יוצאים למלחמה בשבת על עסקי קש ותבן בעיר הסמוכה לספר, כדי שהארץ לא תהא נוחה להכבש. כדי שלא להשתעבד לגויים ולאבד חיי אדם.
אם תקרא היטב את מה שכתבתי, תראה שזה בדיוק מה שאמרתי. אם מנהלים משא ומתן וזה יוצר שלום קבוע ובטוח שמציל חיי יהודים, ניחא. אבל היות והמצב הנוכחי רק גורם שהארץ נוחה להכבש, וציטוט מההודעה שכתבתי: אבל היות ואנחנו יודעים שהכל זה שיטות להשתלט עלינו לאט לאט ולקבל כוח להרוג עוד ועוד יהודים, היות ואנחנו יודעים שלא יהיה שלום וזה לא מציל יהודים אלא להיפך, מסכן אותם, אז ברור שזה פיקוח נפש. סוף ציטוט.
אני לא רואה הבדל בין מה שכתבתי לבין המשפט שציטטת למעלה. מדובר פה בעניין שלכאורה הוא קש ותבן, אבל מוביל לפיקוח נפש.
אז אתה מדבר על אדמה איסטרטגית, ובכך אתה מחטיא לגמרי את הנקודה שהבעתי. אני דיברתי על וויתור אסטרטגי על אדמה. והתנגדתי לוויתור על אדמה איסטרטגית.
אחפור ואסביר שוב.
האדמה לכשעצמה, לא שווה יותר מחיי יהודים. אם וויתור על אדמה מציל חיי יהודים בחישוב לטווח ארוך, שווה. אם וויתור על אדמה מסכן חיי יהודים - כמו במקרה שלנו, שוב חזרנו לעניין פיקוח נפש וזה מה שקובע.
הירא ורך הלבב זה במלחמת רשות. והרי מלחמת מצווה היא כפי שציינתי, עניין של פיקוח נפש וכיבוש הארץ.
תיקון טעות עובדתית. בפסוק בספר יהושע נאמר שבקרב הראשון על העי מתו 31 איש. אם תסתכל במפרשים ובדברי חז"ל, תראה שמת אדם אחד שהיה שקול כנגד 31 איש. ואם תזלזל במה שאומרים המפרשים על הפסוק, הרי שתסיק גם שכשנאמר "עין תחת עין", זה אומר שמי שמוציא לשני עין, מוציאים לו עין בתמורה. הזקת את ידו של חברך? נוריד לך את היד. והרי כל מי שלמד יודע שאין זה כך.
ארץ ישראל שייכת לאלוהים ולא לי. והאלוהים נתן לנו אותה, והשליך אותנו לגלות, בגלל חטאינו. אני לא מתמצא בפסק שהאדמו"ר מסאטמר הוציא, אבל אני יודע שההשקפה של העולם החרדי, מהחזון אי"ש והבריקסער רוב ועד הרב שך, היא שאנחנו עדיין בגלות. אז יש כאלה שיושבים בגלות בוורשא ובניו יורק. יש כאלה שיושבים בגלות בירושלים. וכי מאחר שחרבה ירושלים ויהודים עדיין ישבו בארץ ישראל, זו לא הייתה גלות?
אני לא חושב שזה ממקומך לבקר דיונים בגמרא או בגאונים. קטונת. עמך השמיכה.
בקשר לטענות האחרות שעוררתי פה, אני מבקש להרגע. אני לא לוקח תבוסתנים גלותיים עם תסביך 3 השבועות. אני חושב שעמדותי גלויות וברורות. אני לא כותב פה מאתמול. העמדה המעשית שלי היא שצריך לנקות את ארץ ישראל מאורקים, משאר גויים ומעבודה זרה. אני חושב שזה עניין של פיקוח נפש ושל שמד. ומה שאמרתי, נאמר נכונה ונסמך על אילנות גדולים ונישאים ממני.
יש בעיה עם מזרוחניקעס וגם כמה כהניסטים, שהם מצטטים בלי הפוגה מהלכות משיח, הלכות מלכים והלכות כיבוש הארץ.
מה שכולם שוכחים זה שאין לנו משיח, אין לנו נביא ואין לנו סנהדרין. אנחנו נמצאים באותה גלות שיצאנו אליה בגלל חטאי אבותינו. אנחנו עדיין תקועים בגלות בגלל חטאינו שלנו. יאשיהו רצה למנוע מפרעה לעבור בארץ ישראל בגלל שכתוב בתורה "וחרב לא תעבור בארצכם". הנביא אמר לו שהדור לא כשר לכך ולכן הוא לא יכול למנוע מפרעה לעבור, בכוח שאין לו.
פרעה ניצח ויאשיהו נוקב ככברה בשלוש מאות חיצים. האם אנחנו טובים מיאשיהו? אני חושב שאנחנו במצב הרבה יותר גרוע. לדבר על הלכות שאפשר ליישם כשיש מלך ונביא וסנהדרין ושלטון יהודי מלא על הארץ, זה תיאורטי בדיוק כמו הדיון על שלום אמיתי שיציל חיי יהודים, עם האורקים.
לכן אני לא טוען שאנחנו צריכים לבנות את בית המקדש, למרות שיש הלכה מפורשת לעשות כן. אין לנו נביא שיעיד לנו על מקום מזבח. לכן אני לא חושב שאנחנו יכולים לגזור מיתות בית דין, בלי סנהדרין בלשכת הגזית, בריבוי גדול כל כך של עבריינים, שבמקרה כזה גם הסנהדרין עצמם פרשו מלשכת הגזית כדי לא לדון יותר מדי דיני נפשות.
אני רוצה להזכיר לך שהתנאים שתמכו במרד בר כוכבא, היו אלה שראו בו משיח. אלה שלא ראו בו משיח, התנגדו למלחמה בגלל שאנחנו בגלות. כלומר, אם אין לך משיח, אתה בגלות.
אז מה בפועל?
אנחנו צריכים לדאוג לעצמנו כמה שאפשר, ברמת פיקוח נפש ושמירת היהדות. נוצר מצב שיש רמה מסויימת של שלטון יהודי. באופן כללי זה שומר על יהודים מרדיפות בקנה מידה גדול, אבל המצב מתערער באופן מסוכן מאוד. האורקים הם אותם האורקים והים הוא אותו ים. אבל הכופרים החכימו, והם מתאמצים להחכים את האורקים. ואנחנו צריכים להקהל ולעמוד על נפשנו. גם זה היה בגלות. אבל לא הייתה ברירה.
סלחו לי על החפירה. אבל כפי שהבעתי את עצמי בהרבה הזדמנויות בשנה וחצי האחרונות מאז שנרשמתי לפורום, אני בעד שמירה חזקה ותקיפה על חיי ונכסי יהודים. אני בעד ניקיון כללי ושליטה חזקה ותקיפה של יהודים בארץ ישראל. כל דבר אחר, רק יעודד טבח נוסף של האורקים ביהודים. פיקוח נפש...