יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
סיאנס ביהדות-מותר אסור?
eran:
מכיוון שאני רואה שיש ממש טעות בהלך המחשבה באתר לגבי נושא "העל טיבעי", ואני איני רוצה שייצא מזה אסון - של טעות במחשבה ובהשקפה היהודית לכן אני אעתיק את לשונו המדויק של מרן הגר"ע יוסף שליט"א בסיפרו הליכות עולם חלק ז' פרשת פינחס עמ' ר"י:
" הרמב"ם שכתב בעיניין השדים והרוחות הכשפים והלחשים שהכל שקר, ובביאורי הגר"א (זה הגאון מוילנה) יו"ד ס' קעט' ס"ק יג' כתב ע"ז בזה"ל :וכבר היכו על קודקדו. שהרי מצינו כמה מעשיות בגמרא על פי שמות וכשפים, כדאיתא בגמרא בשבת (דף פא' עמ א'), ובחולין (דף ק"ה עמ' ב'), ובסנהדרין (דף ס"ח עמ' א'), ובירושלמי (ס"פ ד' מיתות). וכו'. והפילוסופיא הארורה הטתו ברוב לקחה, לפרש הגמ' הכל בדרך הלציי, ולעקור אותן מפשטן".
ועיינו שם עוד - הגר"ע יוסף שליט"א מוכיח שהסיפור עם בעלת האוב היה אמיתי!!!
עכשיו תבינו - הרמב"ם על פי הגאון מוילנה והגר"ע יוסף (וכן עוד חכמים שהוא מונה שם), במקרה הטוב טעה, ובמקרה הגרוע עיוות את פירוש הגמרא.
על כן ישמע חכם יוסף לקח - להתרחק מהפילוספיא הארורה והדעות הכוזבות.
בברכת אהבת ישראל - ערן.
MiSs_DAnIeL:
לא יודעת מה איתכם,
אבל אם הייתם שומעים ממישהו שעשה סיאנאס והיה מספר לכם אין סיכוי שלא הייתם מאמינים
נץ וגאה בזה:
אני שמעתי ממישהו כזה, וזה לא עשה עליי רושם, הכל פשוט אמונות טפלות וגיבוב של שטויות.
eran:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על ינואר 04, 2007, 23:46:36 ---אני שמעתי ממישהו כזה, וזה לא עשה עליי רושם, הכל פשוט אמונות טפלות וגיבוב של שטויות.
--- סוף ציטוט ---
ה' ירחם אני לא מאמין למה שאני קורא פשוט דברים של כופר!!! אתה לא קארת את ההודעה האחרונה שלי?
נץ וגאה בזה:
אז אני מבין שלפי שיטתך הרמב"ם כופר, טוב, בסדר גמור, כנראה שאמונתך העבירה אותך על דעתך, כמה חבל
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה