חדשות ודיונים > מערכת החדשות
עולים חדשים מתימן: "בטיפשותנו הגענו לישראל"
דוקא_כך:
--- ציטוט של: GY על נובמבר 29, 2006, 15:03:24 ---בס"ד
הם באים לישראל לקבל כסף??
מה שבטוח שזה לא אותו סוג של יהודים שהגיעו לישראל בשנות ה 50 ואיך שירדו מהמטוס נישקו את עפר הארץ. את אלו לא שולחים למעברה ולא מרססים אותם ב DDT כשהם יורדים מהמטוס. גם לא כורתים את הפיאות שלהם. לא צריך לכרות כי כנראה אין להם...
GY
--- סוף ציטוט ---
יש משהו בדבריך.
DJ Luminus:
היחס כלפיהם מצד הממסד נובע אך ורק מעצם היותם יהודים מזרחיים, "פרענקים" בשפת הבולשביקים. אם הם היו יהודים "נאורים" מפולין או מגרמניה, היחס אליהם היה שונה לחלוטין, ואינני מטיל לי שמץ של ספק בכך.
אמנם אני לא יהודי, אבל כשאני מסתכל מהצד ורואה איך יהודים שונאים אחד את השני על רקע עדתי זה מוציא אותי מדעתי. בגלל זה עם ישראל אכל אותה אין ספור פעמים לכל אורך ההיסטוריה, החל מגלות בבל ועד המצב הקשה בו נמצאת מדינת ישראל. עם שאינו מאוחד אין לו סיכוי לשרוד.
liorso:
--- ציטוט של: DJ Luminus על דצמבר 01, 2006, 04:45:59 ---היחס כלפיהם מצד הממסד נובע אך ורק מעצם היותם יהודים מזרחיים, "פרענקים" בשפת הבולשביקים. אם הם היו יהודים "נאורים" מפולין או מגרמניה, היחס אליהם היה שונה לחלוטין, ואינני מטיל לי שמץ של ספק בכך.
אמנם אני לא יהודי, אבל כשאני מסתכל מהצד ורואה איך יהודים שונאים אחד את השני על רקע עדתי זה מוציא אותי מדעתי. בגלל זה עם ישראל אכל אותה אין ספור פעמים לכל אורך ההיסטוריה, החל מגלות בבל ועד המצב הקשה בו נמצאת מדינת ישראל. עם שאינו מאוחד אין לו סיכוי לשרוד.
--- סוף ציטוט ---
לא מסכים איתך כלל... הם התייחסו כך גם לרוסים ולכל העולים.
DJ Luminus:
--- ציטוט ---לא מסכים איתך כלל... הם התייחסו כך גם לרוסים ולכל העולים.
--- סוף ציטוט ---
אתה צודק. זה בגלל עצם היותם יהודים אמוניים. הרי אמונה יהודית נוגדת את השקפת העולם הבולשביקית.
דוקא_כך:
הבולשביקים כן התיחסו בצורה שונה לרוסים מאשר לעולי עדות המזרח. בעוד שההורים שלי מרוסיה קיבלו דירה ומענקים והטבות, למשל לקניית מכונית, אל עולי עדות המזרח התיחסו כאל כלבים, שיכנו אותם בפחונים, ומנעו מהם קבלת עבודה אם הם רשמו את ילדיהם לבתי ספר דתיים.
במשך רוב ילדותי שכני המזרחיים (הילדים) התנכלו לי, ולא הבנתי למה. ההורים שלי פשוט פירשו את זה כקנאה מצד "פרימיטיביים", אבל האמת היא שההורים של אותם ילדים מזרחיים סיפרו להם מה שעשו האשכנזים להם ולהוריהם, והחדירו בילדיהם כעס (מוצדק) כלפי כל האשכנזים. את הכעס הזה אני חויתי באופן אישי, והכעס הזה הביא אותי לשנאת חינם ולגזענות. כשאין אמונה, כשאין יראת ה', נוצר חלל ריק שמתמלא בדברים מכוערים.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה