שוב להתחיל לנתח את השטיות שלך טוב בסדר.
גאון הדור... "אמרתה שצפון קוריאה היא מדינה מטורפת לחלוטין- ראשית כול היא מדינת חלנות לחלוטין וזה חלק מהטיחרוף שלהם", יש הבדל בין הביטוי מדינה חילונית בה הדת מופרדת מהממשל ומדינה קומוניסטית-דקטטורית הנשלטת על ידי רודן, קח מילון, תחפש את המילה חילוני, קומוניסטי ודיקטטורי, יש הבדל, מה לא מובן כאן?
-----------------------------
ראשית כול נעים לי מאוד שמשהוא מכנה אותי גאון הדור זה הרבה יותר ממה שאי פעם חלמתי להיות.
צפון קוריאה,קובה,ברית המועצות זו דוגמה של קיצוניות בנושא האנטי דתי וזה מראה לאן זה מוביל אתה נילחם בדת לכן אינך חילוני אלה אנטי-דתי כדי שתילמד מה אתה אחר כך נדבר ברצינות ולכן אתה יותר קרוב לצפון קוריאה מאשר לצרפת.
-----------------------------
"זה מה שקורא אם מדינות שאנשים לא מאמינים בשום דבר נישגב יותר מהדיקטטור שלהם", יש שיטענו שהדקטטור שלכם יושב במרומים, ונחמד כי למיליארד מוסלמים האמונה רק דפקה את איכות החיים והתרבות, המדינות המתקדמות ביותר בעולם כבר מזמן עשו את ההפרדה, ניתן להבחין זאת באירופה יותר מארצות הברית, שם למרות שהרוב הוא נוצרי ויותר קונסרבטיבי מאירופה, לא כל כך דתי, ומבדח כי אני ראיתי כאן תגובות שכל הדתות הן בולשיט חוץ מדת האמת, היהדות, אז למה אתה נותן דוגמאות של דתות אחרות? צביעות?
----------------------------
אירופה אתה רוצה להיות באירופה?
אתה חושב שאירופה זה גן עדן?
באירופה המצב מידרדר משנה לשנה משברים קשים ביותר סכנה דמוגרפית תוך כדי ילודה אפסית הם יעלמו בעוד 100 כמו הדינוזאורים.
עכשיו בכול דת אפילו באיסלאם יש משהוא טוב ולכן אני נותן דוגמאות גם של דתות אחרות.
הטענה שלך שמדינה מפותחת= מדינה ללא קשר דתי אינה נכונה.
דרום קוריאה,יפאן,ארצות הברית,ברטניה,לוכסנבורג ,דנמרק,שבדיה,שוויץ,אטליה,ספרד,ישראל ועוד אלה מדינות מפותחות (תל"ג 20,000 דולר ואף יותר) יש אלמנט דתי מאוד חזק.
כן בארצות הברית יש אלמנט דתי חזק ביותר כמובן שלא כמו במדינות רבות אחרות ברשימה.
בלוכסנבורג המדינה ששם רמת החיים הגבוהה ביותר בעולם 62% מגדירים את עצמם כמאמינים מאוד ורק 11% מגדירים את עצמם כלא מאמינים כלל.
דרך אגב כזכור לי אין שם הפרדה בין דת למדינה.
--------------------
"רק תיסתכל בתמונות של סיאול העיר לא ניראת כמו ניו יורק או תל אביב המון בניינים בנויים באופן מסורתי פשוט מדהים", אין שום קשר לדת, זאת פשוט התרבות והארכיקטקטורה במזרח הרחוק, מה גם שלשלושת הדתות המרכזיות (נצרות,איסלם ויהדות) אין שום קשר לאותה תרבות.
יש קשר לדת יש שם המון מקדשים אז אךל תתחיל לדבר אל מה שאתה לא יודע יש שם אלמנט דתי חזק במיוחד.
------------------------------------------
אמרתה שבברית המועצות היוא מיליוני נוצרים כן אתה צודק היוא שם (באופן רשמי)", שוב אתה פולט שטויות, איזה "רשמי"? המשטר האנטי דתי הקומוניסטי עשה הכל כדי לדכא את הכנסייה, אנשים לא יכלו פשוט להיות פתוחים בנוגע לדתם, זה כמו במשטרים איסלמיים, חלק גדול מהאוכלוסייה איננה מוסלמית אך אינה יכולה להודות בכך, אחרת תומת, זה נקרא פחד ופרנויה.
כשאני דבר אל המיספר כרשמי אני מדבר אל המיספר שהיה מיד אחרי התיפרקות המדינה לפני ההתפרקות המיספר היה 2% מאמינים שזה פחות מ-6 מיליון
---------------------------------------------------------------
"תגיד לי מדינה אחת אנטי דתיתוהתל"ג שם גבוהה מ-20,000 דולר לאדם", מה זה מדינה אנטי דתית? אני יכול להביא דוגמאות של מדינות חילוניות אירופאיות כגון סקנדינביה שהן חילוניות והתל"ג גבוה, אתה לא מבין שחילוניות זה לא אנטי דתיות?
בסקנדינביה יש אלמנט דתי דווקא חזק למדי יש שם קבוצה מאוד גדולה של מאמינים
-------------------------------------------------------------------------------------------
הדת נותנת כוח לאנשים.", צודק, במיוחד לאנשי הדת, כח מוחלט משחית, אופיום להמונים כבר אמרנו?
אוהד כבר נתן לך תשובה
------------------------------
"עכשיו אתה אומר שרוב המלחמות היוא ביגלל הדת", לא הרוב, אך ניתן להבחין שכמה מהעימותים זבי הדם ביותר היו בהקשר דתי, וכבר ציינתי שדת היא רק הטריגר לשטח ומשאבים, זה רק כלי לשלהב את ההמונים במנטליות של עדר.
רוב הדוגמאות שציינת הן אימפריות לשעבר, אותן אימפריות יצאו למסע כיבושים להרחיב את שטחן ואת כמות המשאבים שברשותה, נשמע כאילו אתה מתרץ כשאתה אומר שמלחמות רבות הושפעו רק על ידי משאבים ושטח ולא על ידי מוטיב דתי \ רוחני.
----------------------------------------------------------------
יתכן ויש צירוף מיקרים מעניין שרוב האימפריות גם ניהלו את הקרבות האכזריים ביותר.
ברור שמלחמות רבות הושפעו רק בגלל משאבים ושטח.
מסה הכיבוש של הערבים במאות 7-9 ומסעות הצלב של הצלבנים הם דוגמאות טובות למלחמות דתיות אבל זו פשוט בדיחה לדוגמה יחסית להרס שגרמו המונגולים או להרס שגרמו מלחמות העולם.