יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

הלכות- האם יש בהן תועלת?

<< < (10/24) > >>

בת ימי 1:

--- ציטוט של: אלמ על יוני 05, 2010, 21:13:11 ---איזה סיבה, באמת תרשה לי אבל אחת כזאת עוד לא שמעתי?! אגב גם כל עבירה ועבירה לא נתגלה שכרה. החלטה לוגית?  :::D תרשה לי לגחך.
כנס לקישור  http://www.ima-adama.co.il/religions/kabbala/week_chapters/week_chapter_hrikeren33a_behukutay.htm
ועל פרשת התוכחה שמעת- הברכה והקללה.
ואגב אני פתחתי בעבר אשכול על תמצית מטוב גן העדן אתה רשאי לעיין בזה.

--- סוף ציטוט ---
אנא שלח לינק.

נץ וגאה בזה:
המצוות נתנו כדי לצרף (מלשון צורפות) בני אדם.
מצוות מזככות את היהודי, יהודי ללא מצוות הוא כלי קיבול ללא שום תוכן.
והתנ"ך איננו ספר  הסטוריה או מדע או כל דבר אחר, התנ"ך הוא התנ"ך והוא ראש וראשון- ספר מוסר

אלמ:
http://hayamin.org/forum/index.php/topic,25941.0.html

m4a1:

--- ציטוט של: אלמ על יוני 05, 2010, 20:55:42 ---אבהר את דבריי:
א. ישנם מצוות שמרוב חשיבותם אין הקב"ה יכול להעניק לנו את שכרן בעולם הזה משום ששום דבר לא משתווה לשכר האמיתי וכן לגבי עבירה חמורה.
ב.הקב"ה מנהל את העולם ואכן יש סיבה לכל הוראותיו ופעולותיו על אף שאיננו יודעים זאת אנו בסך הכל ברואיו.
ג. קרא את הציטוט שכתבתי בסוף הודעתי לעיל.

--- סוף ציטוט ---

מצוות שמרוב חשיבותם אין הקב"ה יכול להעניק את שכרן בעולם הזה? נשמע לי כמו איש עסקים שמוכר אשליות. אני עושה רע, אני אענש, אני עושה טוב, אני אתוגמל. כמה ומה וכ'ו זה לא משנה.

אני אדם טוב, אני יודע זאת. אני עושה טוב כשצריך ורע כשצריך (בניגוד לתפיסה שעשיית טוב היא כל שחשוב, לדעתי צריך גם לדעת להיות אכזריים ורעים) בכל מקרה אני לא עושה שום מצווה שידוע לי עליה כגון ברכות על האוכל וכ'ו, ובכל זאת אני לא סובל.

אז כן, את כל המצוות המוסריות, או לפחות את רובן, אני מאמין שאני מקיים. כי אני רואה את זה כדבר חשוב ונכון, אבל להניח תפילין? להודות יום יום שעה שעה על האוכל? להגיד תודה שלא הרג אותי בשנתי? נו באמת...

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: m4a1 על יוני 05, 2010, 21:30:03 ---
מצוות שמרוב חשיבותם אין הקב"ה יכול להעניק את שכרן בעולם הזה? נשמע לי כמו איש עסקים שמוכר אשליות. אני עושה רע, אני אענש, אני עושה טוב, אני אתוגמל. כמה ומה וכ'ו זה לא משנה.

אני אדם טוב, אני יודע זאת. אני עושה טוב כשצריך ורע כשצריך (בניגוד לתפיסה שעשיית טוב היא כל שחשוב, לדעתי צריך גם לדעת להיות אכזריים ורעים) בכל מקרה אני לא עושה שום מצווה שידוע לי עליה כגון ברכות על האוכל וכ'ו, ובכל זאת אני לא סובל.

אז כן, את כל המצוות המוסריות, או לפחות את רובן, אני מאמין שאני מקיים. כי אני רואה את זה כדבר חשוב ונכון, אבל להניח תפילין? להודות יום יום שעה שעה על האוכל? להגיד תודה שלא הרג אותי בשנתי? נו באמת...

--- סוף ציטוט ---
יש גם שכר שניתן בעולם הזה, תתפלא,
אבל חלק מהתפיסה היא שזה ניתן בעולם הבא, העולם הזה הוא עולם של שקר, העולם הבא הוא עולם האמת.
בגלל זה בדיוק גורש האדם הראשון מגן עדן

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה