יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

מדוע בחורי ישיבה לא מתגייסים לצבא!?

(1/7) > >>

yarbo24:
כל השאלות לשאלה הזאת באתר הבא , מהאתר הזה לא ניתן להעתיק את הטקסט אז אני מביא לכם קישור!

http://rabenu.co.il/ordavid/qa/army.shtml

דוקא_כך:
הכל שטויות ותירוצים.  בזמנם של דוד ושלמה לא היתה שום השתמטות משירות בצבא, וזה לא היה סתם צבא---זה היה צבא ה' שקידש את השם על-ידי כיבוש שטחים גדולים מהארץ המובטחת.  ה"סיבות" שמציג ה"רב" במאמר חושפות צורת חשיבה ממש מעוותת, וכשהכהניסטים יגיעו לשלטון (והם אכן יגיעו לשלטון, זה רק עניין של זמן), ינתנו פטורים אך ורק לתלמידי חכמים שמקדישים כל שניה מזמנם לתלמוד תורה---המובחרים שבמובחרים, כאלו שיש להם כשרון מובהק להיות גדולים בתורה.  כל השאר---ישלבו תלמוד תורה ושירות צבאי.

כך או כך:
מסכים לחלוטין עם דווקא כך צבא עושים לשם קידוש ה'.
לימודים יש חיים שלמים ללמוד מה הלחץ .זה לא מצדיק השתמטות .
במיוחד במצב הקשה של העם .

אור_הירח:
כי הם מוצצי דם עצלנים ששונאים לעבוד חבר שלי חוזר בשאלה והוא סיפר לי שהוא היה בישיבה כל היום מביאים להם אוכל והם בקושי לומדים שם כל היום בדיחות וצחוקיאדה על חשבוננו אלה שמשרתיםועובדים בשביל המדינה שלנו הדמוקרטאית שהם גם לא מאמינים לה ולא עומדים בצפירה אפילו!

דוקא_כך:

--- ציטוט של: אור_הירח על נובמבר 14, 2006, 10:10:41 ---כי הם מוצצי דם עצלנים ששונאים לעבוד חבר שלי חוזר בשאלה והוא סיפר לי שהוא היה בישיבה כל היום מביאים להם אוכל והם בקושי לומדים שם כל היום בדיחות וצחוקיאדה על חשבוננו אלה שמשרתיםועובדים בשביל המדינה שלנו הדמוקרטאית שהם גם לא מאמינים לה ולא עומדים בצפירה אפילו!

--- סוף ציטוט ---
לצערי, אתה צודק, וזו אחת הסיבות שהכהניסטים לא מכבדים במיוחד את החרדים/חסידים.  כשהכהניסטים יעלו לשלטון, כל זה ישתנה.

הצביעות, והשחיתות בקרב החרדים---ממש טרגדיה לאומית וחילול השם מאין כמוהו.  זו בדיוק הסיבה שחז"ל אמרו "תלמיד חכם שיש רבב על בגדו חייב מיתה"---מפני שהציפיות מתלמידי חכמים מאוד גבוהות, ולכן הביקורת יותר קשה, והתנהגות כזאת של תלמידי חכמים מבזה את כל עם ישראל.

דעתי האישית היא שהסיבה העיקרית לשנאה וסלידה של יהודים חילוניים מכל מה שקשור לדת היא התנהגותם של החרדים.  החרדים בהתנהגותם גורמים לאחיהם היהודים לחטוא בשנאת חינם.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

עבור לתצוגת גירסה מלאה