יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

חסיד אומות עולם ושאר צטוטים דומים

<< < (4/5) > >>

סבבתיק:
זה רק אנשים שאוהבי םאת התורה כל כך ומוכנים להתמסר לה גם תמורת להתקיים בסכום זעום של קצבת הבטחת הכנסה..
אבל תלך לבני ברק,תראה כמה עסקים יש שמה

הַיְּמָנִי הָאֲמִתִּי:

--- ציטוט של: כהנא צדק על נובמבר 22, 2007, 08:41:33 ---איפה רשום שצריך לעבוד?
רשום שאם אין קמח אין תורה, ויש להם תורה זה אומר שיש להם קמח, כי הרי המטרה על פי הפסוק היא קמח ולא לעבוד ואת הקמח כמו שאמרתי יש

--- סוף ציטוט ---
זה היה מכוער...
אני ממש מתבייש... :-[

--- ציטוט של: נאור על נובמבר 22, 2007, 01:11:01 ---ולא מגיע לי לקבל כסף בלי לעשות כלום , המינימום שמגיע לי מהמדינה זה ביטוח לאומי . אני לומד כל היום וקבל 200 ש"ח בחודש מהמדינה שזה בסדר .
למה השמאלנים והמתייונים מתערעמים על זה ? תקשיב טוב , כי בן-אדם שהוא מאמין באמונה שלמה , אפילו עם 1,000 ש"ח בחודש וגם מפחות יחיה בעושא ובאושר
וישמח עם מה שיש . התורה זה ענווה , זה הסתפקות במועט , אני מכיר אנשים שאין להם רבע ממה שיש לי ולך בלי עין רעה בין פורת יוסף וחיים באושר כ"כ גדול שגם שרי
אריסון וגם אברמוביץ' לא מגיעים אליו . זה מה שמפריע למתייונים , איך ייתכן שאחרי הכל הם שמחים ?

התורה זה הפשטות , זה כל היופי שבה . הקב"ה לא מחנך אותנו להיות רודפי בצע , אלא להתספק במועט - תאמין לי אם בן-אדם ינסה רק להבין את התורה שקיבלנו במתנה
ויראה את החכמה האדירה שקיימת בה ומצד שני את הפשטות שלה לא יוכל שלא להתאהב . הקב"ה רוצהשנלמד ממנו , להיות אנשים טובים , תמימים , ענווים , צנועים וכו'
לא סתם כתוב שהקב"ה "ה' מלך גאות לבש!!!" - מה ז"א ? הקב"ה לובש גאווה ? האיך ייתכן ?

אההה , אנחנו לא רואים את זה . הקב"ה לבוש בתפארת הגדולה ביותר שקיימת , אבל אנחנו לא רואים את זה ... בורא עולם הנשגב הוא הכי גדול ובעל כל היכולות מתנהג בצניעות הכי גדולה שיש ... ישתבך שמו לעד - טעמו וראו כי טוב ה'

אין אחד שטעם בס אמיתי ולא התמכר לטעם
ומדבר איתך אחד פה שטעם משתי העוגות , גם החילונית וגם הדתית

אחת הוא הקיא ,
אחת גרמה לו להרגיש כאילו הוא בגן העדן

תורת ה' תמימה משיבת נפש

--- סוף ציטוט ---
תגיד לי,על מה כל הנאום הזה?
למה מגיע לאדם שלא נותן מס הכנסה מהכסף שלו,לקבל כסף בחינם?
עוד לא הסברת.
וחוץ מזה,נאמר שאני אדם שלא מאמין בשיט.
איך תסביר לי שהתורה יותר חשובה מעבודה?

כהנא צדק:

--- ציטוט של: הַיְּמָנִי הָאֲמִתִּי על נובמבר 22, 2007, 15:54:37 ---איך תסביר לי שהתורה יותר חשובה מעבודה?

--- סוף ציטוט ---

איך תסביר לאדם חסר מוסר ומצפון אישי שחיים של בן אדם שווים יותר מכסף?

נאור:
אני לא אסביר לך,כי זה לא מעניין אותי להסביר לך.
כשנגיע למעלה ותבין שזה אמת אתה תשלם על הדברים שעשית פה למטה.חביבי,אם תרצה הסברים בשביל להבין - אתה תמצא אותם . אם תרצה הסברים בכדי להתקיל אז חבל שתתחיל . כמו שאמרתי , הקב"ה עוזר לאנשים שרוצים עזרה , אם אתה לא רוצה להתקרב לה' יתברך אף-אחד לא יוכל לקרב אותך . אז ככה שבסוף סיפור , כל-אחד דואג לעצמו ,
אני לחוץ לקיים מצוות ולמען האמת בשיא הפשטות : לא מעניין אותי בשיט אם אתה מאמין .

ואיך דתיים יפרישו מס הכנסה ?  יש להם הכנסה בכלל ?

פּז:

--- ציטוט של: נאור על נובמבר 25, 2007, 14:22:24 ---אני לא אסביר לך,כי זה לא מעניין אותי להסביר לך.
כשנגיע למעלה ותבין שזה אמת אתה תשלם על הדברים שעשית פה למטה.חביבי,אם תרצה הסברים בשביל להבין - אתה תמצא אותם . אם תרצה הסברים בכדי להתקיל אז חבל שתתחיל . כמו שאמרתי , הקב"ה עוזר לאנשים שרוצים עזרה , אם אתה לא רוצה להתקרב לה' יתברך אף-אחד לא יוכל לקרב אותך . אז ככה שבסוף סיפור , כל-אחד דואג לעצמו ,
אני לחוץ לקיים מצוות ולמען האמת בשיא הפשטות : לא מעניין אותי בשיט אם אתה מאמין .

ואיך דתיים יפרישו מס הכנסה ?  יש להם הכנסה בכלל ?

--- סוף ציטוט ---
אמנם חרדים יכולים להתקיים משכר זעום, מקצבת ביטוח לאומי, אך כך אי אפשר לנהל מדינה.
מאיפה יבוא הכסף לאספלט לכבישים, לרבנות הראשית, לפקידי הממשלה, למורים, לנשק לצבא?

אנא, קרא את הקטע שהבאתי באשכול בנוגע להעסקת ערבים:
"ואין לך מלאכה בעולם פחותה, הואיל ואדם מתפרנס ממנה ואינו מצטרך לבריות. ואם תלמיד חכם הוא, כדי שלא יקבל פרס מן הצבור ונמצא נהנה מכתרה של תורה בעולם הזה, ישתדל לעשות מלאכה להתפרנס ממנה ולא יטריח על הצבור. וחסידים הראשונים היו משתדלים לעשות מלאכה, כדי שיתפרנסו ממנה, ולא היו חוששין למלאכה פחותה, ואע"פ שהיו מהם נשיאים וראשי ישיבות וגדולי הדור. [...] וחסידים אלו, שהיתה מלאכתן בצער והיו מתפרנסין ממלאכות אלו, ואם הכי היו גדולי הדור, ושוקדין על תלמודן, ולמדו תורה הרבה, והעמידו תלמידים הרבה. ואלו היו רוצין לקבל פרס מאנשי דורן, היו נותנין להם ממון הרבה והיו מעשירין אותן והיו מפרנסין אותם כפי כבודם, אבל לא היו רוצים ליהנות מכתרה של תורה ולקבל שכרן בעולם הזה. וכל מי שאינו עושה מלאכה להתפרנס ממנה, הרי זה חוטא ומחטיא את הבריות". [מנורת המאור פרק ה' - תלמוד תורה עמוד 303-304]

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה