יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
אמנון יצחק מה ההבדל בין חרדים ודתיים לאומי
jewlover and arabhater:
--- ציטוט של: m4a1 על אפריל 28, 2011, 11:38:32 ---זה נכון. גם זה לא בסדר. היחידים שמגיע להם כסף מהמדינה זה זקנים שלא יכולים לכלכל את עצמם ונכים/חולים. כל השאר שיזיזו ת'תחת וילכו לעבוד.
ואתה באמת חושב שהטיעון הזה של "גם אחרים עושים את זה" הופך את זה לבסדר?
--- סוף ציטוט ---
בס"ד
דעתי האישית שמי שמקדיש את עצמו ללימוד תורה תורתו אומנותו חייב ללמוד כל היום ומי שלא שיעשה חצי חצי
יש גם פרופסורים שעוסקים בפיזיקה ובמתמטיקה ובעוד מדעים ועל זה הם מקבלים כסף
מי שלא לומד כל היום צריך גם לצאת לעבוד
עדן איסקוביץ:
בס''ד
אנחנו יכולים להמשיך לדבר כאן אך זה לא יישנה דבר, כל עוד לא תהייה חקיקה בנושא הזה, החרדים ימשיכו לנצל את המצב. ודרך אגב, אני אוהב ומכבד כל יהודי - דתי-לאומי, חילוני, חרדי - אבל אני לא מוכן לשאת בנטל של המיסים, העבודה, הצבא, מילואים , כאשר יש מגזר שלם שבורח מזה. זה לא הוגן! ועל הערבים אני אפילו לא מדבר, הם צריכים לעוף קיבינימט.
m4a1:
--- ציטוט של: arabhater על אפריל 28, 2011, 12:09:52 ---בס"ד
דעתי האישית שמי שמקדיש את עצמו ללימוד תורה תורתו אומנותו חייב ללמוד כל היום ומי שלא שיעשה חצי חצי
יש גם פרופסורים שעוסקים בפיזיקה ובמתמטיקה ובעוד מדעים ועל זה הם מקבלים כסף
מי שלא לומד כל היום צריך גם לצאת לעבוד
--- סוף ציטוט ---
אתה לא באמת יכול להשוות בין פרופסור לפיזיקה שמקבל מענקים על מחקרים שהוא מבצע לבין חרדי שיושב ולומד תורה. הפרופסור לפיזיקה מבצע מחקרים יישומיים שמטרתם עליונות טכנולוגית, ויש תוצאות בשטח לא כל פרופסור מקבל את המימון הזה, לא כל מחקר זוכה במימון מהממשלה. הכסף שפרופסור מקבל על המחקר שלו ניתן ישירות למחקר ולא לכיס של הפרופסור. לעומת זאת. כל האברכים זוכים למימון ומענקים שהולכים ישר לכיסם. הסיבה שהדלק היום עוד שניה מגיע ל8 שקל לליטר זה בגלל האברכים, לא בגלל הפרופסורים. בוא לא נשכח את % הפרופסורים באוכלוסיה ואת % החרדים. אגב, הפרופסור הוא מייצר, הוא תורם לכלכלה הוא מקבל משכורת על עבודתו.
דעתך האישית שמי שמקדיש את עצמו לתורה חייב ללמוד כל היום? למה? ויודע מה, זכותך! אם אתה רוצה לשבת ללמוד כל היום, שיהיה לך לבריאות. אל תבוא אליי שאני יממן אותך.
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
--- ציטוט של: m4a1 על אפריל 28, 2011, 07:48:49 ---ממש לא נכון. על אילו גופים אתה מדבר? דוגמאות יעזרו.
איזה אינטרס יש לתקצב חרדים? כשהמדינה מתקצבת סתם לדוגמא כדורגל, היא רואה מזה כסף חזרה. מה המדינה רואה חזרה כשהיא מתקצבת חרדים? אגב, זה לא אותו דבר. כי כל חרדי שרוצה יכול ללכת לראות כדורגל. גם בטלוויזיה וגם בלייב.
חוץ מזה, כל אחד שמשחק כדורגל בשכונה מקבל תקצוב מהמדינה? לא. אבל כל אחד שמחליט ללמוד בישיבה כן מקבל תקצוב מהמדינה. נראה לך הוגן? רק הספורטאים הטובים ביותר מקבלים תקצוב
אילו גופים מטרתם והווייתם לקלקל את הנוער? אגב גם אם ישנם גופים כאלה, למה זה מצדיק הזרמת כספים לחרדים? בכל מקרה החרדים זו האוכלוסיה היחידה בארץ שמקבלת כסף ולא עובדת (אולי אני טועה, זה שם אותם באותה סירה עם הערבים)
ממש לא איכפת לי שהם שחורים דתיים והשקפתם דעת התורה. מה שאיכפת לי זה שכדי לעמוד בתקצוב הישיבות שלהם והסחטנות שלהם הדלק אוטוטו יהיה 8 שקל.
--- סוף ציטוט ---
מה שכתבת כאן זו בדיוק האמת שמאחורי הסיסמה "שיוויון" עומדת ההשקפה שבדמוקרטיה כולם שווים, אבל 'יש שווים יותר ויש שווים פחות'...
jewlover and arabhater:
--- ציטוט של: m4a1 על אפריל 28, 2011, 16:43:43 ---אתה לא באמת יכול להשוות בין פרופסור לפיזיקה שמקבל מענקים על מחקרים שהוא מבצע לבין חרדי שיושב ולומד תורה. הפרופסור לפיזיקה מבצע מחקרים יישומיים שמטרתם עליונות טכנולוגית, ויש תוצאות בשטח לא כל פרופסור מקבל את המימון הזה, לא כל מחקר זוכה במימון מהממשלה. הכסף שפרופסור מקבל על המחקר שלו ניתן ישירות למחקר ולא לכיס של הפרופסור. לעומת זאת. כל האברכים זוכים למימון ומענקים שהולכים ישר לכיסם. הסיבה שהדלק היום עוד שניה מגיע ל8 שקל לליטר זה בגלל האברכים, לא בגלל הפרופסורים. בוא לא נשכח את % הפרופסורים באוכלוסיה ואת % החרדים. אגב, הפרופסור הוא מייצר, הוא תורם לכלכלה הוא מקבל משכורת על עבודתו.
דעתך האישית שמי שמקדיש את עצמו לתורה חייב ללמוד כל היום? למה? ויודע מה, זכותך! אם אתה רוצה לשבת ללמוד כל היום, שיהיה לך לבריאות. אל תבוא אליי שאני יממן אותך.
--- סוף ציטוט ---
בס"ד
תראה אחי אני אישית רוצה בע"ה לעבוד בעתיד ולפרנס את משפחתי אבל אני לא נגד אברכים שרוצים ללמוד תורה כל היום לפי האמונה שלי כל עוד הם לומדים תורה ובכלל כל יהודים מקיימים מצוות ובעיקר תלמוד תורה זה מגן על עם ישראל מפני אסונות בגלל זה אני מוכן לשלם ליהודים כדי שיהגו בתורה יומם ולילה
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה