יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

חסיד אומות עולם ושאר צטוטים דומים

<< < (3/5) > >>

נאור:
קודם כל ערכתי את התגובה למעלה .

אם הוא לא מאמין שהתורה היא מרכז העולם , מדוע הוא מביא לי ציטוטים מהתורה [בלי קמח אין תורה וגו'] , בתת-מודע של כל יהודי יש לב טהור - אפילו לאנשי שינוי .
אנשים שמעולם לא ניסו ללמוד תורה לשמה לא יכולים לבוא ולהגיד לי שאין אמת במה שאני אומר , כיוון שאני טעמתי את שתי העולמות ואני בחרתי בחיים [הטובים] ...
בן-אדם שיבוא נטו ללמוד תורה או רק לנסות לבנות אמונה ולהכיר בעובדות שיש ה' יתברך לא יאמין איך תוך זמן מועט הכל יסתדר לו ... הצרה שאם כבר אנשים באים זה
בשביל להתקיל ולהכשיל ... הקדוש ברוך הוא בכבודו ובעצמו אומר - פתח לי פתח כסיכה ואפתח לך פתחו של עולם - אם תרחיב ליבך ותרצה לשמוע את האמת אני כבר ידאג לך
המ רבו מעשיך ה' .

ואם שינוי לא מאמין שהתורה היא תכלית העולם , מה אכפת לי ? כל עוד אני מאמין באמונה שלמה כל השאר לא חשוב לי

הַיְּמָנִי הָאֲמִתִּי:
אתה לא מבין...
זה כמו שיגידו לך:"איך אתה יכול להיות קומוניסטי,ולקבל משכורת שונה מאחרים?"
אתה מבין?
זה כמו שכל השמאלנים מעיזים לאמר:"איש איש באמונתו יחיה"...

נאור:
ולא מגיע לי לקבל כסף בלי לעשות כלום , המינימום שמגיע לי מהמדינה זה ביטוח לאומי . אני לומד כל היום וקבל 200 ש"ח בחודש מהמדינה שזה בסדר .
למה השמאלנים והמתייונים מתערעמים על זה ? תקשיב טוב , כי בן-אדם שהוא מאמין באמונה שלמה , אפילו עם 1,000 ש"ח בחודש וגם מפחות יחיה בעושא ובאושר
וישמח עם מה שיש . התורה זה ענווה , זה הסתפקות במועט , אני מכיר אנשים שאין להם רבע ממה שיש לי ולך בלי עין רעה בין פורת יוסף וחיים באושר כ"כ גדול שגם שרי
אריסון וגם אברמוביץ' לא מגיעים אליו . זה מה שמפריע למתייונים , איך ייתכן שאחרי הכל הם שמחים ?

התורה זה הפשטות , זה כל היופי שבה . הקב"ה לא מחנך אותנו להיות רודפי בצע , אלא להתספק במועט - תאמין לי אם בן-אדם ינסה רק להבין את התורה שקיבלנו במתנה
ויראה את החכמה האדירה שקיימת בה ומצד שני את הפשטות שלה לא יוכל שלא להתאהב . הקב"ה רוצהשנלמד ממנו , להיות אנשים טובים , תמימים , ענווים , צנועים וכו'
לא סתם כתוב שהקב"ה "ה' מלך גאות לבש!!!" - מה ז"א ? הקב"ה לובש גאווה ? האיך ייתכן ?

אההה , אנחנו לא רואים את זה . הקב"ה לבוש בתפארת הגדולה ביותר שקיימת , אבל אנחנו לא רואים את זה ... בורא עולם הנשגב הוא הכי גדול ובעל כל היכולות מתנהג בצניעות הכי גדולה שיש ... ישתבך שמו לעד - טעמו וראו כי טוב ה'

אין אחד שטעם בס אמיתי ולא התמכר לטעם
ומדבר איתך אחד פה שטעם משתי העוגות , גם החילונית וגם הדתית

אחת הוא הקיא ,
אחת גרמה לו להרגיש כאילו הוא בגן העדן

תורת ה' תמימה משיבת נפש

כח_יהודי:

--- ציטוט של: הַיְּמָנִי הָאֲמִתִּי על נובמבר 22, 2007, 00:58:24 ---אחי,יש לי שני לי דוד שהוא גם "דוס" והוא עובד והכול,וגם לומד תורה...
וד"א,איך תסביר לאדם לא מאמין שהתורה היא מרכז העולם?
איך תגיד לו שמגיע לו לקבל כסף בלי לעשות כלום?

--- סוף ציטוט ---
לא מגיע לאף אחד לקבל כסף בלי לעבוד, הרמב"ם מתבטא בחריפות נגד זה בהילכות תלמוד תורה-
"כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים: כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם, ועוד ציוו ואמרו: אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן, ועוד ציוו ואמרו: אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות, וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון, וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות".
בנוסף לזאת זה הגמרא מלאה מקומו שבהן כתוב שאין להשתמש בתורה כקרדום לחפור.= אין לקבל כסף על לימוד תורה!
בנוסף כתבו הרמב"ם והברטנורה:
וכל הלומד תורה כדי להתפרנס הרי עושה את התורה כקרדום לחפור בו, ומועל בקדושתה, ונוטל חייו מן העולם (אבות ד, ה, פירוש הרמב"ם והברטנורא)

כהנא צדק:

--- ציטוט של: הַיְּמָנִי הָאֲמִתִּי על נובמבר 22, 2007, 00:51:33 ---אחד ההאשמות העיקריות של שינוי הייתה:"יש משפט שאומר אם אין קמח אין תורה אז למה הדוסים לא עובדים?"
איך תסביר את זה?

--- סוף ציטוט ---

איפה רשום שצריך לעבוד?
רשום שאם אין קמח אין תורה, ויש להם תורה זה אומר שיש להם קמח, כי הרי המטרה על פי הפסוק היא קמח ולא לעבוד ואת הקמח כמו שאמרתי יש

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה