יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
מדוע בחורי ישיבה לא מתגייסים לצבא!?
eran:
אני יגיד לך למה בחורי ישיבה לא מתגייסים:
1. כיוון שהמצב הרוחני נמצא ממש בקנטים בצבא הישראלי, ואחד מכל 4 שנכנסים דתיים לצבא עוזבים את הדת כליל בסוף שירותם, ומתוך 3 חברים שלי מהישיבה (ישיבה חרדית) שהתגייסו לצבא (2 לנח"ל "החרדי", ואחד לגבעתי), כולם עזבו את הדת!
2. כמו שאמר הרב שפירא לחבר שלי שבא לקבל את ברכתו לפני הגיוס "ותורה מה תהא עליה", בדור הזה של "ויראי חטא ימאסו", צריך תופסי תורה. ולחבר אחר שלי שבא להתייעץ עמו אם בכלל להתגייס לצבא, הוא אמר לא שלא יתגייס, ויכנס לישיבה חרדית. דרך אגב הרב בינימין כהנא זצ"ל למד אצלו במרכז הרב. עוד שתיים מחברים של חבר שלי הלכו לרב מרדכי אליהו שליט"א (שידוע שהרב כהנא היה מחזיק ממנו, וספריו של הרב כהנא מעוטרים בהסכמתו של הרב אליהו), ושאלו אותו "ישיבה או צבא"- הוא ענה להם ישיבה!
3. לבסוף אצטט את דברי הרב כהנא הי"ד מסיפרו "כהן ונביא" , כרך שני עמ' 110: " לו הייתי רה"מ, הייתי עומד על כך שרק מי שלומד תורה כל הזמן, בלי שום מקצוע או תחביב אחר, יהיה פטור מגיוס. כל האחרים יגויסו ליחידות מיוחדות בצבא, עם די זמן לעסוק בתורה כל יום".
גם אני "בחור ישיבה", אם הרב כהנא היה רה"מ, והצבא היה ע"פ ההלכה (וממש לא במצב הפרוץ שהוא נמצא היום), והיה לי שם די זמן לעסוק בתורה הייתי מתייצב ראשון לגיוס. אבל עד שלו יתקיימו תנאי הרב- לא שייך בכלל לדבר על גיוס!
"דווקא כך" אתה צריך להיזהר בלשונך לפני שאתה מדבר על הציבור החרדי המונהג ע"י גדולי הדור, שלי אין כל ספק שאם הרב היה שומע אותך מדבר על ציבור קדוש בישראל היה משתיק אותך מיד!
eran:
"דווקא כך" כתב " החרדים בהתנהגותם גורמים לאחיהם היהודים לחטוא בשנאת חינם".
תשמע, החילונים לא מבינים בכלל את הערך של לימוד תורה, כשהרב כהנא היה יוצא נגד השמאלנים חוצץ והם היה קוראים לו נאצי, גזען (ח"ו), הייתי מאשים את הרב שהוא מחטיא אותם בשנאת חינם - הרב היה תמיד אומר : "הם קשר של רשעים , וקשר של רשעים אינו מן המניין", מה איכפת לי אם אותו חילוני (מחלל שבת. אוכל נבלות וטריפות) חושב עליי דברים רעים, הרי הוא לא מבין בכלל את הערך של לימוד התורה, בדיוק כמו שאותם שמאלנים לא הבינו את דברי הערך שיהיה לרב כהנא הי"ד לומר.
דוקא_כך:
--- ציטוט ---כיוון שהמצב הרוחני נמצא ממש בקנטים בצבא הישראלי
--- סוף ציטוט ---
בשביל זה יש ישיבות הסדר, בהן משרתים רבבות של בחורים צעירים מהתנחלויות. עזוב אותך, אין תירוצים לא לשרת בצבא. כמובן שאם נותנים לך פקודה לא חוקית כגון גירוש יהודים---ברור שאתה לא מציית. כל המהות של ישיבת הסדר זה שהסמכות העליונה בה אתה כמתגייס אמוני מכיר היא התורה, ומתחתיה הפיקוד הצה"לי, שבישיבות הסדר מורכב ברובו מקצינים חובשי כיפה (לפחות סממן חיצוני...).
eran:
דווקא כך כתב:"בשביל זה יש ישיבות הסדר, בהן משרתים רבבות של בחורים צעירים מהתנחלויות".
ואני יודע כמה גדולי תורה יצאו מהם. ;)
דווקא כך כתב: "עזוב אותך, אין תירוצים לא לשרת בצבא".
נכון לא צריך תירוצים יש את גדולי ישראל, וכמו שהזכרתי בינהם הרב שפירא והרב מרדכי אליהו שאמרו במפורש לחברים שלי לא להגייס ולהישאר בישיבה. וזהו דעת תורה!
בן כמה אתה "דווקא כך"?
עז77:
--- ציטוט של: eran על נובמבר 15, 2006, 12:51:44 ---אני יגיד לך למה בחורי ישיבה לא מתגייסים:
1. כיוון שהמצב הרוחני נמצא ממש בקנטים בצבא הישראלי, ואחד מכל 4 שנכנסים דתיים לצבא עוזבים את הדת כליל בסוף שירותם, ומתוך 3 חברים שלי מהישיבה (ישיבה חרדית) שהתגייסו לצבא (2 לנח"ל "החרדי", ואחד לגבעתי), כולם עזבו את הדת!
2. כמו שאמר הרב שפירא לחבר שלי שבא לקבל את ברכתו לפני הגיוס "ותורה מה תהא עליה", בדור הזה של "ויראי חטא ימאסו", צריך תופסי תורה. ולחבר אחר שלי שבא להתייעץ עמו אם בכלל להתגייס לצבא, הוא אמר לא שלא יתגייס, ויכנס לישיבה חרדית. דרך אגב הרב בינימין כהנא זצ"ל למד אצלו במרכז הרב. עוד שתיים מחברים של חבר שלי הלכו לרב מרדכי אליהו שליט"א (שידוע שהרב כהנא היה מחזיק ממנו, וספריו של הרב כהנא מעוטרים בהסכמתו של הרב אליהו), ושאלו אותו "ישיבה או צבא"- הוא ענה להם ישיבה!
3. לבסוף אצטט את דברי הרב כהנא הי"ד מסיפרו "כהן ונביא" , כרך שני עמ' 110: " לו הייתי רה"מ, הייתי עומד על כך שרק מי שלומד תורה כל הזמן, בלי שום מקצוע או תחביב אחר, יהיה פטור מגיוס. כל האחרים יגויסו ליחידות מיוחדות בצבא, עם די זמן לעסוק בתורה כל יום".
גם אני "בחור ישיבה", אם הרב כהנא היה רה"מ, והצבא היה ע"פ ההלכה (וממש לא במצב הפרוץ שהוא נמצא היום), והיה לי שם די זמן לעסוק בתורה הייתי מתייצב ראשון לגיוס. אבל עד שלו יתקיימו תנאי הרב- לא שייך בכלל לדבר על גיוס!
"דווקא כך" אתה צריך להיזהר בלשונך לפני שאתה מדבר על הציבור החרדי המונהג ע"י גדולי הדור, שלי אין כל ספק שאם הרב היה שומע אותך מדבר על ציבור קדוש בישראל היה משתיק אותך מיד!
--- סוף ציטוט ---
אני חושב שהדיון הזה קצת יצא משליטה,
ברור וחשוב שלעם ישראל יהיו תלמידים חכמים - אך מי יגן על התורה אם כולם ילכו ללמוד,
הרב כהנא שירת בצבא, ברוך מרזל שירת בצבא ונפצע גם - אני חושב שאי אפשר באמת להעריך,
את לימוד התורה אם לא נלחמת על הזכות ללמוד אותה - ותסכים איתי שיש מקרים רבים של חברל'הך,
ואני ראיתי את זה עצמי, שמשתמטים מהגיוס, נוסעים לאיזה ישיבה בברוקלין וננסח את זה בעדינות, לא מרביצים תורה כל היום וכל הלילה,
הם לומדים כמה שיעורים, לפעמים יש להם בישיבה איזה משחק מחשב או אינטרנט - ובזמן שחבריהם נלחמים על קיומה של ארץ הקודש וירושלים,
הם לומדים שיעורי תורה פה ושם ובשאר הזמן די נהנים מהחיים, מבלי להתאמץ לצורך פרנסה או מחייה...
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה