יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
חסיד אומות עולם ושאר צטוטים דומים
כהנא צדק:
--- ציטוט של: נאור על נובמבר 21, 2007, 20:29:39 ---"בנפול אוייבך אל תשמח" , היום למדנו על זה . המשפט מדבר על כך שיש יהודי שנכשל במצווה או בעבירה , וקיבל על זה עונש - אז התורה אומרת בנפול אוייבך אל תשמח .
--- סוף ציטוט ---
זה אומר שאם יש עוכר ישראל שפשע נגד ישראל והוא נפל אין לשמוח?
למשל מישהו כמו אחאב נופל, לא צריך לשמוח?
או ראש פחי זבל שנתן שטח אדמה נפל, לא צריך לשמוח?
נאור:
טעיתי בהסר ושאלת שאלה לגיטימית ... ההסבר המתוקן :
אם יהודי כשר נכשל בקיום מצווה , בקיום של דין וכו' , התורה אומרת שאל תשמח כשהוא נכשל . ההפך הוא הנכון ...
אך כאשר אוייבך [ואנחנו יודעים מי הוא אוייבנו] [לא היה רשע כאחאב שבחטאותיו החטיא את כל ישראל] הגוי והמתיוון נפל תעשה מזה מטעמים
ותודה לבורא עולם שגמלך כל-טוב.
הַיְּמָנִי הָאֲמִתִּי:
אחד ההאשמות העיקריות של שינוי הייתה:"יש משפט שאומר אם אין קמח אין תורה אז למה הדוסים לא עובדים?"
איך תסביר את זה?
נאור:
אתה יודע , אם אן תורה אין עולם . העולם כולו עומד על לימוד התורה היומי של היהודים - רק למען הסר ספק .
כל בן-אדם שלומד תורה כל היום מבחינתי הוא מבורך , לא סתם התורה עצמה מעידה שתלמידי חכמים מרבים שלום בעולם שנאמר וכל בנייך לימודי השם ורב שלום בניך וגו'
אבל בכל מקרה היכן שאני מתלמד , 100% מהתלמידים שהם חוזרים בתשובה הם בעלי עבודות ואפילו אנשים עם כל הסט [שחור,פיאות וכו'...] .
הרב שאני לומד אצלו ה' ישמור אותו , הוא רב צדיק ביותר - הוא נגד כל המסחרה שנהייתה מהדת , הוא נגד החזרה בתשובה שמפחידים אנשים , הוא בעד חזרה בצורה יפה ,
בלי לחץ - הוא אומר שרק עם מאמץ ועבודה קשה התורה היא באמת תורה לשמה - רב גדול שהלוואי וכל הרבנים יהיו כמותו . אתה צריך לפגוש את הרב הזה לכמה שיעורים ,
אחרי שתפגוש אותו אפילו אתה תאהב
הַיְּמָנִי הָאֲמִתִּי:
אחי,יש לי שני לי דוד שהוא גם "דוס" והוא עובד והכול,וגם לומד תורה...
וד"א,איך תסביר לאדם לא מאמין שהתורה היא מרכז העולם?
איך תגיד לו שמגיע לו לקבל כסף בלי לעשות כלום?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה