יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
מדוע בחורי ישיבה לא מתגייסים לצבא!?
דוקא_כך:
--- ציטוט של: eran על נובמבר 16, 2006, 17:25:57 ---דווקא כך כתב:"בשביל זה יש ישיבות הסדר, בהן משרתים רבבות של בחורים צעירים מהתנחלויות".
ואני יודע כמה גדולי תורה יצאו מהם. ;)
דווקא כך כתב: "עזוב אותך, אין תירוצים לא לשרת בצבא".
נכון לא צריך תירוצים יש את גדולי ישראל, וכמו שהזכרתי בינהם הרב שפירא והרב מרדכי אליהו שאמרו במפורש לחברים שלי לא להגייס ולהישאר בישיבה. וזהו דעת תורה!
בן כמה אתה "דווקא כך"?
--- סוף ציטוט ---
"גדולי ישראל" האלה יכולים להגיד מה שהם רוצים. הגדולים שלי הם הרב כהנא הי"ד והרב יהודה קרויזר שליט"א.
אני בן 31.
GY:
בס"ד
אכן יש בעיה של ירידת האמונה בישראל, כמו בכל העולם. גם הצבא מוסיף לזה. בצבא הרוב לומדים לבזבז זמן בבטלה, לשקר ולתחמן את המערכת, ולסרב לכל הצעה ללכת לקורס קצינים ולחתום קבע. אחר כך כשיוצאים מהצבא נהפכים לשקרנים ומאחזי עיניים ואינטרסנטים. מכאן לעזיבת הדת המרחק קצר מאד. מעניין כמה מבין חבריו של ERAN שלא הלכו לצבא אלא טענו "תורתם אומנותם" נשארו באמת דתיים ולא רק למראית עין ומתוך הפחד שייאלצו להתגייס לשירות מלא אם יורידו את הכיפה. כמה מהם באמת ובתמים צדיקים. אני חושש שנתאכזב כולנו.
GY
eran:
עז77 כתב: "הרב כהנא שירת בצבא, ברוך מרזל שירת בצבא ונפצע גם ".
בוא אני יספר לך קצת דברים על הרב כהנא הי"ד: בספר "צופה ומנהיג" עמ' 373 אומר הרב "צה"ל הוא גדול כשהקב"ה רוצה, וכשהקב"ה לא רוצה, לא"!! הרבה אנשים רואים -ובטעות- את הרב כהנא הי"ד כאקטביסט ולא כמו הבן תורה שהוא היה. אני רוצה לומר לכם הרב כהנא הי"ד היה בן תורה, תלמיד חכם, וכל מעינייו היו תורה תורה ורק תורה. ואני יוכיח. הרב מרדכי אליהו בהסכמתו לספריו של הרב כהנא כותב עדות (וכולנו יודעים שהרב אליהו הוא עד כשר למהדרין) וז"ל: "הכרתיו (הכוונה אני היכרתי את הרב באופן אישי) הוא (הרב כהנא) היה שקוע רק בזה וכל מחשבותיו וזמנו השקיע בתורה ושאר דברים עשה כלאחר יד".
בקונטרס שהוציאה ישיבת הרעיון היהודי על חיי הרב בעמ' 24 הם מביאים קטע עיתון משנת ה'תשל"א וכך כותב הכתב שבא לבקר את הרב כהנא בכלא: "הרב כהנא נראה לי יותר טיכוס של ת"ח השוקד על תלמודו, מאשר לוחם קשה שרירים שסמל האגרוף הוא הקו המנחה אותו".
עכשיו זה שהרב עשה צבא אין זה ראיה כיוון שהוא עשה שירות מקוצר עד למאוד בשנות ה-70 שעוד הרמה המוסרית בצה"ל הייתה הרבה יותר טובה.
אתה יודע שהרב כהנא גם למד 14 שנים בישיבת מיר - ישיבה חרדית.
אתה יודע שהרב כהנא עשה גם תואר במשפטים, ושנים רבות לאחר מכן בקלטת "הרצאה באפרת" הוא אומר שזה אסון שמגדלים בני תורה ליום שהוא חצי תורה חצי אוניברסיטה!
עכשיו לגבי מרזל- הוא פשוט יצא נגד כל מה שהרב כהנא נלחם בשבילו כשאר הוא הצטרף לחילוניות הלאומית של "חירות" של קליינר, וכולנו יודעים כמה הרב כהנא יצא נגד "החילוניות הלאומית" וכמו שהוא אמר בספר "צופה ומנהיג" עמ' 333 : "אנחנו יותר קרובים לסאטמר מאשר לרפול (חילוני לאומני), כי לרפול אין עול מלכות שמים".
עז77 כתב: "אני חושב שאי אפשר באמת להעריך,את לימוד התורה אם לא נלחמת על הזכות ללמוד אותה"
איזה שטויות אתה מדבר, לא רק שיש לך את הזכות, יש לך את החובה ללומד אותה. "כל הפוסק מדברי תורה מאכילין אותו גחלי רתמים", רבותינו לא חילקו, צה"ל, לא צה"ל.
עז77 כתב: "ואני ראיתי את זה עצמי, שמשתמטים מהגיוס, נוסעים לאיזה ישיבה בברוקלין וננסח את זה בעדינות, לא מרביצים תורה כל היום וכל הלילה,הם לומדים כמה שיעורים, לפעמים יש להם בישיבה איזה משחק מחשב או אינטרנט - ובזמן שחבריהם נלחמים על קיומה של ארץ הקודש וירושלים,הם לומדים שיעורי תורה פה ושם ובשאר הזמן די נהנים מהחיים, מבלי להתאמץ לצורך פרנסה או מחייה...".
מה שנכון נכון - בזה אתה צודק.
דווקא כ"ך כתב: "גדולי ישראל" האלה יכולים להגיד מה שהם רוצים. הגדולים שלי הם הרב כהנא הי"ד והרב יהודה קרויזר שליט"א".
אני מוחה בכל תוקף על פגיעה בכבוד גדולי התורה, ואין לי ספק שאם הרב כהנא היה רואה אותך מכנה את הרב מרדכי אליהו בתואר "גדול בישראל" בגרשיים מתוך כוונה ברורה למעט בערכו הוא היה משתיק אותך. הרב מרדכי אליהו היה נורא מקורב לרב כהנא, הרב אליהו חיתן את נתנאל עוזרי הי"ד, הרב אליהו נתן הסכמה לספריו של הרב כהנא, והוא היה מספידו של הרב כהנא בהלוויה.
וחוץ מזה גם כשהרב כהנא היה חולק על גדולי ישראל בהלכה- זה היה בכבוד גדול, כפי שמבואר בכתביו ובספריו!
GY כתב: "מעניין כמה מבין חבריו של ERAN שלא הלכו לצבא אלא טענו "תורתם אומנותם" נשארו באמת דתיים ולא רק למראית עין ומתוך הפחד שייאלצו להתגייס לשירות מלא אם יורידו את הכיפה. כמה מהם באמת ובתמים צדיקים. אני חושש שנתאכזב כולנו".
אז בוא אני יחדש לך- אלה מחברים שלי שהחליטו להתגייס, כולם הפכו להיות חילונים מחללי שבת, אבל אלו שלא התגייסו נכון שעשו שטויות ולא היו "תורתם אומנותם" אבל לבסוף הם התבגרו וגדלו וכולם היום אברכים בני תורה עם משפחות שומרי תורה ומצוות ע"פ ההלכה!!!
GY:
בס"ד
אם אכן הדברים של ERAN נכונים ואם אכן יתברר שיש סטטיסטיקה של כל המדינה (לא קבוצת חברים שאינה מלמדת על הכלל) על כך שהצבא עצמו גורם לירידת אמונה בצורה כל כך חריפה, אזי יש לשקול צעדים אפקטיביים וחריפים למנוע מצב כזה. על פניו, לא נראה קשר בין שירות צבאי לירידה באמונה. שהרי לפי פרקי אבות זה שעושה מספיקים בידו ללמוד וללמד ולעשות ואינו בהכרח צריך ללמוד פחות. אבל בדיעבד יתכן שכך הוא וצריך לתקן. תודה ERAN, פקחת את עיני.
GY
דוקא_כך:
--- ציטוט ---דווקא כ"ך כתב: "גדולי ישראל" האלה יכולים להגיד מה שהם רוצים. הגדולים שלי הם הרב כהנא הי"ד והרב יהודה קרויזר שליט"א".
אני מוחה בכל תוקף על פגיעה בכבוד גדולי התורה, ואין לי ספק שאם הרב כהנא היה רואה אותך מכנה את הרב מרדכי אליהו בתואר "גדול בישראל" בגרשיים מתוך כוונה ברורה למעט בערכו הוא היה משתיק אותך. הרב מרדכי אליהו היה נורא מקורב לרב כהנא, הרב אליהו חיתן את נתנאל עוזרי הי"ד, הרב אליהו נתן הסכמה לספריו של הרב כהנא, והוא היה מספידו של הרב כהנא בהלוויה.
וחוץ מזה גם כשהרב כהנא היה חולק על גדולי ישראל בהלכה- זה היה בכבוד גדול, כפי שמבואר בכתביו ובספריו!
--- סוף ציטוט ---
תודה על התשובה המפורטת, eran, למדתי הרבה. אתה צודק שהרב כהנא התיחס לכל תלמידי החכמים בכבוד גדול (חוץ מנטורי קרתא, כמובן), ובמיוחד כלפי הרב מרדכי אליהו. אבל דע שלמרות כל היחסים הקרובים ביניהם, דוקא כשהרב כהנא היה זקוק לעזרתו ביותר, כאשר הוא נלחם נגד פסילת מפלגתו והיה זקוק למכתב מרב גדול (כגון מרדכי אליהו) שיצהיר בפומבי ובאופן רשמי שאכן, הרב כהנא אינו גזען ושמפלגתו הולכת בדרך התורה---מרדכי אליהו שתק. זה לא חכמה להרעיף שבחים באופן בלתי רשמי, וכשמגיע רגע האמת, להיכשל.
הרב מרדכי אליהו היה גדול בתורה, אך קטן קטן באמונה ובטחון, ויש עשרות סיפורים על גדולים כמוהו בגמרא. אני חוזר בי מהשימוש שעשיתי בגרשיים כשתיארתי אותו כ"גדול"---הוא אכן גדול אמיתי בתורה, וכשהרב כהנא היה מתקשה באיזו סוגיה (אירוע נדיר, כמובן), הוא היה פונה אל הרב מרדכי אליהו. אבל כשזה הגיע לאמונה ובטחון---הרב מרדכי אליהו לא היה גדול כמו הרב כהנא.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה