שונות > אוהדי בית''ר ירושלים כהניסטים
חיפה או הפועל?
אוהד הפועל:
סלח לי שאני מקפיץ את האשכול(פשוט ציינת אותו בנושא אחר)
איך אתה יודע שלרוב אוהדי חיפה יש דעות פוליטיות התואמות לאוהדי הפועל?
להבדיל מביתר והפועל, שרוב האוהדים שלהם לרוב נהיו אוהדים של הקבוצות עקב קרבה מסוימת לקבוצה(אבא, אח גדול) חיפה לרוב מגייסת אוהדים על בסיס הצלחה.
ובנוסף, הסקר מראה ש-40 אחוז מאוהדי הכדורגל הערבים הם אוהדי חיפה, לא 40 אחוז מכלל אוהדי חיפה הם ערבים. כאן יש לכלול את המשתנה של כמה אוהדי כדורגל ערבים יש, וכמה אוהדי
חיפה יש בכלל, ואז ניתן לדעת כמה אחוזים מכלל אוהדי חיפה הם אכן ערבים.
Rafoe:
--- ציטוט של: אוהד הפועל על אוקטובר 04, 2010, 01:09:36 ---סלח לי שאני מקפיץ את האשכול(פשוט ציינת אותו בנושא אחר)
איך אתה יודע שלרוב אוהדי חיפה יש דעות פוליטיות התואמות לאוהדי הפועל?
להבדיל מביתר והפועל, שרוב האוהדים שלהם לרוב נהיו אוהדים של הקבוצות עקב קרבה מסוימת לקבוצה(אבא, אח גדול) חיפה לרוב מגייסת אוהדים על בסיס הצלחה.
ובנוסף, הסקר מראה ש-40 אחוז מאוהדי הכדורגל הערבים הם אוהדי חיפה, לא 40 אחוז מכלל אוהדי חיפה הם ערבים. כאן יש לכלול את המשתנה של כמה אוהדי כדורגל ערבים יש, וכמה אוהדי
חיפה יש בכלל, ואז ניתן לדעת כמה אחוזים מכלל אוהדי חיפה הם אכן ערבים.
--- סוף ציטוט ---
אני לא יודע בוודאות, אבל משיחות שאתה עושה עם אוהדי חיפה האמיתיים (פגשתי לא מעט חיפאיים בני 30-40 כששירתתי בחיל הים בחיפה) אתה מבין מה הדעות שלהם לגבי שלום ודו קיום עם השכנים הערבים שלהם (הם אמנם לא קיצוניים כמו אוהדי הפועל, אבל העיר חיפה הייתה תמיד מאין מעוז של תנועת "העבודה").
הסקר שהעליתי פה הוא מלפני עשור והוא מראה ש-35 אחוזים מאוהדי הכדורגל במגזר הערבי אוהדים את חיפה, ובנתונים שקראתי מלפני שנה (לא זוכר איפה) קראתי שבין 40 ל-50 אחוז מכלל אוהדי מכבי חיפה הם מהמגזר הערבי (זה די הגיוני בהתחשב בעובדה שיש לפחות [אם לא יותר] חצי מליון אוהדי כדורגל במגזר הערבי).
תוסיף גם את העובדה שלפני עשור בני סכנין (הקבוצה של המגזר) לא הייתה בליגת העל אז לא היה לצעירים הערבים את מי לאהוד (כאוהדי הצלחות) אז רובם היו אוהדי חיפה (אני מניח שחלקם עברו "לאהוד" את סכנין אחרי הזכייה שלהם בגביע, וחלקם נשארו עם חיפה).
El Blanco:
אני לא רואה הבדל בין קבוצה שסמלה הוא סמל מותם של מעל 200 מיליון בני אדם, ביניהם בודאות
יותר מעל 15 מיליון יהודים, לבין קבוצה שרוב אוהדיה וחלק מכובד משחקניה הם אויביו הגרועים
ביותר של עם ישראל.
אוהד הפועל:
--- ציטוט של: Rafoe על אוקטובר 04, 2010, 11:36:16 ---אני לא יודע בוודאות, אבל משיחות שאתה עושה עם אוהדי חיפה האמיתיים (פגשתי לא מעט חיפאיים בני 30-40 כששירתתי בחיל הים בחיפה) אתה מבין מה הדעות שלהם לגבי שלום ודו קיום עם השכנים הערבים שלהם (הם אמנם לא קיצוניים כמו אוהדי הפועל, אבל העיר חיפה הייתה תמיד מאין מעוז של תנועת "העבודה").
הסקר שהעליתי פה הוא מלפני עשור והוא מראה ש-35 אחוזים מאוהדי הכדורגל במגזר הערבי אוהדים את חיפה, ובנתונים שקראתי מלפני שנה (לא זוכר איפה) קראתי שבין 40 ל-50 אחוז מכלל אוהדי מכבי חיפה הם מהמגזר הערבי (זה די הגיוני בהתחשב בעובדה שיש לפחות [אם לא יותר] חצי מליון אוהדי כדורגל במגזר הערבי).
תוסיף גם את העובדה שלפני עשור בני סכנין (הקבוצה של המגזר) לא הייתה בליגת העל אז לא היה לצעירים הערבים את מי לאהוד (כאוהדי הצלחות) אז רובם היו אוהדי חיפה (אני מניח שחלקם עברו "לאהוד" את סכנין אחרי הזכייה שלהם בגביע, וחלקם נשארו עם חיפה).
--- סוף ציטוט ---
הגיוני שחלק נרחב מהערבים עצמם הם אכן אוהדי חיפה בדיוק כמו שהגיוני שחלק נרחב מהציבור היהודי הם אוהדי מכבי חיפה, כיוון שהיא אחת הקבוצות הכי מצליחות(וידוע כמה הציבור הכללי, במיוחד בישראל נאמן רק למי שמצליח ומנצח, ראה מכבי כדורסל).
בהנחה שיש לחיפה מליון אוהדים זה אומר ש-400-500 אלף אוהדים הם ערבים. אם חצי מליון מערבי ישראל הם אוהדי כדורגל(הצלחות או לא) זה אומר שבין 80-100 אחוז מהם הם אוהדי חיפה.
ואם יש יותר ממיליון אוהדים, זה בכלל מספר אסטרונומי.
מתמטית זה לא מסתדר לכן חוששני שפה אתה טועה.
בנוגע לדעה הפוליטית, אכן חיפה יחסית היא עיר שמאלנית, אך שוב, אנחנו זה בערך כמו לומר שרוב אוהדי מכבי הם שמאל או ימין, כיוון שאני מכיר מספיק אוהדי מכבי משני הצדדים.
במילים פשוטות, אין כאן שקיפות, גם אם דיברתי עם "הרבה" אוהדי חיפה אמיתים(כן כל ה-20 איש לא משקף שום דבר).
לצורך העניין אני לא יכול לדעת כמה מהם הם אכן שמאל, כמה הם ימין וכמה ימין קיצוני.
אבל לבוא ולבסס משהוא כאן על תחושת בטן, או חצי סקר שקראת וכמה מילים שזרקו לך אוהדים בני 30, זה פשוט הסקת מסקנות בעייתית.
Rafoe:
--- ציטוט של: אוהד הפועל על אוקטובר 04, 2010, 11:58:27 ---בהנחה שיש לחיפה מליון אוהדים זה אומר ש-400-500 אלף אוהדים הם ערבים. אם חצי מליון מערבי ישראל הם אוהדי כדורגל(הצלחות או לא) זה אומר שבין 80-100 אחוז מהם הם אוהדי חיפה.
ואם יש יותר ממיליון אוהדים, זה בכלל מספר אסטרונומי.
מתמטית זה לא מסתדר לכן חוששני שפה אתה טועה.
--- סוף ציטוט ---
הלכת רחוק מדי.
אם אמרתי שיש 500 אלף אוהדי כדורגל ערבים בישראל אז 35 אחוז שאוהדים את חיפה יהוו כ-150 אלף איש (שמהווים בין 40 ל-50 אחוז, שזה אומר שלחיפה יש בערך 300-400 אלף אוהדים), אבל שוב - זה חישוב שלי (אתה מוזמן לחשב בעצמך. גם לדעתי מליון זה מספר אסטרונומי בשביל מועדון כמו מכבי חיפה).
--- ציטוט של: אוהד הפועל על אוקטובר 04, 2010, 11:58:27 ---בנוגע לדעה הפוליטית, אכן חיפה יחסית היא עיר שמאלנית, אך שוב, אנחנו זה בערך כמו לומר שרוב אוהדי מכבי הם שמאל או ימין, כיוון שאני מכיר מספיק אוהדי מכבי משני הצדדים.
במילים פשוטות, אין כאן שקיפות, גם אם דיברתי עם "הרבה" אוהדי חיפה אמיתים(כן כל ה-20 איש לא משקף שום דבר).
לצורך העניין אני לא יכול לדעת כמה מהם הם אכן שמאל, כמה הם ימין וכמה ימין קיצוני.
אבל לבוא ולבסס משהוא כאן על תחושת בטן, או חצי סקר שקראת וכמה מילים שזרקו לך אוהדים בני 30, זה פשוט הסקת מסקנות בעייתית.
--- סוף ציטוט ---
הסקתי את המסקנות שלי גם על בסיס מערכות הבחירות האחרונות (מקומיות וכלליות).
תושבי חיפה בוחרים באופן מסורתי ראש עיר מהשמאל וגם בבחירות לכנסת יש שם אחוזי תמיכה גבוהים מאד לשמאל (הם אמנם לא קיצוניים כמו בת"א, שהיא מעוז השמאל, אבל אפשר לומר בביטחון מלא שהעיר חיפה היא "בנקר" מבחינת השמאל בכל מה שנוגע למערכות בחירות).
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה