יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

הלכות- האם יש בהן תועלת?

<< < (17/24) > >>

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: m4a1 על יוני 05, 2010, 23:02:47 ---מה זה סובל בהתאם למעמדו הרוחני?

אני הייתי שמח לחשוב שיש צדק בעולם ושה' אחראי על הצדק, אבל לדעתי הצדק נעשה אך ורק אם אנחנו כאנשים לוקחים אותו לידיים, רעידות אדמה, מלחמות מגיפות וכ'ו, כל אסונות הטבע למיניהן פוגעות בכולם צדיקים וכופרים כאחד, כך שאין זה תופס.

--- סוף ציטוט ---
מיהו צדיק ומהו צדק?

m4a1:
אני לא ידוע מיהו צדיק, ההנחה שלי הייתה שאותם רבנים כמו עובדיה יוסף או אמנון יצחק ומאיר כהנא, נחשבים לצדיקים מבחינת הדת.

מהו צדק? צדק זה שאדם רע נענש ואדם טוב מתוגמל. צדק נעשה ע"י אנשים כלפי אנשים. כך צריך להיות.

אלמ:
אדם צדיק נמדד ע"פ התוכן שבו ולא ע"פ לבושו ומראהו, אני יכול לומר כי דה פקטו אין היום צדיקים.
אלא יש אנשים שזכויותיהם עולים על חובותיהם וכן ההפך ועל פי זאת כך מנהיג הקב"ה את עולמו.
ואם תשאל למה צדיק סובל ורשע מתוגמל זהו הכלל "צדיק ורע לו רשע וטוב לו" ועם הצדיק השכר יתבטא בעולם הבא והעונש בעולם הזה וכן להפך עם הרשע.

m4a1:

--- ציטוט של: אלמ על יוני 06, 2010, 08:28:09 ---אדם צדיק נמדד ע"פ התוכן שבו ולא ע"פ לבושו ומראהו, אני יכול לומר כי דה פקטו אין היום צדיקים.
אלא יש אנשים שזכויותיהם עולים על חובותיהם וכן ההפך ועל פי זאת כך מנהיג הקב"ה את עולמו.
ואם תשאל למה צדיק סובל ורשע מתוגמל זהו הכלל "צדיק ורע לו רשע וטוב לו" ועם הצדיק השכר יתבטא בעולם הבא והעונש בעולם הזה וכן להפך עם הרשע.

--- סוף ציטוט ---

את עניין צדיק ורע לו רשע וטוב לו אני מכיר, איוב וכ'ו, ולא זאת הנקודה. איך הנחת תפילין הופכת אותך לאדם טוב יותר? או יודע מה? בוא נקצין את זה.

נטורי כרתא,  כנראה החרדים האדוכים ביותר בדורינו, אתה חושב שהם הולכים לגן עדן? שהם שווים משהו? שלא מגיע להם למות ובייסורים?

ואני בטוח שהם מעולם לא פספסו ברכה או הלכה!

אלמ:

--- ציטוט של: m4a1 על יוני 06, 2010, 08:35:11 ---את עניין צדיק ורע לו רשע וטוב לו אני מכיר, איוב וכ'ו, ולא זאת הנקודה. איך הנחת תפילין הופכת אותך לאדם טוב יותר? או יודע מה? בוא נקצין את זה.

נטורי כרתא,  כנראה החרדים האדוכים ביותר בדורינו, אתה חושב שהם הולכים לגן עדן? שהם שווים משהו? שלא מגיע להם למות ובייסורים?

ואני בטוח שהם מעולם לא פספסו ברכה או הלכה!

--- סוף ציטוט ---
לגבי תפילין והשפעתן וכנ"ל לשאר המצוות ראה: http://www.sodot.tv/Site/ProDetile.asp?id=453&CategoryID=1&SubID=8
לגבי נטורי חרטא- זה דיון אחר ואני מתעב אותם יותר ממך..

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה