אוקיי, זה כבר דיון אחר.
אם לא צה"ל, כיום חיזבאללה, חמאס וסוריה יורים את כל ארסנל הטילים שלהם על כל ישראל, ובמהרה גם איראן ומצרים מצטרפות אליהם. זה הבדל גדול ממה שיש היום.
אז מה אם זה היה לפני 40 שנה? הצבא המצרי עוד יותר חלש כיום, נראה לך שצה"ל לא יכול להביס אותו יותר?
לא הפסדנו שום הפסד לחמאס, וגם על ה"הפסד" לחיזבאללה (הפסד תודעתי בלבד בחסות התעמולה האיסלאמית בישראל) יש לי מה להגיד (היו להם הרבה יותר הרוגים מאיתנו, חיסלנו להם את כמעט כל הרקטות לטווח ארוך ופירקנו את הדאחיה), אבל זה דיון אחר.
אני מאד מעריך את דעתך כאדם אינטליגנט ומחובר למציאות, ולכן אני יודע שלמרות הדברים שלך, אתה מבין מהי החשיבות של צה"ל. בוא נאמר זאת בצורה הכי פשוטה - אם מפרקים את צה"ל, וכל מי שמגן על המדינה זה חבורות נערים מיו"ש ועוד כל מני ארגונים יהודים ברחבי הארץ - יש לך ספק בכלל שתוך שבוע אנחנו מותקפים מכל הכיוונים, והערבים בתוך הארץ יוצאים מהבתים שלהם עם גרזנים לשחוט יהודים? היית זורק אבנים על טנקים? יורה עם אקדח במטוסי מיג?
גם אם החיילים של צה"ל מתנהגים כמו סמרטוטים (בגלל ההנהגה), עצם הקיום של צה"ל שומר על חיים של יהודים רבים.
יש הבדל בין לא להסכים עם איך שצה"ל מתנהל לבין לפעול על מנת "לסגור את הבאסטה". המדד הכי טוב לבדוק האם צה"ל נחוץ, הוא פשוט לדמיין מה יקרה בלעדיו.
השתמטות מבחינתי היא פשע אנוכי וחסר היגיון שמתאים לשמאלנים מגעילים שונאי ישראל.
הצבא המצרי חלש כיום מאשר היה לפני 40 שנה? לא בטוח. הוא מקבל ציוד חדיש מאמריקה ועדיין מונה המוני אורקים שונאי ישראל, ובמשך השנים שעברו מאז הם התארגנו בצורה מסודרת, יותר כמו צבא מאשר האספסוף המאורגן שישראל הביסה אז.
בלי להמעיט בערך הנצחונות שצה"ל הרוויח ביושר במשך שנות קיומו, אבל ניצחון מול חמאס וחיזבאללה לא נמדד לפי מספר הרוגים וזו הטעות הגדולה ביותר.
לא זוכר אם היה זה נאצר או סאדאת או גם סאדאם שהיו מוכנים להקריב מליון חיילים/ערבים כדי למחוק את המדינה היהודית מעל המפה. בשבילם מספר ההרוגים לא משנה כל עוד הם פגעו בך. כי מי שמת בצד שלהם הוא שאהיד קדוש וניצח בעצם היותו שאהיד, וכל מי שמת בצד שלך זה עוד גולגולת בחגורה שלהם.
מה כן קובע? השאלה אם פוגעים ביהודים או לא. השאלה אם חיסלת את האיום, או נתת לו מכה וחזרת לנוח, כדי שבינתיים הוא יתחמש ויחזור מוכן יותר לסיבוב הבא שיהיה קשה יותר ויעלה לך ביותר כסף, נזקים וחיי אדם. כי זה בדיוק מה שקורה גם עם החמאס וגם עם החיזבאללה. כל פעם מסתכלים על רשימת ההרוגים והנזקים הכלכליים שלהם ומספרים לנו שהטרור ספג מכה קשה. אבל שוכחים שטרור זה לא כלכלה מסודרת. טרור זה אנשים שיעשו הכל ויקריבו הכל כדי לפגוע בך. לכן המכה שהכנסת להם הייתה מפריעה למדינה מסודרת עם צבא מסודר, אבל לא לכנופיות אורקים. הם ימשיכו לפגוע בך בדרכים שעולות להם פחות כסף. הם יארגנו כסף ממקומות אחרים, כסף שהם לא עובדים בשבילו ואחרים תורמים להם כדי להשמיד אותך. כל פעם שיש להם נזק לתשתיות, המדינה שלך מעבירה להם חומרי בניה, דלק, תרופות, מים וחשמל. ככה שבעצם הנזק הוא לנו יותר מאשר להם.
ושחוזרים לפגוע ביהודים, אז מתרצים את זה כ"תקריות". או שלא מדווחים על זה בכלל. כי אז ידעו שבאמת נכשלנו. שנסוגנו מוקדם מדי ולכן הפסדנו...
אם היום יש להם יותר רקטות לטווח ארוך ממה שהיו להם לפני שנה, אחרי שהמדינה בזבזה מליונים כדי להפציץ להם בניינים ולחסל כמה רקטות, בעיקר כשבמשך אותה שנה עדיין ספגנו רקטות ושאר מיני טרור מהרצועה בתירוץ של "ארגונים סוררים", אז מי הפסיד?
אמרתי לך שאני לא בעד מרד ולא בעד לפרק את צה"ל. אני בעד לשנות מדיניות שגורמת לפגיעה ביהודים ולמוות של יהודים. אבל נדון לרגע במקרה שהצעת. נניח שצה"ל מתפרק. הרי לא נוצר וואקום. כל השמאלנים שאין להם חשק להתגייס יברחו או ילכו עם המגאפונים להצטרף לאורקים. וכל גבר יהודי אמיתי יצטרף לארגונים ההגנתיים היהודיים שישתמשו בידע שרכשו בצה"ל, בנשק ובציוד שנשאר מצה"ל וביחד יכסחו לאורקים את הצורה.
אבל אני חוזר ואומר שלפרק את צה"ל זה לא טוב. צריך רק לשנות את המדיניות ההרסנית הזו ששולחת את החיילים שלנו, דם מדמנו ובשר מבשרנו, פשוט לעמוד ולחטוף אבנים, בקבוקי תבערה ואפילו יריקות מגורי אורקים מסריחים, בלי אפשרות להגיב.
בוגד מי שלא רוצה לחטוף אבנים בלי שלא יכול להפסיד? הוא משתמט? איפה כתוב שיש חובה לכל אזרח לקבל אבנים בראש?
יש חובה להצטרף למאמץ המלחמתי. לא למאמץ התבוסתי. אתה לא מבין את אלה שלא רוצים להצטרף למאמץ התבוסתי? אני כן. כשיש מאמץ מלחמתי, כולם רצים להצטרף. בעמוד ענן כל חיילי המילואים הגיעו בהמוניהם עם המון מוטיבציה להגן על המדינה. אבל לא נתנו להם להלחם. שלחו אותם הביתה עם סיפורי סבתא של התקשורת על איך ניצחנו. רואים את התוצאות...