם זאת עילה לא לקיים את המצוות?
בת ימי 1:
--- ציטוט של: אלמ על יוני 05, 2010, 21:03:05 ---טוב, רק ברשותך אשאל- האם זאת עילה לא לקיים את המצוות?
--- סוף ציטוט ---
זה הקטע.איני יכול לדעת כי אני לא יודע מהו השכר לעומת הנעונש אז אני לא יכול לענות לך אם זה כדאי או לא כי אין לי את כל הפרטים בשביל לקבל החלטה לוגית.
אלמ:
--- ציטוט של: בת ימי על יוני 05, 2010, 21:04:14 ---זה הקטע.אני יכול לדעת כי אני לא יודע מהו השכר לעומת הנעונש אז אני לא יכול לענות לך אם זה כדאי או לא כי אין לי את כל הפרטים בשביל לקבל החלטה לוגית.
--- סוף ציטוט ---
איזה סיבה, באמת תרשה לי אבל אחת כזאת עוד לא שמעתי?! אגב גם כל עבירה ועבירה לא נתגלה שכרה. החלטה לוגית? :::D תרשה לי לגחך.
כנס לקישור http://www.ima-adama.co.il/religions/kabbala/week_chapters/week_chapter_hrikeren33a_behukutay.htm
ועל פרשת התוכחה שמעת- הברכה והקללה.
ואגב אני פתחתי בעבר אשכול על תמצית מטוב גן העדן אתה רשאי לעיין בזה.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה