עמלק ואויבי ישראל > האמת מאחורי דת האיסלם
מסיבת סיום בגן ערבי בעזה
חרותניק:
--- ציטוט של: אוהד הפועל על אוגוסט 06, 2010, 20:54:20 ---נהפוכו, פשע תמיד יעלה לנו בחיי אדם, ובשנים האחרונות, תודות לגדר וצה''ל זה עלה לנו ביותר חיי אדם מאשר החמאס.
אבל לא הבנת את הפואנטה, בסופו של יום הפושע מסכן אותי, יש סיכוי גבוה שהילד שלו יהיה פושע שיסכן אותי גם, אני רק מביא את הדוגמה(אליך ספציפית זה פחות רלוונטי) למה פה על פי ההיגיון הזה גם צריך לחסל את הילד...
--- סוף ציטוט ---
יפה, וכדי שתזכור טוב טוב שצה"ל זו הסיבה היחידה שאין הרבה הרוגים, וזה בוודאי שלא בזכות הזיות השלום שלך שרק הביאו עלינו נהרות של דם.
פושע בדרך כלל לא מחסלים, אלא מכניסים אותו לכלא בשעת מעשה ואחרי העמדה לדין וכו'(אחרי הכל טוענים שזו מדינה דמוקרטית), בשעת מלחמה לעומת זאת, הכל נראה אחרת (על דמוקרטיה מתגוננת שמעת פעם?)
--- ציטוט ---תמיכה בארגון טרור אכן לא תמיד שווה לפעילות טרור(אגב להבדיל מחברי הפורום לצד השני אין בדיוק אלטרנטיבה של צבא).
גינוי התמיכה לא קשור כאן, בדיוק כמו שאני מגנה בן אדם שזורק זבל על הרצפה. רק שזה לא הופך את הבן אדם לטרוריסט, ולוו דווקא מעיד על סכנתו למדינה
אני שמח שאתה מסכים איתי שוב שגורג טעה(שוב).
--- סוף ציטוט ---
תמיכה בארגון טרור בשעת מלחמה, שווה לטרור ויש להתייחס אליהם בהתאם, בדיוק כמו שבשעת מלחמה האויב היה מתייחס לכלל אזרחי ישראל (גם לאלו שלא תומכים בטרור) בחוסר אנושיות, וכך אנו צריכים לנהוג לפחות כלפי תומכי טרור (ואני מניח שאין הרבה פעילי שלום בעזה).
ולא שיכנעת אותי, אמרתי את זה בציניות, התכוונתי שבוש בדרך כלל אידיוט (כנ"ל גם אבא שלו) אבל כמו לכל אחד, לפעמים גם יוצא אמת מפיו.
--- ציטוט ---מי מגן כאן על חמאס או פתח? אני רק מגן על ילד בן 4 שבמקרה נולד ערבי.
אני מנסה לכבול את ידיו של צה''ל? אוי די לשטויות, על פי כן גם אתם, בעת התנגדותכם לפינוי או ווטאבר.
להיות מוסרי זה לא רע אתה יודע.
--- סוף ציטוט ---
אתה מגן על הילד בן 4 בידיעה שהוא עתיד להיות אויב, וזה לא הופך אותך למוסרי כשאתה מרחם עליו, ואתה גם ממש לא עוזר לנצח במלחמה (בלשון המעטה).
בין אם אתה עושה את זה במודה ובין לאו, אתה אכן כובל את ידי צה"ל. ועם ההשוואה האבילית בין שיתוף פעולה עם האויב, ולבין לעבור על חוקי צה"ל על מנת למנוע גירוש, יש מרחק עצום (גם מבחינת חוקי המדינה) אבל כבר חרשתי על הנושא הזה, ואין לי כוח לחזור על עצמי..
אגב, קוראים לזה גירוש ולא "פינוי".
--- ציטוט ---לא יודע בנוגע לשגריר, אך יש סחר בין ישראל למצריים, והדבר היחידי שפוגע בסחר עם מדינות ערב הנחשבות למתונות יותר הוא המצב בפועל.
--- סוף ציטוט ---
אז סמוך עליי כשאני אומר לך שהשגריר די מבודד שם ומתייחסים אליו כמו לערב רב.
ותסתכל בעצמך כמה סחר יש בינינו למצרים, הם לא מייצרים כמעט כלום, כך שאפילו אי אפשר לומר שההסכם משתלם לנו מבחינה כספית (וזה עוד בלי להזכיר את כל הנפט שהפקרנו שם).
--- ציטוט ---אני ממש לא מפחד לנסוע לשם, האמת? רק בפסח האחרון דודי היקר ביקר שם, והוא בריא ושלם.
וזו אחת הסיבות למה מצריים מעוניינת בביטחון לתיירים ישראלים, אינטרס כלכלי נטו.
--- סוף ציטוט ---
עם כל הכבוד לדוד שלך, העובדה היא שאין שם כמעט תיירות, למעט ישראלים שהולכים לסיני (וגם שם יש התרעות וזה בעייתי חלק גדול מהזמן).
בעניין ביטחון לישראלים אתה צודק, אבל הרוב המכריע של התיירים זה לסיני.
--- ציטוט ---יש פעולות של המצרים שמונעות הגעת נשק לחמאס(האמת, חמאס הבריח לא מעט נשק שצה''ל היה ברפיח, אולי צה''ל משתף עם חמאס פעולה?).
אם אני לא טועה היה לנו כבר דיון על זה, אתה שוב רוצה להכריח אותי להביא לך כתבות ואזכורים?
מצריים לא ירתה שום טיל, ארגון טרור שנמצא במצריים ירה את הטיל.
כמו שמדינת ישראל לא ביצעה שום חיסול המוני במערת המכפלה, ברוך גולדשטיין כן.
--- סוף ציטוט ---
חלאס, שמעתי את הטענה הזאת עשרות פעם (מאנשים אחרים). זה לא משנה כמה כתבות אתה תביא לי, מאחר והעובדה היא שהנשק הזה לא מגיע מהאויר, ועזה גובלת רק עם ישראל ועם מצרים. ומשום מה אף פעם לא נגמר להם התחמושת, כי הפיקוח של צבא מצרים הוא הפקרות, וזו בדיוק אותה ההפקרות שגם איפשרה למחבלים לשגר גראדים לתוך ישראל השבוע.
--- ציטוט ---אם אתה אומר...
--- סוף ציטוט ---
אוקי..
--- ציטוט ---האמת היא אני יותר מאנשי טרוצקי ולנין...
--- סוף ציטוט ---
תמשיך לצחוק, אותי הנושא הזה לא מצחיק בכלל..
--- ציטוט ---להבדיל מפתח, בינתיים המחבלים שכאן מהללים אותם לא מכירים בזכות של הצד השני למדינה.
זה לא אומר שפתח יותר מוסריים, הם נבלות, אבל בצד הפוליטי? הם פחות גרועים מחמאס, ועוד אפשר להגיע איתם להסכם(בתקווה, האמת היא שזה דיון ארוך ואחר לגמרי).
לכן פה יש הבדלה ופה אין.
ברמת המוסר? ברור שפתח וחמאס זה אותו דבר, טרוריסטים פחדנים, שהשוני הוא פוליטי.
הקטע הוא שרמת המוסר של חלק מחברי הפורום משתווה לזו של חמאס ופתח יחדיו.
המשך שבוע נעים
--- סוף ציטוט ---
אבל לפי ההגיון שחשפת בדיון הזה, גם הארגון היהודי הפלוני, הוא אותו דבר כמו חמאס בגלל ששניהם עושים דבר אחד שהוא דומה, ואפשר להבין מכך שיש לנהוג בשניהם באותה צורה (מן הסתם כי זה ההגיון הבריא).
אתה בתור אדם שמתיימר להיות איזה "דוקטור" לארגוני טרור ומשחק "מצא את ההבדלים" עם כנופיות של מרצחים, והכל על מנת להצדיק מתן ומתן עם אחד מהכנופיות. ועוד לומר לעם ישראל שיש הבדל בין הרוצחים האלה לבין האחרים אך ורק כי הם מוכנים להרוויח אדמות גם ע"י דיבורים (בובזמן שהם גם רוצחים, ראה תוצאות הסכמי האסלה), ואותו אדם (שזה אתה) מצא לנכון להשוות בין ארגון יהודי שלא קיים, לבין חמאס ועוד להתעקש שאין הבדל ביניהם, כאשר בדיונים אחרים כשאומרים שאין הבדל בין אש"ף וחמאס זה מקומם אותו.
וזוהי צביעות ידידי, נקודה.
לילה טוב ידידי.
אוהד הפועל:
--- ציטוט ---יפה, וכדי שתזכור טוב טוב שצה"ל זו הסיבה היחידה שאין הרבה הרוגים, וזה בוודאי שלא בזכות הזיות השלום שלך שרק הביאו עלינו נהרות של דם.
--- סוף ציטוט ---
אוי נו, כאילו שהרפתקאות של ממשלות ימין לא הביאו לשפיכת דמים אף פעם.
--- ציטוט ---פושע בדרך כלל לא מחסלים, אלא מכניסים אותו לכלא בשעת מעשה ואחרי העמדה לדין וכו'(אחרי הכל טוענים שזו מדינה דמוקרטית), בשעת מלחמה לעומת זאת, הכל נראה אחרת (על דמוקרטיה מתגוננת שמעת פעם?)
--- סוף ציטוט ---
בדיוק הפואנטה, לא מחסלים ילד שלא עשה כלום רק כי אבא שלו פושע...
--- ציטוט ---תמיכה בארגון טרור בשעת מלחמה, שווה לטרור ויש להתייחס אליהם בהתאם, בדיוק כמו שבשעת מלחמה האויב היה מתייחס לכלל אזרחי ישראל (גם לאלו שלא תומכים בטרור) בחוסר אנושיות, וכך אנו צריכים לנהוג לפחות כלפי תומכי טרור (ואני מניח שאין הרבה פעילי שלום בעזה).
--- סוף ציטוט ---
זה לא שחור ולבן, וזה עדיין לא מצריך חיסול של ילד בן 4, שעל זה כל הדיון.
ההשוואה גם לתמיכה בארגון טרור יהודי, שאין לו אלטרנטיבה, הוא גם בשל עצמו לא נכון, בדיוק כמו סוג התמיכה של היהודים באצ''ל לאומת סוג התמיכה של יהודים בנתן זדה. קטע אה?
אה ורק תיישם את זה בכל הכיוונים לא רק למי שנוח...
--- ציטוט ---ולא שיכנעת אותי, אמרתי את זה בציניות, התכוונתי שבוש בדרך כלל אידיוט (כנ"ל גם אבא שלו) אבל כמו לכל אחד, לפעמים גם יוצא אמת מפיו.
--- סוף ציטוט ---
אה אז הוא צודק...
--- ציטוט ---אתה מגן על הילד בן 4 בידיעה שהוא עתיד להיות אויב, וזה לא הופך אותך למוסרי כשאתה מרחם עליו, ואתה גם ממש לא עוזר לנצח במלחמה (בלשון המעטה).
בין אם אתה עושה את זה במודה ובין לאו, אתה אכן כובל את ידי צה"ל. ועם ההשוואה האבילית בין שיתוף פעולה עם האויב, ולבין לעבור על חוקי צה"ל על מנת למנוע גירוש, יש מרחק עצום (גם מבחינת חוקי המדינה) אבל כבר חרשתי על הנושא הזה, ואין לי כוח לחזור על עצמי..
אגב, קוראים לזה גירוש ולא "פינוי".
--- סוף ציטוט ---
מי שחושף את הפרצוף של מי? אתה לא זה שכתבת שאתה לא מצדיק חיסול של ילד בן 4 ק כי אולי הוא עתיד להיות אויב?
אבל אחלה השוואה בין רצון שצה''ל לא יחסל ילדים ונשים לשיתוף פעולה עם האויב.
ואני יקרא לזה מה שבא לי.
--- ציטוט --- אז סמוך עליי כשאני אומר לך שהשגריר די מבודד שם ומתייחסים אליו כמו לערב רב.
ותסתכל בעצמך כמה סחר יש בינינו למצרים, הם לא מייצרים כמעט כלום, כך שאפילו אי אפשר לומר שההסכם משתלם לנו מבחינה כספית (וזה עוד בלי להזכיר את כל הנפט שהפקרנו שם).
--- סוף ציטוט ---
אני סומך רק עליך.
בנוגע למסחר, קיים מסחר ככה שזה סותר את הטענה הבסיסית שלא יוצא מזה כלום. לא משתווה לנו כלכלית?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3101132,00.html?opentalkback=TIDREPLACE
http://www.export.gov.il/_Articles/Article.asp?ArticleID=5949&CategoryID=90&Page=2
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3162463,00.html
תראה מצב של התפתחות מדינית עם הפלסטינים כמה פירות זה נותן לנו. וזה רק מצריים, אפילו לא נכנסתי לירדן או לפוטנציאל הכללי של מסחר עם מדינות ערב.
--- ציטוט ---עם כל הכבוד לדוד שלך, העובדה היא שאין שם כמעט תיירות, למעט ישראלים שהולכים לסיני (וגם שם יש התרעות וזה בעייתי חלק גדול מהזמן).
בעניין ביטחון לישראלים אתה צודק, אבל הרוב המכריע של התיירים זה לסיני.
--- סוף ציטוט ---
עצם זה שקיימת תיירות בסיני מעיד על חוסר הפחד.
http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?chiq:%E9%E5%F8%E3%E9%ED_%EC%F1%E9%F0%E9
סתם אתר שמצאתי
"דיווחים מכל התקופות, בזמן האינתיפדות השונות וביניהן, מעידים על יחד חם ורצון טוב מצד המארחים.
לפי דיווחים ממעברי הגבול בחגים עושה רושם שיש הרבה שלא מפחדים. (ומי שהיה מעיד: לא להתקרב בחגים ומועדים).
"גיסי ואשתו חזרו שלשום מסיני. הם אומרים שהמים צלולים, החוף נקי, הבדואים נחמדים יותר מתמיד ואפילו המצרים נחמדים..." ( אביב_חדש , ספט' 2002 )
"חזרתי מסיני ועדין לא חזרתי. חולמת בלילות ומתגעגעת לחזור. זה גרם לכל המשפחה שלנו המון אושר." ( אלונה_רוטר , אוק' 2002 )
"היה נחמד, אבל התמלא ביום העצמאות ונעשה ממש צפןף וסואן ורועש עד השעות הקטנות." (ענת_גיגר , מאי 2003)
"המון ישראלים בכל מקום וגם בגבול. כנראה שאין מצב, לפי המצב. " (נועה_ברקת , אוג' 2003)"
http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/930/856.html
"על פי הנתונים, היציאות לחו"ל בדרך האוויר צנחו ב-10% בין החודשים ינואר-יולי והסתכמו ב-1.8 מיליון בלבד. כמו כן, ניכר כי ההתרעות על פיגועי טרור בסיני לא ממש מצאו את מקומן לאוזנו של הישראלי, משום שהיציאות לסיני ירדו בינואר-יולי ב-7% בלבד ל-102 אלף. מספר היציאות לחו"ל בדרך היבשה ירד ב-12% ל-258 אלף."
כנראה שחלק נרחב מהישראלים לא מפחדים...
--- ציטוט ---חלאס, שמעתי את הטענה הזאת עשרות פעם (מאנשים אחרים). זה לא משנה כמה כתבות אתה תביא לי, מאחר והעובדה היא שהנשק הזה לא מגיע מהאויר, ועזה גובלת רק עם ישראל ועם מצרים. ומשום מה אף פעם לא נגמר להם התחמושת, כי הפיקוח של צבא מצרים הוא הפקרות, וזו בדיוק אותה ההפקרות שגם איפשרה למחבלים לשגר גראדים לתוך ישראל השבוע
--- סוף ציטוט ---
.
אה אם אתה אומר חלאס אז יש הפקרות.
מתוך ויקי
"בזמן מבצע עופרת יצוקה נתנה מצרים גיבוי שקט לפעולות צה"ל כנגד תנועת החמאס ברצועת עזה, והטילה על האחרונה את האחריות לפרוץ האירועים. למרות דרישת הפלסטינים, היא סירבה לפתוח את מעברי הגבול, כל עוד הרשות הפלסטינית לא תקבל את האחריות עליהם. עם זאת, היא גינתה את ישראל לאחר פרוץ המהלך הקרקעי. יחסה העוין של מצרים לתנועת החמאס, נובע בין היתר מחששה מהתערבות והתפשטות איראנית-איסלאמיסטית באזורה.מצרים המשיכה עם אותו קו, המתנגד לחמאס גם במהלך שנת 2009. מצרים החלה בבניית קיר פלדה בעומק של כמה עשרות מטרים לאורך ציר פילדלפי, במטרה לעצור את המשך חפירת המנהרות לאורך הציר דרכו מוברחים אמצעי לחימה לעזה וממנה לשטח מצרים. ארגון חמאס, שהבין כי קיר זה עלול לפגוע קשות ביכולתיו הצבאיות ובניהול קשריו עם איראן וחזבאללה, פתח במערכה תקשורתית נגד מצרים."
וזה רק פעולה אחת, זה לא כולל מיליון פעולות אחרות שממשלת מצריים והצבא המצרי עשו כדי למנוע הברחות. החמאס מסתדרים בכל זאת? אז? החמאס הבריח תחמושת גם בעופרת יצוקה וגם שצה''ל היה על ציר פילדלפי.
זה עובדה.
עכשיו זכותך לומר "חלאס" ולהגיד שדעתך היא שונה, זו מדינה דמוקרטית, וזכותך לסתור עובדות עם חוסר בעובדות, אבל זה עניין שלך כבר...
--- ציטוט ---תמשיך לצחוק, אותי הנושא הזה לא מצחיק בכלל..
--- סוף ציטוט ---
אם תמשיך עם עקיצות מפגרות אני ימשיך לצחוק
--- ציטוט ---אבל לפי ההגיון שחשפת בדיון הזה, גם הארגון היהודי הפלוני, הוא אותו דבר כמו חמאס בגלל ששניהם עושים דבר אחד שהוא דומה, ואפשר להבין מכך שיש לנהוג בשניהם באותה צורה (מן הסתם כי זה ההגיון הבריא).
אתה בתור אדם שמתיימר להיות איזה "דוקטור" לארגוני טרור ומשחק "מצא את ההבדלים" עם כנופיות של מרצחים, והכל על מנת להצדיק מתן ומתן עם אחד מהכנופיות. ועוד לומר לעם ישראל שיש הבדל בין הרוצחים האלה לבין האחרים אך ורק כי הם מוכנים להרוויח אדמות גם ע"י דיבורים (בובזמן שהם גם רוצחים, ראה תוצאות הסכמי האסלה), ואותו אדם (שזה אתה) מצא לנכון להשוות בין ארגון יהודי שלא קיים, לבין חמאס ועוד להתעקש שאין הבדל ביניהם, כאשר בדיונים אחרים כשאומרים שאין הבדל בין אש"ף וחמאס זה מקומם אותו.
וזוהי צביעות ידידי, נקודה.
לילה טוב ידידי.
--- סוף ציטוט ---
אתה עושה צחוק? מי אמר איך צריך לנהוג עם מי ולמה, אני רק הסברתי מה הוא המחנה המשותף בין המוסר של חמאס למוסר לזה של מי שתומך בחיסול ילדים בני 4.
זה שאתה עושה סלט זה משהוא אחר. אני הסברתי לך למה פתח נחשב למתון יותר, שקל יותר לדבר איתו. אין לי מה לדבר עם מחבל יהודי, אין טעם ואין רצון, הוא לא הבעיה. עם הפלסטינים המצב הרבה יותר מורכב, מאלף ואחת סיבות(ברוך השם, כי אם
זה היה הפוך המצב היה יותר גרוע מהמצב באפגניסטן). קטע אה?
יש להם רמת מוסר של חמאס אבל אני יצליח לגרום להם לא לבצע פיגועים, להשתלט על חמאס ולעבוד יחד איתי? יופי. הרווחתי.
אתה חושב שאי אפשר? זה דיון אחר, ומחוסר כוח איני נכנס לזה כרגע.
זה עדיין לא נותן לגיטימציה לרמת מוסר של פת''ח/חמאס לתושבי מדינת ישראל, וזה רק מראה את הפרצוף האמיתי של חלק מחברי הפורום.
זה הכל.
לכן אין כאן שום צביעות, ושום נעליים.
לילה טוב גם לך.
אוהד הפועל:
--- ציטוט של: m4a1 על אוגוסט 06, 2010, 22:28:05 ---בלי כבוד אין לנו כלום, נתחיל בזה. אתה לא חייב להסכים עם זה אבל זה המצב.
--- סוף ציטוט ---
חשבתי שכבר סיכמנו שהראיה שלך, לאויב, ערכים, כבוד, וכל שאר הירקות שונה מהראיה שלי. וזה העניין, עדיף לפעמים להיות חכם, לא רק צודק, ובעל כבוד.
--- ציטוט ---כלכלה של מדינה במלחמה תמיד פחות יציבה מאשר בעת של שלום, אבל המשק הישראלי הוא משק חזק והוא יכול לעמוד בזה. אגב הרבה יותר יעיל כלכלית לנהל מלחמה בלי מעצורים מאשר מלחמה עם מעצורים, תשווה את העלות של שיגור טיל כל כך מתקדם שיפגע רק במחבל שיושב במחסן ובכל השאר לא יגע לעומת העלות של ריסוק הבית בארטילקיה של תותחנים.
--- סוף ציטוט ---
עצם זה שמשק הישראלי הוא בין היציבים בעולם, שקיימת את אותה מלחמה מעיד על אחת מ-2 האופציות.
או שהמלחמה לא גורמת נזק למשק, או שאולי זו לא מלחמת הישרדות?
אני הולך עם האופציה השנייה.
ויש הבדל בין נזק כלכלי, כי אתה יורה כמה פגזים לנזק כלכלי של ביטול מסחר, הגבלות אשראי על חברות ישראליות/ממשלת ישראל, הגבלות דיפלומטיות, הסכמי שיתוף עם ישראל ועוד.
--- ציטוט ---מה זאת אומרת אם סוריה תחליט לעשות את זה, אז אנחנו צריכים לשבת בפחד מהיום שבו אסד יקבל מחזור ויהיה לו שינוי במצב רוח?
--- סוף ציטוט ---
לא, אבל אל תצפה שהוא לא יגיב לפעולות צבאיות קיצוניות.
גם מול הפלסטינים.
--- ציטוט ---אחרי שנחסל את עזה צורת החשיבה של האויב תהיה כמו שאתה חושב עכשיו, "אם נשמיד את עזה הם ישלחו טילים כימיים!! "
במקום זה ישמע משהו כזה, "היהודים האלה מג'נונים.... אם נשלח עליהם טילים כימיים רק אללה יודע מה יקרה לנו" זה הרבה עניין פסיכולוגי.
--- סוף ציטוט ---
זה בדיוק הפואנטה, שזה עובד לשני הכיוונים, אם אתה משחק באש, גם לפעמים אתה נכבה.
היהודים בחו"ל לא חסרי אונים, ואלה שירגישו כך יוכלו לעלות לארץ.
אילו עוד דרכים יש להרתיע?
מה זאת אומרת אם סוריה תחליט לעשות את זה, אז אנחנו צריכים לשבת בפחד מהיום שבו אסד יקבל מחזור ויהיה לו שינוי במצב רוח?
אחרי שנחסל את עזה צורת החשיבה של האויב תהיה כמו שאתה חושב עכשיו, "אם נשמיד את עזה הם ישלחו טילים כימיים!! :o :o :o"
במקום זה ישמע משהו כזה, "היהודים האלה מג'נונים.... אם נשלח עליהם טילים כימיים רק אללה יודע מה יקרה לנו" זה הרבה עניין פסיכולוגי.
--- ציטוט ---היהודים בחו"ל לא חסרי אונים, ואלה שירגישו כך יוכלו לעלות לארץ.
--- סוף ציטוט ---
פתרון quick fix מדהים, רק סותר את כל מה שכתבתי עד עכשיו. לחזור?
--- ציטוט ---אילו עוד דרכים יש להרתיע?
--- סוף ציטוט ---
אם לצד השני אין יכולת לפגוע בצד שלנו, ולנו יש יכולת ממוקדת לפגוע בצד השני, זה הרתעה.
בדיוק מה שקרה עם מצריים רק באפקט הרבה יותר רחב.
אם לצד השני יש יתרון בקיום מצב של שלום וחיסרון מובהק במצב של מלחמה, זה גם הרתעה.
איך עושים את זה? טכנולוגיה צבאית למניעה, ופעולות ממוקדות.
מאז הגדר, אפילו הג'אהד הסכים שקשה יותר לבצע פיגועים.
עוד מעת שיהיה לנו את כיפת ברזל(בהנחה שהיא תעבוד) גם קאסמים הם לא יוכלו לשגר.
ומכאן הכדור ביד של ישראל.
m4a1:
אני מסכים שהראיה שלנו שונה, לכן ברשותך נתמקד בשאר הדברים בהמשך הדיון.
המשק הישראלי הוא מהיציבים בעולם, עובדה שגם במשבר הכלכלי העולמי המשק הישראלי בקושי הרגיש את המשבר יחסית לשאר העולם. ובטח במצב שבו שאר העולם בכזה משבר כלכלי, הוא לא במצב לבין סנקציות על ישראל.
מה שכן המשק הישראלי חזק בהרבה מהמשק של מדינות ערב. ואם נגיע למצב שבו המשק הישראלי מדרדר, כנראה שהמשק של האויב כבר מעבר לקריסה. וכמו שאתה אמרת מקודם, בלי גב כלכלי אי אפשר לנהל מלחמה.
ביטול מסחר מוחלט לא יהיה, העולם הוא לא גוש אחד. תמיד יש עם מי לסחור בדיוק כמו הנאצים סחרו עם המערב דרך שוויץ, בדיוק כמו שצפון קוריאה סוחרת, בדיוק כמו שאיראן סוחרת.
לנו יש את כל הידע בעולם, תמיד יהיו קונים לידע, וקשרי מסחר לא נסגרים כל כך מהר, אתה מתייחס למשק הישראלי כאילו שהוא מקבל נדבות בכך שמדינות העולם סוחרות איתו. חברות ישראליות הן מהמובילות בעולם בתחומן.
בקשר לאסד, אם הוא יגיב, שיגיב. חוץ מהנשק הכימי של אסד הוא לא יכול לעשות לנו דבר. הנזק יהיה גדול אבל זה לא נזק שיגרום להפסד במלחמה, רקלהרוגים.
כן מי שמשחק באש נשרף, אבל מי שזורקים עליו גפרורים ורק עומד ומחייך או עושה פו כשהם עפים לכיוונו, גם יעלה באש בסוף, אם אני יכול לבחור, אני מעדיף את הדרך של המלחמה.
אני לא מכיר מצב שבו יהודים מחו"ל לא קיבלו אישור עליה "כי אין מקום", אם אני טועה, תאיר את עיניי.
אם לצד השני אין יכולת לפגוע בנו ואנו יכולים לפגוע בו. אין מצב למלחמה. זה לא רלוונטי.
להגיד שעכשיו שיש את כיפת ברזל וזה פתרון לקסאמים זה כמו להגיד לילד שמקבל מכות בבצפר שהפתרון זה שהוא לא ילך לבצפר.
אוהד הפועל:
--- ציטוט ---אני מסכים שהראיה שלנו שונה, לכן ברשותך נתמקד בשאר הדברים בהמשך הדיון.
--- סוף ציטוט ---
ילה לך על זה.
--- ציטוט ---המשק הישראלי הוא מהיציבים בעולם, עובדה שגם במשבר הכלכלי העולמי המשק הישראלי בקושי הרגיש את המשבר יחסית לשאר העולם. ובטח במצב שבו שאר העולם בכזה משבר כלכלי, הוא לא במצב לבין סנקציות על ישראל.
מה שכן המשק הישראלי חזק בהרבה מהמשק של מדינות ערב. ואם נגיע למצב שבו המשק הישראלי מדרדר, כנראה שהמשק של האויב כבר מעבר לקריסה. וכמו שאתה אמרת מקודם, בלי גב כלכלי אי אפשר לנהל מלחמה.
--- סוף ציטוט ---
סלח לי שזה הולך להיות קצת ארוך אבל חשוב לי להתמקד בקטע הכלכלי:
מה זאת אומרת? זה שהמצב הכלכלי העולמי בקאנטים(וגם זה לא נכון, כי הוא לאט לאט משתפר, לפי החודשים האחרונים לפחות), לא אומר שהוא לא יכול להטיל סנקציות על ישראל.
אני יפתיע אותך, העולם לא תלוי בישראל להישרדות.
והמשק של האויב כבר עכשיו בשלבי קריסה, במיוחד המשק הפלסטיני. אתה חייב לקחת דברים בצורה נכונה, ולא לקפוץ למסקנות לא קשורות.
הנזק הכלכלי שנגרם לנו, הוא לא שווה ערך לנזק הכלכלי שנגרם לפלסטיני.
--- ציטוט ---ביטול מסחר מוחלט לא יהיה, העולם הוא לא גוש אחד. תמיד יש עם מי לסחור בדיוק כמו הנאצים סחרו עם המערב דרך שוויץ, בדיוק כמו שצפון קוריאה סוחרת, בדיוק כמו שאיראן סוחרת.
--- סוף ציטוט ---
נו, ואתה לא מבין את ההבדל בין מסחר של היום למסחר של מצב של סנקציות?
בו אני אתן לך מצב של כמה נתונים:
http://www.israelwtc.co.il/%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%90
--- ציטוט ---ישראל מעודדת את היצוא מישראל באמצעות הטבות מיוחדות ליצואנים בישראל אם זה בהלוואות ואם זה במס. זאת נוכח העובדה שישראל הנה מדינה שהתוצר שלה תלוי רבות במסחר הבינלאומי והיצואמישראלמהווה קרוב למחצית מסחר החוץ הכולל. מקורו של 88% מהתוצר ב-2008 היה בסחר החוץ. היסטורית, נפח היבוא לישראל היה גדול מנפח היצוא וזוהי סיבה נוספת לעידוד היצוא ע"י הממשלה. יצוא ישראלי מוערך בחלקים רבים בעולם, בעיקר בתחום ההי-טק.
--- סוף ציטוט ---
"צוא שירותים- כ-30% מהיצוא של ישראל הנו יצוא שירותים.
יצוא הי טק(מוצרים ושירותים)- יצוא הי טק מהווה מרכיב עיקרי ביצוא ומהווה את מנוע הצמיחה של היצוא הישראלי.
יצוא יהלומים- ב-2008 הסתכם יצוא יהלומים ב-15.2 מיליארד דולר.
יצוא כימיקלים- ב-2008 הסתכם יצוא כימיקלים ב-13.5 מיליארד דולר.
יצוא בטחוני- בשנת 2008 היצוא הביטחוני היה בהיקף של 5 מיליארד דולר והוא מהווה כ-10% מהיצוא הביטחוני העולמי.
יצוא מזון ויצוא תוצרת חקלאית- בין המובילים בתחומים אלו: יצוא פרי הדר, יצוא שמן זית, יצוא תבלינים, יצוא פרחים, יצוא פירות ויצוא ירקות. יצוא חקלאי הסתכם ב-2008 ב-1.3 מיליארד דולר."
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3413359,00.html
ראה כאן את הכמות היצוא לאירופה, ארצות הברית, ואפילו טורקיה(שמשום מה אפילו עלה).
עכשיו תחשוב מה יקרה אם תבצע את המבצע הזה.
ותקבל תגובות, הן מטורקיה, הן מארצות הברית, הן מאירופה, ואולי גם מהודו(זה לא נראה לי שישפיע על היצוא, אבל זה פחות רלוונטי).
אפילו העזתים הם לקוחות ישראלים מצוינים
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000511932
וזה רק היצוא, זה לא כולל יבוא, זה לא כולל אשראי ולא כל מרכיבים נוספים אחרים שמשפיעים על הכלכלה.
אז לא, לא כולם ינתקו מהר את הקשרים, אפילו טורקיה עדיין סוחרת איתנו(אם כי יחסית לשנים עבר כמות היצוא ירדה, ב-2008 זה הגיע לשיא של כמה מילארדי דולרים, אני לא זוכר במדויק כמה), ואי אפשר לצפות במדויק את התנהגות העולם, אבל(וזה אבל חשוב), מתיחות פוליטית
והרפתקאות של השמדה, אכן מעלים את הסיכוי לניתוק, באופן בהול.
תראה את הארגון הבא(שהוא ללא ספק אנטישמי:
http://www.reut-institute.org/Publication.aspx?PublicationId=3876
--- ציטוט ---קרן פנסיה של ממשלת נורווגיה מכרה את מניותיה בחברת 'אלביט מערכות' לאור חלקה של החברה בבניית גדר ההפרדה (03/09/09, TradingMarkets.com).
ממשלת בלגיה אסרה על ייצוא נשק לישראל שעלול "לחזק אותה מבחינה צבאית" (01/02/09,Haaretz.(
ארגוני עובדים בריטיים החליטו לתמוך בחרם על יבוא מוצרים שיוצרו ב"התנחלויות בלתי חוקיות" ובסיום הסחר בנשק עם ישראל (17/09/09,Associated Press).
--- סוף ציטוט ---
--- ציטוט ---כלכלה
ארגון העובדים האירי העביר 2 החלטות המעודדות חרם על מוצרים ושירותים ישראלים ותומכות בהסטת השקעות מחברות המעורבות או מפיקות רווח מכיבוש הגדה ורצועת עזה (29/05/08,Ireland Palestine Solidarity Campaign).
הקונגרס של איגודי העובדים של דרום אפריקה הצטרף לחרם על ישראל והגדיר אותה כ"מדינת אפרטהייד" (06/08/06,YNET).
האיגוד הלאומי לעיתונאים בבריטניה, קרא, בישיבתו השנתית, ל"חרם על מוצרים ישראלים בדומה לזה שהטילו ארגוני העובדים בדרום אפריקה" במסגרת מאבקם נגד האפרטהייד, ולדרישה של (ארגון העובדים הלאומי של בריטניה) מממשלת בריטניה להטיל סנקציות על ישראל (13/04/07,The Guardian).
איגוד עובדי הדואר של קנדה קרא לאמץ מדיניות של חרם, הסטת השקעות וסנקציות נגד ישראל (09/04/09,Canadian Union of Postal Workers).
--- סוף ציטוט ---
עכשיו כל זה, זה כלום לאומת מצב בו ישראל מפציצה את עזה, והאמריקאים/בריטים/טורקים/הודים או ווטאבר מה תהיה התגובה.
בו נבדוק את זה:
הפרלמנט הבריטי קורה להדק את הפיקוח על מכירת נשק לישראל:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3869781,00.html
http://news.walla.co.il/?w=//1518868
חברות זרות בין היתר טורקיות מסרבות לבצע מסחר עקב עופרת יצוקה:
http://www.kibush.co.il/show_file.asp?num=31812
הקטארים עושים בעיות:
http://www.moital.gov.il/NR/exeres/92C520A2-FE51-47DA-8825-508516BF8C06.htm
--- ציטוט ---הקטארים החליטו להשאיר את הנציגות הישראלית פתוחה למרות הביקורת שהושמעה נגדם מצד מדינות ערב והפלסטינאים. עם פרוץ מבצע 'עופרת יצוקה', דרשו הקטארים לסגור את הנציגות הישראלית ומערכת היחסים מאז הינה בשלט רחוק.
--- סוף ציטוט ---
בעיות יצוא לנייר:
http://www.index.co.il/dfus/article_page.asp?info_id=339485
"קבוצת אמקה כוללת שישה מפעלי תעשייה, ארבעה מהם נמצאים בפארק התעשייה בשער הנגב מזרח (שדרות). השניים האחרים הם באשדוד. בעיית ירי הקסאמים יצרה מצב בלתי נסבל שבו לא היה אפשר לתת תאריך יעד מדויק לייצוא, נתון שבלעדיו אי אפשר לקבל הזמנות. כיום, המצב הביטחוני אמנם שופר ויש אפשרות לתכנן מהלכים קדימה. מצד שני, הבעיות הפוליטיות אינן מקלות ועדיין קשה לקבל הזמנות לייצוא, בפרט כאשר שומעים לעיתים טענות כמו: 'מה יקרה אם המצב יחזור לקדמותו וכיצד נוכל לקנות מכם' או 'אנחנו לא רוצים לקנות מרוצחי נשים וילדים'. לך תסביר עכשיו שאתה חי ועובד במצב בלתי נסבל בו נופלים עלייך טילי במשך 8 שנים".
וכמובן לסיום(פשוט אין לי כוח להביא עוד דברים) קריאות לחרם על יצוא ישראלי(גם במדינות אירופאיות) מארגונים פרו פלסטינים, ופגיעה קשה ביצוא הישראלי עקב עופרת יצוקה.
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20100127_1145328&log=true
--- ציטוט ---2009 התאפיינה בשני משברים בחזית הדיפלומטית-כלכלית של ישראל. המשבר הכלכלי העולמי צימק את היצוא הישראלי בכ-20%. בנוסף, בעקבות מבצע "עופרת יצוקה" בתחילת 2009 והיעדר ההתקדמות בתהליך המדיני במהלכה, גבר הלחץ של ארגונים פרו-פלסטיניים על צרכנים ברחבי העולם להחרים מוצרים ישראליים. הלחצים הופיעו, בין השאר, בבריטניה, דרום אפריקה, צרפת, טורקיה, דובאי, ארה"ב ומלזיה.
הם כללו קריאות לחרם צרכני על מגוון מוצרים, החל במזון ובמשקאות בסופרמרקטים, דרך מכשירי תקשורת של מוטורולה וציוד ביטחוני של אלביט מערכות וכלה ביהלומים מחנויות היוקרה של לב לבייב. עד כה נהגה ההסברה הישראלית, בלחץ התעשיינים, לטאטא מתחת לשטיח את הקריאות לחרם מתוך הנחה שעדיף לא לדבר על זה, מכיוון שכל פרסום עלול להעצים את התופעה. על רקע ההכחשה שמסביב בולטת הנכונות של שק ופרושאור דווקא כן לדבר על ההתמודדות שלהם עם הקריאות לחרם על ישראל.
--- סוף ציטוט ---
וזה באירועים מינוריים, שתכלס, היה לנו את כל הצדק בעולם לקרוע את לערבים את הצורה(לא לילדים בני 4...). עכשיו מה אתה מעריך שתהיה היקף הפגיעה שעזה תעלה בלהבות?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה