כתב נושא: נתונים מעניינים - יש אפליה או אין אפליה ?  (נקרא 10678 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
אני לא מסכים עם המשוואה שגטו ועוני יוצרים פושע וערס.
היהודים היו עניים וסגורים בגטאות שנים רבות ולא הפכו לערסים פושעים...
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • "לדוד,ברוך ה׳ צורי,המלמד ידי לקרב,אצבעותי למלחמה"
קח מהיהודים את הדת שלהם בגולה , ומה אתה חושב שהיה קורה להם ?
חכמה בגויים תאמין:"אויב גלוי הוא קללה, אבל מעמיד פני ידיד גרוע ממנו." - בנג'מין פרנקלין .
"תכופות אנו נותנים בעצמנו לאויב את הכלים לכלותנו." - איזופוס.
"פייסן הוא אדם המאכיל תנין, בתקווה שהוא יאכל אותו אחרון." - וינסטון צ'רצ'יל
"קודם כל תהיינה העובדות בידיך, ואז תוכל לסלף אותן כאוות נפשך."- מרק טווין.

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
אז אתה אומר בעצם שהמזרחים פושעים מטומטמים?
״אַתָּה תָקוּם תְּרַחֵם צִיּוֹן כִּי עֵת לְחֶנְנָהּ כִּי בָא מוֹעֵד.״
״כִּי רָצוּ עֲבָדֶיךָ אֶת אֲבָנֶיהָ וְאֶת עֲפָרָהּ יְחֹנֵנוּ.״

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
אפשר לומר.
אבל תכלית דברי, לצורך הויכוח היא כזו.
שלא יאשימו הפושעים והערסים את האשכנזים שהפכו אותם לפושעים וערסים. כי זה לא נכון.
שגם לא יאשימו את האשכנזים בכך שהם לא הפכו לפרופסורים או אנשי מקצועות של צווארון לבן. כי זה לא נכון.
הנה ראיתם בעצמכם. מי שרוצה, לומד ומשכיל ומתפרנס. מי שרוצה, לא הופך לפושע.
מי שהופך לפושע, או מי שלא עוטה צווארון לבן, זה בגללו.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
אתה טועה טעות גדולה.
יש כאלה שגדלים בשכונה אשכנזית בורגנית וההורים שלהם ממנים להם לימודים באוניברסיטה ויש כאלה שגדלים בשכונת מעברות וצריכים אחרי הצבא להשלים בגרויות ולנקות בתים כל היום כדי לממן לימודים במכללה להיות מהנדס. וכן, זו דוגמא אישית של אבא שלי אבל שוב, זה יחיד סגולה שבאמת אין הרבה כמוהו. אתה לא יכול להגיד שזה שסגרו את כל המזרחים בשכונה אחת עם רמת אבטלה גבוהה, בתי ספר סוג ז׳, ביטוח לאומי שלא מסתכל עליהם בכלל, במקרה הטוב דירות קטנות וצפופות ובמקרה הפחות טוב צריפים ומעברות זה לא הסיבה לפשע. כשאין מה לעשות ומשעמם וכש לא הולך בלימודים (ומן הסתם שלא ילך) אז מתפתח פשע. ב-90% של המקרים פשע מתפתח כתוצאה ממצוקה (בד״כ כלכלית).
״אַתָּה תָקוּם תְּרַחֵם צִיּוֹן כִּי עֵת לְחֶנְנָהּ כִּי בָא מוֹעֵד.״
״כִּי רָצוּ עֲבָדֶיךָ אֶת אֲבָנֶיהָ וְאֶת עֲפָרָהּ יְחֹנֵנוּ.״

מנותק נדב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
ראיתי פעם תוכנית בטלוויזיה (שכחתי את שמה) , עזוב את מה שאמרו שם , אני ידבר איתך על נתונים ת'כלס .
שני אנשים הגישו קורות חיים , אחד עם שם המשפחה "ביטון" , ואחד עם משהו כמו "ברקוביץ'"(לא זוכר בדיוק , אל תתפוס אותי במילה).
אותם קורות חיים , מילה במילה , מה קרה ? תנחש לבד את מי קיבלו .
אחר כך הגדילו לעשות , ושלחו למקום אחר קורות חיים בפקס עם תמונה של אותו בחור , עם שמות משפחה שונים .
ניחוש אחד לאיזה שם משפחה בחרו להתקשר ..

איך תגיב אם אגלה לך שאותו ניסוי בדיוק נערך בארה"ב בשנות ה 90? שלחו את אותם קורות החיים, אחד עם שם לבן ואחד עם שם שחור והשם השחור קיבל הרבה פחות תשובות מהלבן. מה תגיד על זה?

מנותק נדב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
אתה טועה טעות גדולה.
יש כאלה שגדלים בשכונה אשכנזית בורגנית וההורים שלהם ממנים להם לימודים באוניברסיטה ויש כאלה שגדלים בשכונת מעברות וצריכים אחרי הצבא להשלים בגרויות ולנקות בתים כל היום כדי לממן לימודים במכללה להיות מהנדס. וכן, זו דוגמא אישית של אבא שלי אבל שוב, זה יחיד סגולה שבאמת אין הרבה כמוהו. אתה לא יכול להגיד שזה שסגרו את כל המזרחים בשכונה אחת עם רמת אבטלה גבוהה, בתי ספר סוג ז׳, ביטוח לאומי שלא מסתכל עליהם בכלל, במקרה הטוב דירות קטנות וצפופות ובמקרה הפחות טוב צריפים ומעברות זה לא הסיבה לפשע. כשאין מה לעשות ומשעמם וכש לא הולך בלימודים (ומן הסתם שלא ילך) אז מתפתח פשע. ב-90% של המקרים פשע מתפתח כתוצאה ממצוקה (בד״כ כלכלית).

אני חושב שהנקודה של אביר היא בדיוק זו - האשכנזים דוחפים את הילדים שלהם לצאת מהבית, ללמוד, להתפתח. והמזרחים, מה לעשות, שאבו הרבה מהתרבות הערבית שאתם כל כך מתנשאים מעליה - בהרבה מקרים הם חושבים שכשהילד מסיים צבא הוא צריך לעבוד ולפרנס אותם. האשכנזים מעניקים ערך רב לרכישת השכלה - מה הפלא, תרבותם היא אירופאית. הסיבה להבדל בין אשכנזים למזרחים היא בדיוק אותה סיבה שיש הבדל בין צרפת למרוקו - התרבות המערבית לעומת הערבית.

קיימות גם סיבות נוספות. המזרחים הגיעו לכאן ללא כלום - מי שיכל להרשות לעצמו היגר לצרפת ( ושם היהודים המרוקאים דווקא השתלבו יפה מאד) ואנחנו קיבלנו את השכבות הנמוכות ביותר. אפליה ממסדית הייתה ועודנה - אבל אני מסכים עם אביר שבסך הכל הכח לשינוי נתון בידי המזרחים.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
אתה טועה טעות גדולה.
אתה מספר לי סיפורים על בתי ספר סוג ז' ומגורים בצריפים. דברים שהיו לפני מליון שנה.
תן לי לומר לך עוד משהו. הגיעו לארץ המוני יהודים. איפה נראה לך שיתנו להם לגור? בנו בשבילם ערים ושכונות חדשות ונתנו להם להתחיל. הנקודה היא שרוב עולי אירופה עלו לפני קום המדינה. חלקם הספיקו להתבסס קצת. חלקם לא.
מי שעלה אחרי המדינה, הלך לגור איפה שמצאו לו מקום לגור. אתה יכול לומר שזו אפליה. אני יכול לשאול אותך שוב: איפה רצית שישימו אותם? יקחו את השכונות הוותיקות, ידחפו את הבתים הישנים כדי שיהיה ביניהם רווח ואז יבנו בין הבתים הישנים בתים חדשים לעולים ?

ופשע לא מתפתח ממצוקה כלכלית. פשע מתפתח מתרבות ומוסר ירודים, בדרך כלל חוסר השכלה, אופי דפוק וברוב המקרים חלש וחברים גרועים.
אי אפשר לומר שאשכנזים=עשירים, ההורים מימנו להם לימודים והכל, החיים חייכו אליהם וכו'.
ספרדים= האשכנזים דפקו אותם, ההורים  לא יכלו לממן אותם אז הם מימנו את עצמם בפשע "מחוסר ברירה".
אחלה תירוץ לכל הפושעים והזונות. "מצוקה כלכלית".
לא מסכים עם זה.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
איך תגיב אם אגלה לך שאותו ניסוי בדיוק נערך בארה"ב בשנות ה 90? שלחו את אותם קורות החיים, אחד עם שם לבן ואחד עם שם שחור והשם השחור קיבל הרבה פחות תשובות מהלבן. מה תגיד על זה?
השוואה לא רלוונטית.
הכושים בארה"ב היו עבדים ועד היום חלק מהאמריקאים רואים בהם נטע זר שלא באמת שייך לאומה האמריקאית (הם בעצמם מכנים את עצמם אפרו-אמריקאים).

אני חושב שהנקודה של אביר היא בדיוק זו - האשכנזים דוחפים את הילדים שלהם לצאת מהבית, ללמוד, להתפתח. והמזרחים, מה לעשות, שאבו הרבה מהתרבות הערבית שאתם כל כך מתנשאים מעליה - בהרבה מקרים הם חושבים שכשהילד מסיים צבא הוא צריך לעבוד ולפרנס אותם. האשכנזים מעניקים ערך רב לרכישת השכלה - מה הפלא, תרבותם היא אירופאית. הסיבה להבדל בין אשכנזים למזרחים היא בדיוק אותה סיבה שיש הבדל בין צרפת למרוקו - התרבות המערבית לעומת הערבית.
מה לעשות....
כל אחד ובגלות שבו הוא ישב.

ההבדל הוא שהספרדים נשארו יהודים בכל מחיר ואפילו שילמו מחיר כבד בשביל זה (פרעות ורציחות וכו'), ואילו באירופה קרה מצב די עצוב - אם לא היית חרדי אז לא נשארת יהודי.

עוד הבדל הוא שהספרדים משתחררים מאותה תרבות ערבית כאן בארץ וחלקם הגדול הוא ימין מובהק.
איך אמר מו"ר: "הספרדים יודעים מה זה ערבים. הם לא למדו עליהם באוניבריטה. הם חיו איתם".

קיימות גם סיבות נוספות. המזרחים הגיעו לכאן ללא כלום - מי שיכל להרשות לעצמו היגר לצרפת ( ושם היהודים המרוקאים דווקא השתלבו יפה מאד) ואנחנו קיבלנו את השכבות הנמוכות ביותר. אפליה ממסדית הייתה ועודנה - אבל אני מסכים עם אביר שבסך הכל הכח לשינוי נתון בידי המזרחים.
מה ז"א "אנחנו קיבלנו את השכבות הנמוכות ביותר"?
אתה מתכוון לסוג חדש של "אבק אדם" שדיברו עליו הציוניים?
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אתה מספר לי סיפורים על בתי ספר סוג ז' ומגורים בצריפים. דברים שהיו לפני מליון שנה.
אתה בטוח במה שאתה אומר ? תן קפיצה לשכונות החלשות של ירושלים בשנת 2012 , תראה דברים מעניינים מאוד .
בתי ספר ברמה נמוכה מאוד ומגורים בחורבות .
לעומת זאת , קח חמש דקות מהשכונות האלה , אל שכונות יותר ברמה , ותמצא בתי ספר מלאים במחשבים,מקרנים ...
ועל הוילות אני לא מדבר .
חכמה בגויים תאמין:"אויב גלוי הוא קללה, אבל מעמיד פני ידיד גרוע ממנו." - בנג'מין פרנקלין .

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
יש אפליה נגד כול אחד שהם לא חלק מהאליטה והאליטה הם איזה 2-3 אחוז מהמדינה.
כן ללא ספק האליטה הזאת כמעט כולה אשכנזית מהדור הישן אבל זה לא אומר שיש יתרון לסתאם אשכנזי.
בעניין הבגריות למדתי בבית ספר רגיל ועממי לחלוטין ש-50% הם "מזרחים" עוד 25% "רוסים" ו-25% הנותרים אחרים (אשכנזים,אתיופים,תימנים).
אני חושב שאכן ההצלחה של המזרחים הייתה נמוכה יותר אבל לא בגלל מחסור באינטלגנציה או יתרון שהיה ללא מזרחים באותו בית הספר פשוט ההורים שלהם לא לחצו על הילדים כמו ההורים של האשכנזים
אומנם ההבדלים לא היוא 80%-50% כמו שאתה אומר ההמוצע הארצי אך אין ספק כי ממוצא המזרחים היה נמוך מהממוצא הבית ספרי (75% כבוד!)
התופעה הזאת נמשכת היום אני מנסה לשכנע כמה חברים מזרחים שהם צריכים ללמוד והם אומרים שאין להם רצון או יכולת אחד רוצה לפתוח עסק (חנות) האחר רוצה להצליח בבורסה בלי לימודים (וכבר אמרתי מה אני חושב על זה) והשלישי פשוט עובד במפעל ולא חושב קדימה.
חשוב לצין של-2/3 יש תעודת בגרות מלאה ולשלישי קל מאוד להשלים אותה.

יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
אף פעם אין נקודת התחלה שווה. בין אם זה הבדלים ברמה התרבותית הכלכלית או אפילו ברמה האינטיליגנטית. השורה התחתונה היא שעבודה קשה מביאה תוצאות, מי שנולד עשיר יצטרך לעבוד פחות קשה, מי שנולד עני יצטרך לעבוד יותר קשה, אבל אף אחד לא יתקע בגלל צבע עור או משהו כזה.

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
היום בארץ משפחה יכולה להבטיח לילד שלה השכלה גבוהה גם כשלהורים אין כזאת.
גם אם משכורת של 5 אלף בחודש  אפשר לחסוך 10-15 אלף ש"ח ללימודים לכול ילד ואת יתר הכסף יכסה הצבא ועבודות סטודנט שונות.
ברור שלעשירים קל הרבה יותר.
השאלה מה רוצים בחיים.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
אני תומך בדבריו של שלמה. הכל תלוי בכמה האדם דוחף את עצמו ואת ילדיו. וכמובן, בחברים.

וגם מאירופה עלו הרבה "אבק אדם". אבא של סבא שלי איבד בשואה 21 אחים ואחיות. מהצד של אמא שלי אני חושב זה העליה השניה או השלישית. נראה לך שבלי לעבוד קשה הם מקבלים הכל? זה רק בנים של מליונרים.
אפילו השמאלני העומו הממוצע שאתה רואה אותו מפונק ומתנהג די באידיוטיות, עבד קשה כדי למצוא דרך שתפרנס אותו. אם זה לרכוש מקצוע צווארון לבן, או אם זה בלהיות "אמן". אף אחד לא עשה כסף מעישון ג'וינטים וישיבה בקרנות הרחוב.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שמעת פעם על ליאור דיין ?
זה בדיוק מה שהוא עושה , ומשלמים לו על זה .

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שמעת פעם על ליאור דיין ?
זה בדיוק מה שהוא עושה , ומשלמים לו על זה .

הוא הבן של... והנכד של...
אני לא שולל את האפשרות שהוא גם למד.
חוץ מזה הוא דוגמא דווקא לאותה אליטה קטנה ששולטת במדינה ואנחנו מנסים להגיד שבעבודה קשה גם אזרח מהשורה יכול להסתדר בחיים.