למייקל - נראה לי שאתה עושה קצת סלט, ובכן השורשים של הראפ הם אכן שחורים במאה אחוז, מכירים היום בטקסים שבטיים אפריקאים שבהם זקן השבט היה מעביר לשאר השבט סיפור באמצעות דקלום על רקע מקצב תופים, אתה יכול למצוא מוטיבים נוספים לראפ גם בבלוד של הדלתא מיסיסיפי בשנות ה 20 וגם ברגאיי שורשי בג'מייקה של שנות ה 50, לא נכנס כאן להיסטוריה מורחבת של הראפ אני רק אתן לך דוגמא נוספת, המוטיב הזה שכל כך נפוץ בראפ של היום - "אני המלך, אני יכול לעשות הכל, יש לי עשרות בחורות ואני יכול להחזיק מעמד שעות" וכל זה הגיע אל הראפ מהבלוז השורשי! אתה יודע איך בעלי אחוזות לבנים בדרום ארה"ב התייחסו לעבדים שלהם - כאל ילדים, boy, come here הם שללו מהם את הגבריות שלהם, עם שחרור העבדים הייתה נטייה של השחורים להחזיר לעצמם את הגבריות וזאת גם באמצעות שירי בלוז כמו hoochy coochy man וכו', המוטיב הזה התגלגל לראפ של היום.
בכל אופן נראה לי שאתה מתכוון בכתיבה שלך לסגנון שנפוץ היום בעולם שהוא שילוב בין ראפ למוזיקה היספנית לטינית ועוד כל מיני ז'אנרים. אל תטעה. המקורות של הראפ הם שחורים לגמרי, ההיתוך שלו עם סגנונות אחרים בשנים האחרונות זה עניין אחר.
עכשיו לחיים, אני מכין תשובה לסרטונים שלך אליי (לוקח זמן להגיב על סרטון בן שעה ועכשיו תקופת בחינות אז תסלח לי בבקשה) אבל חלק מהתגובה שלי לסרטון תיהיה רלוונטית פה:
רוב המוזיקה האמריקאית במאה שנה האחרונות מבוססת על מוסיקה שחורה. כל הבלוז, הג'אז, הגוספל שהשפיע המון על הפופ של היום, ה Fאנק, הרגאיי, אפילו המוסיקה הכי לבנה-הילבילית כמו קאנטרי ובלוגראס התערבבה כבר עם עם בלוז וגוספל. וכן חיים הרוק שנות ה 60 שאתה כל כך אוהב מושתת על בלוז שחור, או שתכף תספר לי שגם בלוז היא מוסיקה יהודית מזרח אירופאית

? מה עם הג'אז, גם זה המצאה יהודית? מה עם הפאנק? ג'יימס בראון היה יהודי? אולי גם מיילס דיוויס? אולי פשוט נגייר כל מוסיקאי ששוה משהו ונגמור עניין?
אתה צדקת בסרטונים שלך כש"האשמת" אותי שאני יודע על מוסיקה אמריקאית יותר מהישראלי הממוצע. מודה ומתוודה, אבל על זה שמוסיקה שחורה באה ממוסיקה חסידית מזרח אירופאית לא שמעתי מעולם, אני מכיר הרבה מוסיקה חסידית ומעולם לא ראיתי את הקשר. בקיצור חיים, תן קצת קרדיט, התרומה של השחורים לתרבות האמריקאית היא עצומה, אני מסכים אתך שיהודים השפיעו המון בכל תחום, לא חולק אתך על זה, אבל ממך זה נשמע כאילו כל דבר טוב שקרה בארה"ב קרה בגלל יהודים ולשחורים אין שום דבר חיובי להציע לעולם, וזו גזענות.
ואתה עוד אומר שאתה לא שונא שחורים אלא רק את אלה שהם אנטישמים... באמת?! ומה לגבי שחור שהוא פרו ישראלי אבל צועק בכל הזדמנות "
ברסיליה!!!!" ושומע מוזיקת ראפ, אותו אתה לא שונא? מתי תבין שההערות שלך פוגעות בכל השחורים ולא רק באלה ששונאים את ישראל, ורק מעמיקים את השנאה? כשאתה צוחק על הדרך בה השחור הממוצע מתלבש או מדבר אתה פוגע גם באלה שאוהבים את ישראל, כשבכל פעם שאתה רואה שחור במשרה בחירה אתה מניח אוטומטית שהוא התקבל לשם בגלל העדפה מתקנת כי אתה לא מסוגל להאמין שיש שחורים שיש להם כשרון, אתה פוגע לא רק באלה שהם אנטישמים.
כאילו, אתה הרי רוצה ששחורים יהו פרו ישראלים, אז מה נראה לך, שאדם שחור שיראה את הקליפים שלך ביוטיוב יגיד לעצמו "ואללה צודק החיים בן פסח הזה, אני באמת שייך לתרבות הכי מפגרת בעולם, כנראה שאני באמת הולך ומתנהג ומדבר כמו קוף מהג'ונגל, כנראה באמת אני לא יכול יכול להגיע לכלום בחיים בלי העדפה מתקנת, באמת כדאי לי לתמוך בישראל ובימין האמיתי - ארגון שהיושב ראש שלו טוען שאני שייך לגזע של מפגרים ושהמקום הטבעי בשבילי הוא אפריקה, שטוען שהתרבות שלי היא זבל, ואללה החיים בן פסח הזה הוא על הכיף כיפאק וממחר אני מצטרף לארגון הימין האמיתי כי רק הם אומרים את האמת!!!"
באמת חיים, דיברנו על כבוד עצמי, שחור שיש לו טיפת כבוד עצמי יהיה חייב להתנגד לארגון הזה. ואני אגיד שוב - זה לא מעניין אותי כמה שחורים תמכו בג'סי ג'קסון, זו בעיה שלהם לא שלי, זה לא מעניין אותי כמה גזענות כלפי יהודים יש בקרב השחורים, זה לא אומר שגם אני צריך להיות גזען כלפי שחורים. אני לא מוכן להיות גזען תחת שום תנאי.