יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
סתירות בתנך
אביר הקרנפים:
:laugh:
סלחי לי. אבל כמה שזה עצוב ומקומם, זה גם מצחיק.
נתחיל עם הקשקוש מYNET.
מי אמר לך שהיא דתיה ? היא? היא נראית לך דתיה? אופס... את יודעת איך דתיות נראות שתוכלי להשוות?
נתחיל מזה שחרדיה היא בוודאי שלא. אולי קצת דתיה. וגם זה לא יותר מדי.
כי חרדיה לא תצטלם ותפרסם את התמונה שלה בתקשורת, וחרדיה לא תלך ותכתוב בתקשורת החילונית, מאמר שנועד להיות ביקורת כלפי הציבור החרדי. ביקורת בונה, אומרים למי שאמור לשמוע אותה. כשמותחים ביקורת על מישהו שלא בפניו, בעיקר מול אנשים שלא אוהבים אותו, זו לא ביקורת. זו הכפשה.
מה שכן, נראה שיש לה רקע חרדי ושהיא תקועה עם איזה שהוא קשר למגזר.
וכעת, לעובדות.
אמרת שהפרידו ילדות תימניות בבית הספר כי אמרו שהן מלוכלכות. אבל זה לא נכון.
הכותבת מספרת על אשה אחת, מסויימת, שהתפלאה שהשכנים המזרחים נקיים. הכותבת גם מספרת על ילד שאמר משהו לחבר שלו או לאחיו.
עדיין לא ראיתי פה שום דבר שמצביע שהחרדים כציבור רואים ב"כהים" אנשים מלוכלכים ופושעים מעצם היותם כאלה.
הכותבת מספרת על רגשי הנחיתות שלה בתור ילדה, טראומה שכנראה משפיעה עליה עד היום וגורמת לה ללכלך. אם היא והחברה שלה היו כל כך נחיתיות וישבו מכווצות כל הזמן ולא פתחו את הפה, למה שלא יחשבו אותן לטפשות?
באיזה בית ספר לא מחשיבים לטפשים את אלה שלא יודעים לפתוח את הפה ולזוז שני מטר בלי לפשל ?
בקיצור, אני לא רואה שום ראיה מכאן חוץ מערימת רגשי נחיתות מוצדקים בהחלט מצד הכותבת, שמגיעים לה על זה שהיא כל כך טפשה וקשקשנית.
לעניין הכתבה בבטאון הנאצים בארץ - "הארץ".
כפי שטענתי, יש גזענות עדתית. בלי ספק. אמנם הגזענות הזו לא עושה מכל מזרחי פושע או מלוכלך, אבל האשכנזים נחשבים מוצלחים יותר.
כדי שתביני מה הולך שם, אסביר לך כיצד המערכת עובדת.
כשהורים חרדים שולחים את הילדים שלהם למוסדות לימוד, הדבר הכי חשוב להם זו הרמה הרוחנית. חשוב להם שיחנכו את הילד כמו שחינכו אותם אבא וסבא. חשוב להם שלילדים שלהם יהיו ילדים מבתים טובים. ילדים שבבית שלהם אין טלוויזיה. ילדים שלא רואים סרטים ולא מכירים בכלל מילים גסות.
העובדה שאת קצת מפקפקת בה היא שהציבור החרדי האשכנזי, עולם הישיבות ובתי ספר לסמינרים לבנות של הציבור החרדי, באו מוכנים מאירופה, לאחר מאתיים שנה של מאבק בהתחלנות, בתנועת ההשכלה, בהתבוללות וברפורמים. הם הכירו את הפיתויים, את השיטות של החילונים והציונים. הם באו מוכנים והביאו איתם לארץ את החממות החרדיות שלהם שבהם גדל והתחנך הדור הבא של אברכים ורבנים ובעלי בתים חרדים.
המזרחים שבאו לארץ, לא הכירו את התופעות האלה שכל כך רווחו באירופה. הם חשבו לתומם שהנה הם באו לארץ ישראל. כולם יהודים. הילדים שלהם יכולים ללכת לאיפה שבא להם, לשחק עם מי שבא להם... אין ממה וממי לפחד. הרי כולנו יהודים והנה חזרנו לארץ ישראל.
והם טעו טעות מרה. והם לא היו מוכנים. ורובם הגדול של העולים ממדינות ערב היו שומרי דת. וכששלחו את הילדים שלהם למוסדות שהמדינה נתנה להם ואפילו הכריחה אותם (כן! ממש כך!), הילדים למדו כל מה שאת לומדת בבית הספר. הם למדו שמשה רבינו ואלוהים זה בדיחה. שהתנך זה קשקוש והדתיים זה מוסר מעוות. הם למדו שאין בעיה לנקבות לחשוף את הגוף ושאין בעיה לגבר לרדוף כל החיים שלו אחרי ציצים. הם למדו שאסור להיות פראייר וצריך לדפוק כל אחד לפני שיספיקו לדפוק אותך. והם למדו.. והם למדו...
ובקיצור, הם איבדו את הדת. והם לא ידעו את מה שאבא שלהם וסבא שלהם ידעו.
חלק מועט הצליח להצטרף לקהילות החרדיות, ואלה נשארו חרדים לגמרי. חלק יותר גדול, הצליח לשמור על קשר לדת. אבל הם לא היו חרדים בצורה חזקה כמו האחרים. אז הם היו חרדים, אבל בבית שלהם הייתה טלוויזיה. והילד ראה טלוויזיה וידע לנבל את הפה, וראה דברים ועשה דברים...
ואז נוצר מצב שבו כמעט כל הישיבות הטובות והנחשבות, הן ישיבות אשכנזיות. מערכת בתי הספר של בית יעקב, הייתה של בתי ספר אשכנזים. וכמות המזרחים במוסדות האלה, הייתה מיעוט. כי אלה היו מוסדות של אשכנזים.
בגלל האיכות, בגלל שהמוסדות האשכנזים נחשבים יותר, רצו גם המזרחים לשלוח את ילדיהם לאותם המוסדות. כדי שיקבלו חינוך חרדי ברמה גבוהה יותר.
אבל יש פה בעיה.
אם כל המזרחים יכנסו למוסד האשכנזי, המוסד כבר לא יהיה אשכנזי. ואם המוסד יהיה מלא במזרחים, אותם המזרחים בעצמם ירצו ללכת למוסד אשכנזי...
את מבינה את הבעיה?
זה לא שיש "אפליה" ואין לחרדים מזרחים בתי ספר ומוסדות משלהם. יש להם. וכמובן שיש חלוקה עדתית של בתי ספר ומוסדות, גם בגלל שכל קהילה נוהגת לפי פסיקות שונות, מנהגים שונים ונוסח תפילה שונה.
אבל יש התעקשות מרובה בקרב המון מזרחים להתקבל למוסדות אשכנזים. והאשכנזים מצידם, הם צריכים לתת מענה לקהילה שלהם. וכמו שציינתי מקודם, אם המוסד יפסיק להיות מוסד אשכנזי, גם המזרחים שרוצים להתקבל אליו כי הוא מוסד אשכנזי, לא ירצו להתקבל אליו כי הוא כבר לא מוסד אשכנזי...
אם עקבת אחרי כל החפירה הזו, מן הסתם הבנת את הבעיה.
ולשים בכתבה תמונה ולכתוב מתחת שהתלמידות שאינן אשכנזיות נכנסות מהכניסה האחורית, זה שקר מרושע וחצוף. שהרי בכתבה עצמה הם סיפרו שיש באותו בית ספר שני בתי ספר. זו לא כניסה אחורית. זו כניסה לבית הספר שלהן.
NATALI:
טוב פלוס מינוס הבנתי אותך והכותבת אמרה שהיא דתיה אבל בכל זאת אני מקווה שמה שאתה אומר נכון
בוא נתקדם לגבי הקיבוצים תמיד יש אנשים חריגים בדיוק כמו שבבני ברק זה לא אומר כלום.
אני דווקא רוצה להגיד משהו בעייתי, מבחינתך התקשורת לא אמינה ומבחינתי היא קצת אמינה הקטע זה שרק צריך להפריד את האג'נדה של הכותב ואז זה יוצא מאוזן למרות שהנושא הוא אמיתי.
לכן אני צריכה לדעת מתי אתה כן מאמין לתקשורת? (ואל תגיד לי אף פעם גם אתה צורך חדשות)
כי כשאני מביאה הוכחות זה בדרך כלל מהחדשות אז מה הסטנדרטים לכתבה אמינה?
ואם כבר לגבי השאלה מהפוסט הקודם מבחינתך יש אתיופים שהם יהודים ללא ספק מבלי שעברו גיור?
אביר הקרנפים:
אני לוקח המון דברים שנכתבים בתקשורת בערבון מאוד מוגבל.
יש דברים שהם לא יכולים להסתיר. אירועים גדולים. למשל: היה את המקרה שאורקים ביצעו לינץ' בחיילים בחיפה. אני יכול להאמין שהמקרה קרה. אבל כשהם כותבים שזה מעשה תמים, אני מבין שזו עמדה אישית של הכותב.
אבל לחשוב שהם המציאו סיפור כזה, קצת קשה להאמין היות והסיפור עף מכל הכיוונים.
הבעיה הגדולה היא בטורים כמו הטור של הכותבת שציינת. זו לא כתבה. זה לא אירוע מפורסם שמסקרים אותו באופן שווה בכל גופי התקשורת, שקשה לזייף כל כך.
זה אדם שמביע את דעתו ועמדתו האישית. לכן כל מה שכתוב בטור הזה, כולל כל מה שכתוב בטור הזה, יכול להיות ערימת סיפורי סבתא טבולים בתחושות הסובייקטיביות של הכותב.
אני לא זוכר פרטים מדוייקים, אבל אני זוכר שלפני פרק זמן מסויים התקשורת פרסמה סיפור. הסתכלתי על הכתבה והיו לי כמה שאלות והשגות. הסיפור לא היה נראה לי. העלינו את הקישור לפה ובסוף התברר שזה באמת היה בלוף.
אני קורא חדשות. אני מביא לפה קישורים. אבל אני תמיד לוקח בחשבון שיש את העמדה האישית של הכתבים. וברוב גופי התקשורת, בעיקר הגדולים, העמדה היא בדרך כלל אנטי יהודים.
בעניין האתיופים, אף פעם לא התעמקתי בסיפור כדי להעמיק ולדעת. מתחילה הנחתי שכולם יהודים. ואז באתי לפה ולמדתי עוד דברים. למדתי שיש את קהילת ביתא ישראל, ששמרו על מסורת מסויימת והם מחזיקים את עצמם יהודים ושמרו שבת והיו להם בתי כנסת וכו'.
הבנתי שהיו את הפלאשמורה, שניסו לתפוס טרמפ לעלות למדינה כמו הכושים העבריים. הם נוצרים שתפסו יופי של תירוץ להגר למדינה מערבית ולקבל סל קליטה.
כשדיברו על גיור לחומרא, דיברו על זה שהמקור שלהם לא ברור, והמסורת שלהם לא נשמרה כמו שאר היהודים. שזה דבר בעייתי. מה גם שהם טוענים שהם משבט דן, דבר שקשה להאמין בו בגלל הנתונים על גלות שבט דן.
לכן פסקו להם גיור לחומרא.
לפי זה, כרגע (מבלי שבדקתי את הנושא ממש לעומק) אני לא חושב שאפשר להתחתן איתו בשקט בלי גיור לחומרא.
למה השאלה הזו ספציפית ?
NATALI:
אז אני מבינה שאם להביא כתבות זה רק על אירועים גדולים אוקיי מקובל.
לגבי האתיופים אני פשוט לא מבינה מה ההבדל בין כל השאר.
זה נראה לי כמו גזענות שבגלל שהם הכי שחורים אז הם לא יהודים וזה חבל.
ואם אתה אומר שבגל שהם לא למדו תורה יש פה הרבה יהודים אחרים שלא למדו תורה ועדיין אתה מחשיב אותם יהודים לא?
Rafoe:
כמה שטויות אני קורא כאן.
אני בעצמי שחום (יותר מהרבה תימנים שאני מכיר) ועדיין זה לא מונע מהמתפללים בבית הכנסת האשכנזי שקרוב אליי לקרוא לי להשלים אצלם מניין.
מבחינתם אני יהודי בדיוק כמוהם וגם מבחינתי.
חשבתי שכבר הסברתי כאן שיהודי הוא יהודי מבחינת המוצא שלו ללא קשר לצבע עור.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה