יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
מדוע בחורי ישיבה לא מתגייסים לצבא!?
eran:
--- ציטוט של: Raam227 על ינואר 01, 2007, 23:59:23 ---שטויות!
אין שום סיבה בעולם לא לעשות צבא ששומר על ארץ הקודש!
--- סוף ציטוט ---
פסק הרב הגאון "רעם" שליט"א ובכך הוא חלק על מאות גדולי עולם ובינהם הרב מאיר כהנא שכתב מופרש בסיפרו "כהן ונביא" חלק ב' עמ' 108: "לו הייתי ראש ממשלה הייתי עומד על כך שמי שלומד תורה כל הזמן, בלי שום מקצוע או תחביב אחר יהיה פטור מגיוס".
שמת לב שהרב אומר פטור גמור ולא דיחוי מסכן כמו שנותנים היום!
המגן היחיד על עם ישראל הוא הקב"ה וזה גם אם כל החיילים יהיו בדרגת החזו"א. אלא, שעלינו מתוקף ערכי התורה החסה על חיי אדם לגלות דעתנו שחיי אדם חשובים עבורנו ובין השאר להשתדל בשמירה על חיי אדם. להשתדלות זו יש גדרים, כללים ופרטים שמי שלא ילמד תורה בהכרח שיתעלם מהם גם אם כל רצונו הוא להגן על חיי אדם. צה"ל בכל הרמות מדרגי הפיקוד הגבוהים ביותר ועד פשוטי החיילים מתעלמים לגמרי מכללי ופרטי ההשתדלות ומהסייגים החמורים של קדושת ישראל שבלעדיהם מסולקת השכינה מן המחנה ובהכרח גורמים למצב של "שוא שקד שומר". זה שמישהו מסכן את עצמו לא מחייב הערכה כלפיו. מי שעוסק בצרכי ציבור באמונה הוא הראוי להערכה. כך שעם כל הרגשות המובנים מדאגתך. מי שעושה ימים ולילות על "הגנת הארץ" בלי שיש לו שמץ של מושג על מהותו כיהודי ועל ההשתדלות הנגזרת מהיותו יהודי, אינו שותף בהשתדלות השמירה לא על עצמו ובטח לא על אחרים אם הוא מתעלם מיסודות הכרחיים לשמירתו של עם ישראל. זו המציאות נכון להיום וה' יעזור ויזכנו לשוב בתשובה שלמה ושיהיו כל חיינו הן הפרטיים והן הציבוריים בקדושה ובטהרה.
בברכת אהבת ישראל - ערן.
דוקא_כך:
--- ציטוט של: Raam227 על ינואר 01, 2007, 23:59:23 ---שטויות!
אין שום סיבה בעולם לא לעשות צבא ששומר על ארץ הקודש!
--- סוף ציטוט ---
אחרי עמונה, שבה נראה בבירור שצה"ל כבר אינו צבא ששומר על הארץ או על יהודים, אני כבר לא בטוח.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה