יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

הלכות- האם יש בהן תועלת?

<< < (4/24) > >>

m4a1:
אלמ תשמע, מה שאת אומר זה מאוד יפה בתיאוריה, באמת.

אבל תסתכל בפועל מה קורה, תראה לי דוגמא אחת איך מה שאתה מדבר עליו קורה במציאות, אני פשוט לא רואה אפילו קצה קטן של חיבור.

El Blanco:

--- ציטוט של: m4a1 על יוני 05, 2010, 20:11:48 ---ברור לי שה' לא צריך "שנחזיק לו את היד". כיצד שמירת ההלכה מטיבה עימך?
--- סוף ציטוט ---

קודם כל, כדי שאענה לך, אני צריך לשאול אותך, האם אתה מכיר באמיתות של התורה?

--- ציטוט ---אני לא מציע גאוותנות ושפלות, ממש לא.
--- סוף ציטוט ---

אתה מציע גאוותנות שמתבטאת בכך שאתה לא רואה טעם להראות הוקרה לכלים שהקב"ה עבורנו (כמו מזון והברכה עליו), כל המהות בברכה זה ענווה וכשאתה לא רואה בה תועלת אתה מציע ההפך ממנה.

--- ציטוט --- אני ריאליסטי.
--- סוף ציטוט ---

אולי קטן אמונה. ריאליזם זה בטוח לא (בהתחשב בכך שאתה מסתכל מנקודת מבט לא אבסולוטית בעליל).

--- ציטוט --- תוכל לגבות את דבריך בעזרת איזשהו אקט הסטורי כזה או אחר? כי אני יכול.
--- סוף ציטוט ---

מה הכוונה?

--- ציטוט ---רק תסתכל על כמות השואות שעבר העם היהודי, תסתכל מי הקים את המדינה, כופרים הקימו את המדינה!.
--- סוף ציטוט ---

איך בדיוק זה מוכיח משהו ולא הבנתי את הקשר (אגב, הדוגמא הזאת לא סותרת את התורה, להפך, זאת התגשמות נבואה, וזאת לא הפעם הראשונה שחוטאים מצליחים דווקא כי הם קידשו שם שמיים
גם אם לא התכוונו לכך, אבל המדינה הזאת קורסת, המדינה הזאת דינה להיחרב כממלכת הצלבנים, ולהחליף צורתה בממלכת ישראל)?

m4a1:
אני מכיר בקיום של כוח עליון כלשהו שמנהל את העולם, ההגדרה של אלוהים מקובלת עליי.
בתנ"ך קצת פחות.

אני לא רואה טעם להודות לה' כל פעם שאני מבקר בשירותים או לפני כל ביס או שלוק.

קטן אמונה, ריאליסטי, תקרא לזה איך שבא לך, שורה תחתונה היא שאני נצמד למה שקורה בתכלס, ולא לתיאוריה.

הכוונה שלי היא איך אתה יכול להסביר את כל הדברים שהעם הזה עבר, כשיש לו את התורה?

השואות כתובות בתנ"ך? אז למה לא נמנעו?

El Blanco:

--- ציטוט של: m4a1 על יוני 05, 2010, 20:26:22 ---אני מכיר בקיום של כוח עליון כלשהו שמנהל את העולם, ההגדרה של אלוהים מקובלת עליי.
בתנ"ך קצת פחות.

--- סוף ציטוט ---

ובמה אתה לא מכיר..............

--- ציטוט ---אני לא רואה טעם להודות לה' כל פעם שאני מבקר בשירותים או לפני כל ביס או שלוק.
--- סוף ציטוט ---

ברשותך נצמיד את הדיון על הטענה הזאת לטענה למעלה, הן נקשרות זו בזו.

--- ציטוט ---קטן אמונה, ריאליסטי, תקרא לזה איך שבא לך, שורה תחתונה היא שאני נצמד למה שקורה בתכלס, ולא לתיאוריה.
--- סוף ציטוט ---

שורה תחתונה, אתה לא נצמד למציאות האבסולוטית אלא למציאות הסובייקטיבית שלך.

--- ציטוט ---הכוונה שלי היא איך אתה יכול להסביר את כל הדברים שהעם הזה עבר, כשיש לו את התורה?
--- סוף ציטוט ---

זה שיש לנו תורה לא אומרת שאנחנו תמיד בוחרים ללכת אחריה.......................

--- ציטוט ---השואות כתובות בתנ"ך? אז למה לא נמנעו?
--- סוף ציטוט ---

לא נמנעו צרות?

אלמ:

--- ציטוט של: בת ימי על יוני 05, 2010, 20:19:21 ---בסדר.השאלה היא מהו השכר בעולם הבא? ולפי מה שהבנתי היו בתקופה הרומית גם יהודים שלא האמינו כלל בעולם הבא.

--- סוף ציטוט ---
מה זה משנה מהו השכר? לא נתגלה שכרן של המצוות. וגם כיום יש יהודים שלא מאמינים אין חדש תחת השמש.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה