יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

אמנון יצחק מה ההבדל בין חרדים ודתיים לאומי

<< < (7/11) > >>

jewlover and arabhater:

--- ציטוט של: m4a1 על אפריל 28, 2011, 02:00:20 ---לא מעניין אותי כמה קשה הם עובדים, אין שום סיבה שיהיו זכאים לכספים מהמדינה. הם עושים זאת מבחירה. רוצה לממן את דור הרבנים הבא? בכיף! ולא ב1000 ש"ח בחודש, אין לי בעיה שיממונו באלפי שקלים בחודש! אבל יהיה מדובר במיעוט, בטופ שבטופ, אלה שמיועדים להיות הרוחנים הבאים של העם. לא כל אחד שמחליט שהוא לומד בישיבה.

הרבה מבחנים ותקנים? שטויות. במקרה במשפחה שלי יש גם חרדים ואת הכסף מהמדינה הוא מקבל בלי עין הרע ללא שום בעיה.

85% מהם עובדים? אשמח לראות מאיפה לקחת את הנתון הזה!

ה1000 ש"ח זה כלום? א- אם זה כלום אין סיבה שימשיכו לקבל את זה ב- למה חרדי שיושב כל היום לומד צריך לקבל 1000 שח כשחייל בגולני מקבל 600-700? נרה לך הגיוני? לי לא. אין שום הצדקה לכך שאדם יקבל כסף מעצם השתייכותו למגזר מסוים.

--- סוף ציטוט ---
בס"ד
המגזר שבמקבל הכי הרבה כסף מהמדינה הם הערבים ימח שמם

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:

--- ציטוט של: m4a1 על אפריל 28, 2011, 02:00:20 ---לא מעניין אותי כמה קשה הם עובדים, אין שום סיבה שיהיו זכאים לכספים מהמדינה. הם עושים זאת מבחירה. רוצה לממן את דור הרבנים הבא? בכיף! ולא ב1000 ש"ח בחודש, אין לי בעיה שיממונו באלפי שקלים בחודש! אבל יהיה מדובר במיעוט, בטופ שבטופ, אלה שמיועדים להיות הרוחנים הבאים של העם. לא כל אחד שמחליט שהוא לומד בישיבה.

הרבה מבחנים ותקנים? שטויות. במקרה במשפחה שלי יש גם חרדים ואת הכסף מהמדינה הוא מקבל בלי עין הרע ללא שום בעיה.

85% מהם עובדים? אשמח לראות מאיפה לקחת את הנתון הזה!

ה1000 ש"ח זה כלום? א- אם זה כלום אין סיבה שימשיכו לקבל את זה ב- למה חרדי שיושב כל היום לומד צריך לקבל 1000 שח כשחייל בגולני מקבל 600-700? נרה לך הגיוני? לי לא. אין שום הצדקה לכך שאדם יקבל כסף מעצם השתייכותו למגזר מסוים.

--- סוף ציטוט ---

ולמה שחרדי, שמשלם מיסים למדינה וארנונה לעריה, יממן לך את האוניברסיטה, חוגים, ספורט, שידורי כדורגל וגופי תרבות ומוסדות אחרים- שהם בכלל לא מעניינים אותו ואדרבה מנוגדים לכל ערכיו ומהווים בחינת "עבודה-זרה" בשבילו?

אכן, כי למדינה יש "אינטרס" שיהיו תקציבים לקיום כל אלו. כנ"ל לגבי החרדים יש "אינטרס" למדינה לסבסד סיוע למוסדות שלהם. ואני מבטיח לך שזה אפילו לא טיפה בים לעומת סך ההון השנתי הזורם לטובת גופים וגורמים שמטרתם והווייתם לקלקל את הנוער ולהשחית את הדור.

הנקודה הפנימית פה שמציקה לך, היא עצם העובדה שהם שחורים ודתיים והשקפתם דעת התורה. מלבד זה, הצגתם כ'סחטנים' בחברה לפי כל כללי המדידה הדמוקרטיים (ושלא לדבר על המוסריים!)– אין צביעות גדולה מזו.

m4a1:
ממש לא נכון. על אילו גופים אתה מדבר? דוגמאות יעזרו.

איזה אינטרס יש לתקצב חרדים? כשהמדינה מתקצבת סתם לדוגמא כדורגל, היא רואה מזה כסף חזרה. מה המדינה רואה חזרה כשהיא מתקצבת חרדים? אגב, זה לא אותו דבר. כי כל חרדי שרוצה יכול ללכת לראות כדורגל. גם בטלוויזיה וגם בלייב.
חוץ מזה, כל אחד שמשחק כדורגל בשכונה מקבל תקצוב מהמדינה? לא. אבל כל אחד שמחליט ללמוד בישיבה כן מקבל תקצוב מהמדינה. נראה לך הוגן? רק הספורטאים הטובים ביותר מקבלים תקצוב

אילו גופים מטרתם והווייתם לקלקל את הנוער? אגב גם אם ישנם גופים כאלה, למה זה מצדיק הזרמת כספים לחרדים? בכל מקרה החרדים זו האוכלוסיה היחידה בארץ שמקבלת כסף ולא עובדת (אולי אני טועה, זה שם אותם באותה סירה עם הערבים)

ממש לא איכפת לי שהם שחורים דתיים והשקפתם דעת התורה. מה שאיכפת לי זה שכדי לעמוד בתקצוב הישיבות שלהם והסחטנות שלהם הדלק אוטוטו יהיה 8 שקל.

jewlover and arabhater:

--- ציטוט של: m4a1 על אפריל 28, 2011, 07:48:49 ---ממש לא נכון. על אילו גופים אתה מדבר? דוגמאות יעזרו.

איזה אינטרס יש לתקצב חרדים? כשהמדינה מתקצבת סתם לדוגמא כדורגל, היא רואה מזה כסף חזרה. מה המדינה רואה חזרה כשהיא מתקצבת חרדים? אגב, זה לא אותו דבר. כי כל חרדי שרוצה יכול ללכת לראות כדורגל. גם בטלוויזיה וגם בלייב.
חוץ מזה, כל אחד שמשחק כדורגל בשכונה מקבל תקצוב מהמדינה? לא. אבל כל אחד שמחליט ללמוד בישיבה כן מקבל תקצוב מהמדינה. נראה לך הוגן? רק הספורטאים הטובים ביותר מקבלים תקצוב

אילו גופים מטרתם והווייתם לקלקל את הנוער? אגב גם אם ישנם גופים כאלה, למה זה מצדיק הזרמת כספים לחרדים? בכל מקרה החרדים זו האוכלוסיה היחידה בארץ שמקבלת כסף ולא עובדת (אולי אני טועה, זה שם אותם באותה סירה עם הערבים)

ממש לא איכפת לי שהם שחורים דתיים והשקפתם דעת התורה. מה שאיכפת לי זה שכדי לעמוד בתקצוב הישיבות שלהם והסחטנות שלהם הדלק אוטוטו יהיה 8 שקל.

--- סוף ציטוט ---
בס"ד
יש גם חילונים שמקבלים סתם ככה מהמדינה  ועוד הרבה אוכלוסיות

m4a1:

--- ציטוט של: arabhater על אפריל 28, 2011, 10:56:33 ---בס"ד
יש גם חילונים שמקבלים סתם ככה מהמדינה  ועוד הרבה אוכלוסיות

--- סוף ציטוט ---

זה נכון. גם זה לא בסדר. היחידים שמגיע להם כסף מהמדינה זה זקנים שלא יכולים לכלכל את עצמם ונכים/חולים. כל השאר שיזיזו ת'תחת וילכו לעבוד.

ואתה באמת חושב שהטיעון הזה של "גם אחרים עושים את זה" הופך את זה לבסדר?

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה