חדשות ודיונים > ספריית הימין האמיתי

ההיסטוריה לעולם חוזרת

<< < (6/22) > >>

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: eran על מאי 22, 2008, 22:39:43 ---עם כל הכבוד שסביך למד בישיבה חרדית לגביך זה לא מועיל כלום (אוליי זכות אבות), סבי היה רב שכונה וכל הילדים שלו יצאו חילונים, אז מה הראיה כלפיך לא הבנתי...
"המאמין התמים" זה לא הכוונה להיות אדיוט ולקחת את הדברים כפשוטם שעל זה אמר שלמה המלך במשלי: פתי יאמין לכל דבר"... המאמין התמים זה הכוונה המאמין השלם, שהרי תמים ביהדות פירושו שלם, "איש בתמים היה נח", "איש תם יושב אוהלים" אונקלוס מתרגם "תמים - שלים" מלשון שלם עם אלוקיו ולא חלילה חסר הבנה לוגית... וכך עולה מפורש מדביו של הרב נויגרשל: "המאמין התמים הוא אדם שיש לו כישרון אינטואיטיבי...", מדבריו הבנת שהתמים השלם הוא לא אדם לוגי, אני מבין שהדברים כ"כ ברורים בעיניו מבחינה לוגית שזה נעשה אצלו כבר כמו כשרון שטבוע בדמו...
בכל אופן כמו שכתבתי הוויכח הזה עקר זה להסביר לך דבר שאתה לא תבין מכיוון שאינך יכול להבין כל עוד לא חווית קצב השקפה תורנית-אוטנתית על בשרך שנבנית במשך שנים של למידה נכונה...
אתה מזכיר לי שכאשר נכנסתי לישיבה לפני 5-6 שנים בערך והיו לי קושיות שדחפו לי בביה"ס החילוני על דוד המלך ומעשה בת-שבע וכפי שעולה למעשה מן הכתובים, והלכתי לראש הישיבה והפצצתי אותו בקושיות על דוד המלך "וחטאו" , והרב אמר לי תשמע תלמד כמה שנים טובות בישיבה ואח"כ תבוא אליי בנושא, ואני לא הבנתי מה הקשר בין לימוד מסכת שבת, סוכה, בבא מציעא לבין "דוד ומעשה בת-שבע" כפי שעולה לכאורה מפשט הכתובים...
מה שהרב התכוון (ואני לא הבנתי בזמנו) שאחרי שתשב כמה שנים וישיבה ותספוג אווירה והשקפה תורנית אוטונתית, אז תבין למעשה (מבחינה מציאותית על בשרך, ולא רק דיבורים בעלמא) "שחטאי הראשונים" זה דבר לא פשוט בכלל, ובת-שבע הייתה בעצם מיועדת לדוד מששת ימי בראשית, ודוד ראה ברוח קודשו שממנה עתיד לבוא מלך המשיח, וכן הלאה...
העיניין הוא כזה - יש דברים שאי אפשר להסביר, תשב כמה שנים טובות בישיבה, תספוג אוירה והשקפה תורנית אוטנתית טהורה - אז תבין יראת ה' ודעת אלוקים תמצא, ואולי תבין את דברי...
נ.ב - תפסיק כבר בנושא של היטלר ימ"ש, אני התכוונתי בדברי שאדם נמדד ע"פ פועל מעשיו ישירות, ולא ע"פ מה שיוצא מהם, אא"כ לא התכוון לדבר רע או במקרה יצאה לו מצווה, כמאמרם ז"ל: נפלה אבן מכיסו ומצאה עני והתפרנס ממנה, לצדקה תחשב לו. או אשה שנפלה לים במקרה (והגיעה זמן טבילתה) לטבילת מצווה תחשב לה, ויצאה ידי חובת מצוות טבילה...
כל טוב!

--- סוף ציטוט ---
ההבדל המרכזי בין סבי לסבך, שכל ילדיו של סבי נשארו שומרי תורה ומצוות, חלק נכבד מנכדיו של סבי לומדים/למדו בישיבות חרדיות בישראל וארה"ב.
אמי למדה בסמינר בבית יעקב בארה"ב.
הבנתי מה היטב מה אמרת, הבנתי היטב מה התכוונת לגבי המאמין התמים (על כל הגדרותיו), למידה נכונה? לצערי פה שורש המחלוקת, כאן במקום שבו אתה צר מוחין וחסר יכולת קבלה של כל דרכי הלימוד הלגיטימיות של פריזמת הלימוד התוך יהודית אורתודוכסית לסוגיה בבחינת "אלו ואלו דברי אלוקים חיים".
אפרופו דוד המלך, אני לא למדתי בישיבה חרדית וגם אני שונה: "כל האומר דוד חטא אינו אלא טועה", אני לא צריך ללמוד בישיבה חרדית דווקא בשביל לדעת את זה.
זה אתה צר המוחין חסר יכולת הבנה בסיסית שישנם גם שיטות לימוד שונות ושיטות התנסחות שונות בלימוד ובדרש ולגיטימיות לגמרי.
זה כנראה דבר שנלקח ממך כשנכנסת לישיבה החרדית אחרי שביצעת את המעבר הדרסטי מבי"ס חילוני למהדרין.
ולבסוף היטלר, אתה החלטת משום מה שכיוון שאני הבאתי את הגל בתור אחד שהביא במחשבתו (בין השאר) את התפיסות הלאומיות והלאומניות ועל הדרך גם את אלו הפשיסטיות וזו הנאצית, זאת אומרת שאני רואה את הגל ולימודו כלגיטימי וקביל ושעליי לתלות את תמונתו של היטלר בחדרי ליד זו של הרצל, התשובה לכך היא לחלוטין לא, אינני תומך במשמעויות של הפילוסופיה הפוליטית של הגל, אתה זה שבחרת לתקוף אותי בגלל עצם זה שבכלל העליתי את זה מלכתחילה, ירית לכל הכיוונים בלי כל קשר לכלום רק בגלל שהעזתי להעלות על דל שפתיי את המילה: פילוסופיה נראה שלבסוף היה עדיף שהיית שותק מלכתחילה וחוסך לעצמך את קובץ ההוצאות מהקשר, העיוותים, הבנת הנקרא לקויה מעיקרא, שקרים והכנסת מילים לפי שלא אמרתי מעולם.
כמה חבל...

eran:
נץ, אתה צריך להבין שאפשר לומר שאני מתגאה בדבר שאתה קורא לו "צרות מוחין", "הצרות מוחין" שלי אינה מתבטאת בחוסר למידה, שכבר אמרתי אני אוהב לקרוא ספרים בכל מיני גוונים ונושאים, למעשה רק אתמול סיימתי את ספרו הנפלא של סר מרטין ג'ילברט "ליל בדולח- כרוניקה של חורבן" (מאוד ממולץ), ולפני שבוע וחצי סיימתי את ספרו של ד"ר תום שגב "חיילי הרשע", על מפקדי מחנות הריכוז הנאצים (מאוד ממולץ), כך שלקרוא אני אוהב, גם עזרתי השבוע לחבר שלי בעבודת סימנריון שהוא מגיש בנושא "אקטיביזם שיפוטי", הוא בשנה רביעית בפקולטה למשפטים...
"צרות המוחין" שלי מתבטאת בכך שהרב הדריך אותנו בדרך של השקפה תורנית  מסוימת, וממנה לא תזוע, זה לא אומר שאינני לומד, אבל זה אומר שמתי שאני מרגיש שדברי הכותב נוטים מאותו השקפה, המוח כבר "אינטואיטבית" (אם להשתמש בלשונו של הרב נויגרשל) יודע להבדיל ועושה סלקציה...
לכן אם אני יקרא איזה חיבור ארוך של חב"ד שהם מנסים להוכיח שהרבי מולובביץ' זצ"ל אחרי מותו - הוא המשיח (שוב ע"פ כללי היהדות ואינם סותרים אותה), אני ידע על המקום שהם מחרטטים. אבל אולי תאמר שאינם סותרים את התורה, ואפילו מביאים ראיות מהתורה לחזק את טעונתיהם - עדיין המוח יודע להבדיל אוטומוטית...

נ.ב - אינני רציתי לרדת לרמה של עלבונות כמוך, שהרי רבותינו אמרו: "כל הפוסל במומו פוסל", וחבל לבזבז את הזמן בהבלים...

כל טוב!!

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: eran על מאי 23, 2008, 14:09:29 ---נץ, אתה צריך להבין שאפשר לומר שאני מתגאה בדבר שאתה קורא לו "צרות מוחין", "הצרות מוחין" שלי אינה מתבטאת בחוסר למידה, שכבר אמרתי אני אוהב לקרוא ספרים בכל מיני גוונים ונושאים, למעשה רק אתמול סיימתי את ספרו הנפלא של סר מרטין ג'ילברט "ליל בדולח- כרוניקה של חורבן" (מאוד ממולץ), ולפני שבוע וחצי סיימתי את ספרו של ד"ר תום שגב "חיילי הרשע", על מפקדי מחנות הריכוז הנאצים (מאוד ממולץ), כך שלקרוא אני אוהב, גם עזרתי השבוע לחבר שלי בעבודת סימנריון שהוא מגיש בנושא "אקטיביזם שיפוטי", הוא בשנה רביעית בפקולטה למשפטים...
"צרות המוחין" שלי מתבטאת בכך שהרב הדריך אותנו בדרך של השקפה תורנית  מסוימת, וממנה לא תזוע, זה לא אומר שאינני לומד, אבל זה אומר שמתי שאני מרגיש שדברי הכותב נוטים מאותו השקפה, המוח כבר "אינטואיטבית" (אם להשתמש בלשונו של הרב נויגרשל) יודע להבדיל ועושה סלקציה...
לכן אם אני יקרא איזה חיבור ארוך של חב"ד שהם מנסים להוכיח שהרבי מולובביץ' זצ"ל אחרי מותו - הוא המשיח (שוב ע"פ כללי היהדות ואינם סותרים אותה), אני ידע על המקום שהם מחרטטים. אבל אולי תאמר שאינם סותרים את התורה, ואפילו מביאים ראיות מהתורה לחזק את טעונתיהם - עדיין המוח יודע להבדיל אוטומוטית...
נ.ב - אינני רציתי לרדת לרמה של עלבונות כמוך, שהרי רבותינו אמרו: "כל הפוסל במומו פוסל", וחבל לבזבז את הזמן בהבלים...
כל טוב!!

--- סוף ציטוט ---
זה שאתה קורא ולומד זה מצוין, את ספרו של גילברט קראתי.
יש הבדל בין צרות מוחין לאינטואיטיביות, שני דברים שונים, הדרך של האינטואיטיביות מתגלמת בחשיבה הסינטתית, שכבר דיברתי עליו, כן הדבר ביכולת לגזור מסקנות מהראיה האינטואיטיבית, כך שבעניין הזה אין מחלוקת פשוט הגדרתי את זה במילים אחרות אתה זה שהתפרצת בתגובה פאבלובית כרגיל לשמעך טרמינולוגיה שכזו, זה הכל.
לגבי תפיסת המיעוט בחב"ד הרואה באדמו"ר השביעי הגאון מנחם מנדל שניאורסהון מליובביץ' זצ"ל, משיח ועדיין רואה בו חי ופועל, אני מסכים איתך במאה אחוז, שזה לא נכון ושטויות מוחלטות למרות שהמשוגעים הללו יגבו את דבריהם בפלפולים ודברי תורה כאורך הגלות כהוכחה לכאורה.
לכן גם בזה אני יודע להבדיל אוטומטית, ולכן גם המאמר כשלעצמו לא היה מיועד לערן (לא הפילוסופי ולא ההוא על מצרים) אלא לשאר חברי הפורום שרובם המוחלט! איננו בעל ראיה אינטואיטיבית כמונו.
ולעניין העלבונות, אתה הוא זה שהתחלת בהערות ועלבונות אד הומינם, לא אני, לכן לא יכולתי להשאר חייב, ובמלחמה כמו במלחמה...אני מזכיר לך את המסר האישי שלך אליי בו אמרת אתה שנהגת כבבית המדרש בו יחסך לבר הפלוגתא שלך כאויב, אז אם אתה רוצה אויב, אהלן וסהלן, קיבלת אויב בית מדרשי, והשבתי לך כגמולך כפי שאתה החלת.

eran:
כרגיל הידע שלך לוקה בחסר, ועוד אתה מנסה להוכיח אותו ע"י הדגשה של מילים, אני אישית פיזית הייתי לפני חודש וחצי בקראון-הייטס שבברוקלין, ב-770, מרכז העולמי של חב"ד, ואיפה שהרבי זצ"ל היה נוהג לקבל קהל, ומשם יוצאות "הוראות" עזרה ותמיכה לכל החסידות, ושם זה מקובל בפשטות לכולם גם לרבנים, שהרבי מילובביץ' חי והוא משיח - מבחינה מציאותית והן מבחינה הלכתית, ומדובר ברבנים ת"ח בעלי שיעור קומה... הייתי גם בקבר של הרבי בקווינס, והרי לשיטתם אין דבר כזה חלילה "הקבר של הרבי", זה נקרא "האוהל של הרבי", הס מלהזכיר קבר כמובן חלילה... וכל זה ראיתי במו עייני אישית פיזית...

אבל כמו שאמרת, אפילו אתה יודע להבחין שעם כל הכבוד באמת לגדולתם בתורה של אותם ת"ח, והמקורות התורניים שהם מביאים, בסכ"ה אלה סיפורי מעשיות במקרה הטוב, ודברי כפירה במקרה הרע (יש רבנים שאמרו כך)...

כנראה אתה צריך מקרה קיצוני על מנת להבחין בטעויות אפילו שהם אינם סותרים דברי תורה, אני יותר רגיש לשאר נושאים ולא רק למקרים קיצונים, ואני יודע מתי אדם חוטא למטרה בהשקפה אפילו כשדבריו אינם סותרים דברי תורה...

כל טוב!

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: eran על מאי 23, 2008, 16:18:15 ---כרגיל הידע שלך לוקה בחסר, ועוד אתה מנסה להוכיח אותו ע"י הדגשה של מילים, אני אישית פיזית הייתי לפני חודש וחצי בקראון-הייטס שבברוקלין, ב-770, מרכז העולמי של חב"ד, ואיפה שהרבי זצ"ל היה נוהג לקבל קהל, ומשם יוצאות "הוראות" עזרה ותמיכה לכל החסידות, ושם זה מקובל בפשטות לכולם גם לרבנים, שהרבי מילובביץ' חי והוא משיח - מבחינה מציאותית והן מבחינה הלכתית, ומדובר ברבנים ת"ח בעלי שיעור קומה... הייתי גם בקבר של הרבי בקווינס, והרי לשיטתם אין דבר כזה חלילה "הקבר של הרבי", זה נקרא "האוהל של הרבי", הס מלהזכיר קבר כמובן חלילה... וכל זה ראיתי במו עייני אישית פיזית...
אבל כמו שאמרת, אפילו אתה יודע להבחין שעם כל הכבוד באמת לגדולתם בתורה של אותם ת"ח, והמקורות התורניים שהם מביאים, בסכ"ה אלה סיפורי מעשיות במקרה הטוב, ודברי כפירה במקרה הרע (יש רבנים שאמרו כך)...
כנראה אתה צריך מקרה קיצוני על מנת להבחין בטעויות אפילו שהם אינם סותרים דברי תורה, אני יותר רגיש לשאר נושאים ולא רק למקרים קיצונים, ואני יודע מתי אדם חוטא למטרה בהשקפה אפילו כשדבריו אינם סותרים דברי תורה...
כל טוב!

--- סוף ציטוט ---
כרגיל הידע שלך לוקה בחסר, ועוד מנסה להוכיח אותו בגלל מה שאתה חושב שראית באיזה ביקור מקרי בניו-יורק.
אז בא ואספר לך את האמת שמאחורי חב"ד של ימינו...
הרבי האחרון מעולם לא היו לו צאצאים ולא מינה יורש רשמי לאדמו"רות, מיד לאחר מותו תנועת חב"ד העולמית בקשה למנות אדמו"ר שמיני!
רק בגלל שבאותו זמן הגיעו זרם עולים בעלי השקפה חב"דית לניו-יורק מרוסיה הסובייטית (שכידוע נפתחו שעריה ב-90'-91' למיניינם בעוד הרבי נתבקש לבית דין של מעלה בשנת 92') בעזרת עוד כמה משוגעים מקומיים, השתלטו בכח הזרוע על מוסדות חב"ד בניו-יורק וטרפדו את המאמצים למנות אדמו"ר שמיני.
מיעוט קטן וקיצוני זה שהרס את חב"ד מבפנים למרות שלטתו בניו-יורק, איננו מייצג את תנועת חב"ד העולמית, ואיננו מביע את דעת רובה המוחץ שמבין את המצב לאושרו ומכיר היטב שהרבי מת וצריך להמשיך הלאה.
אני יודע זאת בבוודאות מוחלטת, כי סבי (אותו סבא) שיחיה, שחי כיום בפלטבוש, ניו-יורק, היה אחד משלושת המועמדים להיות האדמו"ר השמיני (מפתיע הא?!)
סבי פוטר ממשרתו כסגן ראש ישיבת חב"ד המרכזית בניו-יורק, וגם כר"מ שם, וגם נמנע ממנו משכורתו ימים רבים בגלל שהנהלת הישיבה נכבשה בכח הזרוע על ידי הזרם המשיחי.
לא יודע אם אתה מכיר, אבל לתנועת חב"ד ישנם שני עלוני שבת המופצים בבתי הכנסיות בארץ ובחו"ל לראשון קוראים "שיחת השבוע" שעורכו הוא ר' מנחם ברוד מכפר חב"ד ושמכיר היטב שהרבי נפטר ומתייחס אליו כ-זצ"ל, ויש לצערנו ולבושתנו את עלון "שיחת הגאולה" בו מתייחסים עדיין לרבי בתואר שליט"א!

אפרופו רגישות, ה"רגישות" הזו שלך, גורמת לך להגדיר כל מי ששונה ממך כחוטא למטרה בהשקפה, לכן אתה צר מוחין ואני לא חוזר בי מהגדרתי זו.
כל טוב ושבת שלום ומבורך

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה