שונות > אוהדי בית''ר ירושלים כהניסטים
חיפה או הפועל?
אוהד הפועל:
--- ציטוט של: Rafoe על אוקטובר 04, 2010, 12:53:59 ---הלכת רחוק מדי.
אם אמרתי שיש 500 אלף אוהדי כדורגל ערבים בישראל אז 35 אחוז שאוהדים את חיפה יהוו כ-150 אלף איש (שמהווים בין 40 ל-50 אחוז, שזה אומר שלחיפה יש בערך 300-400 אלף אוהדים), אבל שוב - זה חישוב שלי (אתה מוזמן לחשב בעצמך. גם לדעתי מליון זה מספר אסטרונומי בשביל מועדון כמו מכבי חיפה).
--- סוף ציטוט ---
דווקא מכמה סקרים שקראתי בעבר(גם הם לא מייצגים כלום, סקרים של ONE או אתר ערוץ הספורט) הראו שלחיפה יש משהוא כמו מליון אוהדים, שזה הגיוני. ככה שאני שוב חוזר, מתמטית החישוב שלך לא נכון.
סתם לדוגמה:
http://every.one.co.il/view.php?t=132304&nav=1
אומנם אתר של מכבי חיפה, אך מצוין שם נתונים של סקר של ערוץ הספורט, ובו נמצא שחיפה היא הקבוצה הכי אהודה בארץ.
כאן:
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000542393&fid=2605
30 אחוז מהציבור(18 ומעלה) מגדיר את עצמו כאוהד ספורט(שזה משהוא כמו 1.5 מליון-חשוב לציין שמדובר בסקר לבני 18+)- אזי לחיפה מעל 300 אלף אוהדים שמעל גיל 18 +(וזה לא כולל את הנערים, שהם חלק נרחב מכלל הקהילה של אוהדי כדורגל בארץ).
אם תפשפש מספיק בארכיון של אתרי ספורט אחרים תמצא נתונים האומרים שלחיפה יש משהוא כמו מליון עד מליון וחצי אוהדים לרוב.
מכל החישובים האלו תגיע למצב שסך האוהדים הערבים שיש לחיפה הוא יחסית מינורי לכמות הקהל הכללי שלה(וזה שוב בהנחה שיש למגזר הערבי אחוזים גבוהים לאהדה של חיפה, אם גם זה לא נכון, אז בכלל תגיע למספר קטן יותר).
--- ציטוט ---הסקתי את המסקנות שלי גם על בסיס מערכות הבחירות האחרונות (מקומיות וכלליות).
תושבי חיפה בוחרים באופן מסורתי ראש עיר מהשמאל וגם בבחירות לכנסת יש שם אחוזי תמיכה גבוהים מאד לשמאל (הם אמנם לא קיצוניים כמו בת"א, שהיא מעוז השמאל, אבל אפשר לומר בביטחון מלא שהעיר חיפה היא "בנקר" מבחינת השמאל בכל מה שנוגע למערכות בחירות).
--- סוף ציטוט ---
כמו שכתבתי, חיפה עצמה היא באמת עיר יחסית שמאלנית, זה לא סותר את העובדה שחלק נרחב אם לא רוב אוהדי חיפה כלל לא מתגוררים בחיפה.
למה? כי קבוצה מצליחה מושכת אליה יותר אוהדים, והיא הקבוצה הכי מצליחה בעשור האחרון לפחות.
Rafoe:
--- ציטוט של: אוהד הפועל על אוקטובר 04, 2010, 13:34:11 ---דווקא מכמה סקרים שקראתי בעבר(גם הם לא מייצגים כלום, סקרים של ONE או אתר ערוץ הספורט) הראו שלחיפה יש משהוא כמו מליון אוהדים, שזה הגיוני. ככה שאני שוב חוזר, מתמטית החישוב שלך לא נכון.
סתם לדוגמה:
http://every.one.co.il/view.php?t=132304&nav=1
אומנם אתר של מכבי חיפה, אך מצוין שם נתונים של סקר של ערוץ הספורט, ובו נמצא שחיפה היא הקבוצה הכי אהודה בארץ.
כאן:
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000542393&fid=2605
--- סוף ציטוט ---
הסקר שהבאת אמנם הוא מפורום של מכבי חיפה, אבל גם בו יש כמה נתונים מעניינים.
הנה ציטוט שאני חושב שאומר את הכל: "להפועל חיפה יש את אחוז האוהדים השרופים הגדול ביותר (16.7%) כשאחריה הפועל פ"ת
(11.2%) מכבי ת"א (10.8%), הפועל ת"א (8.2%) ובית"ר ירושלים (6.8). למכבי חיפה, אגב, יש רק 5.8%".
זה תלוי איך אתה מגדיר אוהד (רוב אוהדי חיפה הם אוהדי הצלחות שאני לא אתפלא שחלקם עברו "לאהוד" את הפועל בגלל ליגת האלופות).
שים לב למשל למכבי ת"א (אחרי כל השנים הרעות שהיו להם יש להם עדיין גרעין חזק ויציב של אוהדים שרופים).
אם מכבי חיפה הייתה במצב של מכבי ת"א (בעשור האחרון) אני בספק אם מישהו מחוץ לגבולות חיפה היה מסתכל בכלל על המשחקים שלהם.
אני גם לא בטוח שהנתון שלהפועל חיפה ולהפועל ת"א יש יותר אוהדים שרופים מאשר בית"ר ומכבי הוא מדוייק.
--- ציטוט של: אוהד הפועל על אוקטובר 04, 2010, 13:34:11 ---
30 אחוז מהציבור(18 ומעלה) מגדיר את עצמו כאוהד ספורט(שזה משהוא כמו 1.5 מליון-חשוב לציין שמדובר בסקר לבני 18+)- אזי לחיפה מעל 300 אלף אוהדים שמעל גיל 18 +(וזה לא כולל את הנערים, שהם חלק נרחב מכלל הקהילה של אוהדי כדורגל בארץ).
אם תפשפש מספיק בארכיון של אתרי ספורט אחרים תמצא נתונים האומרים שלחיפה יש משהוא כמו מליון עד מליון וחצי אוהדים לרוב.
מכל החישובים האלו תגיע למצב שסך האוהדים הערבים שיש לחיפה הוא יחסית מינורי לכמות הקהל הכללי שלה(וזה שוב בהנחה שיש למגזר הערבי אחוזים גבוהים לאהדה של חיפה, אם גם זה לא נכון, אז בכלל תגיע למספר קטן יותר).
--- סוף ציטוט ---
גם אם נכליל את הילדים והנוער אני לא מאמין שנגיע למליון אוהדים של חיפה (הם אמנם חלק נרחב אבל לא הרוב).
אני דווקא לא חושב שחלקם של אוהדי חיפה הערבים הוא מינורי (הרי רובם גרים באזור הצפון ואוהדים ברובם את חיפה וסכנין).
וגם אם חלקם של האוהדים הערבים הוא לא 50 אחוז, עדיין 35-40 אחוז מאוהדי הכדורגל המגזר הערבי שאוהדים את חיפה זה המון (כמו שהזכרתי - בהנחה שיש לפחות חצי מליון אוהדי כדורגל ערבים בישראל).
--- ציטוט של: אוהד הפועל על אוקטובר 04, 2010, 13:34:11 ---כמו שכתבתי, חיפה עצמה היא באמת עיר יחסית שמאלנית, זה לא סותר את העובדה שחלק נרחב אם לא רוב אוהדי חיפה כלל לא מתגוררים בחיפה.
למה? כי קבוצה מצליחה מושכת אליה יותר אוהדים, והיא הקבוצה הכי מצליחה בעשור האחרון לפחות.
--- סוף ציטוט ---
בעניין הזה אין לי כבר מה להוסיף.
אני חושב שאחוזי ההצבעה לשמאל אומרים את הכל (נכון, לא כמו בת"א אבל זו עדיין עיר שמאלנית).
אני לא יודע אם רוב אוהדי חיפה גרים בחיפה עצמה, אבל אני די בטוח שרוב רובם של אוהדי חיפה גרים באזור חיפה והצפון (אני חושב שחלקם של אוהדי חיפה שגרים מחוץ לאזור חיפה והצפון הוא מינורי).
אוהד הפועל:
--- ציטוט ---הסקר שהבאת אמנם הוא מפורום של מכבי חיפה, אבל גם בו יש כמה נתונים מעניינים.
הנה ציטוט שאני חושב שאומר את הכל: "להפועל חיפה יש את אחוז האוהדים השרופים הגדול ביותר (16.7%) כשאחריה הפועל פ"ת
(11.2%) מכבי ת"א (10.8%), הפועל ת"א (8.2%) ובית"ר ירושלים (6.. למכבי חיפה, אגב, יש רק 5.8%".
זה תלוי איך אתה מגדיר אוהד (רוב אוהדי חיפה הם אוהדי הצלחות שאני לא אתפלא שחלקם עברו "לאהוד" את הפועל בגלל ליגת האלופות).
שים לב למשל למכבי ת"א (אחרי כל השנים הרעות שהיו להם יש להם עדיין גרעין חזק ויציב של אוהדים שרופים).
אם מכבי חיפה הייתה במצב של מכבי ת"א (בעשור האחרון) אני בספק אם מישהו מחוץ לגבולות חיפה היה מסתכל בכלל על המשחקים שלהם.
אני גם לא בטוח שהנתון שלהפועל חיפה ולהפועל ת"א יש יותר אוהדים שרופים מאשר בית"ר ומכבי הוא מדוייק.
--- סוף ציטוט ---
דבר ראשון מכבי ת''א לא עברו שנים קשות(7 שנים בלי אליפות, אבל עם ליגת האלופות ולפחות גביע אחד שני זוכר, זה לא "עונות קשות"), וראינו את "הגרעין" שלהם שנה שעברה מול פ''ת אחרי הדרבי שהגיעו בקושי 400 איש(אה סליחה הם היו במחאה...)
דבר שני, לנו יש יותר אוהדים אמיתיים(לא שרופים, לפי ההגדרה הנכונה, אמיתיים) מאשר מכבי. זה כבר הוכח בעונת לנדאו ועונת לוזון.
עכשיו לעיקר.
1. כמובן שיש דרגות שונות לאוהדים שונים, אבל חשוב לציין שרוב האוהדים הרדומים(אוהדי הצלחות או סתם כאלו שנזכרים שהם אוהדי כדורגל ברגע שיש על זה שיחה, אבל תכלאס לא אכפת להם מהקבוצה שלהם) הם נאמנים.
זאת אומרת, אוהד מכבי חיפה, או הפועל או חיפה, שיגיע למשחקים או יציין אפילו שהוא אוהד, יעשה זאת לרוב רק שיש הצלחה. אבל הוא עדיין יהיה אוהד, הוא אינו יחליף. כמות האוהדים שמחליפים בין קבוצות היא יחסית מזערית, סוג של נאמנות גברית.
וגם את זה צוין במספיק סקרים ברחבי העולם, גם בישראל.
2. אם אתה נכנס להגדרות של מה זה אוהד, אתה חייב להפחית את האוהדים הערבים שהם היום אוהדי חיפה ומחר יהיו אפילו אוהדי בית''ר רק בשביל ההוגנות.
זה הרי דו צדדי. ונתונים כאלו אין לך בהכרח.
--- ציטוט ---גם אם נכליל את הילדים והנוער אני לא מאמין שנגיע למליון אוהדים של חיפה (הם אמנם חלק נרחב אבל לא הרוב).
אני דווקא לא חושב שחלקם של אוהדי חיפה הערבים הוא מינורי (הרי רובם גרים באזור הצפון ואוהדים ברובם את חיפה וסכנין).
וגם אם חלקם של האוהדים הערבים הוא לא 50 אחוז, עדיין 35-40 אחוז מאוהדי הכדורגל המגזר הערבי שאוהדים את חיפה זה המון (כמו שהזכרתי - בהנחה שיש לפחות חצי מליון אוהדי כדורגל ערבים בישראל).
--- סוף ציטוט ---
רוב האוהדים בארץ, במיוחד האקטיביים הם נערים. בכל זאת, עדיין לא הגענו לתרבות כדורגל אירופאית או דרום אמריקאית.
לפי רוב הסקרים, ישנם יותר אוהדי חיפה מאוהדי הפועל ת''א(אני אף פעם לא זוכר מי מקום ראשון, שני ושלישי, הפועל זה בטוח רביעי).
ולאוהדי הפועל יש לפחות חצי מליון אוהדים בלבד. חיפה עוקפת אותנו בפער רחב, כך שמיליון זה בהחלט סביר.
ועם כל הערבים שאתה ציינת, ובהנחה שזה חצי מליון(ולוו דווקא גם זה נכון) המספרים עדיין לא מסתדרים.
--- ציטוט ---בעניין הזה אין לי כבר מה להוסיף.
אני חושב שאחוזי ההצבעה לשמאל אומרים את הכל (נכון, לא כמו בת"א אבל זו עדיין עיר שמאלנית).
אני לא יודע אם רוב אוהדי חיפה גרים בחיפה עצמה, אבל אני די בטוח שרוב רובם של אוהדי חיפה גרים באזור חיפה והצפון (אני חושב שחלקם של אוהדי חיפה שגרים מחוץ לאזור חיפה והצפון הוא מינורי).
--- סוף ציטוט ---
אז אתה חושב לא נכון.
Rafoe:
--- ציטוט של: אוהד הפועל על אוקטובר 04, 2010, 14:58:00 ---דבר ראשון מכבי ת''א לא עברו שנים קשות(7 שנים בלי אליפות, אבל עם ליגת האלופות ולפחות גביע אחד שני זוכר, זה לא "עונות קשות"), וראינו את "הגרעין" שלהם שנה שעברה מול פ''ת אחרי הדרבי שהגיעו בקושי 400 איש(אה סליחה הם היו במחאה...)
דבר שני, לנו יש יותר אוהדים אמיתיים(לא שרופים, לפי ההגדרה הנכונה, אמיתיים) מאשר מכבי. זה כבר הוכח בעונת לנדאו ועונת לוזון.
--- סוף ציטוט ---
אולי בשביל אוהדי הפועל 7 שנים ללא אליפות זה לא נורא (בכל זאת אתם לוקחים אליפות פעם ב-10 שנים), אבל בשביל מועדון כמו מכבי ת"א זה כישלון.
אני בטוח גם שאוהדי חיפה היו חושבים ש-7 שנים ללא אליפות (עם כל הכבוד לגביע המדינה) זה כישלון.
אני מסכים איתך שבתוך ת"א עצמה יש לכם יותר אוהדים אמיתיים (מן הסתם בגלל האידיאולוגיה - כבר הזכרתי את הקשר בין הדעות הפוליטיות לבין הכדורגל).
--- ציטוט של: אוהד הפועל על אוקטובר 04, 2010, 14:58:00 ---ולאוהדי הפועל יש לפחות חצי מליון אוהדים בלבד. חיפה עוקפת אותנו בפער רחב, כך שמיליון זה בהחלט סביר.
ועם כל הערבים שאתה ציינת, ובהנחה שזה חצי מליון(ולוו דווקא גם זה נכון) המספרים עדיין לא מסתדרים.
--- סוף ציטוט ---
יכול להיות שיש להפועל חצי מליון אוהדים, אבל אני עדיין לא חושב שיש לחיפה מליון אוהדים.
לא הבנתי מה לא הסתדר לך במספרים: יש בישראל בין 1.5 ל-1.7 מליון ערבים בעלי אזרחות ישראלית (מן הסתם לא כולם אוהדי ספורט).
מן הסתם יש לפחות חצי מליון אוהדי כדורגל (ש-30-40 אחוז מהם מהווים 150-200 אלף אוהדי חיפה), ואם יש למשל 700 אלף אוהדי כדורגל (אז 30-40 אחוז מהם יהוו 210-280 אלף אוהדי חיפה).
לפי סקר שקראתי (אני לא זוכר איפה וגם אי אפשר לדעת אם זה נכון), בין 40 ל-50 אחוז מכלל אוהדי חיפה הם ערבים (אז זה אומר שלחיפה יש לכל היותר בין 600 ל-700 אלף אוהדים).
אני לא הייתי זורק מספר כמו מליון (בעצם מה שאתה אומר הוא שבין 10 ל-15 אחוז מכלל אזרחי ישראל אוהדים את חיפה, מה שלא נשמע לי הגיוני).
El Blanco:
מה אוהדי מכבי בפורום חושבים על חיפה?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה