יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

הלכות- האם יש בהן תועלת?

<< < (22/24) > >>

בת ימי 1:

--- ציטוט של: אלמ על יוני 07, 2010, 21:07:47 ---אמרתי לך עוד ממזמן כששאלת את בנג'ו פשוט היית כ"כ חפץ לצפות בזה אני מקווה עכשיו שתישא בהשלכות של זה...

--- סוף ציטוט ---
אני פשוט לא מאמין לזה.לא,לא,לא,לא.אתה בעצמך אמרתה שאלוהים הוא רחמן ושופט על פי מידת הרחמים ולכן הוא לא יעביר את הפאצינינטים שלו שבעת מדורי גיהנום במהלך המשפט.

אלמ:

--- ציטוט של: Rafoe על יוני 07, 2010, 21:20:38 ---אני חושב שההגדרה הנכונה לסרט הזה הוא "פוקח עיניים" ולא מפחיד.
לא מדובר כאן בילדים קטנים שמפחדים מכל דבר (אני מאמין שכל החברים כאן עברו את הגיל הזה). צריך לבוא לסרט הזה עם ראש פתוח ולהקשיב ברצינות למה שנאמר שם.
אני אישית ראיתי את הסרט הזה כבר שהייתי עמוק בתהליך ההתחזקות ולכן כמעט שום דבר לא חודש לי, אבל אני כן יכול להגיד שזה רק חיזק אותי יותר.
הבחור שהעליתי בשבילו את הקישור שאל איפה באים לידי ביטוי השכר והעונש על מעשיו של האדם, והסרט הזה בדיוק עלה לי לראש.
אני חושב שהסרט הזה נותן הרבה תשובות בנושא של שכר ועונש (כמו למשל העובדה שלאו דווקא זה אומר שנקבל את עונשינו בעולם הזה על חטאינו).

--- סוף ציטוט ---
אני הבאתי קישור להרצאה שמציגה באור 'יותר' חיובי את הנושא של שכר ועונש בעולם הזה הסרט שאתה הבאת מציג את העונש בעולם הבא (והנה תראה בת ימי כבר שלל אותו למרות שהוא לא המדד לאמת וזאת משום שאנשים פשוט מעדיפים להתעלם מדברים כאלו- אנשים שהם במצב רוחני נמוך).
כל זה אני אומר לך מנקודת מבט שבעברי הקרוב הייתי צופה בסרטים הללו בתדירות וכולם שגורים בלשוני ובכל עניין הקבלה יש לי יחסית ידע מעל, אז יש לי בסיס במה שאני אומר לך.

Rafoe:

--- ציטוט של: אלמ על יוני 07, 2010, 21:36:51 ---אני הבאתי קישור להרצאה שמציגה באור 'יותר' חיובי את הנושא של שכר ועונש בעולם הזה הסרט שאתה הבאת מציג את העונש בעולם הבא (והנה תראה בת ימי כבר שלל אותו למרות שהוא לא המדד לאמת וזאת משום שאנשים פשוט מעדיפים להתעלם מדברים כאלו- אנשים שהם במצב רוחני נמוך).
כל זה אני אומר לך מנקודת מבט שבעברי הקרוב הייתי צופה בסרטים הללו בתדירות וכולם שגורים בלשוני ובכל עניין הקבלה יש לי יחסית ידע מעל, אז יש לי בסיס במה שאני אומר לך.

--- סוף ציטוט ---
בעיקרון אתה צודק.
אמנם העליתי את הקישור לבת ימי, אבל אני חושב שיש עוד חברים כאן (במצב רוחני יותר טוב מבת ימי) שיוכלו להפיק תועלת מהסרט.

אלמ:

--- ציטוט של: בת ימי על יוני 07, 2010, 21:20:41 ---אני פשוט לא מאמין לזה.לא,לא,לא,לא.אתה בעצמך אמרתה שאלוהים הוא רחמן ושופט על פי מידת הרחמים ולכן הוא לא יעביר את הפאצינינטים שלו שבעת מדורי גיהנום במהלך המשפט.

--- סוף ציטוט ---
אתה יכול לא להאמין זאת לא בעיה שלי.
מה שכן שום דבר מדבריי לא סותר את זה א. אני טענתי שה' מנהיג את עולמו במידת הרחמים ואין זה סותר שאם ה' היה נותן לך בעולם הזה בדיוק מה שמגיע לך כבר מזמן לא הייתה פה, וכן אם אתה חוזר בתשובה העבר המעוות שלך ממורק לחלוטין ואף יכול להפוך עבירות לזכויות.

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: m4a1 על יוני 07, 2010, 08:05:10 ---נץ,

אני לא בטוח שהבנתי את המשל, אבל אגיב בכל זאת.

כן טוב ורע זה עניין יחסי ומשתנה בהתאם לחברה שבה אנו חיים. מסכים לחלוטין.

--- סוף ציטוט ---
הנמשל הוא שהיהדות מתעסקת באמת ושקר ולא בטוב ורע, זה יסוד ההבדל.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה