שמע , ההורים שלי נלחמו בשיניים כדי שאני לא אצא כמו הילדים בשכונה , ורק בזכותם יש לי טיפטיפה של שכל בראש .
הם נלחמו בשיניים כדי לרשום אותי לבית ספר (יסודי , כן ? ) יותר מושקע,מחוץ לשכונה ,ובוא נאמר שבלשון המעטה , חיים קלים לא עשו להם .
זה היה בית ספר גזעני לחלוטין , אני יכול להגיד לך את זה בפה מלא , ואת אחי הקטן , הם לא רצו לקבל , בטענה ש"קבלה של יותר מידי ילדים מהשכונה
ישפיע על צביון בית הספר " ,ובמילים אחרות ..
בכל מקרה , אני מסכים איתך שיש אפשרות לקחת את עצמך ביידים ולצאת מהבוץ ,השאלה אם הקושי לצאת מהבוץ נובע מחוסר כלכלי או שהוא מגיע מדעות קדומות.
משיחות שלי עם כל המורים בערך שהיו לי , הם תמיד אמרו לי :"חשבנו שתהיה תלמיד בעייתי ,מפריע , ערס כזה . הוכחת שאתה לא . "
אתה מבין פה את הבעיתיות כאן ? חובת ההוכחה היא לא משהו שצריך להיות קיים , וברוך ה' אמנם הצלחתי להוכיח , אבל מה אני יגיד לך , זה לא קל שבוחנים אותך בשבע עיינים שרק מחכות להגיד :"טוב נו , עוד ערס..." .
יש לך נטייה להגיד :הייתה פעם אפלייה , היום היא לא קיימת .
אולי תגיד לי בבקשה , מתי היא נגמרה בדיוק ?
הרי אנחנו לא "ניגרס" מאמריקה שלפניי מיליון שנה היו עבדים והיום הסיפור כבר אחר לגמרי .
מדובר פה בסיפור שהתרחש בסך הכל לפניי 50-60 שנה , והנפשות הפועלות עדיין בחיים ,וכך גם ילדיהם , שינקו מהם את הערכים של "פרענאק ווילדע חיה" .
מה גורם לך להאמין שאותם אנשים השתנו ? מישהו טרח להדיח אותם מעמדות מפתח ? הרי אנחנו רואים שבחונטה השאמלנית הכל נשאר במשפחה..