יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

מדוע בחורי ישיבה לא מתגייסים לצבא!?

<< < (4/7) > >>

אריה י:

--- ציטוט של: eran על נובמבר 18, 2006, 22:52:53 ---עז77 כתב: "הרב כהנא שירת בצבא, ברוך מרזל שירת בצבא ונפצע גם ".
בוא אני יספר לך קצת דברים על הרב כהנא הי"ד: בספר "צופה ומנהיג" עמ' 373 אומר הרב "צה"ל הוא גדול כשהקב"ה רוצה, וכשהקב"ה לא רוצה, לא"!! הרבה אנשים רואים -ובטעות- את הרב כהנא הי"ד כאקטביסט ולא כמו הבן תורה שהוא היה. אני רוצה לומר לכם הרב כהנא הי"ד היה בן תורה, תלמיד חכם, וכל מעינייו היו תורה תורה ורק תורה. ואני יוכיח. הרב מרדכי אליהו בהסכמתו לספריו של הרב כהנא כותב עדות (וכולנו יודעים שהרב אליהו הוא עד כשר למהדרין) וז"ל: "הכרתיו (הכוונה אני היכרתי את הרב באופן אישי) הוא (הרב כהנא) היה שקוע רק בזה וכל מחשבותיו וזמנו השקיע בתורה ושאר דברים עשה כלאחר יד".
בקונטרס שהוציאה ישיבת הרעיון היהודי על חיי הרב בעמ' 24 הם מביאים קטע עיתון משנת ה'תשל"א וכך כותב הכתב שבא לבקר את הרב כהנא בכלא: "הרב כהנא נראה לי יותר טיכוס של ת"ח השוקד על תלמודו, מאשר לוחם קשה שרירים שסמל האגרוף הוא הקו המנחה אותו".
עכשיו זה שהרב עשה צבא אין זה ראיה כיוון שהוא עשה שירות מקוצר עד למאוד בשנות ה-70 שעוד הרמה המוסרית בצה"ל הייתה הרבה יותר טובה.
אתה יודע שהרב כהנא גם למד 14 שנים בישיבת מיר - ישיבה חרדית.
אתה יודע שהרב כהנא עשה גם תואר במשפטים, ושנים רבות לאחר מכן בקלטת "הרצאה באפרת" הוא אומר שזה אסון שמגדלים בני תורה ליום שהוא חצי תורה חצי אוניברסיטה!
עכשיו לגבי מרזל- הוא פשוט יצא נגד כל מה שהרב כהנא נלחם בשבילו כשאר הוא הצטרף לחילוניות הלאומית של "חירות" של קליינר, וכולנו יודעים כמה הרב כהנא יצא נגד "החילוניות הלאומית" וכמו שהוא אמר בספר "צופה ומנהיג" עמ' 333 : "אנחנו יותר קרובים לסאטמר מאשר לרפול (חילוני לאומני), כי לרפול אין עול מלכות שמים".

עז77 כתב: "אני חושב שאי אפשר באמת להעריך,את לימוד התורה אם לא נלחמת על הזכות ללמוד אותה"

איזה שטויות אתה מדבר, לא רק שיש לך את הזכות, יש לך את החובה ללומד אותה. "כל הפוסק מדברי תורה מאכילין אותו גחלי רתמים", רבותינו לא חילקו, צה"ל, לא צה"ל.

עז77 כתב: "ואני ראיתי את זה עצמי, שמשתמטים מהגיוס, נוסעים לאיזה ישיבה בברוקלין וננסח את זה בעדינות, לא מרביצים תורה כל היום וכל הלילה,הם לומדים כמה שיעורים, לפעמים יש להם בישיבה איזה משחק מחשב או אינטרנט - ובזמן שחבריהם נלחמים על קיומה של ארץ הקודש וירושלים,הם  לומדים שיעורי תורה פה ושם ובשאר הזמן די נהנים מהחיים, מבלי להתאמץ לצורך פרנסה או מחייה...".

מה שנכון נכון - בזה אתה צודק.

דווקא כ"ך כתב: "גדולי ישראל" האלה יכולים להגיד מה שהם רוצים.  הגדולים שלי הם הרב כהנא הי"ד והרב יהודה קרויזר שליט"א".

אני מוחה בכל תוקף על פגיעה בכבוד גדולי התורה, ואין לי ספק שאם הרב כהנא היה רואה אותך מכנה את הרב מרדכי אליהו בתואר "גדול בישראל" בגרשיים מתוך כוונה ברורה למעט בערכו הוא היה משתיק אותך. הרב מרדכי אליהו היה נורא מקורב לרב כהנא, הרב אליהו חיתן את נתנאל עוזרי הי"ד, הרב אליהו נתן הסכמה לספריו של הרב כהנא, והוא היה מספידו של הרב כהנא בהלוויה.
וחוץ מזה גם כשהרב כהנא היה חולק על גדולי ישראל בהלכה- זה היה בכבוד גדול, כפי שמבואר בכתביו ובספריו!

GY כתב: "מעניין כמה מבין חבריו של ERAN שלא הלכו לצבא אלא טענו "תורתם אומנותם" נשארו באמת דתיים ולא רק למראית עין ומתוך הפחד שייאלצו להתגייס לשירות מלא אם יורידו את הכיפה. כמה מהם באמת ובתמים צדיקים. אני חושש שנתאכזב כולנו".

אז בוא אני יחדש לך- אלה מחברים שלי שהחליטו להתגייס, כולם הפכו להיות חילונים מחללי שבת, אבל אלו שלא התגייסו נכון שעשו שטויות ולא היו "תורתם אומנותם" אבל לבסוף הם התבגרו וגדלו וכולם היום אברכים בני תורה עם משפחות שומרי תורה ומצוות ע"פ ההלכה!!!

--- סוף ציטוט ---

לק"י [!!!!!!]

כמעט שכתבתי משהו בסגנון, אבל טוב כמו זה - לא הייתי מצליח. - אשריך אחי - אשריך!
זה בדיוק!

גם לגבי היום ללכת לצבא - הרב כהנא - לא היה מסתכל על הרב שלו אם הוא הלך או לא.. - הוא היה מסתכל - עניינית, הלכתית, האם מותר / אסור

וגם בזה [סלחו לי...] - ארחיב בפעם אחרת.

אבל רק אכתוב למי שפתח את האשכול:

1. כן אפ' להעתיק.
2. הבעי'ה עם החרדים של היום. היא, שגם אם היה כאן שלטון יהודי, הם היו נשארים ב"גלות יו"ד" [כפי שכינה אותם בעהמח"ס "אם הבנים שמחה" - הרב שלמה טייכטל הי"ד] ולא היו הולכים לצבא - כי הם לא חרדים אמיתיים!!!!
3. כל הראש שלהם מעוות. גם ה"מתנגדים" [לחסידות] היום, הם כמו חסידים ביחס לרב שלהם - והם ממש לא בדרך של הגאון מוילנא! - כי מה הבעי'ה בחסידות? שלא מפעילים שיקול שכל - אומרים שהצדיק הוא חלק מהנשמה של הקב"ה, ורק דרכו עוברים ה.... - קיצור, ושמתפללים לצדיק - ולא לה'! וזאת הבעי'ה! וגם החרדים המתנגדים היום, כאלה. סתכל על הרב אלישיב.

GY:
בס"ד
זה נכון שמתפללים לרב, מדברים איתו, קוראים לו אבא, כותבים לו, מבקשים ממנו, מבקשים עיצה ועזרה, בוכים לו. יש מזכירות של הרב שעמוסה בעבודה. זה מעבר לזכר צדיק. פולחן של חסידות/התנגדות מתות. עד היום כל ילד בחב"ד שמו מנחם-מנדל או זלמן-שניאור וכל ילדה חיה-מושה. והמלך המשיח מתבושש... צריך להתפלל שלא תידבק חו"ח איזו קללה בשם כזה.
GY

דוקא_כך:

--- ציטוט של: GY על דצמבר 03, 2006, 22:03:50 ---בס"ד
זה נכון שמתפללים לרב, מדברים איתו, קוראים לו אבא, כותבים לו, מבקשים ממנו, מבקשים עיצה ועזרה, בוכים לו. יש מזכירות של הרב שעמוסה בעבודה. זה מעבר לזכר צדיק. פולחן של חסידות/התנגדות מתות. עד היום כל ילד בחב"ד שמו מנחם-מנדל או זלמן-שניאור וכל ילדה חיה-מושה. והמלך המשיח מתבושש... צריך להתפלל שלא תידבק חו"ח איזו קללה בשם כזה.
GY

--- סוף ציטוט ---
אם הייתי כשרוני ומלומד כמוך, זה בדיוק מה שהייתי כותב!   ;)

ליעד:

--- ציטוט של: דוקא_כך על נובמבר 14, 2006, 18:53:03 ---
--- ציטוט של: אור_הירח על נובמבר 14, 2006, 10:10:41 ---כי הם מוצצי דם עצלנים ששונאים לעבוד חבר שלי חוזר בשאלה והוא סיפר לי שהוא היה בישיבה כל היום מביאים להם אוכל והם בקושי לומדים שם כל היום בדיחות וצחוקיאדה על חשבוננו אלה שמשרתיםועובדים בשביל המדינה שלנו הדמוקרטאית שהם גם לא מאמינים לה ולא עומדים בצפירה אפילו!

--- סוף ציטוט ---
לצערי, אתה צודק, וזו אחת הסיבות שהכהניסטים לא מכבדים במיוחד את החרדים/חסידים.  כשהכהניסטים יעלו לשלטון, כל זה ישתנה.

הצביעות, והשחיתות בקרב החרדים---ממש טרגדיה לאומית וחילול השם מאין כמוהו.  זו בדיוק הסיבה שחז"ל אמרו "תלמיד חכם שיש רבב על בגדו חייב מיתה"---מפני שהציפיות מתלמידי חכמים מאוד גבוהות, ולכן הביקורת יותר קשה, והתנהגות כזאת של תלמידי חכמים מבזה את כל עם ישראל.

דעתי האישית היא שהסיבה העיקרית לשנאה וסלידה של יהודים חילוניים מכל מה שקשור לדת היא התנהגותם של החרדים.  החרדים בהתנהגותם גורמים לאחיהם היהודים לחטוא בשנאת חינם.

--- סוף ציטוט ---
אנחנו כן מכבדים את החרדים/חסידים והם יותר צדיקים ממך אז תשתוק, אני מבין שאיך שאתה מדבר כך אז אתה בכלל לא מכיר אותם!!!

eran:
אריה י כתב: "גם לגבי היום ללכת לצבא - הרב כהנא - לא היה מסתכל על הרב שלו אם הוא הלך או לא.. - הוא היה מסתכל - עניינית, הלכתית, האם מותר / אסור ". עכ"ל.

אני לא יודע מאיפה אתה מוצא את הדברים האלה אבל גלוי וידוע לכל שהרב כהנא היה מתייעץ עם גדולי תורה בהלכה, גם עם אותם רבנים לא היו בדיוק בזרם שלו. לדוגמא עיין בספר "אגרות משה" של הרב משה פיינשטיין (מגדולי הזרם הליטאי בארה"ב), בחלק אורח חיים ד', לו' ששם הוא דן בשאלה ששאל אותו הרב מאיר כהנא הי"ד בקשר למנהג שרווח בקהילתו של הרב כהנא, האם כדי להמשיך במנהג או לבטל אותו.
וכי הרב כהנא לא יכל היה לפסוק לבד אם אותו מנהג או טוב או רע- אלא יש לנו גדולי תורה ואיתם מתייעצים בהלכה, וכן נהג הרב כהנא בעצמו וכך עלינו לנהוג.
אם הרב כהנא היה עושה שאלות רב, מי הוא זה ואיזה הוא שיבוא להרהיב עוז בקשר לרב כזה או אחר?

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה