דווקא השכונה הארלם התפתחה מאד בשנים האחרונות, אני ישנתי בהוסטל זול במזרח הארלם במשך שבועיים בקיץ האחרון והרגשתי חופשי לגמרי להסתובב לבד ברחובות בלילה ולא קרה לי כלום. השכונה הזו משתפרת כל שנה. וגם בארה"ב אתה יכול לראות שחורים בתפקידי מפתח.
אפליה מתקנת היא לא גזענות. היא לא ננקטת רק כלפי שחורים אלא גם כלפי נשים ושאר אוכלוסיות שהממשל רוצה לחזק. הציעו לעשות אותו דבר גם לגבי המזרחים בארץ. יש בשיטה הזו יתרונות שבאמת אפשר להכריח אנשים לקבל עובדים מאוכלוסיות מוחלשות, אבל יש גם המון חסרונות. אני אישית מתנגד לשיטה הזו וחושב שהיא גורמת יותר נזק מתועלת, אבל זו ממש לא גזענות, וחיים אתה אמנם גר בניו יורק סיטי שזה באמת מקום עם ריכוז מאד גבוה של שחורים והיספנים, אבל תנסה ללכת למדינות כמו אלבמה ולשאול בעל עסק אם הוא היה מקבל עובד שחור. יש סיכוי לא רע שהוא יגיד לך לא. תשאל אותו למה, והוא יענה "כי אני לא אוהב כושים". אז מה הפתרון שלך לזה חיים? איך אפשר לוודא ששחורים לא מופלים לרעה אם לא על ידי אפליה מתקנת? או שלא אכפת לך שהם מופלים לרעה? ואמרתי כבר שאני יודע שהרבה שחורים שונאים יהודים אם זה בגלל קנאה או מסיבות אחרות. זו לא סיבה שגם אנחנו ניהיה גזענים. וזו עובדה מעניינת שיש חפיפה עצומה בארה"ב בין אנשים ששונאים שחורים, היספנים והומוסקסואלים לבין אנשים ששונאים יהודים. כמעט אחד לאחד. היחידים ששונאים שחורים היספנים והומואים אבל לא שונאים יהודים הם חברי הימין האמיתי, בדיוק כמו שאמרתי, והייתי שמח אם תוכל להסביר לי חיים מה ההבדל בינך לבין הקו קלוקס קלאן חוץ מהעניין היהודי, עד עכשיו אני מוצא את ההשקפות שלכם דומות מאד.
המונח הזה "כבוד עצמי/ לאומי" פשוט לא מדבר אלי, מצטער. זה מונח ששייך לערסים, למשפחות פשע ולנאצים ("חוק הדם הגרמני והכבוד הגרמני"). אני לא רודף כבוד ולא מבקש כבוד מאף אחד, זה לא מעניין אותי. אבל בשביל הדיון יש מצב שאני לא מבין את משמעות המונח עד הסוף, אז אשמח אם תעזור לי:
- הכבוד שאתה מדבר עליו, זה כמו שמישהו מתחיל עם החברה של יענקל'ה אז הוא בעצם פוגע ליענקל'ה בכבוד ויענקל'ה צריך עכשיו לקחת סכין ולדקור אותו, כי אחרת החבר'ה בשכונה עוד עלולים לחשוב חו"ח שיענקל'ה הוא בחור בלי כבוד עצמי. נו, בשביל כבוד צריך לעבוד. ברוך השם. זה הכבוד שאתה מדבר עליו? כבוד כזה של מאפיונרים? אני שואל ברצינות כדי להבין. אני לא מוכן לחיות במדינה שמתנהגת כמו הערס השכונתי, כזה שהכבוד שלו יותר חשוב מכל דבר אחר.
- אתה טוען שאני לא מבין את השחורים משום שיש להם כבוד עצמי ולי אין. לך חיים יש כבוד עצמי ולכן אתה כן מבין אותם. הסיבה שהשחורים מזלזלים ובזים לי היא שאין לי כבוד עצמי. אז למה אתה שונא את השחורים, שהרי יש להם כבוד עצמי?! אני לא מבין:
"והשחורים, כמו כל הרשעים, תמיד שונאים חלשים ופחדנים. "
חיים גם אתה שונא חלשים ופחדנים, האם אתה רשע?
"ואתה לא יכול לרכוש כבוד מאחרים אם אתה לא מכבד את עצמך ואת עמך. "
אז הנה השחורים מכבדים את עצמם ואת עמם, ובכל זאת אתה אינך רוחש להם כבוד. למה? גם הערבים מכבדים את עצמם ואת עמם. האם יש בך כבוד כלפיהם? האם אתה מעריך את הערבים בזכות זה שהם נלחמים בנו ללא כל סנטימנטים והם לא מוותרים, בגלל הכבוד הלאומי שלהם, אז חיים למעשה הערבים מתנהגים בדיוק כמו שאתה רוצה שאנחנו נתנהג, אז מה בדיוק הטענות שלך כלפיהם?
-"אם השחורים היו שונאים רק את אלה שהפכו אותם לעבדים, הייתי מבין אותם." חיים אתה שונא את הגרמנים ולא רק את אלה שהרגו יהודים. אתה שונא את האומה הגרמנית. גם אצל השחורים מדובר בטראומה שלא קל למחוק, השורש של ההמצאות שלהם בארה"ב הוא שהם נחשבו פעם לתתי אדם. מה דעתך על זה אגב? האם האמריקאים של אז פשעו כשחטפו שחורים מאפריקה והפכו אותם לעבדים? האם לדעתך מגיע לשחורים פיצוי כלשהו?
לא ענית לי על השאלה למה שאדם אנטישמי יתחתן עם אשה יהודיה ויוליד איתה שני ילדים. נתחיל מזה שאתה לא יכול להתווכח עם העובדה שג'קסון היה מוזיקאי ובדרן מצוין, לא יעזור לך כאן בית דין צבאי רבני ואזרחי, אם אתה חושב שלא זה רק משום שאתה לא יודע להפריד את האיש מהמוזיקה. דרך אגב להבדיל גם וגנר היה מלחין גדול, אתה יכול להתכחש עד מחר אבל זו המציאות, אין קשר בין האדם למוזיקה שהוא מייצר נתחיל מזה, אתה בכלל אוהב או מעריך איזשהו מוזיקאי שהוא לא יהודי? זה שהוא היה פריק ומטורף אני יודע, גם אם אתה היית גדל עם אבא שמכה אותך ומכניס לך לראש שאתה מכוער יכול להיות שהיית יוצא דפוק, כמעט כל המוזיקאים הגדולים הם מעורערים בנפשם באיזשהו אופן וכמעט אף פעם הם לא מתים מוות טבעי, בדרך כלל מנת יתר או התאבדות או אנורקסיה כלשהי. זו תופעת לוואי של הצלחה מסוג כזה. ועוד לא הבאת הוכחה שהסיפור עם ג'ורדי צ'נדלר אמיתי ולא פיקציה שנועדה לסחוט כסף.