יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
סיאנס ביהדות-מותר אסור?
eran:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על ינואר 05, 2007, 01:13:00 ---אז אני מבין שלפי שיטתך הרמב"ם כופר, טוב, בסדר גמור, כנראה שאמונתך העבירה אותך על דעתך, כמה חבל
--- סוף ציטוט ---
תגיד לי אתה עיוור או שאתה צוחק עליי, אני הבאתי ציטוט של הגאון מוילנא ושל הרב עובדיה, זאת הדעה המשובשת שלך שמפריע לך לקבל את דברי רבותינו. שוב ציטוט של הגאון מוילנא (ולא שלי אתה מבין נץ, לא שלי, ובשביל שתבין שוב - לא שלי):"והפילוסופיא הארורה הטתו ברוב לקחה, לפרש הגמ' הכל בדרך הלציי, ולעקור אותן מפשטן".
אתה חולק על הגאון מוילנא ןעל הרב עובדיה ואומר שאני עברתי על דעתי, תגיד לי מה נסגר איתך??
נץ וגאה בזה:
ואני בטוח שלעומת גאון מוילנא ומהרב עובדיה יוסף ישנם גאוני עולם אחרים החושבים אחרת, רק אחרי שתחקור את כל פריזמת הדעות בעולם ההלכה, בבחינת "אלו ואלו דברי אלוקים חיים", תחזור אליי בעניין זה, וכן אין בין זה ובין כפירה ולו דבר בגלל שעניין זה לא שייך לי"ג העיקרים ביהדות.
eran:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על ינואר 05, 2007, 12:18:51 ---ואני בטוח שלעומת גאון מוילנא ומהרב עובדיה יוסף ישנם גאוני עולם אחרים החושבים אחרת, רק אחרי שתחקור את כל פריזמת הדעות בעולם ההלכה, בבחינת "אלו ואלו דברי אלוקים חיים", תחזור אליי בעניין זה, וכן אין בין זה ובין כפירה ולו דבר בגלל שעניין זה לא שייך לי"ג העיקרים ביהדות.
--- סוף ציטוט ---
זה בדיוק העיניין, דברי הגאון מוילנא והרב עובדיה הם אקסיומה בעולם ההלכה בנושא הזה כיום, בפרט לאחר גילוי הזהור והקבלה. שוב אולי תלך לשאול רב בעל שיעור קומה והוא יענה לך .
ועוד דבר, אם תצליח להביא לי רב אחד (רק אחד) בעל שיעור קומה תורני גבוה, שפוסק כמו הרמב"ם בגישה הרציונליסטית - אני אשמח מאוד.
נץ וגאה בזה:
אם אתה לא בקיא בהלכה, וטוען שאין הלכה בכלל כרמב"ם בשום דבר, אזי יש לך בעיה רצינית.
זה שהזוהר והקבלה הפכו לאופיום להמונים במקום מה שהם היו עד עכשיו כפי שהודרכנו על ידי חז"ל (גבר, מעל 40 שנה, שבקיא בכל רבדי תורת הנגלה וכן כנראה שכחת את סיפור חז"ל על 4 שנכנסו לפרד"ס, ומה היה גורל כל אחד ואחד מהם), לכן מקרה זה מצער מאוד, מה גם שאין דבר כזה "אקסיומה בעולם ההלכה" לגבי כל נושא-כאילו כוחות טומאה וסיאנסים, זה לא כמו שבת ומלאכותיה, זה לא כמו פרה אדומה ודקדוקיה, וזה לא עינייני עריות ודקויותיה, וכפי שכבר אמרתי לך, אין בין זה ובין 4 אמות של הלכה, דבר וחצי דבר, כך שמותר לי להתלות ברמב"ם שעה שאתה נתלה בגאון מוילנה וברב עובדיה יוסף, וזה לא הופך אותי לכופר בשום פנים ואופן.
ערן האמת אתה מתחיל יותר ויותר להשמע כמו ידידינו האיסלמו-נאצים, בהתייחסם לכופרים (לטענתם), וכל מי שאינו דוגל בוואהביזם אזי דינו דין מוחמד בסייף, ואללה אכבר.
עז77:
חבר'ה לצערי הדיון הזה שמאוד מחכים מתחיל לגלוש לפסים מכוערים וחבל,
נץ וערן שניכם גולשים מצוינים עם השקפות שונות, אני בטוח שאתם יכולים להתדיין בצורה קצת יותר יפה
מבלי לנסות ולפגוע אחד בשני - בכל מקרה אני אעצור את זה כאן לפני שתגידו דברים שבאמת תצטערו עליהם..וחבל
שתהיה לשניכם שבת שלום,
קחו את הכל בקלות חברים, לתורה 70 פנים אמרו חכמינו..
עז77.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה