בס''ד
א. "אם תרצו" זה הימין המזוייף. הם לא השיגו כלום בהפגנות שלהם. הם ליכודניקים שתומכים בפיפי ועוד רמאים. האנרכיסטים אוהבים את "אם תרצו" כי הם רק נותנים לאנרכיסטים יותר פירסום בתשקורת שתומכת בשמאל. כשאנרכיסט הצטרף לפורום שלנו היום, הוא עודד אותנו להפגין מולם כי זה לא מרתיע אף אחד וזה רק הופך להפגנות של השמאל ליותר מעניין מבחינת התשקורת. לעומת זאת, האנרכיסטים בבהלה מהפורום שלנו.
1.יכול להיות שאתה צודק שאם תרצו היא תנועה שמאלנית (לפחות מבחינת העקרונות),
אבל אתה לא יכול לומר שהם לא השיגו כלום בהפגנות שלהם - הם השיגו את הדבר שהכי חסר לנו -
פרסום.
וזו ההוכחה הכי טובה שעל ידי פעילות שטח משיגים פרסום. אתה יכול למצוא אזכורים שלהם בכל עיתון ולעתים קרובות אף בטלוויזיה.
2. תנועת אם תרצו עושה הרבה מאד פעילות שטח בלי שיש להם אפילו סניף אחד (לא ראיתי אזכור באתר שלהם לגבי סניפים, אז כנראה שאין להם),
הכל נעשה באמצעות תקשורת.
אני גם לא חושב שתנועת הימין האמיתי זקוקה כרגע לסניפים משלוש סיבות :
א) אין בזה צורך אמיתי. אם יהיה לנו סניפים מה נעשה בהם ? מי יאייש אותם ? - אין לנו צורך בסניפים.
אפילו תנועות ענקיות כמו הליכוד וקדימה משתמשות בסניפים שלהן בדרך כלל לפני הבחירות.
ב) תקציב. אני לא יודע מה מקורות המימון של התנועה, אבל אם אתה אומר שאנו תורמים
למתיישבים ביהודה ושומרון, אז עדיף שנמשיך עם זה במקום להשקיע בסניפים. גם אם יש תקציב
פנוי, אני לא חושב שצריך להשקיע אותו בסניפים כי שוב -אין בהם צורך.
עם זאת, לא צריך לפסול את זה שב"ה נהיה תנועה המונית יהיו לנו סניפים. והרבה.
ג) אפשר לארגן את כל ההתקשרות והפעילות בשטח בעזרת תקשורת כמו שאני מניח שעושים בתנועת
אם תרצו או בתנועות כמו האנרכיסטים. ומצליח להם יופי לצערי.
=====================================================
אני חושב שאם אנו צריכים מיקום פיזי לארגן פעילויות, אפשר להשתמש באוניברסיטאות. אפשר למשוך משם
גם ציבור איכותי שיוכל להצטרף לתנועה. גם הגרעין של תנועות כמו אם תרצו והאנרכיסטים, אני מניח שהגיע
ממוסדות לימוד - כי שם הכי קל להתארגן, יש גם תנאים פיזיים וגם הרבה כח אנושי זמין והכל בחינם. זה יכול
להיות רעיון טוב.