יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
אמנון יצחק מה ההבדל בין חרדים ודתיים לאומי
jewlover and arabhater:
--- ציטוט של: m4a1 על אפריל 27, 2011, 22:14:53 ---עזוב אותך רגע את עניין החרדה, בוא נסתכל על העניין הכלכלי. איך אתה מצדיק את הנטל הכלכלי של החרדים על החברה?
--- סוף ציטוט ---
בס"ד
תראה יש גם מיליונרים חרדים זה לא קשור
מי שלומד תורה כל היום על פי השקפתי חייב להמשיך ז"א חייבת להיות קבוצה שילמדו תורה יומם ולילה על פי אמונתי עליהם העולם עומד זה כמו ישכר וזבולון ששבט אחד עבד והשבט השני למד תורה בשביל שניהם כמובן שמי שלא יכול ללמוד תורה כל היום שילמד חצי יום ויעבוד חצי יום זה כבר עניין פרטי של כל אדם התקשורת עושה יותר מדי רעש בעניין הזה לדעתי כי יש הרבה חרדים שעובדים והם סתם משנים נתונים
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
85% מהחרדים עובדים. לא נטל ולא שטטל. כל הקשקשת של התשקורת זה עורבא פרח שמטרתו הסתה נטו. לגבי "חרדים"- חרדים לדבר ה'. לא חרדים- משום דבר ומאף אחד אחר. זה ההבדל ה"קטן".
jewlover and arabhater:
--- ציטוט של: גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד על אפריל 28, 2011, 00:40:30 ---85% מהחרדים עובדים. כל הקשקשת של התשקורת זה הכל עורבא פרח. לגבי "חרדים"- חרדים לדבר ה'. לא חרדים- משום דבר ומאף אחד אחר. זה ההבדל ה"קטן".
--- סוף ציטוט ---
בס"ד
אחי זה נכון שיש הרבה חרדים שעובדים אבל 85 אחוז נראה לי שהגזמת
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
אני מכיר חרדים, אני גר לידם. נסה אתה להחזיק משפחה של 12 ילדים עם 1,000 שקל ברוטו שאתה מקבל בכולל.
נתונים: 52% מהחרדים עובדים עפ"י הנתונים של הלמ"ס!
כל השאר, עובדים בעבודות מזדמנות שאינן מוכרות במס, אבל עובדים. גם הכמה גרושים בקושי שחרדי מקבל מהכולל, זה רק אם הוא עמד במבחנים המתקיימים כל חודש!! ולא החסיר אף יום (!!) ללא שום גימלים והנחות. אפילו בצבא הסדיר אין משטר כזה. והם עובדים הרבה יותר קשה מאיתנו, תאמין לי. בזמן שאתה כאן כותב בפורום בשעה 24:56, הם עוד עובדים עד השעות הקטנות של הלילה.
m4a1:
לא מעניין אותי כמה קשה הם עובדים, אין שום סיבה שיהיו זכאים לכספים מהמדינה. הם עושים זאת מבחירה. רוצה לממן את דור הרבנים הבא? בכיף! ולא ב1000 ש"ח בחודש, אין לי בעיה שיממונו באלפי שקלים בחודש! אבל יהיה מדובר במיעוט, בטופ שבטופ, אלה שמיועדים להיות הרוחנים הבאים של העם. לא כל אחד שמחליט שהוא לומד בישיבה.
הרבה מבחנים ותקנים? שטויות. במקרה במשפחה שלי יש גם חרדים ואת הכסף מהמדינה הוא מקבל בלי עין הרע ללא שום בעיה.
85% מהם עובדים? אשמח לראות מאיפה לקחת את הנתון הזה!
ה1000 ש"ח זה כלום? א- אם זה כלום אין סיבה שימשיכו לקבל את זה ב- למה חרדי שיושב כל היום לומד צריך לקבל 1000 שח כשחייל בגולני מקבל 600-700? נרה לך הגיוני? לי לא. אין שום הצדקה לכך שאדם יקבל כסף מעצם השתייכותו למגזר מסוים.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה