עמלק ואויבי ישראל > האמת מאחורי דת האיסלם
מסיבת סיום בגן ערבי בעזה
אוהד הפועל:
--- ציטוט ---בקשר לאסד, אם הוא יגיב, שיגיב. חוץ מהנשק הכימי של אסד הוא לא יכול לעשות לנו דבר. הנזק יהיה גדול אבל זה לא נזק שיגרום להפסד במלחמה, רקלהרוגים.
--- סוף ציטוט ---
מה זה לא יכול עשות לנו כלום? יש לך סיכון וודאי כאן. ונזק להרוגים זה די משמעותי. אני לא רוצה לחיות בסכנה מתמדת מטיל כימי(יחיה ההבדל בין הסכנה הזאת לסכנה לפיגוע התאבדות או קאסם).
אה אז ימותו רק כמה עשרות או מאות אלפי יהודים(וזה כמובן בהנחה שקרענו לו את הצורה באופן הקונבנציונלי, ורק כדי לא לחפור יותר מדי אני אפילו לא אתן לך מידע על הצבא הסורי, וזה כמובן לא כולל את שאר הצבאות שציינתי), זה בטח יותר טוב מהמצב עכשיו.
אתה מבין שאם ישראל פועלת לפי ההיגיון שלך, המצב יהיה יותר גרוע?
--- ציטוט ---כן מי שמשחק באש נשרף, אבל מי שזורקים עליו גפרורים ורק עומד ומחייך או עושה פו כשהם עפים לכיוונו, גם יעלה באש בסוף, אם אני יכול לבחור, אני מעדיף את הדרך של המלחמה.
--- סוף ציטוט ---
מזכיר לי את בת ימי קצת(איפה הוא באמת?)
אבל עכשיו ברצינות, אף אחד לא אומר לך לשבת בשקט ולספוג את הכל, בין זה ולהיות פזיז זה מרחק רחוק.
--- ציטוט ---אני לא מכיר מצב שבו יהודים מחו"ל לא קיבלו אישור עליה "כי אין מקום", אם אני טועה, תאיר את עיניי.
--- סוף ציטוט ---
מצב ספציפי? גם אני לא מכיר.
אבל זה היגיון פשוט, אם מחר יעלו לארץ 4 מיליון יהודים, זה יפגע במשק, בדיור, בסחורה, בכמות היצור, באבטלה ועוד.
זה היגיון בסיסי.
אבל האמת? כמו שאמרתי זה מרכיב חסר משמעות, רק ציינתי את זה בתור בעיה.
כי רוב רובם לא יעלו לארץ, אתה סתם תהיה אחראי לזה שהם יסבלו יותר בחו''ל.
--- ציטוט ---אם לצד השני אין יכולת לפגוע בנו ואנו יכולים לפגוע בו. אין מצב למלחמה. זה לא רלוונטי.
--- סוף ציטוט ---
אם אין מצב של מלחמה, הגענו למטרה לא?
--- ציטוט ---להגיד שעכשיו שיש את כיפת ברזל וזה פתרון לקסאמים זה כמו להגיד לילד שמקבל מכות בבצפר שהפתרון זה שהוא לא ילך לבצפר.
--- סוף ציטוט ---
מה זאת אומרת? אם הם יורים קאסמים ואנחנו מיירטים אותם, אזי אין בעיה של הקאסמים.
תושבי שדרות ושער הנגב יוכלו לחזור לשגרה נורמלית יותר, ורמת הפחד תעלם.
בינתיים הם(הפלסטינים) יהיו תקועים בפח אשפה שנקרא עזה, אם חיסולים ממוקדים, ומדי פעם איזה מבצע של עופרת יצוקה.
m4a1:
בקשר להשרדות המשק התכוונתי לאו דווקא כנגד המשק של הפלסטינים אלא התכוונתי למקרה של מלחמה בסורים או בלבנון לדוגמא, המשק שלנו יחזיק הרבה יותר זמן משלהם.
לשאר הדוגמאות שהבאת, אני יענה לך בצורה פשוטה. מחיקת עזה מהמפה זה עניין של שעות-יום יומיים גג.
סנקציות וכל השאר, זה עניין של דיונים וכ'ו. תראה כמה זמן לקח לעולם לשים סנקציות על איראן, מספר שנים?
אם יש משהו משותף בין העם היהודי והעם הערבי הוא כזה, שניהם שפנים, הערבים קצת פחות. אבל בסך הכל מדובר בשני עמים שברגע שמרימים קצת את הקול, הם מתקפלים.
אחרי התקפה נחושה (לא עופרת יצוקה, מדובר בבדיחה. אי אפשר לחלק פליירים ולהפציץ, זה דיסאוננס ורק דגמא אחת) העזתים לא יעזו לשגר קסאם, והסורים לא יעזו לפתוח את פיהם. צריך להכיר את האויב.
לא יעלו 4 מליון יהודים במכה אחת. לא יעלו גם 400 אלף יהודים במכה אחת. במקומות כמו ארה"ב היהודים יחסית בטוחים. שיעברו לשם מצידי.
ואין זה רלוונטי כמו שציינת, זה סתם נסיון לשים רגל בדיון. הם יכולים לדאוג לעצמם, ואם קשה להם חבל, גם ליהודים בארץ קשה.
אם הגענו למצב שאין מלחמה זה טוב. זאת אכן השאיפה. אבל כרגע אנחנו דנים באיך צריך לנהל את הלחימה. הלחימה היא לא המטרה, אבל כדי להשיג את המטרה שהלחימה היא הכלי להשגתה, צריך להלחם נכון.
הקסאמים הם לא הבעיה, גם המחבלים המתאבדים הם לא בעיה. מדובר בסימפטום ולא יותר. הבעיה היא שיש לך אויב בגבול שמנסה לחסל אותך.
הצבא הסורי הוא בדיחה. ושוב צה"ל הוא כמו פיטבול קשור שיש עליו מחסום והערבים אוהבים לדקור אותו עם מקל כמו ילדים, כשהפיטבול קשור אין בעיה, אבל אני רוצה לראות אותם עושים את זה כשנשחרר את הפיטבול.
תבין מחר יכולה לפרוץ מלחמה שבא אסד ישגר טילים כימיים. הירי של הגראד לפני מספר ימים, יכל בקלות להתפתח לעימות צבאי שבתוכו היתה סוריה מתערבת. בקלות.
בת ימי, באמת? הדרדרנו לעלבונות? והוא הועף לא זוכר למה.
חרותניק:
--- ציטוט של: אוהד הפועל על אוגוסט 06, 2010, 23:19:43 ---אוי נו, כאילו שהרפתקאות של ממשלות ימין לא הביאו לשפיכת דמים אף פעם.
--- סוף ציטוט ---
לא אמרתי שלא, אני אפילו לא הזכרתי את המילה "שמאל".
--- ציטוט ---בדיוק הפואנטה, לא מחסלים ילד שלא עשה כלום רק כי אבא שלו פושע...
--- סוף ציטוט ---
להשוואה שלך בין פשיעה לבין מלחמה אין שחר בכלל, ואני גם לא מתכוון להסביר לך, כי אתה לא טיפש ואתה מבין מצוין את מה שאני אומר.
--- ציטוט ---זה לא שחור ולבן, וזה עדיין לא מצריך חיסול של ילד בן 4, שעל זה כל הדיון.
ההשוואה גם לתמיכה בארגון טרור יהודי, שאין לו אלטרנטיבה, הוא גם בשל עצמו לא נכון, בדיוק כמו סוג התמיכה של היהודים באצ''ל לאומת סוג התמיכה של יהודים בנתן זדה. קטע אה?
אה ורק תיישם את זה בכל הכיוונים לא רק למי שנוח...
--- סוף ציטוט ---
וכאן אנחנו חלוקים בדעותינו, אני כבר ציינתי קודם שאני לא בעד חיסול ילדים סתם, אבל אם המחבלים מסתתרים יחד איתם אז מצידי שיהרגו את כל הילדים בגן בשביל המחבלים, אתה לא מסכים? אל תסכים, זכותך.
והעובדה שאין להם אפילו אלטרנטיבה, רק מחזק את מה שאני אומר.
--- ציטוט ---אה אז הוא צודק...
--- סוף ציטוט ---
כן הפעם הוא צודק.
--- ציטוט ---מי שחושף את הפרצוף של מי? אתה לא זה שכתבת שאתה לא מצדיק חיסול של ילד בן 4 ק כי אולי הוא עתיד להיות אויב?
אבל אחלה השוואה בין רצון שצה''ל לא יחסל ילדים ונשים לשיתוף פעולה עם האויב.
ואני יקרא לזה מה שבא לי.
--- סוף ציטוט ---
אני לא מצדיק הרג של ילדים סתם, אבל בעת מלחמה צריך לתת יד חופשית לצה"ל ושיעשה כל מה שהוא יכול כדי לא להפוך דם יהודי להפקר.
ואם אתה מוכן לסכן את חיי חיילנו לטובת ילדים תומכי טרור, אז אתה משת"פ קלאסי.
תקרא לגירוש איך שבא לך, זה היה רק בגדר עצה.
--- ציטוט ---אני סומך רק עליך.
בנוגע למסחר, קיים מסחר ככה שזה סותר את הטענה הבסיסית שלא יוצא מזה כלום. לא משתווה לנו כלכלית?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3101132,00.html?opentalkback=TIDREPLACE
http://www.export.gov.il/_Articles/Article.asp?ArticleID=5949&CategoryID=90&Page=2
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3162463,00.html
תראה מצב של התפתחות מדינית עם הפלסטינים כמה פירות זה נותן לנו. וזה רק מצריים, אפילו לא נכנסתי לירדן או לפוטנציאל הכללי של מסחר עם מדינות ערב.
עצם זה שקיימת תיירות בסיני מעיד על חוסר הפחד.
http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?chiq:%E9%E5%F8%E3%E9%ED_%EC%F1%E9%F0%E9
סתם אתר שמצאתי
"דיווחים מכל התקופות, בזמן האינתיפדות השונות וביניהן, מעידים על יחד חם ורצון טוב מצד המארחים.
לפי דיווחים ממעברי הגבול בחגים עושה רושם שיש הרבה שלא מפחדים. (ומי שהיה מעיד: לא להתקרב בחגים ומועדים).
"גיסי ואשתו חזרו שלשום מסיני. הם אומרים שהמים צלולים, החוף נקי, הבדואים נחמדים יותר מתמיד ואפילו המצרים נחמדים..." ( אביב_חדש , ספט' 2002 )
"חזרתי מסיני ועדין לא חזרתי. חולמת בלילות ומתגעגעת לחזור. זה גרם לכל המשפחה שלנו המון אושר." ( אלונה_רוטר , אוק' 2002 )
"היה נחמד, אבל התמלא ביום העצמאות ונעשה ממש צפןף וסואן ורועש עד השעות הקטנות." (ענת_גיגר , מאי 2003)
"המון ישראלים בכל מקום וגם בגבול. כנראה שאין מצב, לפי המצב. " (נועה_ברקת , אוג' 2003)"
http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/930/856.html
"על פי הנתונים, היציאות לחו"ל בדרך האוויר צנחו ב-10% בין החודשים ינואר-יולי והסתכמו ב-1.8 מיליון בלבד. כמו כן, ניכר כי ההתרעות על פיגועי טרור בסיני לא ממש מצאו את מקומן לאוזנו של הישראלי, משום שהיציאות לסיני ירדו בינואר-יולי ב-7% בלבד ל-102 אלף. מספר היציאות לחו"ל בדרך היבשה ירד ב-12% ל-258 אלף."
כנראה שחלק נרחב מהישראלים לא מפחדים...
.
--- סוף ציטוט ---
שיהיה..
אני בכל אופן מתנגד לכל נסיעה לשם.
--- ציטוט ---אה אם אתה אומר חלאס אז יש הפקרות.
מתוך ויקי
"בזמן מבצע עופרת יצוקה נתנה מצרים גיבוי שקט לפעולות צה"ל כנגד תנועת החמאס ברצועת עזה, והטילה על האחרונה את האחריות לפרוץ האירועים. למרות דרישת הפלסטינים, היא סירבה לפתוח את מעברי הגבול, כל עוד הרשות הפלסטינית לא תקבל את האחריות עליהם. עם זאת, היא גינתה את ישראל לאחר פרוץ המהלך הקרקעי. יחסה העוין של מצרים לתנועת החמאס, נובע בין היתר מחששה מהתערבות והתפשטות איראנית-איסלאמיסטית באזורה.מצרים המשיכה עם אותו קו, המתנגד לחמאס גם במהלך שנת 2009. מצרים החלה בבניית קיר פלדה בעומק של כמה עשרות מטרים לאורך ציר פילדלפי, במטרה לעצור את המשך חפירת המנהרות לאורך הציר דרכו מוברחים אמצעי לחימה לעזה וממנה לשטח מצרים. ארגון חמאס, שהבין כי קיר זה עלול לפגוע קשות ביכולתיו הצבאיות ובניהול קשריו עם איראן וחזבאללה, פתח במערכה תקשורתית נגד מצרים."
וזה רק פעולה אחת, זה לא כולל מיליון פעולות אחרות שממשלת מצריים והצבא המצרי עשו כדי למנוע הברחות. החמאס מסתדרים בכל זאת? אז? החמאס הבריח תחמושת גם בעופרת יצוקה וגם שצה''ל היה על ציר פילדלפי.
זה עובדה.
עכשיו זכותך לומר "חלאס" ולהגיד שדעתך היא שונה, זו מדינה דמוקרטית, וזכותך לסתור עובדות עם חוסר בעובדות, אבל זה עניין שלך כבר...
--- סוף ציטוט ---
בכל הנוגע למצרים.
יש הפקרות, זה שאתה מראה מבצעים כאלה ואחרים (שאני כבר מודע להם) לא סותר את מה שאמרתי. הרי אם עזה הייתה גובלת עם שוודייה לא היית מצפה שאויבינו יהיו חמושים ומוכנים לקרב נכון?
ההבדל בין מצרים לבין לבנון הוא בעיקרו מצוי בסעיף שאוסר על ישראל לתקוף במצרים, המלחמה שיש לצבא המצרי עם ארגוני טרור הוא שווה ערך כמעט כמו המלחמה בין פת"ח לחמאס (רמז - איחלתי הצלחה לשני צדדים).
ההתבטאות של שר החוץ המצרי ש"ישראל היא מדינת אויב" היא רק טיפה בים מביטויי שנאה מצרית לישראל. התבטאויות של שרים ואנשי דת ותרבות, חרם של אוניברסטאות, לאחרונה גם היה חרם של איגוד סטודנטים מצרי על כנס סטודנטים של מדינות הים התיכון בגלל שהמנהל התורן של הכנס הוא ישראלי וכ"ו וכ"ו ועוד לא דיברנו על האנטישמיות הבוטה של הרחוב המצרי, על מאמרי השטנה בעיתונות, על הפרופוגנדה הגבלסית בטלווזיה המצרית, וכן הלאה..
ואפילו הממשלה/הממלכה הנוכחית בדיקטטורה האפלה הזאת הדגישה שהיא תעמוד לצד לבנון וסוריה אם תהיה מלחמה.
זו המדינה "המתונה" שאתה מעריץ כל כך, וזה "השלום" שאתה מייחל שיהיה לנו במזרח התיכון (אתה חייב להודות שזה מזכיר קצת את הסגידה לסטאלין יש"ו).
--- ציטוט ---אם תמשיך עם עקיצות מפגרות אני ימשיך לצחוק
--- סוף ציטוט ---
אני לא עוקץ אותך אני רציני, תצחק עד מחרתיים.
--- ציטוט ---אתה עושה צחוק? מי אמר איך צריך לנהוג עם מי ולמה, אני רק הסברתי מה הוא המחנה המשותף בין המוסר של חמאס למוסר לזה של מי שתומך בחיסול ילדים בני 4.
זה שאתה עושה סלט זה משהוא אחר. אני הסברתי לך למה פתח נחשב למתון יותר, שקל יותר לדבר איתו. אין לי מה לדבר עם מחבל יהודי, אין טעם ואין רצון, הוא לא הבעיה. עם הפלסטינים המצב הרבה יותר מורכב, מאלף ואחת סיבות(ברוך השם, כי אם
זה היה הפוך המצב היה יותר גרוע מהמצב באפגניסטן). קטע אה?
יש להם רמת מוסר של חמאס אבל אני יצליח לגרום להם לא לבצע פיגועים, להשתלט על חמאס ולעבוד יחד איתי? יופי. הרווחתי.
אתה חושב שאי אפשר? זה דיון אחר, ומחוסר כוח איני נכנס לזה כרגע.
זה עדיין לא נותן לגיטימציה לרמת מוסר של פת''ח/חמאס לתושבי מדינת ישראל, וזה רק מראה את הפרצוף האמיתי של חלק מחברי הפורום.
זה הכל.
לכן אין כאן שום צביעות, ושום נעליים.
לילה טוב גם לך.
--- סוף ציטוט ---
זה מאוד פשוט, נתחיל מזה שעד כה לא שמעתי שאמרת שרמת המוסר של אש"ף וחמאס "הם אותו דבר", כי זה היה סותר את רצונך למסור להם שליש מארץ ישראל.
והעובדה שמצאת לנכון להתעקש על כך שארגון טרור יהודי (שלא היה ולא נברא) הוא אותו דבר כמו חמאס, ואז אתה אמרת "אז הם קצת פחות גרועים, וופטי דו" וזה דבר שלעולם לא היית אומר על אש"ף (כי זו הטענה שלנו, והיא די סותרת את כל מה שאתה מאמין בו).
ועוד איך יש כאן צביעות.
אוהד הפועל:
--- ציטוט ---לא אמרתי שלא, אני אפילו לא הזכרתי את המילה "שמאל".
--- סוף ציטוט ---
--- ציטוט ---ה, וכדי שתזכור טוב טוב שצה"ל זו הסיבה היחידה שאין הרבה הרוגים, וזה בוודאי שלא בזכות הזיות השלום שלך שרק הביאו עלינו נהרות של דם.
--- סוף ציטוט ---
כמדומני "שהזיות השלום שלך" מתייחס לדעה שמאל-מרכז, בטח לא "לימין אמיתי".
--- ציטוט ---להשוואה שלך בין פשיעה לבין מלחמה אין שחר בכלל, ואני גם לא מתכוון להסביר לך, כי אתה לא טיפש ואתה מבין מצוין את מה שאני אומר.
--- סוף ציטוט ---
אז אתה צבוע(ראה המשך)
--- ציטוט ---וכאן אנחנו חלוקים בדעותינו, אני כבר ציינתי קודם שאני לא בעד חיסול ילדים סתם, אבל אם המחבלים מסתתרים יחד איתם אז מצידי שיהרגו את כל הילדים בגן בשביל המחבלים, אתה לא מסכים? אל תסכים, זכותך.
והעובדה שאין להם אפילו אלטרנטיבה, רק מחזק את מה שאני אומר.
--- סוף ציטוט ---
נו, זה לא נושא הדיון כאן, הנושא הדיון(כמו עם הדוגמה לפשיעה) זה לא אם זה מוסרי לחסל מחבל שעומד ליד ילד, זה משהוא אחר. זה לא מה שעושה אדם פחות מוסרי או יותר מוסרי.
אתה וגורג בוש טוענים, שכל מי שתומך בטרור, שזה הגדרה כללית הוא מחבל לכל דבר ועניין. אני זרמתי איתך, רק הסברתי לך איך זה מתבטא לכל הכיוונים, זה הכל.
אני לא זה שטוען שכל ילד ששר איזה שיר של תעמולה של חמאס, הוא תומך טרור אולטימטיבי, שמסכן אותי.
--- ציטוט ---אני לא מצדיק הרג של ילדים סתם, אבל בעת מלחמה צריך לתת יד חופשית לצה"ל ושיעשה כל מה שהוא יכול כדי לא להפוך דם יהודי להפקר.
ואם אתה מוכן לסכן את חיי חיילנו לטובת ילדים תומכי טרור, אז אתה משת"פ קלאסי.
תקרא לגירוש איך שבא לך, זה היה רק בגדר עצה.
--- סוף ציטוט ---
אפשר לאחד את זה עם הסעיף הקודם.
וזה ממש לא מה שכתבתי, בכל הדיון הזה. יש הבדל בין לצוות על צה''ל לא לירות או כן לירות על מחבל שעומד ליד ילד(שעם זה אין לי בעיה עקרונית, מלבד מקרים לא קשורים/חריגים) לבין
לפוצץ גן ילדים כי ילדים בני 4 שרים שירי תעמולה.
על זה כל הדיון כאן, נא השאר ממוקד.
--- ציטוט ---שיהיה..
אני בכל אופן מתנגד לכל נסיעה לשם.
--- סוף ציטוט ---
אתה נגד, איך יכול להיות שמאות אלפי יהודים הולכים למדינה ערבית מוסלמית מדי שנה וחוזרים בריאים ושלמים? למה הבדואים לא משמידים אותנו שם?
אולי יש עוד אינטרסים חוץ מאינטרסים דתיים/לאומניים למכלול הפעולה של הפרט?
--- ציטוט ---כל הנוגע למצרים.
יש הפקרות, זה שאתה מראה מבצעים כאלה ואחרים (שאני כבר מודע להם) לא סותר את מה שאמרתי. הרי אם עזה הייתה גובלת עם שוודייה לא היית מצפה שאויבינו יהיו חמושים ומוכנים לקרב נכון?
ההבדל בין מצרים לבין לבנון הוא בעיקרו מצוי בסעיף שאוסר על ישראל לתקוף במצרים, המלחמה שיש לצבא המצרי עם ארגוני טרור הוא שווה ערך כמעט כמו המלחמה בין פת"ח לחמאס (רמז - איחלתי הצלחה לשני צדדים).
ההתבטאות של שר החוץ המצרי ש"ישראל היא מדינת אויב" היא רק טיפה בים מביטויי שנאה מצרית לישראל. התבטאויות של שרים ואנשי דת ותרבות, חרם של אוניברסטאות, לאחרונה גם היה חרם של איגוד סטודנטים מצרי על כנס סטודנטים של מדינות הים התיכון בגלל שהמנהל התורן של הכנס הוא ישראלי וכ"ו וכ"ו ועוד לא דיברנו על האנטישמיות הבוטה של הרחוב המצרי, על מאמרי השטנה בעיתונות, על הפרופוגנדה הגבלסית בטלווזיה המצרית, וכן הלאה..
ואפילו הממשלה/הממלכה הנוכחית בדיקטטורה האפלה הזאת הדגישה שהיא תעמוד לצד לבנון וסוריה אם תהיה מלחמה.
זו המדינה "המתונה" שאתה מעריץ כל כך, וזה "השלום" שאתה מייחל שיהיה לנו במזרח התיכון (אתה חייב להודות שזה מזכיר קצת את הסגידה לסטאלין יש"ו).
--- סוף ציטוט ---
מה זאת אומרת זה לא סותר? זה שיש שם שרים, או אנשי תרבות קיצוניים לא סותר בשיט את מה שאני אומר. בישראל יש מספיק שרים, אנשי תרבות, אנשי אקדמיה וכו' שבטוחים שיש לכונן מדינה דו לאומית. אז? מדיניות ישראל היא לכונן מדינה דו לאומית?
וברור שהם יעמדו לצד סוריה ולבנון, זה לא סותר את השלום(ואגב זה לא שחור ולבן, עובדה שהם לא עמדו לצד חמאס, וההשוואה האינפנטילית למלחמת הכוח של פת''ח חמאס פשוט בדיחה).
יש לך שקט, יש מסחר, יש תיירות. אתה מבין שככל המצב מתון יותר, הקולות והאנטישמיות שאתה מציין קטנים? בדיוק כמו טורקיה עכשיו לאומת טורקיה לפני כמה שנים טובות, שהיללו את ישראל שעזרו להם ברעידת האדמה, ואת חיים רביבו שלקח עם פנאר' אליפות.
זה לא אומר שהמדיניות של ממשלת מצריים היא לתת כמה שיותר נשק לחמאס, ולחיזבאללה. נהפוכו, מדינה מוסלמית מפחדת שיתקיים בה משטר מוסלמי קיצוני-דבר שסותר את כל התאוריה של הימין האמיתי(לא אתה הימין האמיתי, אם זה כולל אותך, יופי).
הפעולות עצמם סותרות את "המזימה המצרית" שאתה בטוח שמתקיימת, כי הם לא רוצים שיהיה טרור במצריים נגד ישראלים, ולא שיצא טרור ממצריים כלפי ישראל. אין להם אינטרס, הם מפחדים מטרור.
זה האמת. אתה רוצה לא להאמין? אני רוצה לא להאמין שלמכבי יש סיכוי לקחת השנה אליפות, באסה לשנינו.
אה וללא ספק זו סגידה לסטלין...
--- ציטוט ---זה מאוד פשוט, נתחיל מזה שעד כה לא שמעתי שאמרת שרמת המוסר של אש"ף וחמאס "הם אותו דבר", כי זה היה סותר את רצונך למסור להם שליש מארץ ישראל.
והעובדה שמצאת לנכון להתעקש על כך שארגון טרור יהודי (שלא היה ולא נברא) הוא אותו דבר כמו חמאס, ואז אתה אמרת "אז הם קצת פחות גרועים, וופטי דו" וזה דבר שלעולם לא היית אומר על אש"ף (כי זו הטענה שלנו, והיא די סותרת את כל מה שאתה מאמין בו).
ועוד איך יש כאן צביעות.
--- סוף ציטוט ---
זה אמור להיות מובן מאליו. עד כה גם לא אמרתי שאני חושב שבן לדן הוא טרוריסט ושהיטלר היה חתיכת רוצח מטונף, אז?
ואתה מערבב דברים, לא אמרתי שחברי השוותי אך ורק את הפורום שנתנו גיבוי לרצח אותם ילדים הם ארגון טרור אקטיבי, המוסר וההצדקות המוזרות לביצוע פעולות רצחניות.
הקצת פחות גרועים- זה היה בשביל לזרום איתך.
וזה שאשף גרוע כמו חמאס או לא, זה פחות רלוונטי. אתה משום מה מתעקש לא להבדיל בין הפן הרציונלי- המדיני/פוליטי, לפן המוסרי/אמוציונלי.
ההיגיון שלך מאוד מצחיק.
אני כבר הסברתי לך למה אין לי סיבה להתייחס לפן הרציונלי/פוליטי להשגת מטרה מסוימת עם חברי הפורום, לאומת למה עם פת''ח כן.
להסביר שוב?
אוהד הפועל:
--- ציטוט של: m4a1 על אוגוסט 07, 2010, 01:52:50 ---בקשר להשרדות המשק התכוונתי לאו דווקא כנגד המשק של הפלסטינים אלא התכוונתי למקרה של מלחמה בסורים או בלבנון לדוגמא, המשק שלנו יחזיק הרבה יותר זמן משלהם.
--- סוף ציטוט ---
אתה מבין שאנחנו משווים משק של לבנון/סוריה/ירדן למצב משק של ישראל תחת סנקציות?
אין לך שום הבטחה שכזו, נהפוכו.
--- ציטוט ---לשאר הדוגמאות שהבאת, אני יענה לך בצורה פשוטה. מחיקת עזה מהמפה זה עניין של שעות-יום יומיים גג.
--- סוף ציטוט ---
דבר ראשון זה לא בדיוק יום יומיים, על אף מה שאתה חושב, וזה לא כולל את ההתפתחות בגזרות האחרות, זה לא כולל את התגובה של הפלסטיני ביהודה ושומרון ומזרחי ירושלים(הם מין הסתם יחששו שהם הבאים בתור כמו שאתה אומר).
ובכל אופן הסנקציות לא חייבות להיגמר איך שעזה מושמדת.
אני כבר הראתי לך את ההשפעה החריפה יחסית עקב עופרת יצוקה, אתה רוצה לעשות משהוא עם הרבה יותר הרס והרג.
--- ציטוט ---סנקציות וכל השאר, זה עניין של דיונים וכ'ו. תראה כמה זמן לקח לעולם לשים סנקציות על איראן, מספר שנים?
--- סוף ציטוט ---
הפלישה הייתה ב-2 לאוגוסט...
מתוך ויקי
--- ציטוט ---תראה כמה זמן לקח לתגובת העולם אחרי שעיראק פלשה לכוות:
בתוך מספר שעות מרגע הפלישה העיראקית לכווית, דרשו שגרירי כווית וארצות הברית באו"ם התכנסות של מועצת הביטחון, בה הועברה החלטה מספר 660, בה גונתה הפלישה לכווית עיראק נדרשה להסיג את כל כוחותיה חזרה אל קו הגבול הבינלאומי. ב-3 באוגוסט העבירה הליגה הערבית החלטה משלה, בה המדינות נקראו לפתור את הסכסוך במסגרת הליגה, והזהירה מפני התערבות בינלאומית. ב-6 באוגוסט הועברה במועצת הביטחון החלטה מספר 661 שהטילה על עיראק סנקציות כלכליות.
לאחר זמן מה הועברה במועצת הביטחון החלטה מספר 665 שהעניקה הרשאה להסגר ימי על עיראק על-מנת לקיים את הסנקציות הכלכליות. בהחלטה נאמר "שימוש באמצעים התואמים לנסיבות הספציפיות כנדרש... על-מנת לעצור כל הובלה ימית פנימית או חיצונית במטרה לפקח ולאשר את המשא והיעד של כל ספינה, ועל-מנת להבטיח יישום קפדני של החלטה מספר 661".
--- סוף ציטוט ---
תגובה חריפה לפעולה חריפה. אז?
--- ציטוט ---אם יש משהו משותף בין העם היהודי והעם הערבי הוא כזה, שניהם שפנים, הערבים קצת פחות. אבל בסך הכל מדובר בשני עמים שברגע שמרימים קצת את הקול, הם מתקפלים.
אחרי התקפה נחושה (לא עופרת יצוקה, מדובר בבדיחה. אי אפשר לחלק פליירים ולהפציץ, זה דיסאוננס ורק דגמא אחת) העזתים לא יעזו לשגר קסאם, והסורים לא יעזו לפתוח את פיהם. צריך להכיר את האויב.
--- סוף ציטוט ---
עכשיו אתה יודע מה תהיה התגובה של סוריה, ירדן ושאר מדינות ערב, לפעולה שכזו, ועוד החלטת שהם פחדנים.
--- ציטוט ---לא יעלו 4 מליון יהודים במכה אחת. לא יעלו גם 400 אלף יהודים במכה אחת. במקומות כמו ארה"ב היהודים יחסית בטוחים. שיעברו לשם מצידי.
ואין זה רלוונטי כמו שציינת, זה סתם נסיון לשים רגל בדיון. הם יכולים לדאוג לעצמם, ואם קשה להם חבל, גם ליהודים בארץ קשה.
--- סוף ציטוט ---
לכן הפואנטה שלי למה שאתה גורם עם הפנטזיות שלך. הם ישארו שם ויסבלו
--- ציטוט ---אם הגענו למצב שאין מלחמה זה טוב. זאת אכן השאיפה. אבל כרגע אנחנו דנים באיך צריך לנהל את הלחימה. הלחימה היא לא המטרה, אבל כדי להשיג את המטרה שהלחימה היא הכלי להשגתה, צריך להלחם נכון.
--- סוף ציטוט ---
אם הפלסטינים הם חסרי עונים במלחמה הזאת השגנו את המטרה, ואם מכאן מתפתח רגיעה ושלום ניתן יהיה לפתח פתרונות מדיניים גם עם הסורים ולבנון באופן סופי.
--- ציטוט ---הקסאמים הם לא הבעיה, גם המחבלים המתאבדים הם לא בעיה. מדובר בסימפטום ולא יותר. הבעיה היא שיש לך אויב בגבול שמנסה לחסל אותך.
--- סוף ציטוט ---
לא הבנתי, אתה מדבר על הפלסטינים? סורים? מי מנסה לחסל אותי בדיוק? סורים לא עוברים את הגבול, הגענו למצב שהפלסטינים לא כיולים לעשות כלום. חיזבאללה גם הוא מוגבל יותר(מין הסתם המערכת תפעל גם בצפון).
בכל זאת נלחמים?
--- ציטוט ---הצבא הסורי הוא בדיחה. ושוב צה"ל הוא כמו פיטבול קשור שיש עליו מחסום והערבים אוהבים לדקור אותו עם מקל כמו ילדים, כשהפיטבול קשור אין בעיה, אבל אני רוצה לראות אותם עושים את זה כשנשחרר את הפיטבול.
--- סוף ציטוט ---
חבל שאתה מזלזל כל כך בצבא האויב(וזה ממש לא רק סוריה), השחצנות הזאתי כבר כמעט ועלתה לנו במדינה ב-73.
הזלזול שלך בטילי הקרקע קרקע(סובייטים, איראנים צפון קוראינים) הכוללים נשק כימי וביולוגי, פשוט מדהים. הנזק (אחרי הניצחון המפואר שלנו) למדינה יהיה קטסטרופלי, עשרות אלפי אם לא מאות אלפי אזרחים הרוגים,(וזה רק מסוריה).
אבל אם אתה אומר שהם לא יתקפו, היי עם הניסיון הצבאי ומודיעיני אי אפשר להתווכח.
--- ציטוט ---תבין מחר יכולה לפרוץ מלחמה שבא אסד ישגר טילים כימיים. הירי של הגראד לפני מספר ימים, יכל בקלות להתפתח לעימות צבאי שבתוכו היתה סוריה מתערבת. בקלות.
--- סוף ציטוט ---
נו ולכן קיים מאזן אימים מסוים, בדיוק כמו ארצות הברית וברית המועצות לשעבר(אולי גם הם פחדנים?). אתה זה רוצה לשבור אותו, ולא כל כך הצלחת לשכנע איך זה יטיב עמנו.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה