שונות > מה שבראש
האם אתם מוכנית להקריב את חייכם למען ארץ ישראל?
נץ וגאה בזה:
שלמה, אתה במקרה או שלא במקרה מדבר עם מישהו שיש לו יד ורגל בהיסטוריה, ובנדון דידן, אני לא מקבל את השטויות של "ההסטוריונים החדשים", שהוא קילל ברוסית, ומטילים ספק לגבי אם בכלל אמר את המילים הללו.
הדיון הזה באשר למה באמת אמר טרומפלדור התקיים לא פעם ולא פעמיים הן מעל גלי האתר ברדיו ובטלוויזיה, הן בעיתונות, והן ברשת האינטרנט.
ואגב, למרות הנסיונות לבוא להראות שגם זהו מיתוס שקרי, בניגוד גמור לכל שאר המיתוסים שתפחו פה במדינה על ידי גוורדיית מפא"י את זאת ספיציפית לא הצליחו לשבור, וגם לא יצליחו , כי זה לא מיתוס, זאת האמת ההסטורית, אז שלמה, לפני שאתה מצטרף לעדת שוברי המיתוסים, נא חזור וחקור את העניין.
פאקו411:
זו שאלה ביכלל?
אנאל:
--- ציטוט של: Atex על ספטמבר 28, 2007, 14:23:44 ---שאלה לגיטימית.
אבל בכוונה פוליטית,אני לא מדבר על צבא,אני מדבר על התנקשות,האם הייתם מוכנים להתנקש בחייו של אחמדינג'אד לו הייתה לכם הזדמנות,
למשל,כשהוא ביקר בארצות הברית,והיו לכם הכלים והמכשירים לכך,אז האם הייתם מצילים את ארץ ישראל,אם לא את כל העולם ממלחמה גרעינית (כביכול עתידית),האם הייתם מקריבים את חייכם?
האם הייתם מוכנים לשאת בתוצאות? (עונש מוות,אולי לא,או מאסר עולם? כל החיים בכלא ללא אפשרות לכל עתיד...)
השאלה המוסרית,שאני מנסה לעלות כאן,זה לא האם המטרה מקדשת את האמצעים(אם זה נכון או צודק לעשות דבר מהסוג הזה)
אלה,עד כמה אתם באמת מוכנים,ללכת עם האידיאלוגיה שלכם,עד כמה אתם מוכנים להקריב בשביל עם ישראל,למען ארצינו?
תשובתכם.
נ.ב במידה מסויימת זה דומה למקרה של חיים בן פסח.
--- סוף ציטוט ---
שאלה טובה... לא חשבתי על זה....
נותן המון חומר למחשבה עצמית...
עֹמרי:
--- ציטוט של: עֹז77 על ספטמבר 28, 2007, 14:52:00 ---...והתורה אוסרת איסור גמור על התאבדות מכל סוג שהוא, אלא אם זה להצלת יהודים או למען קידוש השם...
--- סוף ציטוט ---
האמת שפעם הייתי בדיוק בדעה הזו, אבל בואו קצת נהייה הגיוניים!
אם אני עכשיו הורג את עצמי על "קידוש השם" מה ההבדל ביני לבין מחבלי חמאס!? זה פשוט להיות שאהיד, פשוטו כמשמעו.
הרי התורה אוסרת פגיעה בגוף האדם, כי את גוף האדם ברא הקב"ה ואין לנו (בני האדם הנטולי ערך, שאנו אפר ועפר לעומת הקב"ה) הזכות להחליט אם לפגוע בכלי השייך לקב"ה.
מילא אם זה היה מלחמה ונקח את הסיפור של הגיבור האמיץ רועי קליין ז"ל ה' יקום דמו, שקפץ על רימון חי כדי להגן על חייליו!
ממה שאני מבין ממך\מכם שאתם מוכנים לקחת חגורת נפץ ולהתפוצץ בקהל של ערבים, וזה פשוט להיות שאהיד!!
מחכה לתגובה.
אֵיתָן:
--- ציטוט של: עֹמרי על אוקטובר 01, 2007, 16:36:41 ---האמת שפעם הייתי בדיוק בדעה הזו, אבל בואו קצת נהייה הגיוניים!
אם אני עכשיו הורג את עצמי על "קידוש השם" מה ההבדל ביני לבין מחבלי חמאס!? זה פשוט להיות שאהיד, פשוטו כמשמעו.
הרי התורה אוסרת פגיעה בגוף האדם, כי את גוף האדם ברא הקב"ה ואין לנו (בני האדם הנטולי ערך, שאנו אפר ועפר לעומת הקב"ה) הזכות להחליט אם לפגוע בכלי השייך לקב"ה.
מילא אם זה היה מלחמה ונקח את הסיפור של הגיבור האמיץ רועי קליין ז"ל ה' יקום דמו, שקפץ על רימון חי כדי להגן על חייליו!
ממה שאני מבין ממך\מכם שאתם מוכנים לקחת חגורת נפץ ולהתפוצץ בקהל של ערבים, וזה פשוט להיות שאהיד!!
מחכה לתגובה.
--- סוף ציטוט ---
ומה עשה ברוך גולדשטיין זצ"ל הי"ד?
הוא מנע רצח של יהודים רבים,הערבים תיכננו לעשות פרוגרום נוסף ביהודי חברון.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה