יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

אמנון יצחק מה ההבדל בין חרדים ודתיים לאומי

(1/11) > >>

soldierofgod:

jewlover and arabhater:
בס"ד
הגישה של הרב כהנא הי"ד
לא הייתה גישה דתית לאומית ולא חרדית הגישה שלנו היא שונה בהשקפה כמובן שכמו שאמר הרב אמנון יצחק חובה לקיים את השולחן ערוך לא משנה אם אתה דתי לאומי או חרדי כל יהודי חייב
ההשקפה שלנו שונה מהחרדים ומהדתיים לאומיים בהסתכלות על המדינה ובעוד דברים........

עדן איסקוביץ:
בס''ד
הגישה החרדית היא גלותית. גלותיות היא פחדנות. משה רבינו, אברהם אבינו, דויד המלך והנביאים - היו יהודים אמיתיים, נאמנים, גאים, חזקים ומאמינים - הם לא היו חרדים הם היו לאומנים ודתיים. אני דתי לאומי, וזה אומר שאני והציבור שלי - ממשיכי דרכם של יהודים גדולים אלה.

jewlover and arabhater:

--- ציטוט של: עדן איסקוביץ על אפריל 27, 2011, 13:06:07 ---בס''ד
הגישה החרדית היא גלותית. גלותיות היא פחדנות. משה רבינו, אברהם אבינו, דויד המלך והנביאים - היו יהודים אמיתיים, נאמנים, גאים, חזקים ומאמינים - הם לא היו חרדים הם היו לאומנים ודתיים. אני דתי לאומי, וזה אומר שאני והציבור שלי - ממשיכי דרכם של יהודים גדולים אלה.

--- סוף ציטוט ---
בס"ד
הגישה החרדית לא פחדנית זאת המצאה שלך גדולי התורה של החרדים עושים הכל כי הם חושבים שכך היא ההלכה ולא בגלל חלילה נגיעות אישיות!
הגישה הדתית לאומית היא מנוגדת לגישה של הרב כהנא הי"S היו מחלוקות בין הרב כהנא לבין כמה מרבני הציבור הדתי לאומי

m4a1:

--- ציטוט של: arabhater על אפריל 27, 2011, 13:21:23 ---בס"ד
הגישה החרדית לא פחדנית זאת המצאה שלך גדולי התורה של החרדים עושים הכל כי הם חושבים שכך היא ההלכה ולא בגלל חלילה נגיעות אישיות!
הגישה הדתית לאומית היא מנוגדת לגישה של הרב כהנא הי"S היו מחלוקות בין הרב כהנא לבין כמה מרבני הציבור הדתי לאומי

--- סוף ציטוט ---

הגישה החרדתית מושחתת ומעוותת עד העצם. גופה שאין להנשימה. הכל נובע מפחד. אסור לנקוט בשום פעולה. הדבר היחיד שאדם צריך לעשות זה להתפלל ואלוהים מטפל בשאר, ואם ה' החליט שלא התפללת מספיק, אז חראם עליך. זה בגדול הגישה החרדית.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

עבור לתצוגת גירסה מלאה