אתה טועה טעות גדולה.
יש כאלה שגדלים בשכונה אשכנזית בורגנית וההורים שלהם ממנים להם לימודים באוניברסיטה ויש כאלה שגדלים בשכונת מעברות וצריכים אחרי הצבא להשלים בגרויות ולנקות בתים כל היום כדי לממן לימודים במכללה להיות מהנדס. וכן, זו דוגמא אישית של אבא שלי אבל שוב, זה יחיד סגולה שבאמת אין הרבה כמוהו. אתה לא יכול להגיד שזה שסגרו את כל המזרחים בשכונה אחת עם רמת אבטלה גבוהה, בתי ספר סוג ז׳, ביטוח לאומי שלא מסתכל עליהם בכלל, במקרה הטוב דירות קטנות וצפופות ובמקרה הפחות טוב צריפים ומעברות זה לא הסיבה לפשע. כשאין מה לעשות ומשעמם וכש לא הולך בלימודים (ומן הסתם שלא ילך) אז מתפתח פשע. ב-90% של המקרים פשע מתפתח כתוצאה ממצוקה (בד״כ כלכלית).
אתה מספר לי סיפורים על בתי ספר סוג ז' ומגורים בצריפים. דברים שהיו לפני מליון שנה.
תן לי לומר לך עוד משהו. הגיעו לארץ המוני יהודים. איפה נראה לך שיתנו להם לגור? בנו בשבילם ערים ושכונות חדשות ונתנו להם להתחיל. הנקודה היא שרוב עולי אירופה עלו לפני קום המדינה. חלקם הספיקו להתבסס קצת. חלקם לא.
מי שעלה אחרי המדינה, הלך לגור איפה שמצאו לו מקום לגור. אתה יכול לומר שזו אפליה. אני יכול לשאול אותך שוב: איפה רצית שישימו אותם? יקחו את השכונות הוותיקות, ידחפו את הבתים הישנים כדי שיהיה ביניהם רווח ואז יבנו בין הבתים הישנים בתים חדשים לעולים ?
ופשע לא מתפתח ממצוקה כלכלית. פשע מתפתח מתרבות ומוסר ירודים, בדרך כלל חוסר השכלה, אופי דפוק וברוב המקרים חלש וחברים גרועים.
אי אפשר לומר שאשכנזים=עשירים, ההורים מימנו להם לימודים והכל, החיים חייכו אליהם וכו'.
ספרדים= האשכנזים דפקו אותם, ההורים לא יכלו לממן אותם אז הם מימנו את עצמם בפשע "מחוסר ברירה".
אחלה תירוץ לכל הפושעים והזונות. "מצוקה כלכלית".
לא מסכים עם זה.