חדשות ודיונים > ספריית הימין האמיתי
ההיסטוריה לעולם חוזרת
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: eran על מאי 25, 2008, 04:32:03 ---אני לא עברתי שום קווים כי בניגוד אליך אני לא ממציא דברים ממוחי הקודח, מה שאמרתי זה ציטוט של הדיין הרב שרמן מלפני שבועים בערך: "בכנס של המרכז הישראלי לדמוקרטיה בירושלים התייחס הדיין גם לפסיקה נגד הרב דרוקמן, שהחליטה לפני שבועיים לא להכיר בגיורים שביצע. "עליו לעמוד בחקירה פלילית - כיוון שזייף את גיורם של אלפי אנשים". "לדברי הדיין, "גיורים מזויפים פוגעים לא רק במתגיירים עצמם אלא גם ביהודי ישראל והתפוצות, מונעים שמירה על הזהות היהודית, ומביאים להתבוללות".
יפה מאוד אז קודם כל זה לא אני אמרתי, יצא פסק דין מנומק ע"י שלושה מגדולי ביה"ד הרבני הגדול לעירורים בי-ם, ואני יודע שמלבד חלק מהרבנים של הזרם הדתי לאומי שמרגישים שפנגעה יוקרתם מכיוון שדרוקמן נמנה מהזרם הדתי לאומי, פסק הדין שלהם (שמונמק מבחינה הלכתית משפטית וראייתית) מקובל על כל גלילות ציבור שומר התורה והמצוות - אז אני לא אמרתי!
ב. לגבי חב"ד - שוב לא אני אמרתי אלא אלו דבריו של מרן הגר"ע יוסף שליט"א, זוהי מציאות בשטח לגבי חב"ד שאותה מתאר מרן, ואין שום קשר לדיון הלכתי כזה או אחר - אז שוב לגבי חב"ד לא אני אמרתי...
ג. לא יודע מאיפה החלטת שגרי"ד סלובייצ'יק חולק על הגר"ד נויגרשל, אבל גם אם כן, צריך לעיין בדברים של הגרי"ד סלובייצ'יק ואם הם נוטים מהשקפת התורה (שוב דבריו יכולים להיות מנומקים ומצוטטים ממקורות תורניים, אבל גם אלו שאומרים שהרבי משיח מנמקים) כפי שמוקבלת על עולם הישיבות יש להתרחק ממנה, בדיוק כמו שלא מכניסים להיכל הישבות ספרי השקפה של הרב קוק למרות שהיה ענק שבענקים - ושוב לא אני אומר, זאת מציאות בשטח, אם תמצא לי ספרים של הרב קוק בישיבה חרדית אני אשמח לשמוע איפה...
ואני לא אעזוב, כיוון שאתה מאכיל את כולם פה שקרים על פי הבנה מסולפת שלך, ונוטה מהשקפה יהודית תורנית, ואין לך אפילו אפשרות להבין מכיוון שחסר לך הידע הבסיסי בעולם ההשקפה - התורני...
אם אתה תצא מנוקדת הנחה ששום דבר ממה שאני כותב הוא לא שלי, אלא גדולים וטובים אמרו זאת לפני, ותקלוט שאין לך שום מושג בעולם ההשקפה התורני, אז תצא מנקודת מבט אחרת...
ואני מוחה בך לחלוטין על שיש הדבריך ביזוי דיינים קדושי עליון, ואם תאמר שוב שטויות על כל שאני מבזה את דרוקמן, תקח בחשבון שלא אני אומר זאת אלא הדיינים...
פעם הבאה תשווה אותי למישהו יותר קיצוני, שהרי אתה יודע מה אמרו חז"ל על מי שמכנה לחברו בשם...
--- סוף ציטוט ---
א.) איזה קטעים :2funny:, הרב שרמן מצא לו זמן להתארח אצל הבוגדים של "המכון הישראלי לדמוקרטיה" שמקבל מימון מהאיחוד האירופי, שעושה פי אלפי מונים יותר לקעקע את זהותה היהודית של כל המרחב ומפיץ את הכפירה יותר מכל גורם אחר, איזה ביזיון, רב שאתה כל כך מחזיק ממנו עושה בדיוק הפוך מהדברים שלדבריו הוא כה חושש מהם, יחי הצביעות...
ואם הוא כה בטוח שהיה זיוף מסמכים, שינפק בבקשה ההוכחות וראיות (מה שבנתיים, חוץ מהצהרות בומבסטיות הוא לא עשה).
ב.) מציאות בשטח לגבי חב"ד? סבא שלי היה מועמד להיות האדמו"ר השמיני ואתה מעז לדבר איתי על מציאות בשטח? מסתבר כנראה שכמה שאדם חושב שהוא רואה הוא עדיין סומא גמור, מי שמדבר על ביזוי תלמידי חכמים...
ג.) דברי הגרי"ד סולובייצ'יק לא סוטים משום השקפה תורנית, ועצם זה שספרי הרב קוק לא נכנסו לישיבות חרדיות רק מעיד כאלף עדים על עומק השוני וההבדל שבין החברה החרדית שבידלה עצמה לבין שאר העם היהודי, וההתנהגות הפונדמנטליסטית הזו רק הרחיקה ממנה וממסורת ישראל סבא בכלל, כל כך הרבה יהודים, רק להזכיר שהיה זה "החתם סופר" זצ"ל שהכריז בשעתו: "חדש אסור מן התורה" (הכוונה לכל דבר חדש שהוא).
דווקא שוב יש לי היטב מושג ויותר באותה השקפה, אני מכיר אותה היטב כפי שכבר אמרתי לך קודם, אבל התנהגותך, סילוף דבריי והוצאתם מהקשרם, וחזרה ככלב השב אל קיאו בעיניינים שכבר הודית עליהם שנהגתי בסדר בהודעות קודמות, משל יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה, רק מוכיחה לי גאלף עדים עם מי באמת יש לי עסק.
לאורך הויכוח בינינו בשני האשכולות כאחד, הראית בדיוק כיצד כל האמצעים כשרים בויכוח היסודי הזה בינינו:
שקרים, חצאי אמיתות, סילוף והוצאת דבריי מהקשרם לחלוטין, ביזוי תלמידי חכמים, הוכחת שכנראה גם עבורך- דרך ארץ לא קדמה לתורה לדידך (ולדידם של חבריך הפונדמנטליסטים), שדרכיה לא דרכי נועם ונתיבותיה "במלחמה כמו במלחמה".
הוכחת באופן מוחלט את ההגדרה הרחבה ביותר לצרות מוחין, וכפי שהגדיר זאת ד"ר אשר כהן: "ליטאליבן" ולא בכדי.
אני זוכר שניהלתי ויכוח עם "אלון" ו"למדיהו" לגבי זה שבסופו של דבר יהיה פה וצריך להיות פה ממלכת ישראל עם סנהדרין וכל מה שזה כולל, והם פחדו פחד מוות שמא יהיה זה דמוי איראן, לצערי הגעתי למסקנה (מהויכוח בינינו), שאם ניתן לך ולשכמותך לעמוד בראש הסנהדרין והמערכות השולטות בממלכה שכזו, הרי בית דין חובלנית תהיה אחת ל-7 שניות ולא אחת ל-70 שנה.
eran:
אתייחס לטעונתייך ולא לעלבונות הרגילים והקבועים שלך, כידוע שמי שאינו ברמה לוויכוח אינטלקטואלי יורד לעלובונות...
1) הרב ישראל מאיר לאו בעבר נפגש עם האפיפיור, ועם פידל קסטרו, זה שהוא נפגש עם הכלבים האלו זה עושה אותו חס וחלילה חס ושלום (תשרף לשונו של מי שיאמר ככה) צבוע? הרי הוא בא להשמיע את נועם דברי היהדות. וגם הרב שרמן בהיותו דיין בביה"ד הרבני-ממלכתי הגדול לעירורים בי-ם בא להשמיע את טעונותיו ופסיקותיו של ביה"ד הרבני...
ואם אתה רוצה לדעת מאיפה הדיינים שיינפלד, שרמן , ואיזריר שליט"א מוכיחים את טעונתיהם ומביאים את ראיותיהם תקרא את פסק הדין, שמכיל 49 עמודים של מחקר משפטי/תורני/ראייתי על פעולותיו של הרב דרוקמן. ואני מניח שאם הרב שרמן טוען שעל המדינה לפתוח נגדו חקירה משפטית בפלילים יש לו די והותר ראיות משפטיות לגבות את טענותיו...
2) כבר אמרתי לך שפונדמנטליזם זה מלשון פונדמנטלס - יסודות באנגלית. ואני אדם שרוצה לשמר את יסודות היהדות ולא לקעקע אותם ע"י שינוים כאלו ואחרים, לכן אני גאה להקרא פונדמנטליסט - כמובן מלשון יסודות...
והנה אתה מצטט לי את דברי "החת"ם סופר" - מעולה, אחד מקדושי עליון, אשרינו שנזכה לקיים את דברי קודשו.
תשמע לגבי העובדה שלא מכניסים ספרי השקפה של הרב קוק זצ"ל לישיבות חסידיות/ליטאיות/ספרדיות - אתה לא חושב שזה "מעט" התנשאות מצדך לצאת נגד כל עולם הישיבות, אולי ניצנץ בך אי פעם איזה מחשבה שכל עולם הישיבות צודק ואולי אתה טועה, אחרי הכל התורה אמרה איפשהו "אחרי רבים להטות".
3) תשמע נץ היקר - אם הכבוד והערכה לסבא שלך, עדיין תיאור המצב בחסידות חב"ד ע"י הגר"ע יוסף שליט"א, והרב שך זצ"ל מקובלים עלי הרבה הרבה יותר.
אתה צריך להבין נץ שכאן זה לא מחלוקת ביני לבינך, שאתה יכול לומר שאתה סומך על פוסק כזה ואני על אחר, יש פה תיאור אקזסטנציאלי של המצב - וחזקים על דברי הגר"ע יוסף שליט"א ודברי הרב שך זצ"ל יותר מאשר של סביך... מה גם אני לא בטוח שדבריך אמת הם, לא מהמעט שלמדתי על חב"ד, לא מהמציאות שעיניי ראו ולא זר, ולא מתיאור של גדולי ישראל על החסידות...
כל טוב!
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: eran על מאי 29, 2008, 02:49:16 ---אתייחס לטעונתייך ולא לעלבונות הרגילים והקבועים שלך, כידוע שמי שאינו ברמה לוויכוח אינטלקטואלי יורד לעלובונות...
1) הרב ישראל מאיר לאו בעבר נפגש עם האפיפיור, ועם פידל קסטרו, זה שהוא נפגש עם הכלבים האלו זה עושה אותו חס וחלילה חס ושלום (תשרף לשונו של מי שיאמר ככה) צבוע? הרי הוא בא להשמיע את נועם דברי היהדות. וגם הרב שרמן בהיותו דיין בביה"ד הרבני-ממלכתי הגדול לעירורים בי-ם בא להשמיע את טעונותיו ופסיקותיו של ביה"ד הרבני...
ואם אתה רוצה לדעת מאיפה הדיינים שיינפלד, שרמן , ואיזריר שליט"א מוכיחים את טעונתיהם ומביאים את ראיותיהם תקרא את פסק הדין, שמכיל 49 עמודים של מחקר משפטי/תורני/ראייתי על פעולותיו של הרב דרוקמן. ואני מניח שאם הרב שרמן טוען שעל המדינה לפתוח נגדו חקירה משפטית בפלילים יש לו די והותר ראיות משפטיות לגבות את טענותיו...
2) כבר אמרתי לך שפונדמנטליזם זה מלשון פונדמנטלס - יסודות באנגלית. ואני אדם שרוצה לשמר את יסודות היהדות ולא לקעקע אותם ע"י שינוים כאלו ואחרים, לכן אני גאה להקרא פונדמנטליסט - כמובן מלשון יסודות...
והנה אתה מצטט לי את דברי "החת"ם סופר" - מעולה, אחד מקדושי עליון, אשרינו שנזכה לקיים את דברי קודשו.
תשמע לגבי העובדה שלא מכניסים ספרי השקפה של הרב קוק זצ"ל לישיבות חסידיות/ליטאיות/ספרדיות - אתה לא חושב שזה "מעט" התנשאות מצדך לצאת נגד כל עולם הישיבות, אולי ניצנץ בך אי פעם איזה מחשבה שכל עולם הישיבות צודק ואולי אתה טועה, אחרי הכל התורה אמרה איפשהו "אחרי רבים להטות".
3) תשמע נץ היקר - אם הכבוד והערכה לסבא שלך, עדיין תיאור המצב בחסידות חב"ד ע"י הגר"ע יוסף שליט"א, והרב שך זצ"ל מקובלים עלי הרבה הרבה יותר.
אתה צריך להבין נץ שכאן זה לא מחלוקת ביני לבינך, שאתה יכול לומר שאתה סומך על פוסק כזה ואני על אחר, יש פה תיאור אקזסטנציאלי של המצב - וחזקים על דברי הגר"ע יוסף שליט"א ודברי הרב שך זצ"ל יותר מאשר של סביך... מה גם אני לא בטוח שדבריך אמת הם, לא מהמעט שלמדתי על חב"ד, לא מהמציאות שעיניי ראו ולא זר, ולא מתיאור של גדולי ישראל על החסידות...
כל טוב!
--- סוף ציטוט ---
1.) האפיפיור ופידל קאסטרו הם לא בוגדים יהודים, הם נאמנים לדרכם ועושים הכל בשביל לקדם אותה, והם לא השתמשו ברב לאו בכדי לקדם אג'נדה פנימית בעם היהודי , המכון הישראלי לדמוקרטיה לעומתם, הוא בגידה בעם, בארץ, בתורה, במסורת, ע"י כספים של האיחוד האירופי.
אלה שנפגשים ומשתתפים בכנסים של נוצרים אוונגליים, כל הגדולים קוראים להחרמתם, שמא יש בזה אבק שיתוף פעולה עם המסיון לסוגיו, אני מריח פה יותר משמץ צביעות, זו שגם זועקת מה"פסק דין" של הרב שמרן וחבריו........מעניין, לא נשרפה לי הלשון... :2funny: :2funny: :2funny:.
פסק הדין מתייחס למקרה הספציפי ההוא שהובא לפניהם של הרכב בית הדין הזה, על הדרך הם בחרו להתייחס לגיוריו של מערך הגיור בראשות הרב דרוקמן, 49 העמודים שלו (שמבחינתי יכולת להנפיץ כל מספר אחר לצורך העניין, 72, 89, 134, 556607 על הדרך), ואם אכן הרב דרוקמן פשע (מעניין שאף אחד אחר לא תומך בגרסתם- מחוץ לגבולות עסקני החצר של גדולי היהדות הליטאית, כולל כאלו שמכירים את הפרטים ו/או את התנהלותו של מערך הגיור הנ"ל), למה הוא לא עומד לדין? למה לא נחקר על ידי המשטרה? הרב שרמן מצא את הזמן לשחרר את זה (דווקא אצל הבוגדים של המכון הישראלי לדמוקרטיה, אני מוצא בזה הרבה יותר משמץ של "מקריות") במכון ולא בגורמים שצריכים לטפל בעניין, שיגיש תלונה רשמית, שיתבע אותו, אבל כנראה שאין דברים בגו אז הוא בוחר לשחרר את חרצובות לשונו אצל חבר מרעיו מהאיחוד האירופי, ובמיוחד במכון שהקשר בינו לבין נקיות כפיים מקרי בהחלט.
2.) פונדמנטליסט, תרגומו הוא: יסודני, והאמת המחמאה הגדולה שלי אליך הוא: צר מוחין.
ואם כה נאמנים ומוחלטים לגביך דבריו של ה"חתם סופר"- היאך אתה גולש באינטרנט? מי התיר לך? היאך אתה נוסע ברכב/תחבורה ציבורית? היאך אתה משתמש בכל דבר שקשור לרשת החשמל? סגור במעגל חשמלי? איך אתה אוכל מזון מהונדס? צבעי מאכל? נעליים נוחות? אנטיביוטיקה? או כל תרופה קונבנציונלית אחרת לצורך העניין? שעון יד? לומד מספרים מודפסים שעברו הדפסה בבית דפוס/הוצאה לאור עם מיטב הטכנטלוגיה? רפואה מודרנית?
אם אתה באמת רוצה לקיים את דברי קודשו, לך והקם את הגרסא היהודית ל"כת האמיש".
צר לי אבל אני חובש כיפה סרוגה, אז כנראה שאני לא רואה עין בעין עם עולם הישיבות החרדי שבוחר שלא להכניס את ספריו של הרב קוק (שהאמת, אף פעם לא מצאתי את עצמי משקיע בהם זמן יקר של לימוד, אבל זה רק בגלל שאני יותר בכיוון של הגות תורנית של הגרי"ד סולובייצ'יק והרמב"ם ולא בגלל שאני רואה בזה דבר פסול), ובפעם האחרונה שבדקתי, אין סנהדרין, ואין סמיכה לדון דיני קנסות, כך שכל עניין "אחרי רבים להטות" לא כל כך רלוונטי להזכירך.
ואתה גם יודע שבעינייני הלכה אפשר אפשר להסתמך על דעת מיעוט היום, ובענייני השקפה, טוב, אין כבר צורך כאן להוסיף את יסוד המחלוקת בין ציבור חובשי הכיפות הסרוגות (שגם הם לא מקשה אחת) לבין זו החרדית (שגם היא לא מקשה אחת).
3.) לא, לא ולא, אין פה תיאור אקזיסטנציאליסטי של המציאות לגבי חב"ד, אלא תמונה מעוותת וחלקית בלבד, לכן בגלל שאני מכיר, ודווקא בגלל שאני מכיר את הנושא מבפנים, נאמנים עליי דברי סבי מורי, ולא דבריהם של אלו שהם מתנגדים מעיקרא (ע"ע המאבק בכלל של החסידות מול הליטאיות).
דבריי לגבי חב"ד הם האמת היחידה ולאמיתה, מה שראו עיניך? תגיד לי משהו, אתה מסוגל לראות חמצן עם עיניך? אתה מסוגל לראות חלבון של ביצה לפני שבירתה? אתה מסוגל לראות יצורים ימיים שחיים אלפי מטרים מתחת לפני הים? אתה מסוגל לראות יצורים חד תאיים בעזרת עיניך?
עשה לי טובה, מה שראו עיניך זה לעג לרש ולא מהווה הוכחה בכלל, כי ישנו סיפור מאחורי זה שאתה לא מכיר, ושסיפרתי לך עליו בהודעתי הקודמת ושמוכיחה לך שמה שראית זה לא חזות הכל אלא חלק מזערי מהתמונה כולה, כן הדבר נכון לגבי הרב ש"ך והרב עובדיה (שלשניהם היית וישנה מחלוקת לגבי -שטחים, א"י, פיקוח נפש אל מול זו שהציג האדמו"ר מליובביץ' זצ"ל).
כל טוב
דוקא_כך:
בס"ד
דיון מעניין מאוד.
eran:
נץ היקר...
אני החלטתי שהשתיקה יפה לחכמים, אינני מבין על מה ולמה אני בכלל טורח, הציבור החרדי (על כל גווניו ופלגיו) שולט בעולם התורה והישבות, שולט בעולם הרבנות ובבית הדין הרבני - ממלכתי, גם במסדרונות הכנסת והממשלה לחרדים רוב מובהק אל מול הציבור הדתי לאומי, זכור לי בזמנו מפד"ל עם 12 מנדטים, כמה יש לה כיום- כולל חברת הכנסת גילה פינקלשטיין?
זכור לי שלפני מספר שנים חבר שלי שלמד בישיבה בכיספין, והוא כבר עמד לפני גיוס לצבא, והוא הלך לרב אברהם שפירא זצוק"ל לשאול אותו האם להמשיך לצבא או ללכת ללמוד בישיבה, ואם כן אזי לאיזה ישיבה? הרב זצ"ל אמר לו שלא יתגייס אלא ילך ללמוד בישיבת מאורות התורה בטלסטון, והרב שלח אותו לשם ביודעין שזה ישיבה משרפה, ובאמת תוך מספר חודשים חבר שלי התחרד לחלוטין לא צבא ולא בטיח... ואני זוכר כמה התווכחויות היה לי איתו כאשר הוא למד בישבות המזרחי, "מלחמת מצווה", "תורה ודרך-ארץ" וכו'. רק הוא נכנס לישיבה בעלת השקפה תורנית נכונה תוך מספר חודשים ידע להבדיל איפה האמת ואיפה השקר...
ובכלל תימא לי על הרב שפירא - הרב שלח אותו לשם במודע שזו ישיבה שסולדת לחלוטין (ואף מגנה) מכל ערכי הציבור הדתי לאומי, מה קרה לכל האידיאולוגיה של הציבור אותו הוא ייצג?
אני מבקש שלא תגיב לדברים שלי, זה הייתה סתם שאלה למחשבה...
כול טוב!!
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה