כתב נושא: נתונים מעניינים - יש אפליה או אין אפליה ?  (נקרא 10653 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • "לדוד,ברוך ה׳ צורי,המלמד ידי לקרב,אצבעותי למלחמה"
• 60% מהמובטלים במדינת ישראל הם מזרחים
• שכיר אשכנזי מרוויח 40% יותר משכיר מזרחי
• מחצית מהגברים האשכנזים עובדים במקצועות צווארון לבן לעומת חמישית מהגברים המזרחים.
• מתוך 15 שופטים בבית המשפט העליון רק שופט אחד מזרחי. אין אף שופט מזרחי בוועידה לבחירת שופטים.
• 80% מילדי הדור השני של ילדים אשכנזים זכאים לתעודת בגרות לעומת 49% מילדי הדור השני המזרחים .
• בסגל האקדמי של האוניברסיטאות יש 9% מזרחים לעומת 90% אשכנזים.
• מעולם לא כיהן ראש שב"כ ספרדי במדינת ישראל.
• מעולם לא כיהן ראש מוסד ספרדי במדינת ישראל.
• מעולם לא היה נשיא בית משפט עליון ספרדי במדינת ישראל.
• מעולם לא היה ראש ממשלה ספרדי במדינת ישראל.

מה דעתכם ? לא מעניין ? מעניין ? מחדש משהו ? לא מחדש ?  תגובות ..
חכמה בגויים תאמין:"אויב גלוי הוא קללה, אבל מעמיד פני ידיד גרוע ממנו." - בנג'מין פרנקלין .
"תכופות אנו נותנים בעצמנו לאויב את הכלים לכלותנו." - איזופוס.
"פייסן הוא אדם המאכיל תנין, בתקווה שהוא יאכל אותו אחרון." - וינסטון צ'רצ'יל
"קודם כל תהיינה העובדות בידיך, ואז תוכל לסלף אותן כאוות נפשך."- מרק טווין.

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
ברור שלא הכל פה זה באמת תוצאה של אפליה שיש היום  אבל כמובן כל הדברים ה״ל הם תוצאה ישירה של האפליה שהייתה פה במשך שנים. הכל בגלל התרבות המזרחית (או ה״ערבית״) שאגב הייתה נהוגה באזור ארץ ישראל מעולם (אני בטוח שאברהם אבינו לא הלך עם טוקסידו אלא עם גלביה) ובגלל שהמראה קצת שונה (תהיו בטוחים שמשה רבנו לא היה לבן בלונדיני עם עיניים כחולות) ובגלל האדיקות של היהודים שבאו מארצות המזרח לעומת אחיהם מארצות אשכנז שאצלם היא לקתה בחסר.
״אַתָּה תָקוּם תְּרַחֵם צִיּוֹן כִּי עֵת לְחֶנְנָהּ כִּי בָא מוֹעֵד.״
״כִּי רָצוּ עֲבָדֶיךָ אֶת אֲבָנֶיהָ וְאֶת עֲפָרָהּ יְחֹנֵנוּ.״

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
ברור יש פה אפלייה, אבל שוב - זה תלוי איך אתה יוצא עם זה לשטח.
לעשות הפרדה בין אשכנזים לספרדים, ולהגיד "אלה ככה ואלה ככה" זה פסול ולא חכם.
3 אחוז באוכלוסייה מחזיקים בשליטה כאן. 3 אחוז בלבד!

הם לא מייצגים אפ אחד (בטח שלא את כל האשכנזים).

http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')

• מעולם לא כיהן ראש שב"כ ספרדי במדינת ישראל.
אני לא יודע עד כמה עדכנים הנתונים, אבל ראש השב"כ הנוכחי הוא יורם כהן (והוא לא אשכנזי).

ונחש מה - הוא רודף יהודים לא פחות מאשכנזים שכיהנו לפניו (והוא עוד נחשב לדתי).
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
זה די פשוט. האשכנזים הקימו את המדינה. רוב הספרדים הגיעו לאחר קום המדינה. לכן כמעט כל דור הפיקוד הראשון והשני היו אשכנזים, ואלו שהלכו בעקבותיהם גם. זה לא שמיד מגיע איזה מזרחי וישר נעשה ראש המוסד.. הוא צריך להתחיל מלמטה. זה לוקח זמן.

העובדה שגבר אשכנזי מרוויח יותר ממזרחי, נעוצה כמובן בעובדה שציינת. מקצועות צווארון לבן.
וזה גם עניין של תרבות. אני כילד מעולם לא חשבתי להיות מוסכניק או חשמלאי או משהו כזה. אבל המון מזרחים חושבים שזה התחום שלהם ולא מנסים לרכוש השכלה על מנת להתקדם במקצועות של צווארון לבן. אחרים כן עושים את זה ועובדים בזה.

אין ספק שיש קבוצה סגורה של "אצולה" מעוותת של בוגדים שמחזיקה את רוב משאבי השלטון בידיה. וזה בהחלט קשור לשופטים וכו'..
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
זה די פשוט. האשכנזים הקימו את המדינה. רוב הספרדים הגיעו לאחר קום המדינה. לכן כמעט כל דור הפיקוד הראשון והשני היו אשכנזים, ואלו שהלכו בעקבותיהם גם. זה לא שמיד מגיע איזה מזרחי וישר נעשה ראש המוסד.. הוא צריך להתחיל מלמטה. זה לוקח זמן.

העובדה שגבר אשכנזי מרוויח יותר ממזרחי, נעוצה כמובן בעובדה שציינת. מקצועות צווארון לבן.
וזה גם עניין של תרבות. אני כילד מעולם לא חשבתי להיות מוסכניק או חשמלאי או משהו כזה. אבל המון מזרחים חושבים שזה התחום שלהם ולא מנסים לרכוש השכלה על מנת להתקדם במקצועות של צווארון לבן. אחרים כן עושים את זה ועובדים בזה.

אין ספק שיש קבוצה סגורה של "אצולה" מעוותת של בוגדים שמחזיקה את רוב משאבי השלטון בידיה. וזה בהחלט קשור לשופטים וכו'..
א. 60+ שנים זה לא מספיק כדי שאדם פשוט יתקדם ?
ב.לא נכון . הכוונה היא לשניים שעובדים באותו המקצוע , האשכנזי ירוויח יותר .
ג. הרבה גם לא , עצם העובדה שאתה מסיק ש"המון מזרחים חושבים להיות מוסכניק או חשמלאי" זה קצת לא נכון ..
ד. נכון מאוד . וד"א אחי , אם אתה דתי , שכח מזה שיכניסו אותך לפמילייה , מקסימום בתור דתי מחמד , אפילו שאתה אשכנזי .
חכמה בגויים תאמין:"אויב גלוי הוא קללה, אבל מעמיד פני ידיד גרוע ממנו." - בנג'מין פרנקלין .

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
א. לא. כי הדור הראשון לא נכנס בכלל. רק הבנים שלהם. ועכשיו רואים אותם. אנשים כמו מופז, וכמו ראש השב"כ שהזכירו קודם. כמו השופט המזרחי הראשון שנכנס וכו'.
ב. את זה אתה לא יכול לקשר לאפליה. זה מי מצליח יותר. אתה לא יכול לומר שיש קו מנחה לשלם לאשכנזי יותר. זו טענה שאין לה בסיס ולא יכול להיות לה בסיס. הרי זה שוק חופשי. אנשים משלמים לפי איך שנראה להם.
לדוגמא, אם אתה שוכר עוכר דין, אתה משלם לו לפי השם שלו ולפי כמה הוא טוב. לא לפי אם הוא פולני או תימני. אותו דבר לגבי רואה חשבון, מתכנת מחשבים וכו'.
ג. אם זה לא נכון, אז איך זה יוצא שרוב בעלי המקצועות של "צווארון לבן" הם אשכנזים? אם מזרחי רוצה להיות רואה חשבון ויש לו את הכישורים, שילך וילמד ויהיה. ומה שאמרתי, אמרתי על סמך היכרות בעולם החברים שלי. כשהייתי נער ראיתי מה אנשים חושבים. אני ואחים שלי חשבנו להיות אנשי עסקים, מנהלים גדולים או משהו כזה. היו לי הרבה חברים מזרחיים שאחד רצה להיות סוחר גדול, אחד אחר רצה להיות מהנדס חשמל, אבל לא היו לו כישורים להיות יותר מחשמלאי. אחרים רצו להיות נגר, מכונאי, קבלן שיפוצים וכו'.
אבל שוב, מה שקובע זו התוצאה. מי שרוצה להיות צווארון לבן, שילך ויעשה. לא מספיק לבכות שהאשכנזים תפסו. אף אחד לא מכריח את המזרחים להיות מוסכניקים. שיעשו תואר או שיעשו מה שצריך כדי להיות צווארון לבן ויהיו!
ד. לגלות לך סוד ? אין לי שמץ של רצון להכנס לסביבה העומואית הבוגדת הנתעבת הזו, למרות אשכנזיותי וגזענותי ועדתיותי וכו'.... ;D
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
ראיתי פעם תוכנית בטלוויזיה (שכחתי את שמה) , עזוב את מה שאמרו שם , אני ידבר איתך על נתונים ת'כלס .
שני אנשים הגישו קורות חיים , אחד עם שם המשפחה "ביטון" , ואחד עם משהו כמו "ברקוביץ'"(לא זוכר בדיוק , אל תתפוס אותי במילה).
אותם קורות חיים , מילה במילה , מה קרה ? תנחש לבד את מי קיבלו .
אחר כך הגדילו לעשות , ושלחו למקום אחר קורות חיים בפקס עם תמונה של אותו בחור , עם שמות משפחה שונים .
ניחוש אחד לאיזה שם משפחה בחרו להתקשר ..
עזוב , קל לך לראות מהצד אחי,ולא לראות מקרוב ,זה דברים שאי אפשר לראות אם אתה לא חווה על בשרך .
לעומת זאת , פתח טלוויזיה ותראה מדגם מיצג .
מי מבחינתם ישראלי ? הסבתא שאומרת "גרוייסע מציעא שטרודל ",ועוד שלל של ביטויים ביידיש כמו למשל :"בייגלך מיטעמן?! " ועוד כל מיני קישקושים ..
למה רק סבתא כזאת יכולה למכור סבון כלים או בייגלה (לצורך העניין , זה הולך ומשתנה , אני יכול לתת לך עוד שלל של דוגמות) ?
מין הסתם , למשרד הפרסום שאחראי לפרסומות האלה בד"כ קוראים אלדר חומסקי & ורשבסקי , ולא משה ביטון & פרץ .
תאמין לי , אני לא סתם מתבכיין .

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
ולמה מזרחי שרוצה להיות פרסומאי לא יכול לפתוח משרד פרסום משלו?
למה כשדורון תשובה או פפושדו רצו לעשות כסף, הם עשו?
אז אני מסכים איתך שאיזה וורשבסקי זקן יעדיף לקבל אצלו איזה אשכנזי חייכן ולבן ולא מרוקאי שחום שיבוא לו עם ג'חנונים למשרד ומדי פעם ישמע קצת מוזיקה מזרחית חרמנא ליצלן...
זה עדיין לא סותם את שוק העבודה.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
סותם , סותם באבו אבוה .
אני אמצא לך את התוכנית שאמרתי לך (שיש שם חלק שהוא קשקוש מוחלט אבל גם דברים שהם לעניין ) .

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
אני אמור להאמין לתכנית ?

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אתה אמור להאמין למציאות .

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
על המציאות אני מדבר.
מי שרוצה לעבוד בעבודה צווארון לבן, שילך ויעשה את זה. אתה מדבר על הפרשים של עשרות אחוזים בין אשכנזים לספרדים ומתרץ את זה באפליה.
אז לטענתך יש נגיד הבדל של שלושים אחוז בין אחוז בעלי צווארון לבן אשכנזים לבין מזרחים שנעוץ באפליה? זה נראה לך הגיוני? כאילו... כל אולם שלושים האחוזים האלה הלכו ולמדו תואר וניסו להתקבל להיות עורכי דין ומנהלי חברות ולא קיבלו אותם אז הלכו להיות מוסכניקים ואינסטלטורים ? זה נראה לך אמין? רובם לא הלכו ללמוד מלכתחילה.
והנה אתה מספר לנו שיש הבדל של שלושים אחוז בין ילדים אשכנזים למזרחים בזכאות לתעודת בגרות. זה בגלל שבבחינות מפלים אותם? או בגלל התופעה הנכונה שבגללה מכנים אשכנזים חנונים, והמזרחים שמרגישים "גברים" כי הם לא מוכנים ללמוד, אלא רצים ללכת מכות ולהפריע לשיעור, מתלוננים שהם לא משיגים את הציונים הנדרשים ?

אתה לא חושב שההפרש של שלושים אחוז בזכאות לתעודת בגרות, ממשיך להפרש של שלושים אחוז במקצועות צווארון לבן? איך מי שלא קיבל תעודת בגרות יעבוד בצווארון לבן?

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שוב ,כאן נעוץ ה-למה .
איך יכול להיות שאחריי שישים שנה , עדיין ההפרשים כאלו עמוקים ?
האם הקיפוח שהתחיל ב-DDT של שנות החמישים , הסתיים ?
אתה לא חושב שצריך לעשות משהו עם העובדה שהתושבים של שכונות המצוקה הם בעיקר אתיופים ומזרחים ?

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
אני אשאל אותך שאלה הפוכה. אתה לא חושב שאחרי שישים שנה הגיע הזמן להפסיק להתבכיין על הקיפוח? היו שישים שנה לצאת מזה.
אז מלכתחילה גרו בעיירות פיתוח. הילדים, אלה שהתאמצו, גדלו לחיים ולמקצועות טובים יותר ויצאו מזה. הנכדים, בכלל...
יש פה שוק עבודה קפיטליסטי. אם יש כמה אשכנזים שמעדיפים לקבל אשכנזים, ויש אפליה כזו, זה אחוז מינורי. אתה לא יכול להצדיק פער של שלושים אחוז בזכאי תעודות בגרות באפליה. איפה פה האפליה ?
הפער בהכנסה ומקומות עבודה מגיע מהקטע של תעודות הבגרות והכיוון הכללי.
מי שחושב שלשבת וללמוד זה ווזווז וחננה, לא יעשה תעודת בגרות. UN למשל, או אתה, שהוצאתם ציונים טובים, לא תוכלו ללכת להשכלה גבוהה יותר ולרכוש מקצוע מכובד? מה יפריע לכם ?

לעשות משהו עם העובדה שהתושבים של שכונות המצוקה הם בעיקר אתיופים ומזרחים. מה אמורים לעשות עם זה? מה רצית? שכל אתיופי שיגיע לפה יקבל וילה בכפר שמריהו? הם באו בלי השכלה ובלי רכוש. מה הם אמורים לעשות? חלק קיבלו דירות עמידר. חלק דחפו במקומות אחרים. מה הלאה? עכשיו הם צריכים לבנות את עצמם.
היו נערים אתיופים שעבדו קשה ונלחמו בשיניים וציפורניים. היום אתה יכול לראות אותם באוניברסיטאות. הם לא הרבה. כי השאר העדיפו לחשוב שהם ניגרים ראפרים מאגניבים. ובהתאם לכך, לשבת וללמוד זה לווזווזים. אז הם מסתובבים ברחובות ועושים שטויות.
אז? איך יוצאים משכונות מצוקה?

שמע. אני נמצא פה באפריקה. יושבים פה כושונים שלא עושים כלום כל היום. רק יושבים ומתבטלים. כל מה שהם מצפים זה שהממשלה או חברה של לבנים יבואו ויעשו הוקוס פוקוס ויוציאו אותם מהמצב הדפוק בו הם נמצאים.
יש אחרים, הולכים כל יום לג'ונגל לעבוד. מנסים חקלאות, ציד, דברים. בדרך כלל יש להם יותר כסף מאחרים. מי שבכלל רוצה להשתדרג, נוסע לעיר. מנסה לעבוד, לעסוק במסחר...
ככה וככה יוצאים מהבוץ. מחאה חברתית? בולשיט. לאף אחד לא אכפת. הכל אינטרסים. אז מי שיש לו אינטרס להוציא את עצמו, מנסה להוציא את עצמו. מי שמצפה שהממשלה או החברה תתאגד להוציא אותו, לא יצא משם אף פעם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
אגב UM חס וחלילה לא UN... ;D
ולעניין, אני יכול לתת לך דוגמא את אבא שלי שגדל בשכונת מצוקה מה שנקרא, שמו אותם בצריף כשבאו לארץ והם היו צריכים להסתדר לבד. עכשיו, ברור שאבא שלי לא למד יותר די בבית הספר כי באזור מגורים כזה רק יחידי סגולה הצליחו ללמוד אבל אחרי הצבא הוא החליט לקחת את עצמו בידיים וללכת ללמוד במכללה והיום ב״ה יש לו מקצוע וב״ה מקצוע די מכובד שהוא מרוויח בו בלי עין הרע יפה. אבל... אלו שהצליחו בחיים הם רק קומץ קטן, כשאני הולך לבקר את סבתא וסבא בשכונה שלהם, עדיין גרים שם כל החברים (או רובם) של אבא שלי שעובדים בעבודות צווארון כחול ובוא נגיד שהמתיכון עד היום הם לא התקדמו יותר מדי. הסיכוי להצליח למי שבא ממקום כזה הוא הרבה יותר נמוך מהסיכוי של מישהו שבא משכונה אשכנזית בורגנית.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
מסכים איתך און. אבל אתה לא יכול לתלות את זה באפליה גורפת עכשוית. כי העכשיו לא תלוי באפליה קיימת. העכשיו תלוי בכמה הבנאדם דוחף את עצמו קדימה. והנה אבא שלך דחף את עצמו אפילו אז.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
ברור שלא הכל פה זה באמת תוצאה של אפליה שיש היום  אבל כמובן כל הדברים ה״ל הם תוצאה ישירה של האפליה שהייתה פה במשך שנים. הכל בגלל התרבות המזרחית (או ה״ערבית״) שאגב הייתה נהוגה באזור ארץ ישראל מעולם (אני בטוח שאברהם אבינו לא הלך עם טוקסידו אלא עם גלביה) ובגלל שהמראה קצת שונה (תהיו בטוחים שמשה רבנו לא היה לבן בלונדיני עם עיניים כחולות) ובגלל האדיקות של היהודים שבאו מארצות המזרח לעומת אחיהם מארצות אשכנז שאצלם היא לקתה בחסר.
;D מזל שאפשר לצטט את עצמך כי זה חוסך הרבה כתיבה...

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שמע , ההורים שלי נלחמו בשיניים כדי שאני לא אצא כמו הילדים בשכונה , ורק בזכותם יש לי טיפטיפה של שכל בראש .
הם נלחמו בשיניים כדי לרשום אותי לבית ספר (יסודי , כן ? ) יותר מושקע,מחוץ לשכונה ,ובוא נאמר שבלשון המעטה , חיים קלים לא עשו להם .
זה היה בית ספר גזעני לחלוטין , אני יכול להגיד לך את זה בפה מלא , ואת אחי הקטן , הם לא רצו לקבל , בטענה ש"קבלה של יותר מידי ילדים מהשכונה
ישפיע על צביון בית הספר " ,ובמילים אחרות ..
בכל מקרה , אני מסכים איתך שיש אפשרות לקחת את עצמך ביידים ולצאת מהבוץ ,השאלה אם הקושי לצאת מהבוץ נובע מחוסר כלכלי או שהוא מגיע מדעות קדומות.
משיחות שלי עם כל המורים בערך שהיו לי , הם תמיד אמרו לי :"חשבנו שתהיה תלמיד בעייתי ,מפריע , ערס כזה . הוכחת שאתה לא . "
אתה מבין פה את הבעיתיות כאן ? חובת ההוכחה היא לא משהו שצריך להיות קיים , וברוך ה' אמנם הצלחתי להוכיח , אבל מה אני יגיד לך , זה לא קל שבוחנים אותך בשבע עיינים שרק מחכות להגיד :"טוב נו , עוד ערס..." .
יש לך נטייה להגיד :הייתה פעם אפלייה , היום היא לא קיימת .
אולי תגיד לי בבקשה , מתי היא נגמרה בדיוק ?
הרי אנחנו לא "ניגרס" מאמריקה שלפניי מיליון שנה היו עבדים והיום הסיפור כבר אחר לגמרי .
מדובר פה בסיפור שהתרחש בסך הכל לפניי 50-60 שנה , והנפשות הפועלות עדיין בחיים ,וכך גם ילדיהם , שינקו מהם את הערכים של "פרענאק ווילדע חיה" .
מה גורם לך להאמין שאותם אנשים השתנו ? מישהו טרח להדיח אותם מעמדות מפתח ? הרי אנחנו רואים שבחונטה השאמלנית הכל נשאר במשפחה..

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
הבעיה היא שאתה מכחיש את תופעת הערסים, שקיימת. אתה מסתכל על עצמך כאינדיבידואל ולא מבין למה ציפו שתהיה ערס. למרות שאתה מציין מפורשות שההורים שלך נלחמו קשה כדי שלא תצא ערס כמו השכנים שלך.
אתה שוב מציין את השמאל. השמאל יכול להפלות אותך בבית המשפט. השמאל יכול לשנוא אותך בתקשורת. אבל השמאל הוא 3 אחוז. והוא יושב בדרך כלל בטופ. בתי ספר, מקומות עבודה וכו', זה עממי. אתה יכול למצוא מנהלי בתי ספר ומעסיקים מזרחיים, אפילו אם תגיד שכל המעסיקים ומנהלי בתי הספר האשכנזים, מפלים.

ואם אתה יודע שיצאת שונה וחריג משאר ילדי השכונה שלך, למה אתה מתפלא שלפני שהכירו אותך, ציפו שתהיה כמותם? הרי הם הרוב!
וכל הגישה של פרענק וואלדע חיה שאני מודה שגם בי יש אותה, באה בגלל אלה שכן יוצאים ערסים ולא רוצים להתאמץ וללמוד. והם חושבים שללמוד זה חננה וכו'..

בקיצור, בסופו של דבר, אני חושב שאנחנו מסכימים שמי שרוצה ללמוד ולסדר לעצמו צווארון לבן, יכול.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מסכים שהוא יכול , השאלה היא עד כמה הוא צריך להתאמץ בהשוואה ל ...

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
אז המאמץ הוא יותר בגלל שאשכנזים מפלים? או בגלל שכל החברים לא מתאמצים וצריך להיות לבד ושונה ?

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
המאמץ הוא בגלל נקודות הפתיחה הלא שוות. לעומת מאור, אני גדלתי בסביבה שב״ה נחשבת ״שכונה טובה״ בלי אלי ות, בלי סמים וערסים ודברים כאלה אבל שוב, זה רק בגלל שאבא הצליח לזרוק עצמו החוצה מהמעגל המחזורי של השכונה הנידחת.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
שוב. השאלה היא למה זה נחשב שכונה לא טובה?
בגלל המזרחים שבה שמתנהגים שלא כשורה, או בגלל שיש איזה שוטר אשכנזי שמן ורע שמשגיח ששום דבר טוב לא יצא מהשכונה ?

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
בגלל שהשליכו לשם את כל המשפחות המזרחיות שבאו לארץ ולא סיפקו להם בהרבה מהמקרים עבודות והם קיבלו חינוך סוג ב׳ כך שהשכונה נהייתה גטו סגור וגם הדור הבא נדפק בגלל זה ואז מזרחי נהפך לשם נרדף לפושע וערס.