חדשות ודיונים > ספריית הימין האמיתי
ההיסטוריה לעולם חוזרת
eran:
אתה לא הבנת מה שאני רוצה לומר לך, זה כנראה מקוצר השגתך או ידיעתך לגבי נורמות הרצאה בעולם ההשקפה התורני האוטנתי ("מעתיקי השמועה"), ונסגור את הדיון בנושא כאן...
לגבי ה"חיבור" - אני אמרתי שיש איסור מוחלט לקרוא פילוסופיה ( שוב לא מחשבת ישראל), ואתה אמרת הנה הציונים הראשונים הושפעו מכתביו של הפילוסוף הגל ויצא מזה משהו "טוב", אז לאור דבריך שלך (לא שלי,וודאי לא שלי), אם אדם עושה דבר אסור ויוצא מזה טוב - אזי יש פה איזה לימוד של "קו זכות" , שוב לשיטתך...
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: eran על מאי 22, 2008, 14:11:44 ---אתה לא הבנת מה שאני רוצה לומר לך, זה כנראה מקוצר השגתך או ידיעתך לגבי נורמות הרצאה בעולם ההשקפה התורני האוטנתי ("מעתיקי השמועה"), ונסגור את הדיון בנושא כאן...
לגבי ה"חיבור" - אני אמרתי שיש איסור מוחלט לקרוא פילוסופיה ( שוב לא מחשבת ישראל), ואתה אמרת הנה הציונים הראשונים הושפעו מכתביו של הפילוסוף הגל ויצא מזה משהו "טוב", אז לאור דבריך שלך (לא שלי,וודאי לא שלי), אם אדם עושה דבר אסור ויוצא מזה טוב - אזי יש פה איזה לימוד של "קו זכות" , שוב לשיטתך...
--- סוף ציטוט ---
הבנתי היטב מה אתה רוצה לומר לי, כל שאני אמרתי הוא שגם יהודים כשרים שומרי תורה ומצוות שאינם ברמת מעתיקי השמועה יכולים לכתוב מאמרים ו-וורטים, זה לגיטימי לחלוטין, קוצר השגתי??? בנתיים מי שמגלה קוצר השגה, קוצר ראות וצרות מוחין הוא אתה ולא אני, אחחחחח האירוניה...
אימתי שמעת ממני מילה טובה על אותה תנועה ציונית? ולמה אתה מטיף לי על איסור לקרוא פילוסופיה בעוד אני לא עשיתי כך מעודי? וחוזר על זה ככלב השב אל קיאו או פטיפון שבור אם תרצה.
אני לא לימדתי זכות, אני אמרתי לקונית-הסטורית שגם על הדרך התנועה הציונית הושפעה היסטורית מחשבתית מהלך החשיבה שגם הגל תרם לה, באירופה של המאה ה-19 ותחילת ה-20, אתה זה שבחרת משום מה לפרש זאת כאילו אני בא ללמד פה זכות על מישהו, להבא ערן, כשאבקש את פרשנותך לדבריי שאין שום קשר לוגי אליהם, אני אודיע לך מראש.
בקיצור ולעניין, כל מגילת האשמותיך והתקפותיך המגוחכות כלפיי מוצאם במוחך הקודח העושה פרשנות מעוותת ומוצאת מהקשרה לחלוטין מהדברים שכתבתי.
אני חושב שזה בגדול סיכום של הדיון הזה בינינו, שלתומי חשבתי מלכתחילה שדווקא אתה תתרום לו להתעלות, מסתבר שטעותי הייתה גדולה וגרמת לה להגיע לרמת ביבי שופכין.
eran:
למדת לשונך לדבר גבוהה גבוהה בעוד שתוקף דבריך יוצא מחוסר הכרה נכונה של עולם הישבות החרדי, חשבתי שאולי תבין- אבל ממש לא הבנת, וזה מובן לי כיוון שלגרום לך למטמורפזה אינו שייך כל עוד לא חווית על בשרך רצף של בניית השקפה תורנית חרדית... כמו שאמרתי הוויכוח הזה עקר, זה כמו שאשה תבוא להסביר לגבר את הסבל זה חבלי הלידה, לעולם הוא לא יוכל באמת להבין (כמה שהיא תנסה להסביר לו) באמת את הסבל...
וכך כותב הרב נויגרשל בפירושו לספר הכוזרי עמ' 214: "המאמין התמים הוא אדם שיש לו כישרון אינטואיטיבי להבחין מיד בין אמת לשקר ללא חקירה, ברגע שמגיעה לפניו ידיעה או תיאוריה, נוגע הוא בנקודת האמת שבה, ומתנער בבת אחת מהשקר ומתרחק ממנו..." ע"ש.
ושוב - רק אדם שמכיר את האמת כפי שהיא מובאות בעולם הישיבות, ושמע הרצאות למכביר יוכל להבחין בין האמת לשקר מיד, אפילו מבלי לחקור את המאמר, בן התורה האמיתי ישר מרגיש שלדברים אין מומנטום תורני אוטנתי, ושוב לא משנה מה נוסח הרטוריקה שלו. ואיני מצפה שתבין את זה מכיוון שאינך יודע אפילו מה זה, כשדיברתי איתך על דיקדוק תורני לשוני דיברת בכלל על רגישות השקפתית- תורנית, ואתה בכלל דיברת על רגישות דיקדוקית של הרב מזוז (מלרע או מלעיל) כאמור זה מגיע כמובן מקוצר דעתך, לכן אין לי פה מה להוסיף, כי זה כמו המשל שאמרתי לעיל בעיניין חבלי לידה...
כל טוב!
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: eran על מאי 22, 2008, 19:52:09 ---למדת לשונך לדבר גבוהה גבוהה בעוד שתוקף דבריך יוצא מחוסר הכרה נכונה של עולם הישבות החרדי, חשבתי שאולי תבין- אבל ממש לא הבנת, וזה מובן לי כיוון שלגרום לך למטמורפזה אינו שייך כל עוד לא חווית על בשרך רצף של בניית השקפה תורנית חרדית... כמו שאמרתי הוויכוח הזה עקר, זה כמו שאשה תבוא להסביר לגבר את הסבל זה חבלי הלידה, לעולם הוא לא יוכל באמת להבין (כמה שהיא תנסה להסביר לו) באמת את הסבל...
וכך כותב הרב נויגרשל בפירושו לספר הכוזרי עמ' 214: "המאמין התמים הוא אדם שיש לו כישרון אינטואיטיבי להבחין מיד בין אמת לשקר ללא חקירה, ברגע שמגיעה לפניו ידיעה או תיאוריה, נוגע הוא בנקודת האמת שבה, ומתנער בבת אחת מהשקר ומתרחק ממנו..." ע"ש.
ושוב - רק אדם שמכיר את האמת כפי שהיא מובאות בעולם הישיבות, ושמע הרצאות למכביר יוכל להבחין בין האמת לשקר מיד, אפילו מבלי לחקור את המאמר, בן התורה האמיתי ישר מרגיש שלדברים אין מומנטום תורני אוטנתי, ושוב לא משנה מה נוסח הרטוריקה שלו. ואיני מצפה שתבין את זה מכיוון שאינך יודע אפילו מה זה, כשדיברתי איתך על דיקדוק תורני לשוני דיברת בכלל על רגישות השקפתית- תורנית, ואתה בכלל דיברת על רגישות דיקדוקית של הרב מזוז (מלרע או מלעיל) כאמור זה מגיע כמובן מקוצר דעתך, לכן אין לי פה מה להוסיף, כי זה כמו המשל שאמרתי לעיל בעיניין חבלי לידה...
כל טוב!
--- סוף ציטוט ---
חוסר הכרה של עולם הישיבות החרדי? הצחקתני! :2funny:.
יש לי בן דוד שלומד בישיבה חרדית וסבא שלי שיחיה, היה אחד מהעילויים של ישיבת מיר המפורסמת לפני השואה.
הר"מ שלי כשהייתי בישיבה התיכונית,היה בוגר ישיבת חברון ולימד אותי על בשרי!!! השקפה תורנית חרדית, אז בא נאמר שחוויתי את הצירים כבר (אם להצמד למשל שלך), לכן הבנתי מצוין, להיפך, אתה זה שלא הבנת כלום, ועיקרת את כל דבריי מהקשרם.
אה, ואחרי דור השואה, אין דבר כזה מאמין תמים, לפחות לא אצל יוצאי עדות אשכנז, ואפרופו אינטואיטביות, כבר אמרתי לך בתחילת הדיון בינינו, שאני בעל תפיסה סינטתית, זאת אומרת כזאת שמסתמכת גם על ראיה אידתית/אינטואיטיבית או הגיון שמעי כפי שמגדיר זאת הרב הנזיר זצ"ל, דבר שאתה כרגיל, בוחר להתעלם ממנו.
הבאתי את הרב מאזוז כדוגמא לרגישות דקודקית לשונית באופן כולל אגב, גם בדרכי הלימוד זה כך ולא רק בהגיה, לא אמרתי שזה אכן הרעיון שעומד מאחורי הרגשיות הלשונית עליה אתה מדבר ע"ע מעתיקי השמועה.
כל שאמרתי הוא שגם יהודים שומרי תורה ומצוות שלא מתנסחים כמו מעתיקי השמועה גם הם לגיטימיים, ולכן גם הבאתי את המאמר הנ"ל בשם אומרו.
הבנתי אותך היטב, אבל אתה בטח עדיין מתעסק במיקום תליית התמונה של היטלר בחדר שלי.
eran:
עם כל הכבוד שסביך למד בישיבה חרדית לגביך זה לא מועיל כלום (אוליי זכות אבות), סבי היה רב שכונה וכל הילדים שלו יצאו חילונים, אז מה הראיה כלפיך לא הבנתי...
"המאמין התמים" זה לא הכוונה להיות אדיוט ולקחת את הדברים כפשוטם שעל זה אמר שלמה המלך במשלי: פתי יאמין לכל דבר"... המאמין התמים זה הכוונה המאמין השלם, שהרי תמים ביהדות פירושו שלם, "איש בתמים היה נח", "איש תם יושב אוהלים" אונקלוס מתרגם "תמים - שלים" מלשון שלם עם אלוקיו ולא חלילה חסר הבנה לוגית... וכך עולה מפורש מדביו של הרב נויגרשל: "המאמין התמים הוא אדם שיש לו כישרון אינטואיטיבי...", מדבריו הבנת שהתמים השלם הוא לא אדם לוגי, אני מבין שהדברים כ"כ ברורים בעיניו מבחינה לוגית שזה נעשה אצלו כבר כמו כשרון שטבוע בדמו...
בכל אופן כמו שכתבתי הוויכח הזה עקר זה להסביר לך דבר שאתה לא תבין מכיוון שאינך יכול להבין כל עוד לא חווית קצב השקפה תורנית-אוטנתית על בשרך שנבנית במשך שנים של למידה נכונה...
אתה מזכיר לי שכאשר נכנסתי לישיבה לפני 5-6 שנים בערך והיו לי קושיות שדחפו לי בביה"ס החילוני על דוד המלך ומעשה בת-שבע וכפי שעולה למעשה מן הכתובים, והלכתי לראש הישיבה והפצצתי אותו בקושיות על דוד המלך "וחטאו" , והרב אמר לי תשמע תלמד כמה שנים טובות בישיבה ואח"כ תבוא אליי בנושא, ואני לא הבנתי מה הקשר בין לימוד מסכת שבת, סוכה, בבא מציעא לבין "דוד ומעשה בת-שבע" כפי שעולה לכאורה מפשט הכתובים...
מה שהרב התכוון (ואני לא הבנתי בזמנו) שאחרי שתשב כמה שנים וישיבה ותספוג אווירה והשקפה תורנית אוטונתית, אז תבין למעשה (מבחינה מציאותית על בשרך, ולא רק דיבורים בעלמא) "שחטאי הראשונים" זה דבר לא פשוט בכלל, ובת-שבע הייתה בעצם מיועדת לדוד מששת ימי בראשית, ודוד ראה ברוח קודשו שממנה עתיד לבוא מלך המשיח, וכן הלאה...
העיניין הוא כזה - יש דברים שאי אפשר להסביר, תשב כמה שנים טובות בישיבה, תספוג אוירה והשקפה תורנית אוטנתית טהורה - אז תבין יראת ה' ודעת אלוקים תמצא, ואולי תבין את דברי...
נ.ב - תפסיק כבר בנושא של היטלר ימ"ש, אני התכוונתי בדברי שאדם נמדד ע"פ פועל מעשיו ישירות, ולא ע"פ מה שיוצא מהם, אא"כ לא התכוון לדבר רע או במקרה יצאה לו מצווה, כמאמרם ז"ל: נפלה אבן מכיסו ומצאה עני והתפרנס ממנה, לצדקה תחשב לו. או אשה שנפלה לים במקרה (והגיעה זמן טבילתה) לטבילת מצווה תחשב לה, ויצאה ידי חובת מצוות טבילה...
כל טוב!
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה