יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
חסיד אומות עולם ושאר צטוטים דומים
כהנא צדק:
ידוע הרי שבתוך מכוני ההסטה הנקראים "בתי ספר" בחסות משרד החינוך הלימוד הוא חילוני, ללא שום רוח לאומית כלשהיא
מציגים לנו "חסיד אומות עולם" כאדם, גוי שהציל יהודים בשואה מפני האויב הגרמני הנאצי ימך שימו וזיכרו, דבר מבורך אבל למה לשקר?
חסיד אומות עולם זה גוי השומר 7 מצוות בני נוח
"איש איש באמונתו יחיה" - שקר! זו המצאה של המתיוונים!
"צדיק באמונתו יחיה " זה הפסוק האמיתי
כאשר השמאלנים אומרים לי את זה: "בִּנְפֹל אויביך (אוֹיִבְךָ), אַל-תִּשְׂמָח" (הרי ברור שאין להם מושג מה זה אומר)
אני אומר להם את זה: "וּבַאֲבֹד רְשָׁעִים רִנָּה" ;D
וזה לכל יפי הנפש שטוענים שאין צורך לנקום:
"יִשְׂמַח צַדִּיק, כִּי-חָזָה נָקָם; פְּעָמָיו יִרְחַץ, בְּדַם הָרָשָׁע."
מצודת דוד:
פעמיו ירחץ - בדרך הלוכו ירחץ רגליו בדם הרשע הנשפך בארץ
כי חזה - כאשר יראה נקמת ה'
ועל זה נאמר "אל נקמות ה'"
מי שיש לו עוד משפטים שהמתיוונים משנים אותם שיוסיף
הלכתי להיתפלל מנחה...
סבבתיק:
אני חושב כזכור ל ידרך ארץ קדמה לתורה...
אבל בהמשך כתוב אם אני זוכר נכון כי קראתי את זה פעם אחת לפני כמה זמן שדרך ארץ הרי מאיפה באה? מהתורה..
שלמה:
אני חושב שההסבר המפותח יותר ויתכן אחד מתוך רבים לזה היא שלא חלילה שדרך שארץ חשובה מהתורה אלה שאדם סם לב קודם כול לדרך ארץ האדם ולא לידע שלו.
ולכן קודם צריך לפנות לאדם בדרך ארץ (שכמו שצינתה אכן באה מהתורה) ואז ביתר דיברי תורה.
פּז:
--- ציטוט של: כהנא צדק על נובמבר 21, 2007, 16:18:15 ---מציגים לנו "חסיד אומות עולם" כאדם, גוי שהציל יהודים בשואה מפני האויב הגרמני הנאצי ימך שימו וזיכרו, דבר מבורך אבל למה לשקר?
חסיד אומות עולם זה גוי השומר 7 מצוות בני נוח
--- סוף ציטוט ---
אין צורך ליצור מכל דבר קונספירציה חילונית-בולשביקית-שמאלנית.
שאלו את המונח מההלכה, לתיאור גוי שהציל יהודי בשואה.
זה כמו שלתיאור איזה רשע אומרים שהוא עמלקי (שאול מהתורה), או שאומרים על אדם שונא ישראל "נאצי" (שאול ממלחה"ע ה-2), או על ממשלה מושחטת ופשיסטית "בולשביקית" (שאול מברה"מ הקומוניסטית).
נאור:
דרך ארץ קדמה לתורה , אבל תורה קדמה לדרך ארץ .
הפירוש הוא פשוט - ללא דרך ארץ לעולם לא תמצא תורה אמיתית , אבל ללא תורה אמיתית לעולם לא תמצא דרך ארץ .
"בנפול אוייבך אל תשמח" , היום למדנו על זה . המשפט מדבר על כך שיש יהודי שנכשל במצווה או בעבירה , וקיבל על זה עונש - אז התורה אומרת בנפול אוייבך אל תשמח .
אך כאשר אוייבך הגוי נפול תשמח ותעשה מטעמים ותודה לבורא עולם שגמלך כל טוב . [ הגענו לזה דרך ה'מגילה' , שהמן הרשע אחרי "הפסדו" למרדכי ראה את מרדכי שמח
ומשפיל את המן , והוא ברב חוצפתו [ד"א , אומרים שהמן ידע עולמות עליונים!] העיר למרדכי עם פסוק מהתורה [נ"ל] .]
ישתבח שמו לעד
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה