עמלק ואויבי ישראל > האמת מאחורי דת האיסלם
מסיבת סיום בגן ערבי בעזה
m4a1:
בין ישראל לבין עיראק יש הרבה מאוד הבדלים.
לדוגמא הסיבה לפלישה, אל תשכח של פי החוק הבין לאומי למדינה מותר להגן על עצמה, מה שעיראק עשתה לכויית הייתה אגרסיביות לשמה.
ובכל הקשר למשק, מרגע הכרזת הסנקציות עד שהן "יפילו" את המשק הישראלי, כולל המאגרים הכספיים של הממשלה, זה יקח הרבה יותר זמן, והמשקים של מדינות האויב ישברו במהרה.
חוץ מזה שמלחמה עם העולם הערבי כיום, מלחמה שבה יהיה נשק ביולוגי כמו שאתה מתאר בתרחיש האיימים שלך, מלחמה שבה נלחמים ללא כפפות, תודות לטכנולוגיה של היום, מלחמה כזו תגמר תוך מספר ימים, לכאן או לכאן.
הערבים לא יתקפו כשהם ידעו שהאויב שלהם מעדיף לחסל את כולם מאשר להפסיד, ויש לנו את היכולת לעשות זאת, הדוגמא צריכה להיות עזה.
אני אומר שקסאמים הם סימפטום, ושמחבלים מתאבדים זה גם סימפטום. זה כמו שיש לך סרטן וכתוצאה מהסרטן יש לך כאבים. אז אתה לוקח תרופות ואין כאבים. אולי אין כאבים אבל הבעיה לא נפתרה, עדיין יש סרטן.
זה שנכון לעכשיו (נגיד שכיפת ברזל תפעולית ומגנה על יישובי ישראל מקסאמים) רק פותרת את הסימפטומים הנוכחיים של מה שחמאס מסוגל לעשות. מחר הם יביאו נשק יותר מתוחכם והכל יחזור על עצמו.
אני לא מזלזל באויב, אבל הסורים והלבנונים הם לא החלק החזק של מדינות ערב. מצרים היא הבעייתית. מה שהיה ב73 זה צבא לא מאורגן, שקיים גם היום לצערי.
לצה"ל יש את הפוטנציאל להיות הצבא החזק במזרח התיכון. אם יהפוך לצבא מקצועי ולא לצבא גיוס חובה, יהיה בלתי ניתן לעצירה ע"י אף צבא במזרח התיכון.
אני אומר דבר כזה, קסאם הבא שנוחת, מוחקים את עזה מהמפה. יהיה רעש בלגאן והכל, אם מדינות ערב לא התערבו בזמן עופרת יצוקה הם לא יתערבו גם אם עזה תמחק. ואם סוריה תחליט לשגר טילים או ואט אוור, מכאן יוצא שסוריה פתחה בהתקפה על ישראל, כלומר ישראל היא המגנה, ולכן יש לה כל צידוק ברמה הבינלאומית להגן על עצמה. כך שסנקציות יהיה הרבה יותר קשה לשים עליה.
ורק שיהיה ברור. אני אישית מעדיף הדרדרות דרסטית במצב הכלכלי ולא לסבול את כל הבולשיט הזה של קסאמים וגראדים ממה שבארצות אחרות היה מוגדר לא יותר מכנופיית רחוב גדולה.
חרותניק:
--- ציטוט של: אוהד הפועל על אוגוסט 07, 2010, 14:32:13 ---כמדומני "שהזיות השלום שלך" מתייחס לדעה שמאל-מרכז, בטח לא "לימין אמיתי".
--- סוף ציטוט ---
ההבנה שלך לקויה, כמדומני שאתה הזכרת את "ממשלות הימין", ואני לא דיברתי רק על ממשלות השמאל כשאמרתי "הזיות השלום".
--- ציטוט ---אז אתה צבוע(ראה המשך)
נו, זה לא נושא הדיון כאן, הנושא הדיון(כמו עם הדוגמה לפשיעה) זה לא אם זה מוסרי לחסל מחבל שעומד ליד ילד, זה משהוא אחר. זה לא מה שעושה אדם פחות מוסרי או יותר מוסרי.
אתה וגורג בוש טוענים, שכל מי שתומך בטרור, שזה הגדרה כללית הוא מחבל לכל דבר ועניין. אני זרמתי איתך, רק הסברתי לך איך זה מתבטא לכל הכיוונים, זה הכל.
אני לא זה שטוען שכל ילד ששר איזה שיר של תעמולה של חמאס, הוא תומך טרור אולטימטיבי, שמסכן אותי.
--- סוף ציטוט ---
להזכירך אני פרצתי לדיון הזה באמצע ואמרתי מההתחלה שאני לא תומך בהפצצת גן ללא סיבה טובה, והאימרה של בוש איננה תקפה כל כך כאשר אין מלחמה בפועל, הרי בוש לא הציע להרוג עכשיו את כל תומכי הטרור בעולם שלא בעת מלחמה. העניין הוא שכאשר תהיה מלחמה, דינם כדין מלחמה בגרמניה הנאצית (וזה הגיון בריא).
לעומת זאת, גם חברי התנועה שהם "תומכי טרור", אין להם אפילו שום ארגון (שקיים) לתמוך בו, וגם ממשלת ישראל איננה ארגון טרור או תומך בטרור, הדבר כך שהתופעה הזאת כמעט ולא קיימת אצלנו (להבדיל מאצלהם).
--- ציטוט ---אפשר לאחד את זה עם הסעיף הקודם.
וזה ממש לא מה שכתבתי, בכל הדיון הזה. יש הבדל בין לצוות על צה''ל לא לירות או כן לירות על מחבל שעומד ליד ילד(שעם זה אין לי בעיה עקרונית, מלבד מקרים לא קשורים/חריגים) לבין
לפוצץ גן ילדים כי ילדים בני 4 שרים שירי תעמולה.
על זה כל הדיון כאן, נא השאר ממוקד.
--- סוף ציטוט ---
אוהד הפועל.... אני מבקש סליחה, כאן אתה צודק אני עברתי לנושא אחר.
--- ציטוט ---אתה נגד, איך יכול להיות שמאות אלפי יהודים הולכים למדינה ערבית מוסלמית מדי שנה וחוזרים בריאים ושלמים? למה הבדואים לא משמידים אותנו שם?
אולי יש עוד אינטרסים חוץ מאינטרסים דתיים/לאומניים למכלול הפעולה של הפרט?
--- סוף ציטוט ---
אני אמרתי שאי אפשר לנסוע לשם ולחזור בריאים ושלמים? גם לאיראן אפשר לנסוע ולחזור בריאים.מתי תפסיק להכניס לי דברי הבל לפה? אני גם ביקרתי בטורקיה (שהיא מדינה מוסלמית, אבל ללא חוקה מוסלמית) לפני 6 שנים.
אני אמרתי שאני מתנגד לנסוע לשם כי אני לא רוצה שהם יקבלו את הכסף שלנו, זה הכל.
--- ציטוט ---מה זאת אומרת זה לא סותר? זה שיש שם שרים, או אנשי תרבות קיצוניים לא סותר בשיט את מה שאני אומר. בישראל יש מספיק שרים, אנשי תרבות, אנשי אקדמיה וכו' שבטוחים שיש לכונן מדינה דו לאומית. אז? מדיניות ישראל היא לכונן מדינה דו לאומית?
וברור שהם יעמדו לצד סוריה ולבנון, זה לא סותר את השלום(ואגב זה לא שחור ולבן, עובדה שהם לא עמדו לצד חמאס, וההשוואה האינפנטילית למלחמת הכוח של פת''ח חמאס פשוט בדיחה).
יש לך שקט, יש מסחר, יש תיירות. אתה מבין שככל המצב מתון יותר, הקולות והאנטישמיות שאתה מציין קטנים? בדיוק כמו טורקיה עכשיו לאומת טורקיה לפני כמה שנים טובות, שהיללו את ישראל שעזרו להם ברעידת האדמה, ואת חיים רביבו שלקח עם פנאר' אליפות.
זה לא אומר שהמדיניות של ממשלת מצריים היא לתת כמה שיותר נשק לחמאס, ולחיזבאללה. נהפוכו, מדינה מוסלמית מפחדת שיתקיים בה משטר מוסלמי קיצוני-דבר שסותר את כל התאוריה של הימין האמיתי(לא אתה הימין האמיתי, אם זה כולל אותך, יופי).
הפעולות עצמם סותרות את "המזימה המצרית" שאתה בטוח שמתקיימת, כי הם לא רוצים שיהיה טרור במצריים נגד ישראלים, ולא שיצא טרור ממצריים כלפי ישראל. אין להם אינטרס, הם מפחדים מטרור.
זה האמת. אתה רוצה לא להאמין? אני רוצה לא להאמין שלמכבי יש סיכוי לקחת השנה אליפות, באסה לשנינו.
אה וללא ספק זו סגידה לסטלין...
--- סוף ציטוט ---
מצרים נלחמת בארגוני הטרור לא כי הם "אוהבי ישראל" אלא בגלל שזה האינטרס המצרי לפחות לפי מובארכ, להזכירך מובארכ גם שינה את החוקה המצרית כדי שיוכל להעביר את הנשיאות לבנו - גמאל מובארכ, וזה עוד אחרי שהוא כיהן כנשיא בלתי מעורר כמעט 30 שנה, כך שזוהי עדיין דיקטטורה מוסלמית אפלה.
ועצם העובדה שהם ישתפו פעולה עם סוריה ולבנון "לא סותר את השלום"? זה לא סותר את הפסקת האש, אבל זה ועוד איך סותר את השלום.
ועצם העובדה שזו מדינה שבה זה נוהל מקובל, שיש לך שרים ואנשי תרבות אנטישמיים, מדיניות גזענית כלפי יהודים, תעמולה גבלסית בתקשורת שלהם, שרפו שם גם בית כנסת לא מזמן (אבל את מי זה מעניין, הרי לא מדובר במסגד מזוהם). זה נכון שיש דברים דומים גם במדינות מערביות, אבל שם לעומת זאת, מוקיעים את האנטישמיות ואת הגזענות ואת האפלייה כלפי נשים/הומואים/מיעוטים וכו' במצרים לעומת זאת המדיניות הזאת די זניחה, וגם אין חרויות פרט אמיתיות.
אבל כל זה כמובן לא מונע ממך מלקרוא להם "מתונים", חרף העובדה שהימין האמיתי הוא הרבה יותר מתון גם המתונים שבמוסלמים ( לא שהמונח "מתון" קיים באיסלאם, באיסלאם יש רק מוסלמים - וצבועים). הרי אם יהודי היה מציע חצי דיקטטורה ממה שמובארכ מציע כמדיניות בישראל, אתה היית מוקיע אותו וקורא לו "מאוד קיצוני" ובצדק (זה אגב תקף גם לצביעות שלך בסעיף האחרון).
אז אולי בכל זאת יש קצת דימיון לסגידה לסטאלין. סטאלין הוא "מתון" מהיטלר..
--- ציטוט ---זה אמור להיות מובן מאליו. עד כה גם לא אמרתי שאני חושב שבן לדן הוא טרוריסט ושהיטלר היה חתיכת רוצח מטונף, אז?
ואתה מערבב דברים, לא אמרתי שחברי השוותי אך ורק את הפורום שנתנו גיבוי לרצח אותם ילדים הם ארגון טרור אקטיבי, המוסר וההצדקות המוזרות לביצוע פעולות רצחניות.
הקצת פחות גרועים- זה היה בשביל לזרום איתך.
וזה שאשף גרוע כמו חמאס או לא, זה פחות רלוונטי. אתה משום מה מתעקש לא להבדיל בין הפן הרציונלי- המדיני/פוליטי, לפן המוסרי/אמוציונלי.
ההיגיון שלך מאוד מצחיק.
אני כבר הסברתי לך למה אין לי סיבה להתייחס לפן הרציונלי/פוליטי להשגת מטרה מסוימת עם חברי הפורום, לאומת למה עם פת''ח כן.
להסביר שוב?
--- סוף ציטוט ---
תתעורר, זה כבר מזמן לא מובן מאליו שתכנה את עבאס כמרצח פנאטי, הרי אתה ודומיך הפכתם אותו לפודל (בדיוק כמו שהפכתם את ערפאת לפודל).
וה"קצת פחות גרועים" שאמרת, זה לא בהכרח מה שחשף את פרצופך בגלל שכביכול "הסכמת איתי", אלא מעצם העובדה שיש סדנרטים פוליטיים מסויימים עבור יהודים, וסטנדרטיים אחרים בשביל מוסלמים.
ז"א למוסלמים מותר להיות קיצוניים ולהיחשב כמתונים, אם היהודים יהיו רבע קיצוניים מה"מתונים" המוסלמים, הם יחשבו כקיצוניים. ואתה גם אמרת שהארגון היהודי הפלוני "שווים לחמאס" דבר שלא תוכל להגיד באופן מלא כלפי אש"ף (כי הם מוכנים גם לדבר בנוסף לרציחות).
זו הצביעות שלך, ללא שום קשר לפן המוסרי.
אוהד הפועל:
--- ציטוט ---להזכירך אני פרצתי לדיון הזה באמצע ואמרתי מההתחלה שאני לא תומך בהפצצת גן ללא סיבה טובה, והאימרה של בוש איננה תקפה כל כך כאשר אין מלחמה בפועל, הרי בוש לא הציע להרוג עכשיו את כל תומכי הטרור בעולם שלא בעת מלחמה. העניין הוא שכאשר תהיה מלחמה, דינם כדין מלחמה בגרמניה הנאצית (וזה הגיון בריא).
לעומת זאת, גם חברי התנועה שהם "תומכי טרור", אין להם אפילו שום ארגון (שקיים) לתמוך בו, וגם ממשלת ישראל איננה ארגון טרור או תומך בטרור, הדבר כך שהתופעה הזאת כמעט ולא קיימת אצלנו (להבדיל מאצלהם).
--- סוף ציטוט ---
אין להם ארגון טרור, יש להם בדידים שהם תומכים בהם, אבל זה בקטנה.
וזה שזה לא קיים אצלינו זה מצוין, הקטע הוא שאותם אנשים ספציפיים לא כל כך יתנגדו אם זה יתקיים.
הבדל בקטנות.
--- ציטוט ---אני אמרתי שאי אפשר לנסוע לשם ולחזור בריאים ושלמים? גם לאיראן אפשר לנסוע ולחזור בריאים.מתי תפסיק להכניס לי דברי הבל לפה? אני גם ביקרתי בטורקיה (שהיא מדינה מוסלמית, אבל ללא חוקה מוסלמית) לפני 6 שנים.
אני אמרתי שאני מתנגד לנסוע לשם כי אני לא רוצה שהם יקבלו את הכסף שלנו, זה הכל.
--- סוף ציטוט ---
מה זאת אומרת? אתה זה שאמרת שאני ואתה מפחדים לנסוע למצריים. אני רק הסברתי לך שאולי אתה מפחד, אני וחלק גדול מעם ישראל לא מפחדים.
--- ציטוט ---מצרים נלחמת בארגוני הטרור לא כי הם "אוהבי ישראל" אלא בגלל שזה האינטרס המצרי לפחות לפי מובארכ, להזכירך מובארכ גם שינה את החוקה המצרית כדי שיוכל להעביר את הנשיאות לבנו - גמאל מובארכ, וזה עוד אחרי שהוא כיהן כנשיא בלתי מעורר כמעט 30 שנה, כך שזוהי עדיין דיקטטורה מוסלמית אפלה.
ועצם העובדה שהם ישתפו פעולה עם סוריה ולבנון "לא סותר את השלום"? זה לא סותר את הפסקת האש, אבל זה ועוד איך סותר את השלום.
ועצם העובדה שזו מדינה שבה זה נוהל מקובל, שיש לך שרים ואנשי תרבות אנטישמיים, מדיניות גזענית כלפי יהודים, תעמולה גבלסית בתקשורת שלהם, שרפו שם גם בית כנסת לא מזמן (אבל את מי זה מעניין, הרי לא מדובר במסגד מזוהם). זה נכון שיש דברים דומים גם במדינות מערביות, אבל שם לעומת זאת, מוקיעים את האנטישמיות ואת הגזענות ואת האפלייה כלפי נשים/הומואים/מיעוטים וכו' במצרים לעומת זאת המדיניות הזאת די זניחה, וגם אין חרויות פרט אמיתיות.
אבל כל זה כמובן לא מונע ממך מלקרוא להם "מתונים", חרף העובדה שהימין האמיתי הוא הרבה יותר מתון גם המתונים שבמוסלמים ( לא שהמונח "מתון" קיים באיסלאם, באיסלאם יש רק מוסלמים - וצבועים). הרי אם יהודי היה מציע חצי דיקטטורה ממה שמובארכ מציע כמדיניות בישראל, אתה היית מוקיע אותו וקורא לו "מאוד קיצוני" ובצדק (זה אגב תקף גם לצביעות שלך בסעיף האחרון).
אז אולי בכל זאת יש קצת דימיון לסגידה לסטאלין. סטאלין הוא "מתון" מהיטלר..
--- סוף ציטוט ---
ברור שמצריים נלחמת בטרור מאינטרס מצרי, אתה מצפה שאם יהיה הסכם שלום אז המדינה תתחייב לקיים את האינטרסים הישראלים בלבד בלי לחשוב על האינטרסים שלה?
ותמיכה מורלית בסוריה או בלבנון בזמן של מלחמה/סכסוך מדיני לא מעיד על הפרת הסכם השלום. לא היה שום סעיף של התחייבות לתמוך רק בישראל 100 אחוז מהפעמים בכל סכסוך בין לאומי.
אני שמח שעברנו מזה שהם כביכול עוזרים לארגוני טרור לפגוע בישראל לזה שהם סתם אנטישמים. הגענו לברייק פרו.
זה שיש לך שם תעמולה אנטישמית, מעיד על תעמולה אנטישמית רחבה, זה לא סותר את קיומו של שלום(בכם מוכיח קיום של שלום אפקטיבי, לאומת מה שאתה טוען).
והסיבה למה המשטר שם מדכא? כי אין שם דמוקרטיה וזכויות פרט(זוכר את כל הדיון שלנו על דמוקרטיה בישראל, הנה ההבדל...).
בנוגע לצביעות, עשה לי טובה. חברי הפורום, יהודים כהלכה כבר מציעים דיקטטורה מלוכנית בפורום הזה. בן מיכאל מפנטז על מדינת הלכה, והוצאת שמאלנים מסוימים לעונש מוות(באחד הסרטונים שלו או אחד ההודעות שלו אני לא זוכר, הוא רצה להוציא להורג את יוסי שריד, אם וכמובן אתם תהיו בשלטון...).
בשורה התחתונה? יש לך שלום, תיירות, מסחר, שקט ושלווה מהכיוון של מצריים. וככל שיהיה לך שקט עם שאר מדינות ערב הקשר יתחזק, האנטישמיות תעלם, ונחיה כאן באושר ואושר.
הקשרים בין ישראל למצריים התחממו ב-2007 לדוגמה, ולא סתם ישראל כללה אותה במשא ומתן על גלעד שליט והפלסטינים ככלל, וירדו שוב עקב עופרת יצוקה.
בהסכמי אוסלו, שערפת עשה את התרגיל המלוכלך שלו, מובראק לכך אותו לצד, וקילל אותו על הפדיחות כאילו אין מחר, רק שיחתום.
יש אינטרס מובהק למצריים שיהיה כאן שקט, ואתה בוחר להתעלם מזה, כי נוח לך, בעוד שאתה מבלבל לי את המוח על המתינות של חברי כהנא צדק פה.
אם נשיא מצריים היה חיים בן פסח, היינו פה בבלגן פי 7 יותר גרוע ממה שיש עכשיו. למה? כי בן אדם כמו בן פסח לא רוצה את הצד השני פה בכלל, מובראק מקבל את זה שהצד השני קיים, ופועל למען האינטרס שלו.
קצת הבדל אה?
--- ציטוט ---תתעורר, זה כבר מזמן לא מובן מאליו שתכנה את עבאס כמרצח פנאטי, הרי אתה ודומיך הפכתם אותו לפודל (בדיוק כמו שהפכתם את ערפאת לפודל).
וה"קצת פחות גרועים" שאמרת, זה לא בהכרח מה שחשף את פרצופך בגלל שכביכול "הסכמת איתי", אלא מעצם העובדה שיש סדנרטים פוליטיים מסויימים עבור יהודים, וסטנדרטיים אחרים בשביל מוסלמים.
ז"א למוסלמים מותר להיות קיצוניים ולהיחשב כמתונים, אם היהודים יהיו רבע קיצוניים מה"מתונים" המוסלמים, הם יחשבו כקיצוניים. ואתה גם אמרת שהארגון היהודי הפלוני "שווים לחמאס" דבר שלא תוכל להגיד באופן מלא כלפי אש"ף (כי הם מוכנים גם לדבר בנוסף לרציחות).
זו הצביעות שלך, ללא שום קשר לפן המוסרי.
--- סוף ציטוט ---
דבר ראשון אני מייצג את עצמי, אני זה לא אני והדומים לי, אתה מדבר רק עם אוהד הפועל.
ואני כבר הסברתי לך למה יש את אותם סטנדרטים ליהודים ולמוסלמים, ועצם זה שאותם מוסלמים רוצחים ואונסים אבל בסופו של יום נמאס להם ואפשר לדבר איתם להפסקת הלחימה, עושה אותם יותר מתונים מבן פסח שלא רצח ולא אנס, אבל לא מוכן לשום פשרה מלבד
ערבים החוצה. כנ''ל חמאס.
זה ההבדל בין המתינות של פת''ח לקיצוניות של חלק מחברי הפורום.
זה צביעות? זה מציאות.
בפן המוסרי, הרצון לביצוע פעולות? חמאס הוכיח שהוא מוכן להרוג ילדים ונשים סתם, כנראה שלחלק מחברי הפורום אין את יכולת לעשות את זה בפועל, זה לא אומר שהם לא יעשו את זה אם זה אם הם יכולים.
ויצדיקו את זה בדיוק כמו שחמאס מצדיק את זה.
זה למה שזה אותו דבר.
אוהד הפועל:
--- ציטוט של: m4a1 על אוגוסט 07, 2010, 16:27:46 ---בין ישראל לבין עיראק יש הרבה מאוד הבדלים.
לדוגמא הסיבה לפלישה, אל תשכח של פי החוק הבין לאומי למדינה מותר להגן על עצמה, מה שעיראק עשתה לכויית הייתה אגרסיביות לשמה.
--- סוף ציטוט ---
אתה מבין שהפצצה מסיבית על עזה, רצח מאות אלפי ילדים ונשים, וסך הכל מיליוני אנשים, לא בדיוק יתפרש בעולם כהגנה עצמית?
--- ציטוט ---ובכל הקשר למשק, מרגע הכרזת הסנקציות עד שהן "יפילו" את המשק הישראלי, כולל המאגרים הכספיים של הממשלה, זה יקח הרבה יותר זמן, והמשקים של מדינות האויב ישברו במהרה.
--- סוף ציטוט ---
הביטחון שלך בזה הוא פשוט מדהים. אבל יודע מה נניח(זה לא בדיוק ככה)
בסופו של דבר יהיה לך כאן משבר כלכלי אסטרונומי.
אחלה.
--- ציטוט ---חוץ מזה שמלחמה עם העולם הערבי כיום, מלחמה שבה יהיה נשק ביולוגי כמו שאתה מתאר בתרחיש האיימים שלך, מלחמה שבה נלחמים ללא כפפות, תודות לטכנולוגיה של היום, מלחמה כזו תגמר תוך מספר ימים, לכאן או לכאן.
--- סוף ציטוט ---
זה לא סותר את הסנקציות שיהיו על ישראל, וזה שכבר אתה אומר "לכאן או לכאן" מעיד שאולי אתה לא מוסמך להחליט מה הוא הסיכון הישראלי לכל הדבר הזה?
--- ציטוט ---הערבים לא יתקפו כשהם ידעו שהאויב שלהם מעדיף לחסל את כולם מאשר להפסיד, ויש לנו את היכולת לעשות זאת, הדוגמא צריכה להיות עזה.
--- סוף ציטוט ---
קיבלת מודיעין מגבי אשכנזי? ברצינות הערכות שלך פה הם מצחיקות.
--- ציטוט ---אני אומר שקסאמים הם סימפטום, ושמחבלים מתאבדים זה גם סימפטום. זה כמו שיש לך סרטן וכתוצאה מהסרטן יש לך כאבים. אז אתה לוקח תרופות ואין כאבים. אולי אין כאבים אבל הבעיה לא נפתרה, עדיין יש סרטן.
זה שנכון לעכשיו (נגיד שכיפת ברזל תפעולית ומגנה על יישובי ישראל מקסאמים) רק פותרת את הסימפטומים הנוכחיים של מה שחמאס מסוגל לעשות. מחר הם יביאו נשק יותר מתוחכם והכל יחזור על עצמו.
--- סוף ציטוט ---
היום ישראל בונה מערכות ליירוט טילים גם לטווח בנוני.
והיכולת של הפלסטינים להביא פה נשק מתוחכם ובטח להפעיל אותו זה בערך כמו היכולת שלי לשחק בברצלונה.
למה אתה חושב שהם מתמקדים רק בירי הקאסמים העלובים שלהם? או טילי הגארד? כי אין להם משהוא אחר.
היכולת שלהם מוגבל פי 7 מהיכולת של חיזבאללה לדוגמה, הן מבחינת שטח, הן מבחינת כספים, הן מבחינת ידע טכנולוגי ועוד.
--- ציטוט ---אני לא מזלזל באויב, אבל הסורים והלבנונים הם לא החלק החזק של מדינות ערב. מצרים היא הבעייתית. מה שהיה ב73 זה צבא לא מאורגן, שקיים גם היום לצערי.
--- סוף ציטוט ---
אז סיכמנו שבמצב שכזה, אם סוריה לבנון ואיראן מבעירות את ישראל, ונניח מצריים תוקפת אותנו, עדיין אתה הולך על זה? איזה מזל שישראל לא מסתכנת כך לשם ניצחון על זורקי האבנים מעזה...
--- ציטוט --- לצה"ל יש את הפוטנציאל להיות הצבא החזק במזרח התיכון. אם יהפוך לצבא מקצועי ולא לצבא גיוס חובה, יהיה בלתי ניתן לעצירה ע"י אף צבא במזרח התיכון.
--- סוף ציטוט ---
זה כבר ויכוח אחר לחלוטין.
אבל יש לנו הסכמה עקרונית בו.
--- ציטוט ---אני אומר דבר כזה, קסאם הבא שנוחת, מוחקים את עזה מהמפה. יהיה רעש בלגאן והכל, אם מדינות ערב לא התערבו בזמן עופרת יצוקה הם לא יתערבו גם אם עזה תמחק. ואם סוריה תחליט לשגר טילים או ואט אוור, מכאן יוצא שסוריה פתחה בהתקפה על ישראל, כלומר ישראל היא המגנה, ולכן יש לה כל צידוק ברמה הבינלאומית להגן על עצמה. כך שסנקציות יהיה הרבה יותר קשה לשים עליה.
--- סוף ציטוט ---
שטויות במיץ.
אם מוחקים את עזה(רצח של מיליוני בני אדם וסלח לי זה לא יומיים גג) לאומת אם פולשים לעזה ועושים מבצע יחסית ממוקד לא אומר שמדינות ערב לא יתערבו. הניסיון שלך לצייר את זה שסוריה ומצריים יתערבו צבאית(וזה במקרה הטוב)
כסוג של מתקפה על ישראל, לא ישכנע את העולם(זה אפילו לא משכנע אותי).
גם אם אתה בסופו של דבר איכשהוא מנצח, ימותו לך כאן מאות אלפי יהודים, עם נזק עצום, כלכלית וצבאית, דיפלומטית ועוד.
אז אחלה.
--- ציטוט ---ורק שיהיה ברור. אני אישית מעדיף הדרדרות דרסטית במצב הכלכלי ולא לסבול את כל הבולשיט הזה של קסאמים וגראדים ממה שבארצות אחרות היה מוגדר לא יותר מכנופיית רחוב גדולה.
--- סוף ציטוט ---
ברור, עדיף שכל המדינה תסבול מעוני ומוות, מאשר שיתושים יציקו להם מדי פעם.
נ.ב. למה בת ימי עף? אני דווקא מתגעגע אליו.
m4a1:
הפצצה מאסיבית על עזה לא שונה מהפצצה מאסיבית על דרזדן, הסיטואציה גם היא לא שונה. פשוט לנאצים היה יותר כוח אש מאשר לפלסטינים, אבל האקט הוא זהה.
איך שהעולם יראה את זה אם כהגנה עצמית או לא, זה לא משנה את העובדה שזו אכן הגנה עצמית.
בהנחה שצה"ל עושה את השינויים הנחוצים, אתה מסכים שזו יכולה להיות תוכנית לא רעה?
ולא קיבלתי מודיעין מאשכנזי, אבל יש לי ניסיון קל בכל התחום ואני יודע לזהות פחדנים, והערבים כתרבות הם פחדנים, גם היהודים אגב. אני לא אומר שכל ערבי הוא פחדן, אבל כתרבות הם כן.
מצב היפותטי שלישראל את את היכולת ליירט כל טיל שיוצא מעזה, למה אנחנו צריכים את היכולת הזאת? לא יותר יעיל לתקוף את עזה? ההבדל העיקרי הוא שאתה פותר את הסימפטומים ואני פותר את הבעיה.
בצבא כיום אם תוקפים אותנו כל מדינות ערב אנחנו אכן בבעיה ולהערכתי הדרך היחידה שישראל תוכל לנצח מלחמה כזו היא בעזרת נשק גרעיני, אבל זה בצה"ל של היום. בצה"ל החדש, המקצועי, שחיילי המילואים עושים יותר ממטווח אחד כל שנה, וחיילים קרביים זה לא הרפתקאה ל3-5 שנים אלא דרך חיים וקריירה של 10-15 שנה, בצבא כזה ישראל תוכל להביס את כל צבאות ערב יחדיו, ובקלות.
מאות אלפי הרוגים יהיו בכל מקרה, ככל שהזמן עובר הטכנולוגיה משתפרת, ראה את טווח הקסאמים היום ולפני 10 שנים. מחר זה הם יוכלו לשגר לת"א ומחרתיים יכסו את כל הארץ. היום טווח הנזק של קסאם (אני סתם זורק) הוא 10 מטרים, מחרתיים זה יהיה 20, ושבוע הבא יהיה להם נשק כימי כמו לסוריה. שמתבצרים אי אפשר לנצח.
אם אני לא טועה הוא הועף כי התכסח עם המנהלים.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה