השאלה שלך לא הגיונית כי אתה מנסה להשוות בין פעולה נועדה לקיומה של בית לאומי לעם היהודי לצורך הישרדותו לבין פעולה שמטרתה הרחבת שטח ישראל.
הראשון לגיטימי השני לא.
ואתה מתעלם מהעובדה שאותם ערבים מלוד, מיפו וכן הלאה, שכרגע נמצאים באותן ערים הם אזרחים לכל דבר ועניין.
ככה שזה לא רלוונטי.
ההסדר קבע נועד לכפות על אותם פעולות, באופן צודק, ונותן את האופציה לאותם מגורשים לחזור לאדמת פלסטין, אין שום סיבה שישראל תבצע מהלך להחזרת אותם מגורשים לארץ ישראל.
אני מבין שקשה לך לענות על השאלה הזו מבחינה מוסרית, כי זו שאלה לא פשוטה בכלל. אני רק אתייחס לחלק הראשון של מה שכתבת, כי פה בדיוק יש את
חוסר ההסכמה בינך לין שאר חברי הפורום.
כתבת ש"פעולה נועדה לקיומה של בית לאומי לעם היהודי" - הכוונה שלך הייתה אני מניח לכיבושים שעשינו ב 1948. הפערים בינינו הם שאני ושאר
חברי הפורום סוברים שהפעולה הזו שאתה מדבר עליה אינה מספקת לקיומו של בית לאומי לעם היהודי. עובדה שחיים אומר בכל סרטון שהוא מוציא,
שחזרה לגבולות 67 פירושו חזרה לגבולות אושוויץ. אז מה שאתה אומר שנועד לקיים בית לאומי ליהודים זו רק דעתך. אני סובר שבית לאומי ליהודים
פירושו שלטון כל מדינת ישראל - מהים ועד הירדן וללא ערבים (פינוי מרצון) והכיבושים שנעשו ב 48 לא מספיקים כדי לקיים בית לאומי, ולכן טוב שיצטרפו אליהם
הכיבושים של 67 שרק חיזקו את הבית הלאומי שלנו כאן.
וואלה? מצריים מכירה במדינת ישראל, גם ירדן, גם טורקיה. ערב הסעודית אפילו מכירה בנו, ואף ניסחה עבורנו תהליך שלום עם הפלסטינים, מה שנקרא "היוזמה הסעודית". בכך היא מכירה בקיומה של מדינת ישראל.
כנ''ל עוד מדינות.
מדינות כמו איראן, סלח לי על הביטוי, יכולות ללכת לחפש מי ינענע אותן.
וזה לא רלוונטי.
אני מחלק את התשובה שלי לשתיים :
1. אם אני לא טועה רוב העולם המוסלמי לא נמצא איתנו בקשרים דיפלומטיים ולא מכיר בקיומה של מדינת ישראל, לא רק איראן כמו שרשמת. גם
סודן, אינדונזיה, עיראק וכו' וכו' וכו'. לא רק שהם לא מכירים בנו, אלא רוצים להשמיד אותנו ומשתתפים בכך באופן פעיל - תזכורת לגבי שיירת הנשק
שהופצצה לפני כשנה בסודן.
2. לגבי שאר המדינות אני בטוח ש"ההכרה" שלהן במדינת ישראל היא רק בגלל אינטרס מדיני . אני לא מאמין שהם באמת רוצים אותנו כאן.
אני בטוח שאם הייתה שואל בחשאי כל אחד מהמנהיגים של המדינות האלו אם הם היו מעדיפים שלא נהיה פה הם היו אומרים לך בשמחה.
אני בטוח שאם תעשה סקר אצל האזרחים ברחבי המדינות האלו תגלה שרובם רוצים להשמיד אותנו. אז איזו מין הכרה זו ?
"היוזמה הסעודית" שהזכרת זו יוזמה אנטישמית שבאה לעשות סוף למדינת ישראל לדעתי.
חוץ מזה תראה את הסכם השלום שיש לנו עם מצרים וירדן, זה הסכם שלום ? זו הכרה אמתית ? בצורה כזו אתה רוצה שיכירו בנו ?
מתי מובארק ביקר בארץ ? מתי עבר שבוע בלי שעבדאלה מלך ירדן לכלך עלינו בפני כל העולם ? מתי נבחרת מצרים הייתה פה במשחק ידידות ?
ליברמן מהימין המזויף אמר פעם דבר נכון : מצרים מחכה לשעת כושר וברגע שהיא תראה ישראל חלשה היא תפגע בנו בלי להסס. אני מסכים
איתו ב 100 אחוז תראה מה קרה ביום כיפור שנת 73. אם נהיה חלשים הם לא יהססו לעשות את זה שוב.
1. בנוגע לשניהם, הם נגד הציונות, כל אחד בדעתו, אבל לחלקם אין בעיה לחיות פה.
2. את מי הם מעניינים?
3. כיוון שלנו יש כאן זכות היסטורית וכיוון שאנו כבר כאן, ויש מדינה, מהותה מוכרת בעולם(רוב העולם) אין סיבה להתייחס לטענות שלהם ברצינות.
1. הם חיים פה, אבל חלקם לא מכירים במשטר (או מכירים בו רק שנח להם). השמאלנים הממש קיצונים כבר מזמן לא פה
כי זה לא מתאפשר להם מבחינה מוסרית לחיות במדינה "גנובה". ולכן שמעתי שיש יהודים שגרים בחו"ל עד שלא יתוקן האבל שנעשה לפלסטינים.
אם יש שמאלן קיצוני כזה שחי פה אז או שהוא חי בקונפליקט מאד חזק ל"אני מאמין שלו". או שהוא סתם מרמה את עצמו ואין לו בעיה אמתית לחיות פה.
יש נטורי קרתא קיצונים שלא מוכנים לקבל קצבאות מהביטוח הלאומי ולא מוכנים להתפנות אפילו באמבולנס (מקרים ממש קיצונים), רק כי הם לא מכירים
בגופי הממסד.
2. אין להם השפעה ממשית על החיים שלנו. אבל זה תמיד נחמד לשמוע דעות של אחרים ואם יש אפשרות צריך ללמוד איך לענות להם. אני אשמח להתעמת
עם אחד כזה.
3. זה הקטע הכי מצחיק במה שכתבת, כי אתה מדבר על זכויות היסטוריות. אם כבר יש לנו זכות היסטורית על איזה שהוא מקום, אז זה על המקומות שנמצאים
ביהודה ושומרון, ולא על ת"א חיפה. יש ממצאים ארכאולוגים רבים שתומכים בעובדות שעם ישראל התיישב ביהודה ושומרון עוד הרבה לפני שהגיע מוחמד לעולם.
אז עדיף שלא תדבר על זכויות היסטוריות, כי זה פועל לרעתך.