יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
סתירות בתנך
אביר הקרנפים:
--- ציטוט של: NATALI על דצמבר 17, 2012, 00:24:00 ---אז אני מבינה שאם להביא כתבות זה רק על אירועים גדולים אוקיי מקובל.
לגבי האתיופים אני פשוט לא מבינה מה ההבדל בין כל השאר.
זה נראה לי כמו גזענות שבגלל שהם הכי שחורים אז הם לא יהודים וזה חבל.
ואם אתה אומר שבגל שהם לא למדו תורה יש פה הרבה יהודים אחרים שלא למדו תורה ועדיין אתה מחשיב אותם יהודים לא?
--- סוף ציטוט ---
את מתעלמת לגמרי מהסיבות שהזכירו, ומעדיפה לספר שזה בגלל שהם הכי שחורים.
בעבר ניהלנו דיון ארוך על העובדה שבכל תפוצות ישראל נשמרה המסורת בשלמותה ובאחידות מעוררת פליאה.
העניין הוא שביהדות של קהילת ביתא ישראל באתיופיה, היה קצת... חסר.
עניין נוסף הוא שהיו כאלה שטענו שהם צאצאי שבט דן.
אם תפתחי תנ"ך, ספר מלכים ב', תלמדי כיצד קמה האימפריה האשורית שהבסיס שלה היה מדרום לים הכספי, כבשה את רוב מרכז אסיה והתקדמה מערבה לכיוון הים התיכון ואפריקה. מלכי אשור כבשו את ממלכת ישראל שבה היו עשרת השבטים וביניהם שבט דן. את השבטים הגלו האשורים הרחק הרחק מזרחה "בחלח ובחבור נהר גוזן וערי מדי". מדי הייתה איפה שכיום נמצאת אפגניסטאן ויש סבירות שחלק מעשרת השבטים גלו יותר מזרחה.
אחרי שסיימו להגלות את עשרת השבטים, רצו האשורים לכבוש את ממלכת יהודה שבה נשארו שבטי יהודה, בנימין וחלק משבט לוי.
סנחריב מלך שלח קריאת תיגר והתרברבות לחזקיהו מלך יהודה ואמר לו שלא יסמוך על מצרים שתבוא לעזור לו, כי האשורים ינצחו גם אותם. ולאחר שסנחריב ישלים את כיבוש ארץ ישראל, יכבוש גם את מצרים.
מה שקרה זה שכוחו של סנחריב נבלם בשערי ירושלים וכל צבאו אבד. התנך מסביר את זה. ההיסטוריונים מנסים לתרץ את זה בנסיבות טבעיות כביכול. אבל זו עובדה היסטורית. ממלכת אשור התפרקה וקמה האימפריה הכשדית.
האשורים מעולם לא הגיעו דרומה ומערבה מארץ ישראל. אז איך הגיעו לשם בני שבט דן, שנלקחו על ידי האשורים הרחק מזרחה?
אז אומרים שאולי האתיופים הם צאצאי מלכת שבא, צאצאי גרים וכו'. אולי. אבל המסורת שלהם חסרה. מה שמעורר את התהיה אם הם באמת יהודים מלאים.
כבר היו כתות של גויים במהלך ההיסטוריה שאימצו חלק ממנהגי ישראל. אז מי אמר?
הצבע, לא משחק פה תפקיד.
גם רוסי בלונדיני צריך לעבור גיור לחומרא אם יש ספק ביהדותו. לכן השחור לא קשור.
NATALI:
אז אולי הם לא שבט דן?
איזה שבט אני בכלל איך אפשר לדעת בכלל?
אולי הם מאותו השבט שלי כי חוץ מזה אתם בעצמכם אמרתם שלכל עדה חסר קצת ובגלל זה כל עדה נוהגת שונה לא?
יפתח שם טוב (משמיד השמאלנים):
ההפרדה בין מזרחיות לאשכנזיות זה דבר שחייב לעשות.
מה את רוצה ש90% מהמזרחים הם באמת פושעים ואלימים ובלי יותר מדי שכל וה10% הנותרים הם עם פוטנציאל כזה
למה שיכניסו אותם לכיתה של אשכנזיות ויורידו להם את הרמה?
תחשבי על זה אולי יש כמה בודדים שהם באמת שווים את זה למרות שגם הם לא כמו האשכנזים מה נעשה?
זה הגנטיקה לרוב באמת מזרחים ותימנים ואתיופים עדיף שלא יורידו ת'רמה של הבית ספר
למה הם לא מקימים בית ספר משלהם ונדחפים לבית ספר של האשכנזים?
כי הם בעצמם יודעים שהאשכנזים יותר טובים ואם זה יהיה בית ספר רק של מזרחים הרמה תהיה נמוכה
כושית את לא אבל עור כהה גורם לריח מסריח תשימי לב לזה זה כנראה כל מיני לכלוכים בעור בגלל זה קוראים לך מלוכלכת לא בשביל להעליב אותך אלא כדי לציין את הלכלוך שבעור
בגלל זה גם התימנים הכי גרועים ואצלהם יש הכי הרבה פשע בגלל זה הפרידו דווקא את התימניות וכל זה הבנת עכשיו את הסיבה?
אביר הקרנפים:
--- ציטוט של: NATALI על דצמבר 17, 2012, 01:38:02 ---אז אולי הם לא שבט דן?
איזה שבט אני בכלל איך אפשר לדעת בכלל?
אולי הם מאותו השבט שלי כי חוץ מזה אתם בעצמכם אמרתם שלכל עדה חסר קצת ובגלל זה כל עדה נוהגת שונה לא?
--- סוף ציטוט ---
כמעט בטוח שהם לא שבט דן.
אבל הם לא מהשבט שלך. רוב הסיכויים שאת משבט יהודה. כפי שראינו ודיברנו, יהדות תימן מוצאה מקבוצה שברחה מירושלים כמה שנים לפני החורבן, בעקבות הנבואות על החורבן. הם היו קבוצה שומרת מצוות ששמעה בקול הנביאים, מהצדיקים שחיו אז בירושלים.
לא אמרתי שלכל עדה חסר קצת ובגלל זה כל עדה נוהגת שונה. המנהגים השונים בעדות הם אחרים.
אנסה להסביר לך מאיפה זה נובע.
אולי שמעת פעם את המושג, שבעים פנים לתורה. כשהסברתי לך על התנ"ך, ציינתי בפנייך שהוא מקודד ככה שאפשר לפענח אותו בכמה וכמה דרכים.
בעבר, היו בקיאים יותר בתורה וכל רב היה מלמד את התלמידים שלו את כל הדרכים. אחרי זה החלו הצרות וכל רב היה מצליח ללמד את התלמידים שלו רק חלק מהדרכים.
נוצר מצב שחלק מהדרכים השתכחו, והתלמידים של הרבנים השונים, היו חלוקים בדעותיהם לפי איזו דרך צריך ללכת. אז התחילו להעלות על הכתב את התורה שבעל פה, כדי שלא תשתכח.
לפני אלף שנה החלה תקופת הפוסקים. שמחולקת לראשונים ואחרונים. הפוסקים הגדולים היו הרמב"ם הרא"ש והרי"ף. והם, מתוך הידע העצום שלהם בתורה שבכתב ושבעל פה, אספו את כל הדעות והדרכים, והכריעו כיצד צריך לנהוג. אבל היו מקרים שהם נחלקו לפי איזו דרך צריך ללכת. אז בקהילה שלהם הלכו לפי דרך אחת, בקהילה אחרת, הלכו לפי הדרך שבה הפוסק שלהם הכריע.
אז זה לא עניין של חסר. כי פוסק אשכנזי מכיר גם את הפסיקות הספרדיות. רק שהוא מכריע לפי מנהג אבותיו וכן להיפך.
הבעיה שלאתיופים אין את כל זה... אין להם תורה שבעל פה, פוסקים וכל הספרות היהודית. וזה החסר שאני מדבר עליו.
NATALI:
--- ציטוט של: יפתח שם טוב על דצמבר 17, 2012, 09:02:23 ---ההפרדה בין מזרחיות לאשכנזיות זה דבר שחייב לעשות.
מה את רוצה ש90% מהמזרחים הם באמת פושעים ואלימים ובלי יותר מדי שכל וה10% הנותרים הם עם פוטנציאל כזה
למה שיכניסו אותם לכיתה של אשכנזיות ויורידו להם את הרמה?
תחשבי על זה אולי יש כמה בודדים שהם באמת שווים את זה למרות שגם הם לא כמו האשכנזים מה נעשה?
זה הגנטיקה לרוב באמת מזרחים ותימנים ואתיופים עדיף שלא יורידו ת'רמה של הבית ספר
למה הם לא מקימים בית ספר משלהם ונדחפים לבית ספר של האשכנזים?
כי הם בעצמם יודעים שהאשכנזים יותר טובים ואם זה יהיה בית ספר רק של מזרחים הרמה תהיה נמוכה
כושית את לא אבל עור כהה גורם לריח מסריח תשימי לב לזה זה כנראה כל מיני לכלוכים בעור בגלל זה קוראים לך מלוכלכת לא בשביל להעליב אותך אלא כדי לציין את הלכלוך שבעור
בגלל זה גם התימנים הכי גרועים ואצלהם יש הכי הרבה פשע בגלל זה הפרידו דווקא את התימניות וכל זה הבנת עכשיו את הסיבה?
--- סוף ציטוט ---
אתה אמיתי??????
לכלוך בעור מה אתה רציני?פושעים מלוכלכים בלי שכל?
WTF!!!
כמה אנשים חושבים כמוך במגזר הדתי???
אביר הקרנפים כל מה שאתה אומר ותראה אחד דתי שמלכלך ככה?
אני אפילו לא רוצה לדעת מה אתה חושב לגמרי על התימנים
תימנים הכי גרועים?
כמה אנשים דתיים חושבים כמוך?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה