חדשות ודיונים > ספריית הימין האמיתי
ההיסטוריה לעולם חוזרת
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: eran על מאי 29, 2008, 23:59:36 ---נץ היקר...
אני החלטתי שהשתיקה יפה לחכמים, אינני מבין על מה ולמה אני בכלל טורח, הציבור החרדי (על כל גווניו ופלגיו) שולט בעולם התורה והישבות, שולט בעולם הרבנות ובבית הדין הרבני - ממלכתי, גם במסדרונות הכנסת והממשלה לחרדים רוב מובהק אל מול הציבור הדתי לאומי, זכור לי בזמנו מפד"ל עם 12 מנדטים, כמה יש לה כיום- כולל חברת הכנסת גילה פינקלשטיין?
זכור לי שלפני מספר שנים חבר שלי שלמד בישיבה בכיספין, והוא כבר עמד לפני גיוס לצבא, והוא הלך לרב אברהם שפירא זצוק"ל לשאול אותו האם להמשיך לצבא או ללכת ללמוד בישיבה, ואם כן אזי לאיזה ישיבה? הרב זצ"ל אמר לו שלא יתגייס אלא ילך ללמוד בישיבת מאורות התורה בטלסטון, והרב שלח אותו לשם ביודעין שזה ישיבה משרפה, ובאמת תוך מספר חודשים חבר שלי התחרד לחלוטין לא צבא ולא בטיח... ואני זוכר כמה התווכחויות היה לי איתו כאשר הוא למד בישבות המזרחי, "מלחמת מצווה", "תורה ודרך-ארץ" וכו'. רק הוא נכנס לישיבה בעלת השקפה תורנית נכונה תוך מספר חודשים ידע להבדיל איפה האמת ואיפה השקר...
ובכלל תימא לי על הרב שפירא - הרב שלח אותו לשם במודע שזו ישיבה שסולדת לחלוטין (ואף מגנה) מכל ערכי הציבור הדתי לאומי, מה קרה לכל האידיאולוגיה של הציבור אותו הוא ייצג?
אני מבקש שלא תגיב לדברים שלי, זה הייתה סתם שאלה למחשבה...
כול טוב!!
--- סוף ציטוט ---
כנראה שפתאום צרי המוחין נאלמים דום כשהם חוזרים על דבריהם האווילים ככחזור הכלב אל קיאו.
ובפעם האחרונה שבדקתי, אמרתי שכבר מעיקרא אין שום חשיבות למי או מה יושבים בבניין הזה שמכונה "כנסת" שזה ביזיון בפני עצמו, היאך יהודים מרשים ש"נציגיהם" ישבו במבנה שקרקעו שייך לכנסיה היוונית האורתודוכסית, איזה חילול ה'...
אין שום חשיבות שהיא ל"בית הפרלמנט" הישראלי, הוא פשוט לא רלוונטי.
ובפעם האחרונה שבדקתי, ערן, גם הציבור החרדי כשלעצמו לא אחיד בהשקפותיו (חסידים ומתנגדים, נטורי קרטא ו"אגודת ישראל", אשכנזים וספרדים- האם אני צריך להזכיר כיצד לא רצו גדולי הדור הליטאים ליד הרב עובדיה יוסף כשציינו בבינייני האומה את טקס סיום ש"ס בדף יומי, אפילו בין חצרות החסידויות השונות יש יריבויות עולמים, ושלא לדבר על הקרב האלים שהתחולל בישיבת פוניבז' הליטאית לגבי זהותו של רישא דמתיבתא הבא שלה)
אז בו בבקשה לא נהיה עלבון לאינטלגנציה ולא נספר סיפורי מעשיות על איזה מונוליטיות חרדית.
חוץ מזה אם אתה כבר נכנס לעניין המפלגתי (חסר כל התוחלת), אזי אני מזכיר שש"ס זו מפלגה בפני עצמה, ובתוך יהדות התורה ישנם סיעות- "דגל התורה" ו"אגודת ישראל", חזית חרדית עלאק, לך תעבוד על מישהו אחר... :2funny:
אה, ובפעם האחרונה שבדקתי, אינני מפד"לניק, צר לי, אינני תומך של אף מפלגה, כי אף אחת לא מייצגת את דעותיי, ובכלל כל עניין הבחירות והכנסת הם בזבוז זמן מוחלט, הבל בעלמא.
אינני תומך ולא תמכתי בקו של ישיבת "מרכז הרב" גם כשהיה בראשותו של הרב שפירא זצ"ל.
אז חדל קשקשת על אמת ושקר, יכול להיות שזה מה שחבר שלך היה צריך, אז הרב שפירא כיוון אותו ספציפית לשם ולא למקום אחר כי זה מה ששורש נשמתו הייתה צריכה ולא שום דבר אחר, מצטער ידידי, אבל חבר שלך הוא ממש לא בניין אב לכל שאר בחורי ישראל.
לא לומדים ממקרה חבר שלך לשום דבר, מקרה חבר שלך, מלמד רק על חברך ולא על זולתו.
צר לי.
אתה כנראה לא הצלחת להתחיל להבין את תפיסת עולמי שלגבי "מדינת ישראל", המוסלמים והעולם, אני ממש לא רואה עין בעין עם גישת "ראשית צמיחת גאולתנו" ומאידך אני מספיק חכם כדי להבין שתוקף שלוש השבועות כבר לא רלוונטי לתקופתנו לאור עיון במקורות.
ואם הייתי תומך מפד"ל והגישה ההיא, כנראה שלא הייתי כותב בפורום הזה, בטח ובטח שלא הייתי מנהל אותו, נקודה למחשבה ומעבר לכך---"והמשכיל בעת ההיא ידום".
כל טוב
eran:
כמובן שאינני הולך להתייחס להבלים ולהשמצות שלך כלפי, אתה רוצה לקראו לי צר מוחין - בבקשה (אם כי לא ראיתי שמישהו מפרש את מילת פונדמטליסט [יסודני לשיטתך] ככה, אבל כנראה יש לך מילון משלך), אתה רוצה לקרוא לי תלמידו של גבלס - אתה מזומן, אתה רוצה לנכס אותי לכת האמיש הגויה - בכבוד. אני לא אגרר אחריך, אינני סופר אותך בכלל ובוודאי לא ארד לרמה שלך, והדברים שלך אינם שווים תגובה אפילו... ואם תרצה לומר שאינני מגיב בגלל שאינני ברמה להגיב או "שטענותיי השתתקו" - אתה מוזמן...
רק דבר אחד אני מחוייב, שהרי רבותינו אמרו כל השומע בביזוי ת"ח ואינו מוחה נתפס בעוון, ולכן מכיוון שאתה ניסת לרמוז (או אמרת מפורש) שהרב שרמן שליט"א הוא "צבוע" ח"ו עפ"ל, ואפילו משקר בפסיקותיו כלפי הרב דרוקמן ח"ו - אני מחוייב למחות, והרני מוחה בך...
רבנו יונה מגרונדי, כותב בספר שערי תשובה לרבינו יונה שער ג ד"ה קמד:...והמבזה תלמידי חכמים, והמבזה את המועדות, כי אף על פי שיש בידו תורה ומעשים טובים אין לו חלק לעולם הבא...
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: eran על מאי 31, 2008, 21:09:34 ---כמובן שאינני הולך להתייחס להבלים ולהשמצות שלך כלפי, אתה רוצה לקראו לי צר מוחין - בבקשה (אם כי לא ראיתי שמישהו מפרש את מילת פונדמטליסט [יסודני לשיטתך] ככה, אבל כנראה יש לך מילון משלך), אתה רוצה לקרוא לי תלמידו של גבלס - אתה מזומן, אתה רוצה לנכס אותי לכת האמיש הגויה - בכבוד. אני לא אגרר אחריך, אינני סופר אותך בכלל ובוודאי לא ארד לרמה שלך, והדברים שלך אינם שווים תגובה אפילו... ואם תרצה לומר שאינני מגיב בגלל שאינני ברמה להגיב או "שטענותיי השתתקו" - אתה מוזמן...
רק דבר אחד אני מחוייב, שהרי רבותינו אמרו כל השומע בביזוי ת"ח ואינו מוחה נתפס בעוון, ולכן מכיוון שאתה ניסת לרמוז (או אמרת מפורש) שהרב שרמן שליט"א הוא "צבוע" ח"ו עפ"ל, ואפילו משקר בפסיקותיו כלפי הרב דרוקמן ח"ו - אני מחוייב למחות, והרני מוחה בך...
רבנו יונה מגרונדי, כותב בספר שערי תשובה לרבינו יונה שער ג ד"ה קמד:...והמבזה תלמידי חכמים, והמבזה את המועדות, כי אף על פי שיש בידו תורה ומעשים טובים אין לו חלק לעולם הבא...
--- סוף ציטוט ---
כל המחמאות שלחילקתי לך היו בהתייחסות ישירה לדבריך ולהתנהלותך בויכוח הזה, על כן אינני חוזר בי, אתה זכית לתארים הללו בכבוד.
נעבור בבקשה למילון: מקור השם הוא בפועל הלטיני foundo שפירושו לייסד, ומכאן שם העצם foundum (יסודות)… זאת אומרת (באם באמת אתה חכם ובעל הבנת הנקרא-בנתיים לא הראת שאתה מצטיין בזה) המילה פונדמנטליסטי-שזה אתה= יסודני! פונדמנטליסט זה יסודן! גם אתה לא פרטת את מקור השם (וזה פונדמנטל'ס) כמו שצריך כך שגם אתה המצאת לעצמך מילון, ואם להיות הוגן, אז אני זה שנצמדתי לפירוש המדוייק ולא אתה...
אז לך תמכור את השקרים שלך למישהו אחר.
הדברים שלי לא שווים תגובה כי הם מתארים אותך במדוייק, לכן אין לך מה להגיב בין כה וכה, ואם להיות הוגן, מי שהוריד את רמת הדיון מלכתחילה הוא אתה אז אין לך את מי להאשים חוץ מאת עצמך, קשוט עצמך ואחר כך קשוט אחרים
ולא ניכסתי אותך לכת האמיש, אמרתי שאתה מוזמן להקים את הגרסא היהודית, יש הבדל ענק, תלמד לקרוא ולא לפרש את דבריי לפי נוחיותך, אתה פשוט סלפן ברמת אמן, לא ייאמן עד לאיזה רמה של דיסטרציה אתה מסוגל להגיע.
אני יודע שאינך סופר אותי, ולמען הגילוי הנאות, ההרגשה היא הדדית גם מצידי.
ולגבי הרב שרמן, אני לא חוזר בי, מי שצריך לפשפש במעשיו לגבי ביזוי כל כך הרבה תלמידי חכמים בויכוח בודד, הוא אתה, אז בא ותחסוך לי את המחאה שלך שלא שווה לכפרות.
eran:
אתה בנאדם מסכן ואני מוחה בך בשמיים יראו לך את ההודעה האחרונה שלך ודבריך כלפי דיין ומנהיג רוחני בישראל, רבנו יונה מגרונדי, כותב בספר שערי תשובה לרבינו יונה שער ג ד"ה קמד:...והמבזה תלמידי חכמים, והמבזה את המועדות, כי אף על פי שיש בידו תורה ומעשים טובים אין לו חלק לעולם הבא...
יכול להיות שאני מכת האמיש, ותלמיד של גבלס, צר-מוחי, ויסודני, אבל בשמים שאין לפניו יתברך "לא שכחה" (כמו שאומר בר-קפרא) יראו לך את דבריך כלפי יהודי וכלפי ענק בישראל, עצוב לי שאדם יאבד את חלקו בעולם הבא רק בגלל הרצון שלו "לנצח בוויכוח", לפחות אליי לא יבואו בטענות בשאלה: למה לא מחית על כבודם של ת"ח, שהרי הקב"ה מוחל על כבודו ואין מוחל על כבודם של ת"ח...
אני בכל אופן לא יכול למחול לך אתה צריך ללכת אישית ופיזית לבקש ולהתחנן על סליחתו של הרב שרמן, ההלכה בשו"ע אומרת שמי שמבזה ת"ח חייב בנידוי, תבקש אוליי הוא יתיר לך את הנידוי, בכל אופן אינני רוצה שום קשר איתך בכלל החל מרגע זה, ואינני הולך להגיב לשום הודעה שלך, מלבד מחאה על כבודם של ת"ח...
דוקא_כך:
בס"ד
מה שאני לא מבין, ערן, זה הדגש שאתה שם על מחאה נגד ביזוי כבודם של תלמידי חכמים. הרי יש כל כך הרבה מצוות מדרבנן, שלא לדבר על מצוות מדאוריתא, שעולות בחשיבותן על ביזוי כבוד ת"ח. ישנו מצב בלתי נסבל היום של חילול השם, בארץ ובחו"ל, שדורש את מלוא תשומת לבנו. ישנו בלבול במחנה ה"דתי-לאומי" וכן במחנה ה"חרדי" לגבי חשיבות העניין של מסירות נפש כחלק מקידוש השם. יהודים שמים דגש על "תלמוד תורה כנגד כולם" ומתעלמים ביודעין מ:
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות"
"יפה תורה עם דרך ארץ שיגיעת שניהם משכחת עוון"
"אין סומכין על הנס"
ועוד. האם העלית בדעתך שהדברים שנץ כתב אינם מהווים ביזוי כבוד ת"ח כשלעצמם והרב שרמן לא היה נעלב כלל וכלל אילו שמע אותם מפי נץ, אלא אולי לך יש רגשות עדינים מדי והדברים נראים לך כביזוי כבוד ת"ח? אני לא מבין את האובססיה הזאת שלך בנוגע לביזוי כבוד ת"ח, אובססיה שנמשכת כבר חודשים רבים, כאילו אין נושאים בוערים יותר שעומדים על הפרק. מילא אם זה היה חלק מקיום מצוות "הוכח תוכיח את עמיתך ולא תשא עליו חטא", שכרוכה בכך שאתה מיידע את היהודי החוטא לגבי חטאו, ואז אם הוא מחליט להמשיך לחטוא זו החלטתו, אבל אתה את שלך עשית --- אבל אתה, לאחר שיידעת את נץ לגבי האפשרות שדבריו גובלים בביזוי כבוד ת"ח, אתה חוזר וממשיך למחות בו, ומה שיכול היה להיזקף לזכותך כמצווה "הוכח תוכיח" כעת, לצערנו, נזקף לרעתך והופך אותך לבעל מחלוקת ר"ל. אם "הוכח תוכיח" לא פעל כפי שציפית, אולי כדאי לשנות גישה ולהשתמש בכלים אחרים, כגון "דרכיה דרכי נועם" וכן "במקום שאין אנשים השתדל להיות איש". דוגמה אישית, ערן!
אתה מזכיר לי קצת יהודים שהיו לי עמם דיונים לגבי הקב"ה, התורה, וכו', שמשום מה עניינו אותם יותר מכל דבר אחר שאלות כגון, האם כן היו או לא היו דינוזאורים, האם העולם נברא בששה ימים או שהעולם קיים מיליארדי שנים כפי שהמדענים סבורים, האם מתושלח אכן חי 969 שנה או שזו אגדה. מה כל זה שייך למצוות "והורשתם את כל יושבי הארץ מפניכם"? מה כל זה שייך ל-"לא תגנוב"?
אתה חושב שנץ הוא בעל המחלוקת בין שניכם והוא זה שמבזה כבודם של ת"ח? למה שלא תלמד אותו ע"י מתן דוגמה אישית? הרי זו הדרך היהודית --- אור לגוים ע"י דוגמה אישית ולא ע"י הרצאות, דרישות ואיומים. הדיון בתחילתו היה מאוד מעניין, ואז, לצערי, הוא גלש להתקפות אישיות, ולי נראה שנסוגת לעמדת מיגננה וכל מה שיכולת לעשות הוא לחזור שוב ושוב על אותה עמדה של "ביזוי כבוד ת"ח" --- לא מעניין במיוחד, במיוחד נוכח הטיעונים הרבים והמגוונים שנץ פרט בתגובותיו. אני, שמבוגר יותר מנץ בשנותי, הייתי מביע במקומך את מחאותי בזהירות ובכבוד. הייתי שוטח בפניו לא מחאות ואיומים, אלא חששות והרהורים: "נץ, אחי, אני חושש שדבריך עלולים להתפרש כביזוי ת"ח ח"ו ע"י יהודים שאינם מכירים את צדיקותך, אולי כדאי שתנסח את דבריך בשנית, ליתר בטחון?"
באהבת ישראל,
דוקא_כך
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה