יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

סיאנס ביהדות-מותר אסור?

(1/10) > >>

כהנא צדק!:
ערן אני מצטער שאני קצת "משגע" אותך אבל אתה עוזר לי המון הרבה אומרים שאסור לעשות סיאנס וגם חרדים, כתוב על זה בתנ"ך בגמרא? או בכל מקום אחר כתוב על זה איפה שהוא? שמותר אסור למה וכו?..
ותודה על כל מקרה,
כהנא צדק!

eran:
זה בכלל לא מטרד אני תמיד שמח לענות. עכשיו לגוף השאלה:
כתוב בתורה (דברים פרק יח' פס' ט' טו'): " כִּי אַתָּה בָּא אֶל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר-ה' אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ--לֹא-תִלְמַד לַעֲשׂוֹת, כְּתוֹעֲבֹת הַגּוֹיִם הָהֵם. לֹא-יִמָּצֵא בְךָ, מַעֲבִיר בְּנוֹ-וּבִתּוֹ בָּאֵשׁ, קֹסֵם קְסָמִים, מְעוֹנֵן וּמְנַחֵשׁ וּמְכַשֵּׁף. וְחֹבֵר, חָבֶר; וְשֹׁאֵל אוֹב וְיִדְּעֹנִי, וְדֹרֵשׁ אֶל-הַמֵּתִים . כִּי-תוֹעֲבַת ה', כָּל-עֹשֵׂה אֵלֶּה; וּבִגְלַל, הַתּוֹעֵבֹת הָאֵלֶּה, ה' אֱלֹהֶיךָ, מוֹרִישׁ אוֹתָם מִפָּנֶיךָ. תָּמִים תִּהְיֶה, עִם ה' אֱלֹהֶיךָ. כִּי הַגּוֹיִם הָאֵלֶּה, אֲשֶׁר אַתָּה יוֹרֵשׁ אוֹתָם--אֶל-מְעֹנְנִים וְאֶל-קֹסְמִים, יִשְׁמָעוּ; וְאַתָּה--לֹא כֵן, נָתַן לְךָ ה' אֱלֹהֶיךָ. נָבִיא מִקִּרְבְּךָ מֵאַחֶיךָ כָּמֹנִי, יָקִים לְךָ ה' אֱלֹהֶיךָ: אֵלָיו, תִּשְׁמָעוּן ".
הרמב"ם בהלכות עבודה-זרה, פרק יא, הלכה יז' כותב: " איזה הוא דורש אל המתים--זה המרעיב את עצמו והולך ולן בבית הקברות, כדי שיבוא המת בחלום, ויודיעו מה ישאל עליו.  ויש אחרים שהן לובשים מלבושים ידועים, ואומרין דברים, ומקטירין קטורת ידועה, וישנים לבדם--כדי שיבוא מת פלוני, ויספר עימו בחלום.  כללו של דבר:  כל העושה מעשה כדי שיבוא המת ויודיעו--לוקה ", כלומר - אסור לנסות ליצור קשר עם המתים במטרה לקבל מהם מידע.

המושג "סֵיאנס" ביהדות נקרא בשם "העלאה באוב", ובלשון המקרא "דורש אל המתים" שזה בעצם קריאה לנשמה של אדם שמת, על מנת לשוחח עמו. ברוב המקרים הסיאנס מבוצע בעזרת לוח ועליו אותיות או בעזרת "מדיום", ויש אדם המתקשר עם הנשמות והנשמות מדברות ממנו, בקולו, במצב שהוא בתת מודע או תרדמה זמנית.
האיסור של העלאה באוב כולל שני איסורים: עשיית אוב – עונשו מיתה בסקילה. שאילת אוב – עונשו מלקות אם עשה כדבריו; ומכת מרדות אם רק שאל.

מקווה שעזרתי אם יש עוד שאלות - אתה מוזמן לשאול.

דוקא_כך:
מסכים עם ערן.  למרות שזה אפשרי, זה פסול, ובמקום זה עדיף ללמוד תורה ולקיים מצוות, לעלות במדרגות הקדושה, ומתוך כך יזכה אדם לרוח הקודש ולנבואה (גם נשים יהודיות יכולות לזכות בכך---ראה דבורה הנביאה).

zelhar:
זו לא רק תועבה, זה גם בלוף.

כהנא צדק!:

--- ציטוט של: zelhar על דצמבר 26, 2006, 23:15:54 ---זו לא רק תועבה, זה גם בלוף.

--- סוף ציטוט ---
חח נכון זה גם מה שמצחיק פה, חבורה של דפוקים מזיזים כוס וחושבים שהם "מדברים" עם נשמות של אנשים...
 ;D ;D ;D ;D

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

עבור לתצוגת גירסה מלאה